2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben o çakallığı anneler gününde yaptım anneme yoğurt mayalama makinesi aldım torunlarına mayalarsin dedim çok sevindi hahahah
Vallahi çok iyi yapmışsın 252 tl ye almışım ben 2021 de şuan uçmuş

Eklentiler

• IMG_9961.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 49
kızlar siz süt sağma makinesi aldınız mı ? Mutlaka alınmalı dimi ?
Bende kiwinin makul fiyatlı bir makinesi var gayet memnunum. Süt bazen çok geliyor bebek ememiyor ben sağıyordum ilk bi kaç ay bence gerekli. İşe hemen dönecekseniz zaten mecburi bence. Mastit olmuştum ben bol bol sağdım o dönem olmasa napardım bilmiyorum

Önlem amaçlı ben de kullanıyordum da 32 de bıraktım o yüzden merak etmiştim.
Önlem amaçlıysa zaten 32 de bırakılıyor canım eğer pıhtılaşma yoksa doğrusu bu. Pıhtılaşma kaynaklıysa da doktor karar veriyor kan akışına göre. Ben kızımda 36 lara kadar kullanmıştım

Ya bende kızımda 36-37 de bırakmıstım ıgneyıde 10 gun kala . Bakalım bana bıraktıracak mı bı daha kı kontrolde
Bana ilacı bıraktırdı ama iğneye doğuma kadar devam dedi sanırım doğuma az bi süre kala bıraktırır

Kızlar bende de son kontrolde 5 günlük bir gerilik vardı ama ben hiç iğne filan kullanmadım pıhtılaşmada yok sanırım öyle bir şey demedi çünkü. Acaba fark açılmış mıdır ya da benimde kullanmam gerekir mi? İlkinde hep önden önden gittiği için böyle bir şey hiç olmamıştı. İlk hamilelik forumunda bir arkadaşımız da plesanta yaşlanması olmuştu bebeğe yeterli besin gitmiyormuş. Umarım böyle şeyler yaşamayız ya çok kilolu doğmasın derken şimdi de başka dertler çıkmaz umarım

Pıhtılaşma olmadığı için gerilikten korkma. İki haftaya kadar normal kabul ediliyor. Pıhtılaşması olanlarda gerilik oluşunca dozla ilgili olabileceğini söylüyorlar. Bir de her gebelik çok farklı. Benim ilk gebeliğimde bebeğim iki hafta öndeydi her seferinde. Ama bunda bir anda gerilik başladı işte

Sarı saç zor ya, bende boya almıştım, evde Bi deniyim diye.. Boyayamadan hamıle kaldım, içimde kaldı.. Emzirme bitsin saçımı boyuycam mutlaka
Ben çocugu birine bırakma işini sevmiyorum.. Ya ben ya babası bakcak yoksa nereye gittiyse rahat edemıorm, alelacele oluyo.. Okul olunca en azından geniş vakıt oluyo, stressiz gidiorm gittgm yere.. Okul bnm için cok buyuk nımet

Diğer dedıklerıne de katılıyorum, ama yani şunu da anlamıyorum, biz Bi sürü para verıoruz, diyelim cocuk 10 gunu hasta o ayın, ee ama ödeme aylık oluyo, ve anaokulları sözleşmede de bu durumu gayet iyi sağlama alıyorlar.. Ve gerçekten de bulasıcı ciddi bişey yoksa bende gönderiyorum açıkcası, bu sene nası davranırım bilemiyorum yani şimdi Eymenin butun sene burnu aktı, arada öksürük de oldu, ya alerjik yada anaokulları dogalgazı açmada cimrilik yapıolar, aklıma Baska bişey gelmıo.. E ben sureklı burnu akan cocugu yollamazsam ne anladm bu işten.. Ha mesela gözleri enfeksiyon oldu, göndermedim.. Yani onun ayrımı da yapılmalı.. Yani bizde hasta oluyorduk, ben hiç okula gitmemezlik filan hatırlamıyorum, yada İlk gun evde olurduk sonra paşa paşa okula giderdik.. Ben bu hastalık meselesini çözemiyorum

