- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Senin daha öncede kanaman olmuştu sanırım bir daha da haber alamamıştık. Dikkatli olKızlar kanamam oldu adet olur gibi acile geldim duanıza ihtiyacım var bebek te kasılıyor suan nst baglandım
İyi yapmışsın, inşallah güzel haberlerini alırızSancım 100 lerde çıkıyor açılmam parmak ucu yatısı kabul ettım mecbur iyimi yaptım kötümü bilmiyorum
Lutfen boyle seyler dusunup kendini uzme. Benim ilk bebegim normal diye konusmustuk. Ama sezeryan olmak zorunda kaldim. Korkmustum senin gibi. Evet ilk gece zor gecti ama ikinci gun ayaktaydim. Ikinci sezeryan zor olur derler daha kolay oldu. Simdi ucuncuyu olacagim. Aci icinde ele gune muhtac olmuyorsun emin ol. Evet kotu atlatanlar da vardir ama normal dogumu da kotu atlatanlar var oyle dusun. Benim de bi arkadasimin ilki normal ikinci sezeryan. Niye ilkinde de sezeryan olmadiysam diyor dusun boyle hikayeler de var.Korkuyorum sprgin ya böyle şeyler okuyunca karnımın yarilip kesilip dikilecek olması ne bileyim ağrı sızı yatıp kalkamama yuruyememe durumları duyunca inan çok korki basıyor kızımın doğumu sonrası zıpkın gibi kalktım hopladim zıpladım bunda böyle acı içinde ele güne muhtaç ağrı sızı ile kıvranacak miyim yani diyorum bunları okudukça
Kabızlık vs sorunum yok şimdilik. Şurup vermişler lüzum halinde diye. Ama başlamadım.Geçmiş olsun çok zor biliyorum. İlk günler zor geçiyor 1 haftaya kadar düzelecek inşallah. Ama kanama olması normal değil. Onu hemen dr a göstermekte fayda var. Bir de gaz probleminiz varsa dr dan şurup isteyin duphalac gibi. Gaz çıkaramama, tuvalet yapamama da dikiş yerini sıkıştırıp daha çok acıya sebebiyet veriyor. Allah şifalar versin hepimizin yardımcısı olsun
Benim bu kadar agrim olmamisti ikisinde de. Artarsa bence gitmelisin doktoruna tekrar. Süt icin de hastane tipi pompa mi kiralasan ki diger pompalarla gelmiyorsa. Daha bebegin senden ememedigi icin akış başlamamis olabilir. Hastalerde ücretsiz kullanim da oluyor emzirme odalarinda sagdiriyorlar. Hemsireden istiyorsun. Hatta acibademde direk emzirme odasinda var sadece kablosunu satin aliyorsun. ama kendini iyi hissetmiyorsun git gel yapmamak icin belkj ilk asamada hast tipi kiralarsan daha cok sutun gelirKızlar bu sezaryen yeri beni bitirdiağrısı çok fazla. Yatamıyorum, oturamıyorum, ağrısız bir pozisyon yok. Yan yatamadığım için sırtım yüksek neredeyse oturmaya yakın uyudum. Wc için uyandım ama kabus gibi herşey acıdan ağrıdan hareket edemiyorum. Akşam duş öncesi dikiş yerinde, su geçirmez bandın altında kan farkettim. Dr sordum, foto yolladım takip et artmazsa sorun yok panik yapma demiş. Ağrım vardı o zamanda ama böyle değildi. Gündüz daha iyiydi herşey hastanede
Sezaryen olanlar sizlerde yaşadınız mı bunları? Yoksa başka sorunlarım mı var benim?
Dün gece 2saat kadar sonra tekrar denedim pompayı. Sol göğsüm hafif nemlenmiş.pompa ıslanmış. Akacak kadar değildi. Sonradan farkettim. Ama renksiz, su gibiydi. Biraz daha uğraşsam olacak gibi ama oturamıyorum ki. Herşey birbirini kilitliyor bendeBenim bu kadar agrim olmamisti ikisinde de. Artarsa bence gitmelisin doktoruna tekrar. Süt icin de hastane tipi pompa mi kiralasan ki diger pompalarla gelmiyorsa. Daha bebegin senden ememedigi icin akış başlamamis olabilir. Hastalerde ücretsiz kullanim da oluyor emzirme odalarinda sagdiriyorlar. Hemsireden istiyorsun. Hatta acibademde direk emzirme odasinda var sadece kablosunu satin aliyorsun. ama kendini iyi hissetmiyorsun git gel yapmamak icin belkj ilk asamada hast tipi kiralarsan daha cok sutun gelir
Canım benim ya üzüldüm böyle olmana. Ben iki sezaryen oldum hiç bu tarz ağrılarım olmadı. Tabiki insanın elini küçücük bıçak kesse canı yanıyor yanmıyor diyemem ama tarif ettiğin kadar bir sıkıntı yaşamadım. Senin acilen bir hekime görünmen lazım.Zaten hastanede çok az kalmışsın ve üstüne yolculuk yapmışsın iç dikişler zarar görmüş olabilir Allah korusun. Bi de şunu merak ediyorum doğum sonrası karnına masaj yapıldı mı? Süt için hastanelerden ya da medikal eczanelerden hastane tipi süt sağma makinası kirala mutlaka. Hoşaf yeyip yeyip iki saate bir sağım yap.özellikle dut hoşafı süt için çok iyi.Kabızlık vs sorunum yok şimdilik. Şurup vermişler lüzum halinde diye. Ama başlamadım.
