2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

E benım Eymen işte.. İlk gebelıkten mi, kılolu gebelıkten mı bılmıorm, doguma kadar hareketini hissetmedim.. Mizacı öyleymiş, sessiz sakin bi bebekti, şimdi şimdi açıldı gibi bazen açılmasa mıydı diyorum bugun basım şişti valla

Bugün ben de gördüm ama yeni nesil yazanı almayın diyorlardı eskisi kalite olarak daha iyiymiş o yüzden kararsız kalıp almadım. Cuma Bime de geliyor bi de ona bakayım dedim
Valla görünce aldım artık iyi kötü bakıcaz ne çıkarsa bahtımıza zaten az aldım stok yapmadım ben deneyerek görücez diye

Bana perşembe 34 oluyorum tam gün verirmi acaba normalde 37 dedi ama 36 içinde de olabilir demişti bi aksilik olmazsa eğer 36+ alır gibi beni şurda 20 günden az kaldı sanırım, bebekler 1800 1900 gramdı geçen hafta çok merak ediyorum sona yaklaştıkça yetebilicekmiyim korkusu başladı

Eşimin kuzeni de ikizlere hamileydi onun suyu gelmişti ama 36. Haftanın başında eğer gelmeseydi bekleyecekti sanırım. Bir sorun görülmüyorsa ne kadar beklerse o kadar iyi diyorlar bir de 2 kg sınırı varya

Yetebilceksin ki Allah sana bir degıl iki evlat birden bağışlamış hiç endişe etme, arkadasımın da ıkız var, valla ne guzel buyuduler ikiside... İlk başta zor olur ama zamanla kolaylarsın.. Hiç Yetebilcek miyim diye sorgulama bile

Eşimin kuzeni de ikizlere hamileydi onun suyu gelmişti ama 36. Haftanın başında eğer gelmeseydi bekleyecekti sanırım. Bir sorun görülmüyorsa ne kadar beklerse o kadar iyi diyorlar bir de 2 kg sınırı varya
Bende su gelmesinden falan korkarım paniklerim diye korkuyorum beklemek te bana göre hiç değil tek yumurta olsa mesela 34 alıyolar riske atamıyolar çift olduğu için ve riskim olmadığı için çok şükür iyi geldim bu zamana korka korka tabi hamilelikten yine anlamadım pek bişey
Evet 2,5 doğsalar bile girebiliyolar küvöze dr 2,5 görmek istiyodu bu hafta 2 kiloyu geçmiş oluruz sanırım 2 haftada da 2,300 2,400 olsalar daha ne isterim ikizler için çok iyi bi kilo olur küvözü ne kadar az sürede atlatırsam o kadar iyi,
Arkadaşım mesela 36. Doğurdu ikizlerini 2. Şer kilo hatta biri 2 nin biraz altındaydı 1 hafta kaldılar küvözde imza ile çıkardılar kız oğlanı sıkıştırmış hatta bizdede aynı durum olabilir çünkü en son dr kızın yeri daha fazla oğlanı ittirmiş gibi bişey söylemişti yani açıkcası herşeyi göze aldım beklemek beni daha çok yıpratır 36+ iyidir benim için bi aksilik olmazsa inşallah

Bi kızım var canım, şimdiye kadar ahlayan vahlayanlara bakarım tek sağlıklı olsunlar dedim, inşallah Rabbim onun gücünü vericektir inanıyorum bende sütümde yeter inşallah kızımı emzirdim 3 ay çokta seviyodum emzirmeyi oda seviyodu ama birden azaldı ağlayamaya başladı açmı falan derken mama verdim 2 günde biberona alıştı hata yapmışım ama ikizlerde yetmeyebilir tabi tek emsinlerde benide takviyede yaparım işte düşünüyosun bunları bakalım neler yaşıcaz hepimiz

Kızlar bugün doktora gittim
36+5
Yurtdışında yaşıyorum çok fazla buraya adapte olamadım
Bugün doktorum altan muayne edip henüz açılma yok dedi
İlk gebelik ve tecrübesizim
Bu haftalarda açılma mı olması gerekiyor yoksa ilerleyen haftalarda olabilir mi
Şuan kadae hersey normal doğum yolunda bebek pozisyonu baş aşağıda
Çok merak ediyorum açılma ne zaman başlıyor

Biz bir taneyi zor taşıyoruz o kadar haklısın ki O bahsettiğim akrabamızın kızları 2 gün kaldı hemen çıktılar inşallah senin hiç gerek kalmadan evinize gidersiniz Hiç belli de olmuyor 40 da bile doğsa başka bir şey olabiliyor. Sağlıkla kavuşalım da ne zaman olursa artık

İkisine süt yetmeyebilir canım, o kız her bebeğe bir göğüs sistemi kurmuştu hak geçmesin diye. Mesela sağ hem oğlanın sol hep kızın gibi mama takviyesi de yapıyordu. Öyle öyle büyüdüler kızımdan bir ay büyükler şimdi maşallahları var

Evet öyle gerçekten hiç belli olmuyor canım inşallah hepimiz bebeklerimiz ile evimize döneriz
Büyürler canım benim kızımda alıştı mesela ağlıyodu memede geceleri 6. Ayına kadar emzirdim gündüz sağdım ama sağmakla çoğalmıyodu 6. Ayda pes ettim ama o süt gitmemişti benden kaç ay emse artıcaktı yani, mamayıda severek içmedi alışması 5. Ayı buldu neler yapıyodum içirirken ki içsin diye Allah razı olsun mamayı çıkarandan dediğimi bile hatırlıyorum buna bebek karar veriyo zamanla gayette maşallahı var mama çocuğu gibi değil tombik bi bebek olmadı isterim ki ilk 3 ay emsinler mamada içsinler sağmak çok yorucu olur 2 siyle çünkü Emzirmek çok kolay mama hazırlamaktan sağmaktan dilerim hepimizin olur ki uğraşmayalım

İlk hamileliğimde 1 parmak 1 cm oluyodu galiba açılma bu haftalarda başlıyo olabilir ben 37 doğum yapmıştım sezaryan ama daha zamanın var demek istemiştir size doktor şart değil açılma olması bu haftada demekki herşey yolunda ilerleyen haftada da başlaya bilir kontrol etmiş yani

Kızlar hiç çevresinde duyan veya tecrübe eden var mı gebelik şekeri olunca normal doğumu beklemek istemez mi doktorlar benim doktorum bir şey demedi bu konuda çarşamba kontrolde soracağım ama şimdi bir kişide duydum şeker olduğu için 38 i görsek yeter demiş doktoru şeker bebeği hiç etkilemese bile bu durum böyle midir ?

Ben de gerçi normal doğumdan korkuyorum bir tık sevindim dönmemesine ama son anda da dönerse mecburuz acı çekmeye Hayırlısı ya sağlıklı doğsunlar da

Bende gebelik şekeri var diyetle kontrol altında tutuyorum şu an tabi arada nadir de olsa düzensizleştiği oluyor. Ben doktoruma sordum her şey yolunda gittiği sürece böyle bir zorunluluk yok normal doğum olabilir demişti. Sanırım burada bebeğin gelişimi,suyu önemli. Eğer haftasıyla uyumluysa denenebilir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…