- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
İnsallahhh haber verirsin muayeneden sonra cok merak ediyorum kilosunu minnosun14.30 canıminşallah kilo almıştır çok çok
Yok yapılmadı. Perinatolog karar verir dedi doktorum. Zaten doğumu mu da Prof. Perinatolog yaptıracak. Yarın neyseki randevum vardı. Sezaryen için gün verecekti. Yarın dananın kuyruğu benim için koparBence cok iyi geldin bi şekilde 35 haftayı gördün ciğer geliştirici falan yapıldı mı canım
Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Kan akışında sıkıntı olmaya başlamış o kadar az kilo aldıysa demekki ama doğsada sorun olmaz kendini üzme sakın yoğun bakıma bile girmeyebilir. Tansiyonunu iyi takip et yüksek gelmişBugün tam 35+0 ım. Dün ve bu sabah tansiyonda 14/10 ları gördüm zaten ara ara düzensizlikler vardı ama sıkıntı hissetmiyordum bu bir kaç gündür kendimi hiç hissetmiyorum. Doktora geldim bebeğin kilosu 2278 yani bir haftada sadece 100 gr almış.Doktor idrar ve kan testi istedi bu çok durmaz bu şekilde dedi. Nst de de düzensiz 80 e 100 e vuran sancılar çıktı.Yarın kendi perinatoloğumla randevum var bakalım o ne diyecek. Sanırım kasımı ben de göremem.
Vericem canısı her doktora giderken aynı stres ve heycanını yaşamam normal mi yaİnsallahhh haber verirsin muayeneden sonra cok merak ediyorum kilosunu minnosun
Hadi hayırlısı sizin için en güzel zaman olsun canımYok yapılmadı. Perinatolog karar verir dedi doktorum. Zaten doğumu mu da Prof. Perinatolog yaptıracak. Yarın neyseki randevum vardı. Sezaryen için gün verecekti. Yarın dananın kuyruğu benim için kopar
Cok normal heyecandan karnıma agrılar giriyor her doktor öncesiVericem canısı her doktora giderken aynı stres ve heycanını yaşamam normal mi yagebelik kafasıda çok başka valla
Tansiyonum bi süredir böyleydi ama idrarda protein vs yoktu her hafta bakılıyordu ancak iki üç gündür ben de kendimi iyi hissetmiyorum başımda hep bir ağırlık vardı dün akşam ve sabah yüksek çıkınca bugün idrarın yanında ast alt değerlerine de bakıldı. Sabah 0.4 akşam 0.6 oksapar kullanıyorum. Benim bebeğin karın çevresi uzun süredir iki hafta geriydi suyumda azdı. Su seviyem şu an iyi durumda ama gerilik hala devam ediyor.hatta bugünkü ölçüme göre yaklaşık iki buçuk hafta olmuş gerilik. Bakalım yarın ne diyecek doktor.Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Kan akışında sıkıntı olmaya başlamış o kadar az kilo aldıysa demekki ama doğsada sorun olmaz kendini üzme sakın yoğun bakıma bile girmeyebilir. Tansiyonunu iyi takip et yüksek gelmiş
Hiç riske atmamak gerek canım çok iyi dayandın maşallah hem su azlığı hem hastalanmanız falan sağlıkla doğsun gerisi önemli değil, muhtemelen perinatologunda risake atmak istemez sancında varmış zaten tansiyonda riskli hayırlı haberler al inşallah yarınBugün tam 35+0 ım. Dün ve bu sabah tansiyonda 14/10 ları gördüm zaten ara ara düzensizlikler vardı ama sıkıntı hissetmiyordum bu bir kaç gündür kendimi hiç hissetmiyorum. Doktora geldim bebeğin kilosu 2278 yani bir haftada sadece 100 gr almış.Doktor idrar ve kan testi istedi bu çok durmaz bu şekilde dedi. Nst de de düzensiz 80 e 100 e vuran sancılar çıktı.Yarın kendi perinatoloğumla randevum var bakalım o ne diyecek. Sanırım kasımı ben de göremem.
