2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aaa öyle mi teşekkür ederim bilgi için ben rapor alırım diye çalışır almıştım duruma göre bakacağım .

Oh çok sevindim başından beri inanıyordum buna

3 haftada 300 gr civarı almış görünüyor. Yani bilmiyorum hala dikkatli besleniyorum. Bol su içiyorum. Umarım dönemseldir
Benim bir ara 4 haftada 750 gr almıştı . Ama son gittiğimde 3 haftada sadece 300 gr almıştı . Bide yani o 3 haftada eski kaşar muz ceviz o kadar çok. Tükettim ki ona rağmen az aldı gelmişti kilosu üzüldüm. Bence dönem olarak yavaşlıyor olabilirler. Ama büyüyorlarda kiloda almaları gerek neden böyle oluyor acaba.

Aaa öyle mi teşekkür ederim bilgi için ben rapor alırım diye çalışır almıştım duruma göre bakacağım .
Benim de bacaklarım izin verseydi en azından bir hafta daha çalışmak istiyordum okulun son haftasını da kapatayım diye ama olmadı artık o dönemde alacağız raporları

Haftaya iyi gelişmiş olursa çok rahatlayacağım inşallah öyledir
Benim de yarin kontrolum var bakalim kac kilo olmus bebisim. (33+4)

Bu arada benimki cok hareket etmiyo 3 5 gundur. Hareket etmeye baslayinca 10'u rahat geciyo hareketleri de o kipirdamaya baslayana kadar ben tribe giriyorum.
İyi haberlerle gelirsin umarım

Yaa yine mi dönmüş benimde kilodan sonra en çok merak ettiğim nasıl durduğu

Ne fark ediyor ki ? Vitaminde içiyoruz meyve sebze yemeği bırakmıyoruz
Benn sut ve urunlerini pek sevmiyorum bana kalsiyum ilacini verdiginden beri tuketmiyorum rahat ettim amaa yanlis mi yapyim diye sorayim dedim. O yuzden . Vucut fazla kalsiyumu belki kaldiramaz diye de dusundum

Benn sut ve urunlerini pek sevmiyorum bana kalsiyum ilacini verdiginden beri tuketmiyorum rahat ettim amaa yanlis mi yapyim diye sorayim dedim. O yuzden . Vucut fazla kalsiyumu belki kaldiramaz diye de dusundum
Bebek öyle güzel sömürüyor ki fazlasının şu dönemde oluşması zor. Yiyebildiğin ölçüde tüketmeye çalış bence

Haftaya iyi gelişmiş olursa çok rahatlayacağım inşallah öyledir

İyi haberlerle gelirsin umarım
Bence çok çok iyi gelişecek güzel pera haftasıyla uyumlu olması her şeyden daha iyi bence önde olsa ayrı geri olsa ayrı düşündürüyor inşallah haftasıyla uyumlu sağlıkla gelsin hepimizin minikleri

Çok teşekkür ederim, bütün bebeklerimiz

Memur olan anneler çalışır raporu kaç hafta kullanmayı düşünüyor sunuz acaba ?
Ben 29 haftadan itibaren 3 hafta oldu rapor almak zorunda kaldım. Okul müdürü senin yerine 3 hafta sonra kimseyi bulamam dedi mecbur kaldım. Bu çarşamba 32 oluyor benimde. 32 olunca nasıl oluyor acaba kadın doğuma mı gitmem gerekecek doğum izni almak için ?

Sanırım rapor almasak da sisteme otomatik düşüyormuş. Yarın benim de 32 oluyor, doktor kontrolümde var. Doktora sorarım

Yarın sabah aç karnına gidip vericem İnşallah değildir ama değil diyor içimden bi ses çünkü göbeğimde bişey yok avuç içlerimde falanda bakalım hayırlısı

İnşallah canım.. Gerçi en kötüsü kolestaz olsa bile ilacını içince yıne vaktınde dogum oluyo.. Benım Bı tanıdık da kolestaz olmustu bnm gibi, ılacı ıcti, vaktınde dogum yaptı.. Ama bende sanmıyorum sende kolestaz, dedıgın gibi kreme baglı bişey olabılır

Kızını tam 24 ay emzirmiş ve toplasan 5-6 kez mama kullanmış bir anne olarak nacizane tavsiye vereyim. Her bebek birbirinden elbette farklıdır ama hangi emzirme danışmanına ebeye sorarsanız sorun biberon ve emzik meme reddi yapar. Bu 1. Ay olmaz 4. Ay olur belki 3 ay olur atak haftaları olur o haftalarda meme reddi yapar. Ha atak haftalarında hiç bir şey kullanmasanız da meme reddi olabilir ama emzik ve biberonun meme reddi yaptığı gerçeği bambaşka bir şey.
Ama sütünüz yoksa da tabi ki mamadan başka çare kalmayacaksa da biberonla vermek en zahmetsizi.

Ben yanıma enjektör götüreceğim. Kaşık mamadan farklı olarak enjektörle beslemek aynı zamanda sütümü arttırdı. Bebeğin ağzı memedeyken yani süt gelse de gelmese de memeyi çekerken enjektörle yandan mama verdim biraz ağrı yaptı ama sonra çok şükür düzeldi. Sütüm aynı gün geldi.
Biberon ve emzik başı sebebiyle anne memesinden farklı maalesef ayrıca biberonda hemen mama geliyor diye bebekler memeden de hemen süt gelmesini bekliyorlar ama bazen memeden ilk 5-6 çekişte hemen aüt gelmiyor o yüzden bebekler memeye dönmek istemiyor. Tazyikli ve dolu geldiği için biberonu istiyor zaten mamaya da alışırsa tadına hepten memeden uzaklaşabiliyor. Belki ilk 1 ay meme biberon emzik ayrımını yapamıcaktır hep uyuduğu için ama sonra ayrımına varınca meme reddi olması olası.
Eşim eczacı serum fizyolojik konusunu hiç sormadım bende merak ettim sorunca gruba yazayım. Ben ilk kızımda sterimar kullanmıştım. Otribebe ile çekmiştik. Şimdi ne yaparım bilmiyorum.

Hadi oylayın teyzelerim

Anı küpü alcam, ama acayip kararsız kaldım.. Hepsının rengi cok guzel, hepsi çok tatlış

Eklentiler

• IMG-20230925-WA0001.webp
    76,7 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…