Bence ilk etapta bi aciliyeti yok ihtiyaç olursa alırsınkızlar siz süt sağma makinesi aldınız mı ? Mutlaka alınmalı dimi ?
Vallahi çok iyi yapmışsın 252 tl ye almışım ben 2021 de şuan uçmuşBen o çakallığı anneler gününde yaptım anneme yoğurt mayalama makinesi aldım torunlarına mayalarsin dedim çok sevindi hahahah
Yok canım 34 e kadar kullanacağım kan akışı az olduğu içinDoktorunuz size 32 de bıraktırmayacak mı corasprini?bgm21
Bana bu hafta 32 olduğum için bıraktırdı bende merak ettim
Önlem amaçlı ben de kullanıyordum da 32 de bıraktım o yüzden merak etmiştim.Benimki haftaya pazartesi belli olacak. Devam etmemiz gerekebilir dedi.
Bende kiwinin makul fiyatlı bir makinesi var gayet memnunum. Süt bazen çok geliyor bebek ememiyor ben sağıyordum ilk bi kaç ay bence gerekli. İşe hemen dönecekseniz zaten mecburi bence. Mastit olmuştum ben bol bol sağdım o dönem olmasa napardım bilmiyorumkızlar siz süt sağma makinesi aldınız mı ? Mutlaka alınmalı dimi ?
Önlem amaçlıysa zaten 32 de bırakılıyor canım eğer pıhtılaşma yoksa doğrusu bu. Pıhtılaşma kaynaklıysa da doktor karar veriyor kan akışına göre. Ben kızımda 36 lara kadar kullanmıştımÖnlem amaçlı ben de kullanıyordum da 32 de bıraktım o yüzden merak etmiştim.
Ya bende kızımda 36-37 de bırakmıstım ıgneyıde 10 gun kala . Bakalım bana bıraktıracak mı bı daha kı kontroldeBana bu hafta 32 olduğum için bıraktırdı bende merak ettim
Bana ilacı bıraktırdı ama iğneye doğuma kadar devam dedi sanırım doğuma az bi süre kala bıraktırırYa bende kızımda 36-37 de bırakmıstım ıgneyıde 10 gun kala . Bakalım bana bıraktıracak mı bı daha kı kontrolde
Pıhtılaşma olmadığı için gerilikten korkma. İki haftaya kadar normal kabul ediliyor. Pıhtılaşması olanlarda gerilik oluşunca dozla ilgili olabileceğini söylüyorlar. Bir de her gebelik çok farklı. Benim ilk gebeliğimde bebeğim iki hafta öndeydi her seferinde. Ama bunda bir anda gerilik başladı işteKızlar bende de son kontrolde 5 günlük bir gerilik vardı ama ben hiç iğne filan kullanmadım pıhtılaşmada yok sanırım öyle bir şey demedi çünkü. Acaba fark açılmış mıdır ya da benimde kullanmam gerekir mi? İlkinde hep önden önden gittiği için böyle bir şey hiç olmamıştı. İlk hamilelik forumunda bir arkadaşımız da plesanta yaşlanması olmuştu bebeğe yeterli besin gitmiyormuş. Umarım böyle şeyler yaşamayız ya çok kilolu doğmasın derken şimdi de başka dertler çıkmaz umarım
Haklısın benimde durumum aynı aslında bi iki saat arabayla kendim gidiyorum anneme öyle bakıyo ya da ayda bir emir vakiyle çağırıyorum işteAma benim eşim evde akşamları saat 17 olunca veriyorum öğlen filanda arada ilgileniyor o iyi oluyor kuaföre bende pek gitmiyorum ya kaş bıyık her şeyi kendim yapıyorum saçımı da pandemiyle beraber boyatmadım hiç beyazım da iki üç tane. Eskiden sarıydı 20 günde bir dibe giderdim
Bizde de kulağına tüp taktıran çok olmuştu geçen yıl 80 çocuktan en az 5 tanesi tüp taktırdı, enfeksiyon kapıp tekrar çıkarıp taktıran vardı çok kötüİnşallah gitmez canım ya Allah yardımcımız olsun hepimizin şu kışı bi atlatsaydık
Of sorma gerçekten biz bıktık o tarz velilerden. Ateşi var gelin akın diyoruz calpol yok mu diyorlar. Antibiyotiği okulda vermemizi istiyorlar. Birinin gözünde enfeksiyon vardı gözde hemen bulaşır hava yoluyla kapıdan geri yolladım almadım okula trip atıyorYönetim de hangi birine ne desin güya hiç birinin bırakacak yeri yok. Bir tanesi devlette öğretmendi kusura bakmayın kimsemiz yok burda hakkınızı helal edin hasta da yollamak zorunda kaldık dedi. Üzüldüm öyle diyince. Sömestr dönemi geldi çocuğa hemen tuvalet eğitimine başlamış eve çiş yapmasın diye ilk günden yolladı. Resmen sömürüyolarlar kurtulmak istiyorlar çocuklarından. Dedim anlıyorum hastalık döneminde işe gitmeniz gerekti bir şekilde tolere ettik ama tuvalet eğitiminin ilk gününde siz evdeyken lütfen yollamayın. Çok kaçak olacak arkadaşlarına mahçup olabilir ve öğretmende sürekli bu kaçaklarla ilgilenmek zorunda değil. Bizde veli olcaz ben çok sorunlu olurum o ayrı da öğretmeni de bu kadar özbakım ağırlıklı kullanmak ayıp günah ya
Kızlar rutin kan tahlilleri için devlete gelmiştim bebekte 3 haftalık karında gerilik var dediler ve yatış verdilergeçen hafta Salı günü özelde muayene oldum 1 haftalık başından beri olan gerilik dışında herşey normaldi neden böyle oldu anlamadım dualarınıza ihtiyacım var..
