2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Merhaba arkadaşlar biz de bugün kontrole gittik. Doktorun cihazı çok eski olduğu için sadece baş çevresi ve karın çevresi ölçümü yapıyor. Her ikisi de 1 hafta önde görünüyor. Hamileliğimin başından beri öyleydi zaten. Şu anki kilosunu söylemedi ama gününde gelirse en az 3,5 kg olur dedi. Bana ayrıca istersem ilaçla doğumu bir hafta önce başlayabileceğini söyledi. Her hafta muayene edecek ama muayene zaten 5 dk ve karından ultrason ve tansiyon takibi o kadar

Az kalmış seninde.. Normal mi dio doktor anlamadm? İleride olması da gayet iyi ya maşallah

Az kalmış seninde.. Normal mi dio doktor anlamadm? İleride olması da gayet iyi ya maşallah
Her şeyi normal çok şükür ama bebeğim birazcık büyük Bir de son iki saattir hiç durmadı sürekli hareket halinde. Çok hareket edince de takip edin diyorlar. Umarım normaldir bu durum

Ben de gerçi normal doğumdan korkuyorum bir tık sevindim dönmemesine ama son anda da dönerse mecburuz acı çekmeye Hayırlısı ya sağlıklı doğsunlar da
Döner bence ya sanki benim hala dönmüş gibi o kafa kısmı yukarda değil artık ama bakalım bugün doktor ne diyecek. Döndüğünden mi bilmiyorum ama çok fazla kasılmam ve ağrım başladı özellikle akşamları. Çok doğal korkman ama inan her doğum şekli farklı oluyor benim ilki kolaydı ama bakalım bu nasıl olur
Ben ilkinde mama vermicem diye çok çabaladım emzikte vermedim ama süreç beni mahvetti. Sürekli emmek için uyanan bir çocukla mücadele ettim yarım saatte bir alarm kurmuş gibi uyanıyordu. Ama mesela o bahsettiğim akrabamız mamayı hazırlıyordu çocuklar daha 7 8 aylıkken kesintisiz uyuyorlardı yani o yüzden hangisi zor bilemedim, bol bol sütümüz olsun inşallah emsinler geçici hepsi unutuluyor

Arkadaşlar şimdi sağlık ocağından geldim, şöyle bir bilgi verdi. Bilmediğim bir şey olduğu için belki benim gibi bilmeyenlerin işine yarar:

Bu haftalardan sonra çok kısa süreli yürüyüşler yapmalıymışız. Ve özellikle yorulduğumuz, ağrı hissettiğimiz anda dinlenmeliymişiz. Aksi takdirde bebek yanlış pozisyonda kanala yerleşebilirmiş, sezaryen de olsa normal doğum da olsa kanala doğru yerleşmesi önemliymiş.

Maşallah benim kızımında baş çevresi 2 hafta önde görünüyordu ama sonra normalleşmeye başladı 1 hafta önde oldu sorunsuz doğdu Ben 38. Haftanın sonlarında kendi sancımla doğum yaptım ama benimde kilosu fazla olduğu için doğmasaydı 39. Hafta başında bizde ilaç ya da suniyle başlatacaktık doğumu. Belki de kendiliğinden gelir Bizim muayenelerde öyle geçiyor karından bakıp kilo tansiyon soracak sorun var mı 10 dk da bitiyor

Aa çok şaşırdım bol bol yürüyün derler bu haftalar doğum kolay olsun diye.
Benide aradı saglık ocagı pazarlık yaptım kan vermemek için galip çıktım doğumdan sonra geleyim kan için dedim

Yaa evet hatta merdiven inip çıkmaya pilates topunda oturmaya da başlamalıyız ama işte ben bir döndüğünden emin olayım öyle başlıyım dedim eğer dönmüşse bugün kutlama var o kadar sıkıldık ki şu konuyu düşünmekten

Neyi çok istersen imtihanın o oluyor, dikkat et spring çok takma kafana, elbet dönecek yani gerekırse son dk döner, sen stres yaptıkça bence ondan dönmüyor raat ol

Gece sancılarla uyandım resmen normal mi böyle sancı olması. Aşırı sertleşti karnımda çok ağrılıydı. Bir an doğuruyorum falan sandım yani :)) yada dönme hareketi falan mı yaptı acaba sanki dönmeye çalışıyor dönemiyor gibiydi karnım baya şekilsizde anlayamadım. Cumartesi kontrolde görürüz artık:)

Aa çok şaşırdım bol bol yürüyün derler bu haftalar doğum kolay olsun diye.
Benide aradı saglık ocagı pazarlık yaptım kan vermemek için galip çıktım doğumdan sonra geleyim kan için dedim
Ben de acilde yaptırdığım tahlil sonuçlarını gösterdim, tahlili öyle atlattım kısa kısa yürüyüş yap dedi, zaten uzun yürüyüşler de artık bacak kalça dayanmıyor ama o doğru yerleşim konusu çok mantıklı geldi

Yaaa kıyamam, kaçta randevun

Sanırım haftamız sebebiyle ağrılar başladı. Bu sabah benim de sol tarafıma ağrılar girip çıktı. Dakikasını süresini falan kontrol ettim hep, artık vücut hazırlan yavaştan diyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…