Ahh en önemlisi kızlar 30 ekim saat:12.00 de doğuruyorum kesin tarihi ve saati netleştirdik. Yükseleni yay olcak az kalsın akrepe akrep olucaktı rica ettim doktorumdan
Telaşlanma canım senin haftalarda hareketlerde genelde hep azalma hissedildi. 10 hareket kuralına uyuyorsa için rahat olsun ama o kdar bile yok diyorsan içinde kalmaması için doktora gidersin. Bir de artık seninkilerin yerleri baya daralmıştır.
Dün akşam başladı ödem ayak bileklerimde hiç yoktu ama ilginç olan sol ayağımda daha belirgin doktorada sormayı unutmuşum umarım bişey ifade etmiyordur
Zaten sürekli saymaya gerek yok ama bazen haraket etmiyor gibi geliyor insana işte o zaman saymak gerekiyor ki içimiz rahatlasın
Bir şeyler yiyip sola doğru uzanın iki saat içinde 10 hareket varsa normal diyorlar. Her hareketi saymak gerek ama en küçük tekmeyi, dönmeleri, kaymalarını.
Eltim nerdeyse hiç hareketini hissetmemiş bebeğinin. Sadece ağırlığını hissediyordum genel olarak demişti. Ve çocuğu tam anlamıyla bir tembel büyük çocuğu ise tam tersi sürekli kıpır kıpırmış ve okulun ilk hatasından çok hareketli diye öğretmen şikayette bulunmuş karakterlerinden kaynaklıdır belki
Bende dün gece acıktığım için bir bardak süt içtim ardından yarım saat sonra soğuk soğuk terledim midem bulandı tamsiyonum 13 e çıktı istifa edince rahatladım gece 3 te uyuyabildim. Sanki yarım ekmek gömdüm yani. Son hafta yaşadıklarımız çok tuhaf
Eltim nerdeyse hiç hareketini hissetmemiş bebeğinin. Sadece ağırlığını hissediyordum genel olarak demişti. Ve çocuğu tam anlamıyla bir tembel büyük çocuğu ise tam tersi sürekli kıpır kıpırmış ve okulun ilk hatasından çok hareketli diye öğretmen şikayette bulunmuş karakterlerinden kaynaklıdır belki
hep çok hareketlilerdi canım kız biraz daha kibar sadece ama her hafta bi baş aşağı bi baş yukarı dönüyolar yaramazlar oynarken göbeğim oynardı sürekli şuan daha sakin oluşları korkuttu beni sadece belki pozisyon değiştirmişlerdir sertlik var o neyin nesi en son başları yukarıdaydı şuan genleşiyolar mesela gerildi karnım
hep çok hareketlilerdi canım kız biraz daha kibar sadece ama her hafta bi baş aşağı bi baş yukarı dönüyolar yaramazlar oynarken göbeğim oynardı sürekli şuan daha sakin oluşları korkuttu beni sadece belki pozisyon değiştirmişlerdir sertlik var o neyin nesi en son başları yukarıdaydı şuan genleşiyolar mesela gerildi karnım
Benimki de sol tarafıma yerleşti, kafası sol aşağıda soluma yatamıyorum sırf bu yüzden kemikleri batıyor valla bu haftalarda hareketler garipleşiyor bence, benimki bazen dalgalanıyor, bazen sertleşiyor, bazen de kemiklerini batırıyor. Hareket ettiği sürece nasılmış değilmiş odaklanmıyorum artık, yoksa takıntı haline getirmeye çok meyilliyim
Şöyle ki 40. Haftada da doğsa bazen küveze girebiliyor bebekler seninki 2 buçuğun üstünde olduğu için inşallah gerek kalmayacak.
