- 25 Mayıs 2020
- 1.004
- 1.722
- 83
- 30
Çok güzel bi isim adıyla yaşasın inşallahBen de Karan koyanlardanimhem söyleşisi hem anlamı hem de soyadimizla uyumu ve Türkçe olması etkili
Çok şükür isim konusunda anlaştık bir ara biz de ortak fikre varamiyordukÇok güzel bi isim adıyla yaşasın inşallahbenimde listemde vardı eşim pek sıcak bakmadı üzerinde durmadım bende
Sormadı mı hiç fikrini? Ben başta Sare Defne diye düşünüyordum. Arkadaşlarımın birinin kızı var adı Sare. Çok düşündüm sorayım da öyle karar vereyim diye. Ama sonra dedim hayır istemem koyma diyecek hali yokya, ama içinden bile geçirmesin bir şey. Neyse ki Alya ismi cezbetti sonradan..
Var işte böyle lafını sözünü tartmadan konuşanlard sırf konuşmak için konuşuyorlar benim en sevdiğim isim Eylül dü ama böyle herkes bilir her yerde yazar kitaplarımın arasında whatsap açıklamamda bile duruyor Eylül diye vs ilk oğlum olunca neyse dedim ikinciye kısmet en yakın arkadaşım kuzenim olur kızına koydu ki bildiği halde ama ben ona bile demedim benim sevdiğim isimdi diye koymuş sonuçta desem ne olacak ki neyse zaten nasibimde kız çocuğu yokmuş zaten eylülde kaldı başka bahara
Tam olarak aynısı başıma geldi. En başından beri şişko kızım diye seviyordu doktoru. 31 den sonraki 34. Hafta kontrolünde sadece 200 gr almış çıktı. İnanılmaz canım sıkıldı. Bir de benim doktorum birazcık titiz beni detaylı için perinataloga yönlendirdi. Plasenta iyi, kan akımı iyi ama 2-3 hafta önde giden bebek bir anda kendi haftasına geriledi.Selammm kızlar bugün 34+2 yiz kontrolümüz vardı. En son 31. Haftamızda gitmiştik ve kilomuz haftasına göre iriydi, 2 kg çıkmıştı bebiş. Neredeyse 3 hafta geçti sadece 200 gr almış . Doktor gözümdeki endişe ve üzüntüyü görünce tabi baya iç rahatlatıcı konuştu, plesanta normal kan akımı normal nst normal şuan korkmamız gereken hiç bişey yok dedi. Az da beslenmedim ki dedim bunun şu haftalarda senin beslenmenle ilgisi yok şimdi yemeğe abanma dedieğer kilo almamaya devam ederse bi hafta daha erkene çekiyoruz doğumu ama senin için şuan böyle bişey konuşamayız dedi.anne baba olarak minyonsunuz zaten bebeğin kilosu da anne babanın genetiğine göre olur dedi .Çok ilginç ya 3 hafta önce tosun geliyor dediğimiz bebiş diyet yapıyo galiba içerde bi küçük canım sıkıldı sizinle paylaşayım dedim.
Endişelenme canım bunu geçtiğimiz haftalarda bi çoğumuz yaşadık. Bence bebeklerin bi atak dönemi oluyo sonra kilo alımları normale dönüyo. Benimde 2 haftada 400 gr almışken birden yavaşladı. Bakalım cuma gününü merakla bekliyorum kaç gr almışSelammm kızlar bugün 34+2 yiz kontrolümüz vardı. En son 31. Haftamızda gitmiştik ve kilomuz haftasına göre iriydi, 2 kg çıkmıştı bebiş. Neredeyse 3 hafta geçti sadece 200 gr almış . Doktor gözümdeki endişe ve üzüntüyü görünce tabi baya iç rahatlatıcı konuştu, plesanta normal kan akımı normal nst normal şuan korkmamız gereken hiç bişey yok dedi. Az da beslenmedim ki dedim bunun şu haftalarda senin beslenmenle ilgisi yok şimdi yemeğe abanma dedieğer kilo almamaya devam ederse bi hafta daha erkene çekiyoruz doğumu ama senin için şuan böyle bişey konuşamayız dedi.anne baba olarak minyonsunuz zaten bebeğin kilosu da anne babanın genetiğine göre olur dedi .Çok ilginç ya 3 hafta önce tosun geliyor dediğimiz bebiş diyet yapıyo galiba içerde bi küçük canım sıkıldı sizinle paylaşayım dedim.