Nasılsıniz kizlar
Ben çok hastayım 3 gündür yıkılmadım ayaktayım. Kızıma bakacak biri olsa ailem bi akrabam olsa burada galiba yatak döşek olurdum ama dişimi mecbur sıkıyorum.. boğazım, kulaklarım başım.. burnum da çok akıyor oyyy oyyyy
Ben evde yapıyorum nadir tutmadığı da oluyorama pastörize sütten yapıyorum sütçülerin sütüne güvenmiyorum birkaç kez aldım kesildi geri almayan oldu .şu günlük süt taze pastörize süt vs yazanlar var ya plastik su şişesi gibi şişelerde olanlardan tavsiye ederim en azından pastörize edilmiş olması bayağı avantaj maya da file market Carrefour Migros gibi yerlerde de var oralardan alıyorum ama zaten birkaç kez kendi yaptığın yoğurtla mayalayınca probiyotik özelliği gitmiyor aynı yoğurtla 5 kez falan mayalayabilirsin.
Güya ikinci bebek daha kilolu olurdu beni de öyle korkuttular sanırım iyi beslenemedim ya da ilki kadar özenli davranamadımPıhtılaşma olmadığı için gerilikten korkma. İki haftaya kadar normal kabul ediliyor. Pıhtılaşması olanlarda gerilik oluşunca dozla ilgili olabileceğini söylüyorlar. Bir de her gebelik çok farklı. Benim ilk gebeliğimde bebeğim iki hafta öndeydi her seferinde. Ama bunda bir anda gerilik başladı işte
Haklısın anneme bırakınca yarım saatte bir arıyor eşime bırakırsam 10 dk da bir mesaj atıyorSarı saç zor ya, bende boya almıştım, evde Bi deniyim diye.. Boyayamadan hamıle kaldım, içimde kaldı.. Emzirme bitsin saçımı boyuycam mutlaka
Ben çocugu birine bırakma işini sevmiyorum.. Ya ben ya babası bakcak yoksa nereye gittiyse rahat edemıorm, alelacele oluyo.. Okul olunca en azından geniş vakıt oluyo, stressiz gidiorm gittgm yere.. Okul bnm için cok buyuk nımet
Diğer dedıklerıne de katılıyorum, ama yani şunu da anlamıyorum, biz Bi sürü para verıoruz, diyelim cocuk 10 gunu hasta o ayın, ee ama ödeme aylık oluyo, ve anaokulları sözleşmede de bu durumu gayet iyi sağlama alıyorlar.. Ve gerçekten de bulasıcı ciddi bişey yoksa bende gönderiyorum açıkcası, bu sene nası davranırım bilemiyorumyani şimdi Eymenin butun sene burnu aktı, arada öksürük de oldu, ya alerjik yada anaokulları dogalgazı açmada cimrilik yapıolar, aklıma Baska bişey gelmıo.. E ben sureklı burnu akan cocugu yollamazsam ne anladm bu işten.. Ha mesela gözleri enfeksiyon oldu, göndermedim.. Yani onun ayrımı da yapılmalı.. Yani bizde hasta oluyorduk, ben hiç okula gitmemezlik filan hatırlamıyorum, yada İlk gun evde olurduk sonra paşa paşa okula giderdik.. Ben bu hastalık meselesini çözemiyorum
Hiç öyle düşünme, arkadaşımın da ilk çocuğu 4+ kg doğdu ve inan sağlıksız beslenmesi çok fazla oldu. İkincisinde ise gebelik şekeriyle sebebiyle diyetisyen kontrollü beslendi hep, ona rağmen 2 hafta gerilik nerdeyse hep vardı, son hafta ise hiç gelişimi olmadı hatta doktorlar kilo kaybediyor dediler. 36.haftada minyon bir kızı oldu, normal doğumla ve şimdi maşallah gayet sağlıklıGüya ikinci bebek daha kilolu olurdu beni de öyle korkuttular sanırım iyi beslenemedim ya da ilki kadar özenli davranamadımUmarım fark daha da açılmadan hayırlısıyla sağ salim biter şu gebelik serüveni
Nasıl oldun? Ciğerin etkisi olacağını düşünmüyorum, ben de kurban döneminde ciğer yedim. Doktorum bildiğin bir kişi yaparsa yiyebilirsin göz hakkı olarak, sürekli yemediğim sürece problem olmaz demişti.Ay kızlar benim canım ciğer çekti gittim yedim 1 saat önce falan şimdi de kasıklarımdan belimden sancı geçmiyo çok kötü oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?