2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Amin canım.. Sektörde oldugun için olabılır, ama bnm tecrubem bu yönde valla.. Herkesın tecrübesi kendi yasadıgıyla alakalı sonucta

Ay canım çok çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda iyileşirsin çok zor bir durum eğer sinir sıkışması veya tutulma gibi bir hissiyatın varsa masaj yaptırmayı ( profesyonel masaj ) hiç düşündün mü denedin mi ? Ben bu konulardan çok muzdarip biri olduğum için tavsiye vermek istedim çünkü çok zor o ağrılarla durmak, dayanmaya çalışmak

Aman cok yukselme diyeyim, bu sabah enerjisi aksama dogru negatıfe evriliyor kendımden biliyorum.. Yazı nası gecırdım Bı ben bılırım sımdı okula gidio ona ragmen o geliş zamanına kadar iş güç yemek pertim çıkıo, hala daha zor gelıo şükürsüzlük modu işte

Bende ölçmedim bayagıdır.. Bende Bi baksam ya.. Aksama bakayım bi

Hemen elden çıkartma ben diyeyim oyle yapanların cogu şimdi pişman bıkac sene sakla noolur noolmaz

Ah inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin Rota bizde ishal yaptı onu çok iyi hatırlıyorum. A mi b mi bilmiyorum ama bexsero ve nimenrix yapılmış bize de Benim kardeşim menenjit geçirdi küçükken, çok şükür erken farkedildi hiç bir hasar kalmadı ama bizi çok korkutmuştu belinden su filan almışlardı günlerce yatmıştı hastanede O yüzden aşılar çok çok önemli

Bu arada bişey daha diycem bize hastane yenidoğan sarılığnı sgk nın karşılamadığını söyledi. Senin hastanende de var mı böyle bişey ?
Hiç sormadım bir bilgim yok açıkçası ama şaşırdım
Pıhtılaşma sorununda bebeği anne karnında kaybediyorsun. Ama kader diyip doktora gitmezsen ikinci üçüncü bebeğini de kaybedersin.
Hasta değilken zaten doktora gitmeye gerek yok. Ancak hamilelik böyle bir süreç değil bence. Bir de önlem almak eğer bir sorun varsa önceden tespit edebilmek ne kadar kötü olabilir ki. Tıp geliştikçe insanın ömrü uzadı, anne bebek ölümleri azaldı. Düşüncelerimiz farklı olabilir ama ben aksini savunuyorum.

cok tsk ederim amin gecsin bir an once insallah herkesin agrilari burda thai masajcilar var ama guvenemem galiba onlara..hastanede sicak su torbasi koyuldu o guzeldi evde ona devam edecem..eşime yaptırmayi dusunuyorum duş alip yavas yavas..ben ağrıdan agladigimi hic hatirlamiyorum bu yaşıma kadar yok böyle bir sey canim

Anne karnında teşhis koyulan çok bebek var ayrıca. Olası aksi bi durumda hastanenin yoğun bakımı dahi çok önemli bu durumda. Açıkçası ben araştırdım doğum yapacağım hastanenin bebek yoğun bakımına kadar. Allah korusun inşallah ihtiyacımız olmaz ama insan içi rahat etsin istiyor. Arkadaşım rutin bi kontrolde bebeğinin 35. Haftada kaka yaptığını öğrendi ve hiç bi belirtisi yoktu. Belki o gün gitmese bebeğini kaybedecekti. Bizim başımıza gelecek diye bi şey yok ama 2023 yılındayız bu kadar imkan varken kullanmamak bana da tuhaf geliyor

Canım siz yanlıs anladnz beni galıba.. Ben hastane karşıtı biri degılım.. Demek istedgm tmm o pıhtılaşma sorununda bişey oldugu ortaya çıkıo, çıktıktan sonra elbette arastırılmalı.. Genetik test vsvs yapılmalı, sanrm siz tıbba karşı oldugumu dusundunuz.. Ama durduk yere herhaanngi bişeyi yokken insan niye hastaneye gitsin ki? Şimdi sorayım o zmn, detaylı ultrasonda bebegın down sendromlu deseler naapmayı dusunnuyordun, nasıl Bi önlem alabılırsın mesela? Aldırma secenegın var, o cepte.. Ama ya degılse? Yuzde yuz bıle dogru dıyemıyorlarken nası bi önlem olabılır? Doğmadan hiçbişey kesin denilmiyor.. Arkadasım edwards sendromlu dedıler, cocuk dogdu sapasağlam.. Neyın ne olcagı bellı olmuyor.. Kız kendını heder ettıgıyle kaldı.. Demem şu, saglamken bence hastaneye gitmek bana mantıklı gelmıyor, ama Bi sorun vardır o zaman elbette bakılsın arastırılsın, ilme tıbba bnmde guvenım sonsuz zaten bence doktorlar da sıkılmış bu durumdan, her gittgmde ne şikayetin var dıye dırekt soruyorlar.. Saglam muayenesi ilgilerini çekmiyor, tabi o onların mesleki konusu benı ılgılendırmez anlatabıldım mı bilemedm.. Tabi isteyen gitsin, ben bişey demıyorum ki bende gidiorm rutin kontrole gitmek zorundayım.. Sadece bosuna uzulmek yıpratıo insanı şu süreçte, gözlemledgm seyler bu yönde

