- 25 Mayıs 2020
- 1.004
- 1.722
- 83
- 30
Aa nstden para mı alıyorlar ? Ben hiç vermedim deAy bugün benden hiç para almadılarkendi muayenem, nst, anestezi testleri falan derken 10.000 lik olurum diye düşünüyordum
Allahın izniyle hiç bir şey olmaz ya valla her kafadan bir ses çıkıyor bir şey olsa son zamanlarda değil daha erken zamanda belli olurdu bence. Şimdi bebekler büyüdüğü için ölçümler çok doğru olmayabilir ondan ben hiç umursamadım. Böyle ölçmüş oval mi yerleşmiş demeye çalıştı acaba çünkü bebek burda gözükmüyor ama diğer doktor kağıt veriyordu gayet normaldi
İşte oturuyor ya kafa yukardaBak kenarda değerler yazıyor. Bu resim bebişim tepeden çekilmiş kafası. Bpd yazan değer baş ölçümü 34 haftalık biraz dar yanlardan kafa küçük yani. Belki normal öyküden 1mm farklıdır ama korktuyolar gereksizce. Bebeğinin diğer ölçümleri 36 hafta ve üzeri sadece baş çevresi 34 ama inan birşey olmuyor. Kızımda başı çok küçük diye beni hep korkuttu doktorlar. Kendisi 39 haftalıktı baş çevresi 34 haftalık doğduşuan 23 aylık gayeet zeki bir çocuk yaşıtlarından çok önde benim gözlemlediğim ama benim ve eşimin kafasıda küçük. Genetik bu özdeşlikler gayet normal bence
İşte oturuyor ya kafa yukardaya çok enteresan kızımda da tam tersiydi kafası 2 hafta önden gidiyordu ama eşimin kafası küçük benim ona göre daha büyüktür Bence ölçümler de çok doğru olmuyor boşver sende hiç kafana takma kızımda büyük büyük dediler küçücük kafalı bir şey çıkmıştı
Ayrıntılı usg yaptırmış miydin?Ben bu hamileliğimde daha rahattım son muayeneye kadar. Böbreği yan, yamuk, biraz aşağıda ne demek yaaçok taktım kafaya. İnternettede bulamadım hiçbişey.
Kizlar kordon kani ve dokusu icin doktorumun tavsiye ettigi yer ile gorustum bugun. Merak eden ya da dusunenler icin ogrendiklerimi yaziyorum
Laboratuvar ankarada. Kendi azot ureten yeni nesil tanklarda saklaniyormus. Hemotolog hekim bulunuyormus.
1) kordon kani: losemi, lenfon gibi kan hastaliklari tedavisinde kullaniliyor. 40 kilo alti icin kullanilabiliyormus. Sonra imha oneriyorlar. Kendi kani veya uyumlu vikan kardes icin kullanilabiliyor. Ama kardeslerde uyum cikmayabilir bu yuzden biz ikizlerin ikisinin de kanini saklayacagiz cift yumurta oldugu icin. 5 e bolup sakliyorlarmis kani. Ama hastaligin cinsine gore 1 bolumu 3 bolumu ya da hepsi kullanilmasi gerekebiliyormus. 5 e bolmenin amaci hepsi kullanilmazsa geri kalani saklanmaya devam edilmesi icinmis.
2) kordon dokusu: gobek kordonunu direk sakliyorlarmis. Kok hucre elde edilebiliyor. Onlarca yuzlerce defa islem ile kok hucre elde edilebilirmis. Ve doku uyumuna gerek yokmus. Yani tum kardesler, anne baba hatta buyuk anne vs tum aile icinde kullanmak icin kok hucre alinabilirmis. Kok hucre tedavisi otoimmün hastaliklarda ( tip1 diyabet, ms, vb ), kalp, migde, bagirsak vb organ yetmezligi, diz eklem ici kikirdak hasarlari, astim koah gibi kronik hastaliklarda kullanilabiliyormus. Tum aileye uygun oldugu icin ikizlerden sadece birinin kordon dokusunu saklayacagiz.
Kan + doku saklama fiyatlarini sizin icin tek bebek icin de aldim.
Ilk islemler ve 1. yil saklama ucreti tek bebek 11.000tl (ikiz icin 2 kan 1 doku 15.000tl)
1 yil bittikten sonra diger yillar icin yillik 100 euro saklama ucreti. (Ikiz icin 2 kan 1 doku 125 euro)
Sonraki yil ucretleri zam olmamasi icin euro belirlemisler. 100 euro hic degsimiyormus.