Ben de gittim boy 48 cm kilo 2150. Suyu 6 olmuş geçen hafta 5ti.gerilik hala iki hafta. Suyu bir azalıyor bir artıyor dalga geçiyor resmen.hiç suyu olmayan bir gebe vardı. Kadın 38. Haftada hiç suyu yokmuş hala yatış yapmayı kabul etmiyordu
Ben de baska bir perinatologa daha göründüm.o.da bekleyelim takiple dedi.senin doğum tarihi belli oldu mu.kac haftada yapacak doktor.benim su 3 bucuk dedi 2 nin alti riskliymis. hızlı düşüyor havuç armut içmeye başladım ama düşüş hızlı.sabit kalsa sorun olmaz çok.gerilik benim karın çevresinde var beş gün.insallah senin de hızlı bir şekilde atilim yapar kilosu.
Aynen doktor güzel güzel anlattı yan taraftaki doktora gösterdi o da güzelce izah etti ama kabullenmek istemedi bir de devlete göstereyim dedi ben çıkarken tekrar gelmişti sanırım sezaryeni kabul edecekti.
Ben de baska bir perinatologa daha göründüm.o.da bekleyelim takiple dedi.senin doğum tarihi belli oldu mu.kac haftada yapacak doktor.benim su 3 bucuk dedi 2 nin alti riskliymis. hızlı düşüyor havuç armut içmeye başladım ama düşüş hızlı.sabit kalsa sorun olmaz çok.gerilik benim karın çevresinde var beş gün.insallah senin de hızlı bir şekilde atilim yapar kilosu.
Benim gerilik de 26. Haftadan beri sabit 2 haftalık gerilik. Şükür ki sabit kaldı bir kaç gün daha gerilik ilerlese alacaktı beni.o yüzden işte 5 6 güne bir görünüyorum. Benimki dediğim gibi suyu bir artıyor bir azalıyor ama ben havucun armudun faydasını çok gördüm. Sabah aç karna koca bir bardak bir de yatmadan önce içiyorum. Kilosu da hiç atılım yapmadı iki haftada 300 gram gibi birşey almış ama olsun napalım 2 buçuk civarı olsa bana yeter.kasımın ilk haftası alırım büyük ihtimalle daha riske atamam demişti.5 Kasım benim doğum günüm belki aynı gün olur
Benim gerilik de 26. Haftadan beri sabit 2 haftalık gerilik. Şükür ki sabit kaldı bir kaç gün daha gerilik ilerlese alacaktı beni.o yüzden işte 5 6 güne bir görünüyorum. Benimki dediğim gibi suyu bir artıyor bir azalıyor ama ben havucun armudun faydasını çok gördüm. Sabah aç karna koca bir bardak bir de yatmadan önce içiyorum. Kilosu da hiç atılım yapmadı iki haftada 300 gram gibi birşey almış ama olsun napalım 2 buçuk civarı olsa bana yeter.kasımın ilk haftası alırım büyük ihtimalle daha riske atamam demişti.5 Kasım benim doğum günüm belki aynı gün olur
Aynı gün olursa cok güzel olur.senin de 36 hafta civari olur o zamanlar.evet kilodan zoyade haftasi önemli.kilo küçük olsa da hafta ileri ise ciğer gelisimi tamamlanmis oluyor.
Aynı gün olursa cok güzel olur.senin de 36 hafta civari olur o zamanlar.evet kilodan zoyade haftasi önemli.kilo küçük olsa da hafta ileri ise ciğer gelisimi tamamlanmis oluyor.
Sen hiç merak etme inşallah sağ Salim doğacaklar. Bol sıvı tüketip tansiyonunu ölç bir de su az olunca enfeksiyon fazla olabiliyormuş her hangi bir kötü akıntı koku kaşıntı vs olursa doktoru bilgilendir. Ben devamlı idrar veriyorum neredeyse 5 güne bir. İdrarda protein ve enfeksiyona bakılıyor. Devamlı dinlenir pozisyonda olur ağır iş yük vs yapma. Bir hafta daha dursa yeter inşallah seninki
Kızlar benim de kasılmalarım çok arttı bakalım yarın ilk kez nst ye giricem nasıl çıkacak. Umarım bu haftayı atlatırım çünkü doktor şehir dışında çarşambadan cumaya kadar. Yarın acaba bir açıklık muayenesi de mi yap desem, ilkinde 3 cm le bir ay dolaşınca bunda nasıl bir şey bekliyor beni bilmiyorum ama bugün baya kötü geçiyor