2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Selammm kızlar bugün 34+2 yiz kontrolümüz vardı. En son 31. Haftamızda gitmiştik ve kilomuz haftasına göre iriydi, 2 kg çıkmıştı bebiş. Neredeyse 3 hafta geçti sadece 200 gr almış . Doktor gözümdeki endişe ve üzüntüyü görünce tabi baya iç rahatlatıcı konuştu, plesanta normal kan akımı normal nst normal şuan korkmamız gereken hiç bişey yok dedi. Az da beslenmedim ki dedim bunun şu haftalarda senin beslenmenle ilgisi yok şimdi yemeğe abanma dedi eğer kilo almamaya devam ederse bi hafta daha erkene çekiyoruz doğumu ama senin için şuan böyle bişey konuşamayız dedi.anne baba olarak minyonsunuz zaten bebeğin kilosu da anne babanın genetiğine göre olur dedi .Çok ilginç ya 3 hafta önce tosun geliyor dediğimiz bebiş diyet yapıyo galiba içerde bi küçük canım sıkıldı sizinle paylaşayım dedim.

Sormadı mı hiç fikrini? Ben başta Sare Defne diye düşünüyordum. Arkadaşlarımın birinin kızı var adı Sare. Çok düşündüm sorayım da öyle karar vereyim diye. Ama sonra dedim hayır istemem koyma diyecek hali yokya, ama içinden bile geçirmesin bir şey. Neyse ki Alya ismi cezbetti sonradan..

Tam olarak aynısı başıma geldi. En başından beri şişko kızım diye seviyordu doktoru. 31 den sonraki 34. Hafta kontrolünde sadece 200 gr almış çıktı. İnanılmaz canım sıkıldı. Bir de benim doktorum birazcık titiz beni detaylı için perinataloga yönlendirdi. Plasenta iyi, kan akımı iyi ama 2-3 hafta önde giden bebek bir anda kendi haftasına geriledi.
Bugün tekrar kontrolümüz var hatta, umarım geçen haftadan bugüne kilo almıştır. Bu haftalar bebeklerin kilo almama haftası heralde

Endişelenme canım bunu geçtiğimiz haftalarda bi çoğumuz yaşadık. Bence bebeklerin bi atak dönemi oluyo sonra kilo alımları normale dönüyo. Benimde 2 haftada 400 gr almışken birden yavaşladı. Bakalım cuma gününü merakla bekliyorum kaç gr almış

Bugün geldi kargom. Ebebekten aldım. 6aylık tercih ettim çünkü zaten sonrasında yaz gelmiş olacak neredeyse. Gözüme kocaman göründü ama inşallah çok büyük gelmez

Eklentiler

• 20231002_134416.webp
    124,5 KB · Görüntüleme: 46
  • 20231002_134411.webp
    209,2 KB · Görüntüleme: 46
Benimde ikinci sınıfta değişmişti sanki insanın tüm güveni kırılıyor o küçük aklıyla ne ilginç evet çocuklar pek anlayışlı olmuyor maalesef

Bi de 1.sınıfta sınıf başkanıydım.. 2.sınıfta tembeller sıralarına kaydım artık nasıl etkıledıyse bide benım saçlarım seyrekti, annem 1.sınıfın yazında permatiğe vurdu saçımı.. Ona da kel imama gel diye dalga geçiyorlardı ne travmatikti ya cocukluk dönemim düşününce o yuzden kızı olacak olan arkadaslar, en azından aklı kesmiyorken saçlarını sıfıra vurun derim, hem faydası oluyor cidden, hemde anladıgı zamanlarda yapılınca cocugun özguvenı düşüyor.. Kız için de erkek için de saç çok muhım ilerde.. Bir de ben hep bademyagı sürerdim, 4.ay gibi bende demır eksıklıgı olunca eymende de saclar dökülmeye baslamıstı, herkes çıkar korkma dese de ben gittim bademyagı sürdüm sacına, hatta kirpiklerine.. Şimdi sacları bayagı gür, kirpikleri hiç olmayan çocugumun kıvır kıvır kirpiği var

Yok sormadı benim hayalimdi dedi birde ki ilk kızının ismi başka yani bende hiç bir şey söylemedim ama misal onunda hayali olan olan bir isim var erkek için gidip o ismi koymam alınır belki diye bilmem belkide ben fazla hassas düşünüyorum her şeyi bu arada cidden hiç bir yerden kaldırmadım ismi ya oğllarıma ayıp oluyor içimdeki kız çocuk sevgisi 3 bebeyi yaptırmaz bana umarım