1. Yil bitince 5 yili toplu oderseniz euro uzerinden %20 indirim yapiyorlarmis.
Allah korusun Ihtiyac oldugunda tedavi yapilan hastane laboratuvar Ile iletisime geciyormus. Laboratuvar ihtiyaca gore kok hucreyi hazirlayip transferini yapiyormus. Bu asamadaki islemler ve transfer icin laboratuvar in aldigi bir ucret yok. Bazi laboratuvar kok hucre uretmiyormus, sadece dokuyu veya kani gonderiyormus galiba.
sizin akliniza gelen soru var mi? Ben yarin siparis verecegim buyuk ihtimal, oncesinde tekrar sorarim.
Siparis verince Su an bir sey odemeyecegiz, kargo ile bir canta gonderecekler. Doguma o cantayi goturecegiz ve doktora verecegiz. Dogumda doktor kan ve dokuyu cantaya yerlestirip laboratuvara ulastiracak. 10 15 gun bazi testler yapiliyormus saklanmaya uygun mu diye. Uygun bulunursa odemesini yapacagiz.
Ayrıntılı usg yaptırmış miydin?
Yani böyle bir şey olsa da bunu hamileliğin sonunda söylemek çok garip gerçekten. Bence ölçümde hata yapmıştır ciddi bir şey olsa daha farklı hareket ederdiBen bu hamileliğimde daha rahattım son muayeneye kadar. Böbreği yan, yamuk, biraz aşağıda ne demek yaaçok taktım kafaya. İnternettede bulamadım hiçbişey.
Zaten bunu farklı doktor görsün diye gelmiçtim kuzımİstersen farklı bir doktordan görüş al derim aklında en ufak bişey kalmasın
Oy aman Allahım bu ne güzellik bu ne tatlı duduş maşallahTek tek alıntılayamadım kızlar ama sizi çokta habersiz bırakmak istemedim benim güzel yavrum doğdu 9,27 de geldi dünyaya. 2700 ölçülmüştü ama 3,50 kg 49 cm doğdu herşey çok güzel ilerledi mükemmel bir sezeryan geçirdim oğlum emiyor çok şükür sütümde inşallah emdikçe gelecekbal bir duduş bırakalım bütün teyzelerimizi öpüyoruz
Siz nst de kaç dakika yatıyorsunuz. Ben de bulunduğum şehrin en iyi özel hastanesine gidiyorum muayene 800 küsür, nst 25 TLBen özellikle sordum geçen sefer. 2400 normal fiyatı ama ben sigorta indirimde olduğum için 800
Utanıyor insan valla söylemeye bile
Tatlım 10 mm ye kadar sıkındı yok demiş , zaten doğuma şurda ne kaldı ki ? Sen üzülüyorsun olabilecek ihtimallere karşı anlıyorum seni ama sen üzülüp ağladıkça bebekte üzülüp ağlıyor bunu unutma lütfen. Doktorlar genelde en kötü senaryoyu söylerler ve öyle bile olsa daha doğmamış doktora göstermemişsin tahminden başka somut birşey yok şuan. Lütfen kendine de bebeğede bu stresi yaşatma. Allah'a tevekkül et ve iyi olacağına kendine inandır lütfenŞimdi müsait olabildim kızlar detaylı yazayım moral verin nolursunuz sabahtan beri ağlamaktan bi hal oldum… Gittik böbreğinde genişleme vardı zaten 9 gün önce 8 mmydi şimdi 8.45 mm olmuştu 10 mm kadar sıkıntı yok dedi bende sonrasında nolur dedim en kötü böbrek kaybına kadar gidiyor dedi (Allah korusun). Sonra kafa çapına baktı 9 cm dedi bu da 9 buçuk falan olunca normal doğumda zorluk yaratır dedi. Hiç iyi bişey duyamadım yani. Sinekte küçük ama mide bulandırır diye bi laf vardır ya yani bunların olma ihtimali bile benim canımı sıkmaya yetti. Haftaya tekrar gidicem genişlemeye tekrar bakacak,çatı muayenesine giricem çatı da normalse bebek kafası da çap olarak gelebilecek düzeyde kaldıysa normal ilerleyecek. Ama en ufak bi risk varsa bile 3 Kasımda Sezeryan oluyorum. Dua edin bende sağlıkla kavuşayım bebeğime