Canım siz yanlıs anladnz beni galıba.. Ben hastane karşıtı biri degılım.. Demek istedgm tmm o pıhtılaşma sorununda bişey oldugu ortaya çıkıo, çıktıktan sonra elbette arastırılmalı.. Genetik test vsvs yapılmalı, sanrm siz tıbba karşı oldugumu dusundunuz.. Ama durduk yere herhaanngi bişeyi yokken insan niye hastaneye gitsin ki? Şimdi sorayım o zmn, detaylı ultrasonda bebegın down sendromlu deseler naapmayı dusunnuyordun, nasıl Bi önlem alabılırsın mesela? Aldırma secenegın var, o cepte.. Ama ya degılse? Yuzde yuz bıle dogru dıyemıyorlarken nası bi önlem olabılır? Doğmadan hiçbişey kesin denilmiyor.. Arkadasım edwards sendromlu dedıler, cocuk dogdu sapasağlam.. Neyın ne olcagı bellı olmuyor.. Kız kendını heder ettıgıyle kaldı.. Demem şu, saglamken bence hastaneye gitmek bana mantıklı gelmıyor, ama Bi sorun vardır o zaman elbette bakılsın arastırılsın, ilme tıbba bnmde guvenım sonsuz zaten bence doktorlar da sıkılmış bu durumdan, her gittgmde ne şikayetin var dıye dırekt soruyorlar.. Saglam muayenesi ilgilerini çekmiyor, tabi o onların mesleki konusu benı ılgılendırmez anlatabıldım mı bilemedm.. Tabi isteyen gitsin, ben bişey demıyorum ki bende gidiorm rutin kontrole gitmek zorundayım.. Sadece bosuna uzulmek yıpratıo insanı şu süreçte, gözlemledgm seyler bu yönde

Ahh canım çok geçmiş olsun o sinir sıkışması şok fena bi ağrı kendimize ekstra dikkat etmemiz gerekiyo. Gaz gibi bişey de olur eğer üşüttüysen o sırta omuzda bile vuruyor maalesef kendini sıcak tut sıcak şeyler iç çok geçmiş olsun

Bende diyorum ki anneme çok yük olmayayım işte bir gün bir yeri bir gün diğer yeri yapayım çıkayım aradan ama hiç halim yok bütün haftam günlerim aynı geçiyor kalk kahvaltı oğlumu okula okuldan al yemek evi biraz toparla vs gğn bitti işte çantamı yapmaya bile mecalim yok açıkçası keşke diyorum okul uzak olsada servise versem 1 dakika sürmeyen yola üşengeçliğimi düşün işte neyse en azından git gel yürüyüş oluyor öyle diyorum

Kesinlikle katılıyorum. Ben de araştırdım, ben her türlü önlemi almak isterim. İnşallah hiç birimizin ihtiyacı olmaz

Amin inşallah bexsero ateş yapıyodu ben diğerini yaptırdım ama bi doz da bexsero yaptırsamm iyi olucak büyüdü artık ateşi düşürürüm sanırım
Benim hiç tanımadığım teyzem menenjitten vefaat etmiş 16 yaşlarında çok korkarım o yüzden

cok saol Allah razi olsun..artik corapsiz gezmeyecem atletsizde çok kötü Allah im kimseye yaşatmasın canim

Normal bir zamanda hasta değilken tabiki doktora gitmiyoruz. Ama konu hamileyken ultrasona girip girmemekten çıktı. Bu yüzden bu yorumları yaptım. Ki normal bir insanın bile her sene check up yaptırması gerektiğine inanıyorum. Bazı hastalıklar çok sinsi. Erken teşhis önemli. Dilerim hiç birimizin başına gelmez böyle şeyler.
Sadece down sendromu değil de açıkçası bir çok anomalili bebek olabiliyor. Eğer bebeğe yaşama şansı vermiyorsa doktorlar çok çok zor bir karar da olsa ben aldırmak isterim. Bu konu çok hassas bunu hiç tartışmayalım. Allah kimseyi o ikileme düşürmesin

Doğmadan yuzde yuz hiçbişey kesin degıl.. Benım gözlemledgm bu sekılde.. Yogun bakım konusu da eger zaten yogun bakımda yer varsa alırlar, yoksa yıne Baska hastaneye hatta devletin yogun bakımına bile sevk edılır.. Yani demem şu, istedgn kadar önlem al, yogun bakım vsvs, başa gelecek olan gelıyor.. Ve dogmadan hiçbişey kesin degil.. Bizimki sadece içini rahatlatma durumu.. Daha bebegın kılosu bile net hesaplanamıyor ultrasonda yani.. O yuzden çok şeyapmamak gerekıyor naçizane

Evet bazen doktorların yersiz sitrese sokması benimde canımı sıkıyor ama kesinlikle tedbir bizden takdir Allahtan diyorum bunu çok yakınımızda gördük dr sık sık gitmezdi bebeğin kalp damarları ters doğdu doğumdan sonra acil ameliyat olması gerekliydi ama onlar hastane aradılar ameliyat için dr gün baktılar bilseydi ona göre bir hastanede doğum yapıp bebek direk ameliyat olabilirdi şükür Şuan sağlığı iyi ama çok zorlu zamanlar geçirdiler o zamandan sonra bende çok etkilendim bana Şuan bir riskin var deseydi kesinlikle ben hastanemi değiştirecektim mesela rabbim yaşatmasın ama tedbirli olmakta çok önemli benim dr 10 gün sonra bi daha çağırdı bana süre çok Kısa geldi ama böyle sık sık takip edecekmiş artık demekki son haftalar riskler artıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…