Su veya nişan falan da gelmiyo ki gönül rahatlığıyla gideyim hastaneye. Perşembe son kontrolüm tabi su ve nişan gelmek zorunda değil herkeste farklı ilerliyo ama sancılarımın düzenine bakıcam biYeğenim şu an aynı durumda. Bağırsak enfeksiyonu varmış salgın olarak. Bulunduğu yerde aciller bile dolmuş. İshal kusma mide bulantısı yapıyormuş. Ama sen hamile olduğun için bence bekleme. Çünkü bunlarda doğum belirtisi olabilir böyle olmasa bile şu kaybı oluşmaması lazım belki serum vs yaparlar
İnşallah çok yıpratıcı oldu bu süreç. 26. Haftadan beri dayanıyorum ama artık gitmiyor.bir küçük kızım daha var bu şekilde ona da gereği gibi bakamıyorum neyseki kreşe gidiyor da biraz dinlenebiliyorum. Yarın doktor kararına göre bakacağım hatta eğer alırsa sağ Salim çok iyi olurHiç riske atmamak gerek canım çok iyi dayandın maşallah hem su azlığı hem hastalanmanız falan sağlıkla doğsun gerisi önemli değil, muhtemelen perinatologunda risake atmak istemez sancında varmış zaten tansiyonda riskli hayırlı haberler al inşallah yarın
Canım dün yazamadım sana kusura bakma ya cenazemiz vardı geç geldim eve sonrada uyuyakalmışım.. epidural anestezi durada derine katater yerleştirilip yapılan bi işlem spinal daha yüzeysel yapılıyor. Epiduralde katater takılıyor sonrasında oradan ağrı kesici verilmeye devam ediliyor birde epiduralde spinale göre biraz daha çekmeleri dokunmaları hissediyorsun spinalde daha az hissediyorsun. Yan etkileri hemen hemen aynı uygulama şeklinde de seni etkilen bişey olmuyor aynı yöntemle yapılıyor takıldığı yer ve katater farklı sadece.Canım epidural ile spinalin tam olarak farkı ne acaba? Genel anestezi istemiyorum ben, cuma günü doğumu planlarken bilinçli gitmek isterim
Berikko canım özellikle sana sorucam gebekik kolestazı için dün bi kaç eksiğim var diye e bebege gittim ama yakta duramıcak kadar sağ üst karnımda ağrı oldu tam gögsümün altıydı karaciğer varmış orda gecede bi süre ağrıdı kaburgamı karaciğer mi kafam karıştı karnın üst sağ tarafında ağrı oluyor mu bu durumda ?
Benim karaciğer yağlanması sivilce gibi sorunlarım var bide bu olsun istemem tetikler mi acaba diye de düşünmeden edemedim
zordur eminim anlayabiliyorum seni benimde kızım var erken doğum korkusu kendimi kısıtlamam bişey yapamamam o kadar yordu ki, sen 26 haftadan beri daha çok stres altındasın inşallah hakkında hayırlısı olsun sağlıkla kavuş gerisi önemli değil küçükte olsa hemen toparlıyolar tecrübelisinde zatenİnşallah çok yıpratıcı oldu bu süreç. 26. Haftadan beri dayanıyorum ama artık gitmiyor.bir küçük kızım daha var bu şekilde ona da gereği gibi bakamıyorum neyseki kreşe gidiyor da biraz dinlenebiliyorum. Yarın doktor kararına göre bakacağım hatta eğer alırsa sağ Salim çok iyi olur
Çok sağol kuzumGüzel düşünüyoruz aklımıza kötü şeyler getirmiyoruz canımrisk her ameliyatta var seninki bi tık daha riskli ama hiçbişey olmayada bilir sonuçta tamamen kapatmıyormuş canım tamamen kapatsa çok sıkıntılı gerçekten ciddi kanamalar oluyo ama senin çok bişey olacağını sanmıyorum içini ferah tut bide kanasada ilaçlar var yapıyorlar kanamaya baya etki ediyor