Bütün sezaryenlerin sonrası böyle olsa kimse 2.ye cesaret edemez. Bence bende başka bir sorun varhiç uyumadım. Nerdeyse 3.gece
Dr şehir dışında yarına kadar. Biraz saat geçsin yazacağım bakalım. Acısız tek bir saniyem geçmedi geceden beri. Ağrısız bir pozisyonda en fazla 5 dakika kalabiliyorum sonra kaldığı yerden devam. Yan kesinlikle yatamıyorum. Sırtüstü çok kısa süreli. Oturup, kalkmak zaten felaket acı veren bişey. Yürümeye çalışsam iki büklüm ancak, oda acı veriyor. Dik duramıyorum
Hastane 1 saat arabayla. O yolu gözüm yemiyor bu halde. Dün dönerken çok zorlandım oturmaktan. Mola falan verdik ama in bin ayrı hikaye.
Yarın antalyaya nasıl gideceğim bilemiyorum
Kaçıncı haftandasın?Aynı duyguyu bende yaşıyorum, bir yandan normal çok istiyorum, bir yandan kafa aşağıda ama doğum kanalına inmemiş. Uzun süre beklersem riskler artar mı diye korkuyorum, değişik hislerdeyim..
Düzensiz görünüyor ben de 100 bile çıktığı oldu ama hiç üstünde durmadılar düzensiz diye. Dün değil de bir önceki gece sabaha kadar bir sağ belimden bir sol belimden sanki elektrik veriliyor gibi sancı yaşadım ter içinde kaldım ama yine de korkumdan gitmedimHastaneye geldim kızlar gece doğuruyordu m resmen şimdi agrım ara verdi nst deyim acılmam yok bakalım Dr ne diyecek
Benimde öyle rahim kasılıyo bence büyüdüğü için aşırı bi ağrım yoktu kıl dönmesinden sırt üzeri yatamadımnasıl ameliyat olucam onun iltihabı çıkmadan olamam zehir olur bana
Keşke öyle çıksa gerçekten kiloları yarın başka bi doktor olucak ona muane olucam bakalım o nasıl ölçücek biraz acele etti çok yoğundu dediğide mantıklı rahim iki bebek taşıyo ve sezaryan kesiğim var ilk gebelik olsa evet beklenir belki, bide oğlan kızı sıkıştırıyo sağa o yüzden hep toplanıyomuş demekki hakkımızda hayırlısı inşallah
Benimde öyle rahim kasılıyo bence büyüdüğü için aşırı bi ağrım yoktu kıl dönmesinden sırt üzeri yatamadımnasıl ameliyat olucam onun iltihabı çıkmadan olamam zehir olur bana
Keşke öyle çıksa gerçekten kiloları yarın başka bi doktor olucak ona muane olucam iğnenin 2. Dozları için bakalım o nasıl ölçücek biraz acele etti çok yoğundu dediğide mantıklı rahim iki bebek taşıyo ve sezaryan kesiğim var ilk gebelik olsa evet beklenir belki, bide oğlan kızı sıkıştırıyo sağa o yüzden hep toplanıyomuş demekki hakkımızda hayırlısı inşallah
Evet sende riske atma ne olur git kalman gerekiyosa kal seninki çok daha riskli şükür ki senin bebegin kilosu önde gidiyo sağlıkla kucağımıza alalım varsın 1 hafta küvözde kalsınlar yeterki sağlıklı doğsunlar
İyi doktorlara denk gelmene çok sevindim. Ben doktor kontrolünde olmanın her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama tabi önceki gibi bilgi bile vermeyen insanlarla değil. İnşallah bu iki haftayı da istediğin gibi geçirir sağlıkla kucağına alırsın minnağıYatış yaptım bile jet hızıyladegerler yuksek cıkınca göztepeden 3 kere aradılar doktorlar gelin yatış yapın cok rısklı diye.. Normalde kımseyı aramıyorz, ama durumunuz cok riskli.. Bizde eşimle düşündük taşındık burasıymış kısmet dedık.. Gece yatış yaptım, Bi sürü ölçümler detaylı öykü aldılar fılan.. Burdan ümitliyim, cunku sanrm ursactive dozu artırmak lazım dedıler düşürmüosa degerleri filan.. Geceki doktorlar da cok iyilerdi, genel cerrahi konsultasyon bile verdi, geldı muayene etti beni.. Bundan snra artık ne olur bılmıorm.. Bugun 34+0 oldum.. Sadece ıkı hafta dişimi sıksam yetecek, inşallah bekletebiliriz