Bugün geldi kargom. Ebebekten aldım. 6aylık tercih ettim çünkü zaten sonrasında yaz gelmiş olacak neredeyse. Gözüme kocaman göründü ama inşallah çok büyük gelmezSelam güzel anneler nasılsınız,umarım herkes çok ama çok iyidir
Ben size bir şey danışmak istiyorum. Şimdi bizim bebişlerimiz kış bebişi o yüzden bir türlü karar veremiyorum dışarı çıkarırken işte hastaneye falan götürürken ne giydirmemiz gerekiyor? Böyle bir şey almak istedim ama bu sefer de bedenine karar veremedim. 1-3 ay mı almalıyız yoksa 3-6 ay mı? Ya da sizler neler tercih ettiniz bu süreçte neler kullanacaksınız çok arada ve kararsız kalmış durumdayım merak ediyorum fikirlerinizi
Benimde ikinci sınıfta değişmişti sanki insanın tüm güveni kırılıyor o küçük aklıyla ne ilginçevet çocuklar pek anlayışlı olmuyor maalesef
Yok sormadı benim hayalimdi dedi birdeSormadı mı hiç fikrini? Ben başta Sare Defne diye düşünüyordum. Arkadaşlarımın birinin kızı var adı Sare. Çok düşündüm sorayım da öyle karar vereyim diye. Ama sonra dedim hayır istemem koyma diyecek hali yokya, ama içinden bile geçirmesin bir şey. Neyse ki Alya ismi cezbetti sonradan..
Bende sezeryan parasi ayni, bebek paketini x 2 alacaklar.İki kat değilde 9 ken 13 küsür alıcaklar ay bilmiyorum ikiz olmayanlarda kullanabiliyor bu haklarını bakalım nasıl olucak
Istanbul koc universitesi hastanesi. Benim doc preinatolog hastanedeki doktorum.Hangi şehirdesin? Hangi hastane? Ben izmirdeyim Çınarlı doğum hastanesi 12.500 tl dedi ala tek gece ve böşle bir paketten falan bahsetmediler yaa, ben kendi doktorumu getiricem ora bir okadar istiyorbilseydil baştan direkt hastanenin doktoruna giderdil en azından ayrıca doktor parası vermek zorunda kalmazdım. Neyse artık vardır bunda da bir hayır.
Benimki dogum paketi degil canim. Sadece sezeryan parasi 40bin uzerine bebek paketi 8800 zorunlu aliyorlar. Her gittigimde sordum ben de ikna olmak icinValla 17.500₺ doğum paketi aldık içinde hiç de öyle kıyafeti pedi bezi yok kızla. Kızımı da geçen sene orada doğurdum yine hic birini vermediler hep kendi hastane çantamdan kullandım. . Sonuçta istersiniz "dağ başı değil eşiniz inip market eczane vb yerden alıp gelsin" derler zorda kalırsınız Siz yine hazırlıklı gidin.
Geriden okuyorum kızlar ama Hacı Şerifte güzeldir. Bize görümcem ilkinde yaptırmıştı dün aradı ismi netse yaptırıcam dedi yine o yaptırıyoİnstagramdan buldum. Mabel çikolata kullanıyorlarmış. Mabel güzel bir çikolatadır. Daha deneyimlemediğim için tavsiye boyutunda değilim ama bugün bir konuşayım sayfanın adını paylaşırım canım
Haber et bize merak ediyorum kilosunu inşallah güzel şeyler duycaksınTam olarak aynısı başıma geldi. En başından beri şişko kızım diye seviyordu doktoru. 31 den sonraki 34. Hafta kontrolünde sadece 200 gr almış çıktı. İnanılmaz canım sıkıldı. Bir de benim doktorum birazcık titiz beni detaylı için perinataloga yönlendirdi. Plasenta iyi, kan akımı iyi ama 2-3 hafta önde giden bebek bir anda kendi haftasına geriledi.
