2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sancım 100 lerde çıkıyor açılmam parmak ucu yatısı kabul ettım mecbur iyimi yaptım kötümü bilmiyorum
Allah bir avaz'da kurtarsın canım iyi yapmışsın yatmak ile sancın çok güzel acı eşiğin yüksek demekki acılma içinde müdahale ederler büyük ihtimal sende ebe ile konuşur hareketler plates topu falan çalışırsın inşallah sabah kahvaltını bebişin ile yaparsın emerek ☺

Bu tarz sezeryan deneyimi okuyunca nabzim hızlanıyor nasıl desem ter basıyor istemeyerek sezeryana mecbur kaldığım için kendi tercihim olmadığı için belki de çok gerilip korkuyorum off
Seni en iyi ben anlıyorum çok haklısın bende üzülüyorum ama artık bir süre sonra bu çocuk bir şekilde çıkacak mecburum moduna geçiyorsun. İki haftaya inşallah döner tabii dönmezse sende artık eskisi kadar takmamaya başlayacaksın

Korkuyorum sprgin ya böyle şeyler okuyunca karnımın yarilip kesilip dikilecek olması ne bileyim ağrı sızı yatıp kalkamama yuruyememe durumları duyunca inan çok korki basıyor kızımın doğumu sonrası zıpkın gibi kalktım hopladim zıpladım bunda böyle acı içinde ele güne muhtaç ağrı sızı ile kıvranacak miyim yani diyorum bunları okudukça

Çok haklısın bende kuş gibi yürüyerek çıkmıştım doğumhaneden keşke yine aynı şansım olsa ama bu sefer dönse bile nedense kolay olmayacağını düşündüm. Dönecekte doğum kanalına inecekte açılacağız da. Belki de çok dikiş olacaktı alttan ilk doğum gibi olmayacaktı. Hayırlısını dileyelim artık napalım inşallah senin döner ama daha vaktin var canım. Bir şekilde halledicez artık inşallah

İnşallah canım beklıyorum Allah hepimizi kurtarsın Bı avaz'da insallah

sancılarım düştü suanda 50 40 larda çok zor olcak benım için ilk doğum bide duanıza ihtiyacım var Allah yardımcımız olsun

Hiç düşünme böyle şeyler. Her bünye bir olmadığı gibi, her gebelik bir olmadığı gibi, şekli ne olursa olsun her doğum da aynı değil. Doktorun cerrahlık becerisi de önemli tabii. Normal doğumu travmatik geçenler de var, normal doğumun nasıl öncesinde sancı vs çekiliyorsa, sezaryende de iki günlük bir toparlanma süreci var sadece. Ben sezaryenden sonra çok kolay toparlanmıştım, hiç ağrı sızı yok hafızamda (ama bir şeyler ters gitseydi veya yavrum küveze girseydi belki olurdu ağrım sızım). Pazartesi her şey yolunda giderse güncel deneyimimi de paylaşırım. Yeter ki sağlıkla kavuşalım, çoğumuz kolay toparlanacağız inan. Aynı şey normal doğum için de geçerli, zor bir deneyim yaşayanımız olur belki ama çoğunluğunki seninki gibi güzel geçecektir. İstisnalara odaklanmayalım.

Çok geçmiş olsun, biraz zor bir süreçten geçiyorsun, çok ani oldu her şey, en kısa zamanda toparlanmanı ve yavruna kavuşmanı diliyorum. Ben hiç yaşamamıştım böyle ağrılar ama standart prosedür gereği iki gün kalmıştım hastanede, belki ağrı kesici vb verilmiştir, bilemiyorum.

Dikiş yerinin kuru kalması önemli. Su geçirmez bant normalde su geçirmemeli ama geçirmişse değiştirmek gerekebilir. Dikiş yeri de kuru kalmalı. Enfeksiyon kapmaması lazım. Daha güçlü bir ağrı kesici mi istesen acaba doktordan? Parol neye yarıyor ki

Sabaha kadar geçmese bile hafifler umarım ama şiddetlenirse dikiş yerini göstermek iyi olabilir acile gidip her ihtimale karşı.

Son düzenleme:
Bandaj sağlam su geçmemiş ama sabah bişeyler yapmam lazım evet şu an gözümden uyku akıyor ama yatamadığım için uyuyamıyorum. Miyom vardı. tam kesi yerine denk geliyor alabilirsem alırım demişti. Ben sanki aldı gibi duydum ameliyatta. Ama eşime alamadım yeri uygun değildi demiş. O geldi demin aklıma. Onla mı ilgili acaba diye. Gerçi sadece o noktada değil göğüs altından kesi yerine kadar geniş bir alanda acım var. Sağdan sola, yukarıdan aşağı komple bedenim işte.

Kızlar bu gece çok acayıp sancım ve acım var yürüyemiyorum bile altan batma belden sancı vuruyor bebek de hiç durmadan hareket ediyor kasık ve bacaklarımda sızlıyor hayırdır inşallah daha erken doğurmayım midemde bulanıyor

Benimde oluyor alt kısımda baskı. Korkuyorum önce sonra da sona doğru geliyoruz normaldir heralde diyorum.
Bende çok korkuyorum bu korkudan oturup ağlayasım var . Sonra da diyorum bir şekilde olup bitecek ama nasıl

Geçmiş olsun çok zor biliyorum. İlk günler zor geçiyor 1 haftaya kadar düzelecek inşallah. Ama kanama olması normal değil. Onu hemen dr a göstermekte fayda var. Bir de gaz probleminiz varsa dr dan şurup isteyin duphalac gibi. Gaz çıkaramama, tuvalet yapamama da dikiş yerini sıkıştırıp daha çok acıya sebebiyet veriyor. Allah şifalar versin hepimizin yardımcısı olsun

Aynı duyguyu bende yaşıyorum, bir yandan normal çok istiyorum, bir yandan kafa aşağıda ama doğum kanalına inmemiş. Uzun süre beklersem riskler artar mı diye korkuyorum, değişik hislerdeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…