Zaten sezaryen i kabullendim ama böyle şeyler duyunca yine de biraz olsun umutlanıyorum. Gerçekten 2 yaş çocuğu olanlar anlar benim halimden ve tek başına mücadele edenler o yüzden bu kadar stresimizAnnem kardeşime hamileyken(35 sene önce) ultrason o yıllarda yeni yeni kullanılmaya başlıyormuş ve doktor anneme ultrason günü vermiş, neyse annem de komşusuyla konuşurken anlatmış oda cahil işte demişki ultrasona giren bebekler engelli oluyor aman girme falan annem de inanmış gitmemiş, neyse doğum günü gelip çatınça bir bakmışlar bebek ters geliyor, o zamanın o şartlarında doktor bir şekilde eliyle döndürenek normal doğumu yaptırmış. Ama tabi doktorun tecrübesi, birikimi, eğitimi gideceğiniz doktorda olur mu bilemem. Bana düşmez tabiki ama fikrimi söylemek istedim normal doğum isteğin sende fark etmeden stres oluşturuyor bebeğede yansır. Bu riskleri almaya değer mi? Neden bu kadar normal doğum isteği? Belki sezeryanda çok rahat edeceksin. Kafanı rahat mı bıraksan biraz
Amin canım benim haklısın hayırlısı olsunSezaryenden korkma.ben ameliyattan 4 saat sonra ayaktaydım hiç ağrı sızı olmadı çok rahattım. Bebeğime kendim baktım. Kardeşim normal doğum yaptı alttan 10 dikişi, içten 7 dikişi vardı. Asla oturamadı günlerce. Bebeği hep biz verdik kucağına. Hatta oturamadığı için gögüsüne biz tutuyorduk emsin diye. Bence her ikisininde zorlukları var. Senin ve bebiş için en hayırlısı ne ise o olsun.
Bu arada normal doğum yapıp çok rahat eden, sezaryen olup çok ağrısı olanda oluyor. Bu biraz bünye meselesi sanırım. Hangisi olacaksa kolayca atlatmak nasip olsun hepimize
Çok zordu ayakta duramıcak kadar çok ağrıyodu mağzada nasıl dolaştım çıktım kendimi attım anlatamam oturunca düzeldi gece yatarken aynı yer yine ağrıdı ben yinede kan idrar veriyim bugün yarın kontrolüm cumartesi ve tansiyonum 12\8 çıkmaya başladı küçük akşamdan beri yine düşmüyor yükselicek gibi geliyor bana ve ciddi anlamda ödemim varCanım bende dün okudum, o bölgede agrıda yapabılıomus ama bende hiç olmadı öyle bişey.. Zaten dayanılmaz Bi karın agrısı yapıomus bu kolestaz.. Bende de dogum sonrası oyle olsaydı safrayı alacaklardı, ama öyle bişey olmadı, şimdide öyle Bi ağrım yok.. Ama Bi de sadece ağrı olmaz kolestaz, kaşıntı ilk belirti gibi.. Baska bişeydir senınkı sankı ya
Gerilik ilerlediyse sende değişik hissediyorsan doğurturlar muhtemelen seni canımTansiyonum bi süredir böyleydi ama idrarda protein vs yoktu her hafta bakılıyordu ancak iki üç gündür ben de kendimi iyi hissetmiyorum başımda hep bir ağırlık vardı dün akşam ve sabah yüksek çıkınca bugün idrarın yanında ast alt değerlerine de bakıldı. Sabah 0.4 akşam 0.6 oksapar kullanıyorum. Benim bebeğin karın çevresi uzun süredir iki hafta geriydi suyumda azdı. Su seviyem şu an iyi durumda ama gerilik hala devam ediyor.hatta bugünkü ölçüme göre yaklaşık iki buçuk hafta olmuş gerilik. Bakalım yarın ne diyecek doktor.
Her gün daha çok yaklaşıyoruz doğuma ve ben kendime hergün çok az kaldı napcam diye soruyorumCok normal heyecandan karnıma agrılar giriyor her doktor öncesidogumda nolcaz bakalım
Evet ben artık bitik durumdayım yürümeye dermanım yok. Yarın perinatolog karar verecek.öğleden sonra sonuçlar için de gideceğim inşallah demirim falan iyidirGerilik ilerlediyse sende değişik hissediyorsan doğurturlar muhtemelen seni canım
İnşallah çok yıpratıcı oldu bu süreç. 26. Haftadan beri dayanıyorum ama artık gitmiyor.bir küçük kızım daha var bu şekilde ona da gereği gibi bakamıyorum neyseki kreşe gidiyor da biraz dinlenebiliyorum. Yarın doktor kararına göre bakacağım hatta eğer alırsa sağ Salim çok iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?