Allahım sen yardım et bizlere son zamanlarımızı güzel geçirelim, vaktınde dogsun bebişlerimiz

Ay dün bende beterdim.. Bugun ıshal dısında bişey kalmadı.. Ins yarına o da gecer.. Bende dün dişimi sıka sıka evi temızledm, yemek yaptım.. Geberdim yemınle

Ya evet bende o sütten alıodum, hatta altın süt mü neydi.. Onunla yapıodum, Bi anda raftan kalktı, artık var mı yok mu bende bilmiyorum kahvaltıcılardan aldıklarım bnmde hep kesildi, bızım buraya cuma gunlerı mandıradan sütçü gelıo, gecen kış aldım bayagı iyi çıktı.. Kapıya kadar getırıo.. Bende açık süt daha içime sinio niyeyse.. Kapalı sütler süt değilmiş gibi gelıo sütle de hiç aram yoktur gerçi, kaç yaşımdan beridir ağzıma sürmedim

Güya ikinci bebek daha kilolu olurdu beni de öyle korkuttular sanırım iyi beslenemedim ya da ilki kadar özenli davranamadım Umarım fark daha da açılmadan hayırlısıyla sağ salim biter şu gebelik serüveni

Haklısın anneme bırakınca yarım saatte bir arıyor eşime bırakırsam 10 dk da bir mesaj atıyor vallahi beyazın yoksa en güzel saç kendi saçın sağlıklı da uzuyor misler gibi belki ben sadece aralarına bir iki ton açık yaptırırım o kadar. Dip boyası kesinlikle çok zor her ay her ay

Ya tabii burnu akması normal alerjik olabiliyor. Bizim kuralımız sarı yeşil sümük varsa, ateş, kusma, ishal ve dolu dolu bir öksürük varsa getirmemeleri yönünde. Antibiyotik içeni de getirmemeleri gerekiyordu. Rapor konusu da 15 gün ve üzeri doktor bu çocuk okula gidemez diye rapor yazarsa o ayın ücreti ödenmiyordu ya da kesinti yapılıyordu. Ama bazı okullar yıllık olarak bu parayı talep ettikleri için ve 10 ay üzerinden ödendiği için kesinti olmuyor

Ay kızlar benim canım ciğer çekti gittim yedim 1 saat önce falan şimdi de kasıklarımdan belimden sancı geçmiyo çok kötü oldum

Güya ikinci bebek daha kilolu olurdu beni de öyle korkuttular sanırım iyi beslenemedim ya da ilki kadar özenli davranamadım Umarım fark daha da açılmadan hayırlısıyla sağ salim biter şu gebelik serüveni
Hiç öyle düşünme, arkadaşımın da ilk çocuğu 4+ kg doğdu ve inan sağlıksız beslenmesi çok fazla oldu. İkincisinde ise gebelik şekeriyle sebebiyle diyetisyen kontrollü beslendi hep, ona rağmen 2 hafta gerilik nerdeyse hep vardı, son hafta ise hiç gelişimi olmadı hatta doktorlar kilo kaybediyor dediler. 36.haftada minyon bir kızı oldu, normal doğumla ve şimdi maşallah gayet sağlıklı ayrıca doktorların söylediğinden daha kiloluydu ve hiç köveze de girmedi

Ay kızlar benim canım ciğer çekti gittim yedim 1 saat önce falan şimdi de kasıklarımdan belimden sancı geçmiyo çok kötü oldum
Nasıl oldun? Ciğerin etkisi olacağını düşünmüyorum, ben de kurban döneminde ciğer yedim. Doktorum bildiğin bir kişi yaparsa yiyebilirsin göz hakkı olarak, sürekli yemediğim sürece problem olmaz demişti.

30+ haftalar kramp haftaları oldu bende. Uyandım krampla ağlaya ağlaya, uyuyamadım bidaha da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…