Daha fazla para verince süre değişmiyordur yaSiz nst de kaç dakika yatıyorsunuz. Ben de bulunduğum şehrin en iyi özel hastanesine gidiyorum muayene 800 küsür, nst 25 TL15 dakika kadar yatıyorum
Kafa çapı benim de 9 civarında. Vajinal doğum istiyorum dün çatı muayenesi de oldum. Biraz kastım kendimi ama doktor yapamazsın demedi. Aksine vajinal doğumu destekliyor. Perine masajini önerdi, esnetmen gerekiyor dedi. Ayrıca şimdiye kadar hep başı öndeydi dün başının büyüklüğüne takılmadı. Masaj ya da cinsel ilişki çıkışı kolaylaştıracaktır.Şimdi müsait olabildim kızlar detaylı yazayım moral verin nolursunuz sabahtan beri ağlamaktan bi hal oldum… Gittik böbreğinde genişleme vardı zaten 9 gün önce 8 mmydi şimdi 8.45 mm olmuştu 10 mm kadar sıkıntı yok dedi bende sonrasında nolur dedim en kötü böbrek kaybına kadar gidiyor dedi (Allah korusun). Sonra kafa çapına baktı 9 cm dedi bu da 9 buçuk falan olunca normal doğumda zorluk yaratır dedi. Hiç iyi bişey duyamadım yani. Sinekte küçük ama mide bulandırır diye bi laf vardır ya yani bunların olma ihtimali bile benim canımı sıkmaya yetti. Haftaya tekrar gidicem genişlemeye tekrar bakacak,çatı muayenesine giricem çatı da normalse bebek kafası da çap olarak gelebilecek düzeyde kaldıysa normal ilerleyecek. Ama en ufak bi risk varsa bile 3 Kasımda Sezeryan oluyorum. Dua edin bende sağlıkla kavuşayım bebeğime
Şimdi müsait olabildim kızlar detaylı yazayım moral verin nolursunuz sabahtan beri ağlamaktan bi hal oldum… Gittik böbreğinde genişleme vardı zaten 9 gün önce 8 mmydi şimdi 8.45 mm olmuştu 10 mm kadar sıkıntı yok dedi bende sonrasında nolur dedim en kötü böbrek kaybına kadar gidiyor dedi (Allah korusun). Sonra kafa çapına baktı 9 cm dedi bu da 9 buçuk falan olunca normal doğumda zorluk yaratır dedi. Hiç iyi bişey duyamadım yani. Sinekte küçük ama mide bulandırır diye bi laf vardır ya yani bunların olma ihtimali bile benim canımı sıkmaya yetti. Haftaya tekrar gidicem genişlemeye tekrar bakacak,çatı muayenesine giricem çatı da normalse bebek kafası da çap olarak gelebilecek düzeyde kaldıysa normal ilerleyecek. Ama en ufak bi risk varsa bile 3 Kasımda Sezeryan oluyorum. Dua edin bende sağlıkla kavuşayım bebeğime
[/QU
Korkma canım kardeşimin kızında öyleydi üstelik iki böbreği kalptede delik vardı hiç birşey olmadı şükür böbreklerini yılda bir kontrol ettiriyorlar sadece maşallah sağlıklı yani sende üzme kendini hayırlısı ile doğsun Allah'ın izniyle gerisi de güzel olur
Bak özel odadan bahsettin resmen o yüzden 800 tlcikDaha fazla para verince süre değişmiyordur ya20 dakika sürüyor benim ki. 20 dk bitirince hemşireyi çağırıyorum. Doktora götürüyorlar. O sıra ben nst de bekliyor oluyorum. Doktor okey verince çıkarıyorlar
Sadece işte oda böyle minik. Bana özel temiz çarşaflı bir dinlenme koltuğu oluyor, eşime sandalye ve odada hafif bir müzik
Ben nst sonucunu doktora kendim götürüyorumDaha fazla para verince süre değişmiyordur ya20 dakika sürüyor benim ki. 20 dk bitirince hemşireyi çağırıyorum. Doktora götürüyorlar. O sıra ben nst de bekliyor oluyorum. Doktor okey verince çıkarıyorlar
Sadece işte oda böyle minik. Bana özel temiz çarşaflı bir dinlenme koltuğu oluyor, eşime sandalye ve odada hafif bir müzik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?