2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
iki gün önce doğum yapmıştım bugün kontrol muayenesinde başında 7 vücudunda 13 sarılık tespit ettiler, kanda da 12 çıktı sizce endişe etmeli miyim doktor ışın tedavisi yapmamız gerekiyor dedi, iyice moralden düştük bilgisi olan var mı ne yapmalıyız

Yani şahsen ben bebeğimin sağlığını bu kadar tehlikeye atamaz hemen kabul ederdim sezaryeni.

Canım oğlumda da 14 cıkmıştı bildiğin kaçtım hastaneden bol bol emzir beslendiği sürece çabuk atlatıyor özel hastane hemen 11 de değer ile yatış istiyor sebebini bilmiyorum o yüzden siz aksatmayın tahlili ama emzirme daha iyi

Planlı olduğu için kolay geliyor normalde ansızın geliyor gece geliyor bebek vs mecburi haller dışında gerçekten çok fazla artık
Kesinlikle öyle
Hediyeliklerimiz aynıı benimde bugün geldi.
Yaa ben bayıldım
Hayırlısı olsun canım sağlıcakla sağsalim inşallah
Amin canım benim inşallah
Evet evet her şeyde bir hayır vardır gerçekten Alttan hiç muayene etmedi en azından o da rahatsız edici bir şey çünkü. Sağlıkla kucağınıza almışsınız ya darısı bizim başımıza
Hakkında hayırlısı olsun canım malesef benim bebeğim de dönmemiş
Üzme kendini senin daha vaktin var canım inşallah döner. Ama artık dönse bile kendim için diyorum doğum kanalına girmesi çok zor olurdu. Zor bir doğum olurdu gibi geliyor dönecek de girecekte o yüzden hayırlısı böyleymiş napalım Doktora makatta daha uzun dikiş olur mu diye soramadım ya zaten canı sıkkındı bir şekilde içimizden çıkacak uzun olsa napıcaz

Yani şahsen ben bebeğimin sağlığını bu kadar tehlikeye atamaz hemen kabul ederdim sezaryeni.
Bebeğimin sağlığı söz konusu muydu onuda bilmiyorum canım sezeryan yatış istedi bebeğin kalbi düşüyor dedi ama sabah alacam doğuma dedi hemen cıkış yaptım asla doğurmam diye başka hastanede aynı şeyi söyledi sezeryana hazırlayalım dedi normal doğuracak dedim ki zaten sezeryana hazırlayacagı vakite doğurdum yani bazen oluruna bırakmak gerekiyor sezeryan olduğumda da değişen birşey olmayacaktı şimdiki aklım olsa belki dediğiniz gibi riske girmem ama nasip öyle oldu

Çok şükür sağlıkla kucağımıza almışınız ya önemli olan o tabikii

Eve geldik ama yarım geldik işte. Aklım hep onda. Üzülmemem, ağlamamam lazım biliyorum ama elimde değil Pazartesi antalyaya gidilecek, süt götürmem lazım. Daha banyo yapacak gücü bulamadım kendimde. Dün gece hiç uyumadım. Önceki geceden de uykusuzum. Göğüs pompası önceki akşam gelmişti ama daha kutusunu bile açamadım. Onu ayarlayıp işi çözmem lazım ki süt biriksin

Annem canımı sıkıyor. Ne demekmiş anneyle bebeği ayırmak. Neden o orda sen buradasın bıdı bıdısı çektim bide. Ki geceleri rahat geçsin diye annemlere hiç bişey yansıtmadım. Kontrol altındayım diye biliyorlardı. Sonra doğdu dedik. Gece Antalya gidişini de sabah söyledim

Uykum var uyuyamıyorum bence aşırı bir kanamam var ama normal dediler. Çıkarken damar yolundan bir ağrı kesici yaptılar. Ama eve parol yazmışlar. Diğerinin etkisi geçince parol işe yarar mı bilemiyorum. Ağlamak istemiyorum ama göz pınarlarım sürekli ıslak istemsizce akıyor durmuyor

Bende durumlar böyle

Hepinize iyi dilekleriniz, dualarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim

Kizlar Kontrolden geldim modum düşük.. elbette hayırlısı sağlıklı olması önemli olan biliyorum ama içten içe de üzülüyorum.. malesef bebeğim hâlâ dönmemiş.. doktor makst gelişte ayakları aşağıda olsa döner ama poposu ile oturmuş ayakları yanda böbreklere doğru yani tam cenin pozisyonu bu şekilde dönme zor olabilir ancak imkansız değildir poposu tam kanalda olunca sadece dönme olayı biraz ihtimali düşürür dedi .. kilomuz Maşaallah iyiymiş 2900 ölçtu üç aşağı beş yukarı yanılma payı olur dedi. Suyu normal . Suyu bu haftadan sonra azalır ve dönme ihtimali yine düşer 2 hafta sonra kontrole gel dedi. İki hafta sonra tam 37+3 oluyorum o gün donmemisse öbür hafta ya da bi sonraki hafta için gün vereceğim sezeryan olacaksın dedi . Hani ben hamile olduğumu öğrenince aklımın ucuna gelmezdi her bebek döner sanırdım başıma geldiğine de şaşkınım şansım yok mu nedir .. umudum azaldı bu hafta umudum coktu ama iki hafta sonra galiba buraya kizlar şu tarihe sezeruan günü verildi yazacağım gibi görünüyor bende durumlar böyle

Bizim 5. Gün kanında sarılık 14 çıktı. Doktor bu günün pik noktası olduğunu ve bol bol beslemem gerektiğini söyledi. Ben mama takviyesi veriyorum şırınga yöntemi ile. 7. Günü tekrar kontrole çağırdı 8 çıktı değeri. Atlattınız artık düşüşe geçti dedi. Ben yorum yapacak kadar bilgili değilim bu konuda ama tecrübem böyleydi.
Sıcak duş çook iyi gelecek
Ağlamak istiyorsan ağla canım rahatlarsın ama inan sağlıkla çıkacak hastaneden. Uzakta olması sana kendini kötü hissettiriyor ama sağlıklı olduktan sonra önemli de değil. Pazartesi kucağında eve dönersiniz inşallah
Ben de parol ile idare ettim. İlk günler zor, oturmak kalkmak yatmak. Ama şöyle diyim 5. Günden sonra hiç bir şey kalmayacak.

Benim oğlumda 4 günlükken billuribin 14 çıkmıştı, 30/50 ml kadar mama takviyesi öndermişti doktor sonra düşmüştü değerleri, geçmişti. Sizin de geçer umarım kısa zamanda

Haha söylesem sıyrılmak için olaylardan gidebilir gerçekten

Giderler di mi biz bugün alışverişe gittik, yürüdük bayağı, son mağazaya (ebebek) girince bizimki ay çok yoruldum diye kendini anneler için konmuş pufa attı otur yiğidim dedim, yüklü adamsın sonuçta, ne diyeyim

Sağlıkla gelsin de bu grubun şansından böyle oldu sanırım. Dönemeyen bebek grubu. Retro falan vardı sanırım hamile kaldığımız dönemde

Herkese mernaha,
Ben bugün son kez nstye girdim. Hemşire doktoruma beğendirebilmek için 35 dk tuttu beni Neyse beğenildi. Pazartesi operasyona giriyorum ama saati 08.00 e çekildi. Umarım doktor ve ekibi ayılmış oluyordur o saatte, kendime yeni bir kuruntu yaratmak istemiyorum

Saatin erken olması iyi oldu, sağlıkla kavuşur muyuz diye düşünüp kaygılanmaya fazla zaman bulamayacağım ama saat 11 de olsaydı oğlumu okula bırakacaktım, vedalaşacaktım falan, şimdi muhtemelen o uyurken gitmek zorunda kalacağım, ona biraz buruldum. Umarım 30 ekim bekleyen hepimiz için güzel geçer

Kızlar aranızda sancı için adalar kullanan oldu mu? Yan etkisi çok fazla ve iki gündür günde 4 kullanmama rağmen sancılara etki etmedi

Büyük oglumu 37 haftalik diye prematüre dediler ve 14 değerle ısın vermek istediler. Ben de bebegimi birakmak istemedim. Baska doktora gittik. ABO uyusmazligi oldugu icin bol bol emzirmeyi sarilik gecene kadar mama takviyeli emzirme dedi bol bol kaka yapmasi lazim diye sık besleme. Uzadi sariligi ama isinsiz cozduk. Ama söyle diyim cok isteksiz beslendi cok zor uyandi. 40 gün bana kök sökturdu. Simdi diyorum ki verseydim 2 günde duzelse miydi. Her durum farkli tabi. Kucük oglumla da ABO uyusmazligi var o da sarilik oldu ama daha direncli bir bebekti. Cocuktan cocuga degisiyor. Doktor onerisini dikkate alarak karar verirsiniz zaten. Gule gule buyutun

Ayyy bu da benim kaynananın modelinden . Umarım biz çok iyi kaynana oluruz. Niye böyleler anlamıyorum.

Benim 36+3 de dönmedi bebek hala sezeryan tarihini konuştuk doktorumla mesela .artık dönmemişse bebekler öyle olması gerektiği için düşünüyorum elbet vardır sebebi. Keşke dönseydi ama eminim mutlaka vardır sebebi sağlıkla gelsinler de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…