Ay evet düzensiz ama Dr hiç güzel söylemedi agrın olursa sıklaşırsa bekleme gel dedi 4. Doğum heran herşey olur dedi korkuttu beni yarına kadar dogurmazsam kontrole cagırdı bugün ve yarın benim için kritik zaman hayırlısı bakalım 37 olsaydı diyorum ama herşeyin başı sağlıkDüzensiz görünüyor ben de 100 bile çıktığı oldu ama hiç üstünde durmadılar düzensiz diye. Dün değil de bir önceki gece sabaha kadar bir sağ belimden bir sol belimden sanki elektrik veriliyor gibi sancı yaşadım ter içinde kaldım ama yine de korkumdan gitmedimnst yarın benimde. Bakalım ne çıkacak.Daha zamanları var azıcık daha dursunlar yahu
Seninle günlerimiz yakın. Beni her hafta nst ye sokuyor doktorum. Su azlığı ve gerilikten dolayı. Geçen pazartesi ilk defa düzensiz sancı çıktı 4 5 kere. Ben hiç hissetmedim 100 olduğunda bile. Sadece bebek taş gibi oluyor içimde. Ama geçen gece bildiğin sabaha kadar sürdü beldeki sancı ve ter attım.bu hafta ciğer geliştirici yapılacak her ihtimale karşı. 11 kasımda da sezaryen olacak erken gelmezse. Senin öncekiler normal doğum mu?Ay evet düzensiz ama Dr hiç güzel söylemedi agrın olursa sıklaşırsa bekleme gel dedi 4. Doğum heran herşey olur dedi korkuttu beni yarına kadar dogurmazsam kontrole cagırdı bugün ve yarın benim için kritik zaman hayırlısı bakalım 37 olsaydı diyorum ama herşeyin başı sağlık
İyi doktorlara denk gelmene çok sevindim. Ben doktor kontrolünde olmanın her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama tabi önceki gibi bilgi bile vermeyen insanlarla değil. İnşallah bu iki haftayı da istediğin gibi geçirir sağlıkla kucağına alırsın minnağı
İyi yapmıssın ya hic riske gerek yok hersey miniklerimiz için kuzum insallah burası seni anlar değerlerin düşerYatış yaptım bile jet hızıyladegerler yuksek cıkınca göztepeden 3 kere aradılar doktorlar gelin yatış yapın cok rısklı diye.. Normalde kımseyı aramıyorz, ama durumunuz cok riskli.. Bizde eşimle düşündük taşındık burasıymış kısmet dedık.. Gece yatış yaptım, Bi sürü ölçümler detaylı öykü aldılar fılan.. Burdan ümitliyim, cunku sanrm ursactive dozu artırmak lazım dedıler düşürmüosa degerleri filan.. Geceki doktorlar da cok iyilerdi, genel cerrahi konsultasyon bile verdi, geldı muayene etti beni.. Bundan snra artık ne olur bılmıorm.. Bugun 34+0 oldum.. Sadece ıkı hafta dişimi sıksam yetecek, inşallah bekletebiliriz
Evet 200lerdeydi, 300küsürlere çıkmışKaç cıktı canım sonucun daha da mı yüksek
İyi yapmıssın ya hic riske gerek yok hersey miniklerimiz için kuzum insallah burası seni anlar değerlerin düşer
Evet canım normal doğum hepside erken geldi en son geç gelen oğlum 37+4 geldi dünyaya kaç kilo bebek kaç hafta geriden geliyor çiğer geliştirici bana hiç bahsetmedi herşey normal diye sanırım ama bebeğin kilosu düşükdü benimde 2167 gramdı 34+5 haftalıkkenSeninle günlerimiz yakın. Beni her hafta nst ye sokuyor doktorum. Su azlığı ve gerilikten dolayı. Geçen pazartesi ilk defa düzensiz sancı çıktı 4 5 kere. Ben hiç hissetmedim 100 olduğunda bile. Sadece bebek taş gibi oluyor içimde. Ama geçen gece bildiğin sabaha kadar sürdü beldeki sancı ve ter attım.bu hafta ciğer geliştirici yapılacak her ihtimale karşı. 11 kasımda da sezaryen olacak erken gelmezse. Senin öncekiler normal doğum mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?