Bugün tekrar kontrolümüz var hatta, umarım geçen haftadan bugüne kilo almıştır. Bu haftalar bebeklerin kilo almama haftası heralde
Bu hafta kontrol günü ama elim yüzüm şişti benim iyice kızımı doğurduğum zamanki gibi doğumdan sonra şişlik yüzünden damar yolu tramvam oluştu bulamıyolardı falaan her yerimi delmişlerdi son gün ayağa kaldırdım hastaneyi istemiyorum çıkarın şunu diye ve ağırlaştım dün anneme gittim 1 haftadır evden çıkmıyodum dedim anne bidaha gelemem ben
Gittiğimde haftada 1 gelmek istediğimi söylücem doktora stres yapmaya başlıyorum sanki
Ya eskiden yapılıyormuş ama kızımın saçını asla sıfıra vurmam. Etkisinin olduğunu da düşünmüyorum genetik çünkü. Benim saçım doğuştan ince telli ve seyrek. Bunu değiştirmek imkansız. Badem yağı katkı köklerin gelişimine katkı sağlar ama.Bi de 1.sınıfta sınıf başkanıydım.. 2.sınıfta tembeller sıralarına kaydımartık nasıl etkıledıyse bide benım saçlarım seyrekti, annem 1.sınıfın yazında permatiğe vurdu saçımı.. Ona da kel imama gel diye dalga geçiyorlardı ne travmatikti ya cocukluk dönemim düşününce o yuzden kızı olacak olan arkadaslar, en azından aklı kesmiyorken saçlarını sıfıra vurun derim, hem faydası oluyor cidden, hemde anladıgı zamanlarda yapılınca cocugun özguvenı düşüyor.. Kız için de erkek için de saç çok muhım ilerde.. Bir de ben hep bademyagı sürerdim, 4.ay gibi bende demır eksıklıgı olunca eymende de saclar dökülmeye baslamıstı, herkes çıkar korkma dese de ben gittim bademyagı sürdüm sacına, hatta kirpiklerine.. Şimdi sacları bayagı gür, kirpikleri hiç olmayan çocugumun kıvır kıvır kirpiği var
Evet benim memleketimde hattaGeriden okuyorum kızlar ama Hacı Şerifte güzeldir. Bize görümcem ilkinde yaptırmıştı dün aradı ismi netse yaptırıcam dedi yine o yaptırıyo
Kesinlikle katılıyorumYa eskiden yapılıyormuş ama kızımın saçını asla sıfıra vurmam. Etkisinin olduğunu da düşünmüyorum genetik çünkü. Benim saçım doğuştan ince telli ve seyrek. Bunu değiştirmek imkansız. Badem yağı katkı köklerin gelişimine katkı sağlar ama.
Selammm kızlar bugün 34+2 yiz kontrolümüz vardı. En son 31. Haftamızda gitmiştik ve kilomuz haftasına göre iriydi, 2 kg çıkmıştı bebiş. Neredeyse 3 hafta geçti sadece 200 gr almış . Doktor gözümdeki endişe ve üzüntüyü görünce tabi baya iç rahatlatıcı konuştu, plesanta normal kan akımı normal nst normal şuan korkmamız gereken hiç bişey yok dedi. Az da beslenmedim ki dedim bunun şu haftalarda senin beslenmenle ilgisi yok şimdi yemeğe abanma dedieğer kilo almamaya devam ederse bi hafta daha erkene çekiyoruz doğumu ama senin için şuan böyle bişey konuşamayız dedi.anne baba olarak minyonsunuz zaten bebeğin kilosu da anne babanın genetiğine göre olur dedi .Çok ilginç ya 3 hafta önce tosun geliyor dediğimiz bebiş diyet yapıyo galiba içerde bi küçük canım sıkıldı sizinle paylaşayım dedim.
Yaa bence kendilerini orantılıyorlar içerde düşünsene o hızla kilo alsa 4,5 kilo doğar aslında ortalama doğum kilosu 3 3,500 tabiki insan kilo almıyor diye üzülüyor benimde 30+4 1650 çıktı 2 haftada 560 gram almıştı sonraki kontrolde neredeyse 17 günde 200, gram sanırım almış ilk hamileliğimde oğlumun gelişimi öndeydi 33 haftada 2,450 du 34 haftada 2,500 yani hiç almamıştı içerde kendini normale döndürdüklerini düşünüyorum ben bu oğlum baya minik benim önceden çok üzülüyordum ama attık üzülmüyorum 3 kg doğsun yeterSelammm kızlar bugün 34+2 yiz kontrolümüz vardı. En son 31. Haftamızda gitmiştik ve kilomuz haftasına göre iriydi, 2 kg çıkmıştı bebiş. Neredeyse 3 hafta geçti sadece 200 gr almış . Doktor gözümdeki endişe ve üzüntüyü görünce tabi baya iç rahatlatıcı konuştu, plesanta normal kan akımı normal nst normal şuan korkmamız gereken hiç bişey yok dedi. Az da beslenmedim ki dedim bunun şu haftalarda senin beslenmenle ilgisi yok şimdi yemeğe abanma dedieğer kilo almamaya devam ederse bi hafta daha erkene çekiyoruz doğumu ama senin için şuan böyle bişey konuşamayız dedi.anne baba olarak minyonsunuz zaten bebeğin kilosu da anne babanın genetiğine göre olur dedi .Çok ilginç ya 3 hafta önce tosun geliyor dediğimiz bebiş diyet yapıyo galiba içerde bi küçük canım sıkıldı sizinle paylaşayım dedim.
Ya eskiden yapılıyormuş ama kızımın saçını asla sıfıra vurmam. Etkisinin olduğunu da düşünmüyorum genetik çünkü. Benim saçım doğuştan ince telli ve seyrek. Bunu değiştirmek imkansız. Badem yağı katkı köklerin gelişimine katkı sağlar ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?