İki kat değilde 9 ken 13 küsür alıcaklar ay bilmiyorum ikiz olmayanlarda kullanabiliyor bu haklarını bakalım nasıl olucak
Bende sezeryan parasi ayni, bebek paketini x 2 alacaklar.
Istanbul koc universitesi hastanesi. Benim doc preinatolog hastanedeki doktorum.
Ay ben de izmirliyim 9 yas kucuk kardesim cinarlida dogdu :) ben de gitmistim gece doguma, yikadiklarini fln izlemistim camekan arkasindan :)
guzel gecsin dogumun insallah gerisi hallolur :)
Benimki dogum paketi degil canim. Sadece sezeryan parasi 40bin uzerine bebek paketi 8800 zorunlu aliyorlar. Her gittigimde sordum ben de ikna olmak icin 3 gece 4 gun standart kalis, bir sorun olursa allah korusun daha da uzuyor. Hastaneden taburcu olana kadar bebegin tum ihtiyaclari hastane tarafindan karsilaniyor.
Ayrica dogum sonrasi ilk muayene ve testler de bu bebek paketine dahil.
Bu gittigimde liste almaya calisacagim bebek paket icerigini

Geriden okuyorum kızlar ama Hacı Şerifte güzeldir. Bize görümcem ilkinde yaptırmıştı dün aradı ismi netse yaptırıcam dedi yine o yaptırıyo

Haber et bize merak ediyorum kilosunu inşallah güzel şeyler duycaksın

Bende persembe kuzene gitcem oturmaya, gözumden büyüdü ama valla taksiyle gitcem.. Hiç yoramıcam artık kendımı

Senın artık haftada bir gitmen sanki ama.. Cogul gebelık yani.. Bencede soyle doktora

Ya eskiden yapılıyormuş ama kızımın saçını asla sıfıra vurmam. Etkisinin olduğunu da düşünmüyorum genetik çünkü. Benim saçım doğuştan ince telli ve seyrek. Bunu değiştirmek imkansız. Badem yağı katkı köklerin gelişimine katkı sağlar ama.

Geriden okuyorum kızlar ama Hacı Şerifte güzeldir. Bize görümcem ilkinde yaptırmıştı dün aradı ismi netse yaptırıcam dedi yine o yaptırıyo
Evet benim memleketimde hatta annemi göndereceğim bi belki internetten daha uygun olabilir

Kesinlikle katılıyorum Bende asla yapmam öyle bişey erkekte olsaydı yapmazdım gerek yok olduğu kadar olucak zaten

Bence atak dönem oluyor bebeklerin.. Dogunca da boyle olcak.. Atıyorum 1 ay zıhınsel gelısım olcak, 1 ay bedensel.. Sanrm bu zmnlarda daha cok zıhınsel gelısım oluyor Kı, grupta bir bir kılo alımı azalmaya basladı.. Bence o yuzden sıkma canını.. O mutlaka içeride kendını geliştiriyordue annesi

Yaa bence kendilerini orantılıyorlar içerde düşünsene o hızla kilo alsa 4,5 kilo doğar aslında ortalama doğum kilosu 3 3,500 tabiki insan kilo almıyor diye üzülüyor benimde 30+4 1650 çıktı 2 haftada 560 gram almıştı sonraki kontrolde neredeyse 17 günde 200, gram sanırım almış ilk hamileliğimde oğlumun gelişimi öndeydi 33 haftada 2,450 du 34 haftada 2,500 yani hiç almamıştı içerde kendini normale döndürdüklerini düşünüyorum ben bu oğlum baya minik benim önceden çok üzülüyordum ama attık üzülmüyorum 3 kg doğsun yeter

Yok cidden bence etkisi var.. Mesela örnek versem ayıp mı bılmem ama genıtal bölgeyı de permatiğe vurunca sureklı Bi kökten 3 4 kıl cıkıyor.. Saçta da oyle oldugunu dusunuyorum cunku yasadım.. O sacım sıfıra vuruldu ya, bir lapiska gibi olmuştu anlatamam.. Sonra ütü, maşa vsvs mahvettik gene saçı hatta unıvde Bı arkadas vardı, sacları öyle gür öyle guzeldi ki, sordum napıosun bu saca diye, hiçbirşey dedi, annem kucukken 3 4 kere permatiğe vurmus ondan böyle dedi.. Bence var etkisi ama siz bilirsiniz

Ama en azından bademyagı sürün derim.. Yasadım gördüm.. Saçları gürleşti, kirpikleri çıktı oglumun valla.. Denemesi bedava

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…