2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Herkese merhaba,

Bir süredir giremediğim için mesajları okuyamadım, arada doğum yapanlar sağlıkla kavuşmuştur umarım bebeğine Ben 30 ekimde (37+2) epidural sezaryenle oğlumu dünyaya getirdim. 3.750 kg 52 cm doğdu ama yine de solunum sıkıntısı çektiği için bir saat içinde küveze girmesi gerekti ve ancak bugün kavuşabildik.

Sezaryen hatırladığım gibi, diğer cerrahi operasyonlara kıyasla gayet kolay geçen ve görece kolay toparlanılan bir operasyonmuş. İlk gün iç dedikleri andan itibaren bol su içerek ve yürü dedikleri andan itibaren bol bol yürüyerek gaz sorununu hallettim. Şimdi dikiş yerimin varlığı ve korunması gerektiği gerçeği dışında pek bir sorunum yok sezaryenle ilgili (ama yine doğum veya gebelik bağlantılı kalça ağrısı çekiyorum, doktora ancak gitmeye vaktim oldu, mr sonucu bekliyoruz.) sezaryen olmak zorunda kalacak arkadaşların da kolay geçireceğini umuyorum.

Bebeğin küveze girmesi ise, tahminimden daha zormuş. Günde dört kez emzirmeye aldıkları son üç gün dışında (çok şükür ciddi bir sorun olmadığını bilmeme rağmen) kendimi anne gibi hissetmekte zorlandım (oysa zaten beş yaşında bir çocuk annesiydim, ona rağmen )
Hiç emziremediğim bir bebeğe süt sağmaya çalışmak da pratikte pek kolay olmadı. Ama teoride bildiğim gibi, bol su içerek ve düzenli sağarak üstesinden gelebildim. Darısı küvez yolu bekleyenlerin başına

Doğum yapan arkadaşlar yalnız mısınız? Yani yanınızda anneniz veya kayınvalideniz var mı? Yalnız kalmak zor oluyor mu yanınızda biri olması gerekir mi diye merak ettiğim için sordum.
İlk bebekse bir kaç gün sonra tek kalabilirsin daha kolay oluyor ama evde başka çocuk varsa bilemiyorum biraz zor oluyor çünkü

40 i dolan benim 40+3 teyim. Vajinal doğum için bu zamana kadar beklediğim için doktor bu haftayı da bekleyerek geçirmeyi önerdi. Haftasonu kontrolde açılma varsa destekle dogumu başlatacak yoksa sezeryan olacağım.
Her yolu denedim. Hurmalar, ananas, ilişki, pilates topu, aksak yürüyüş, düz yürüyüş, ördek yürüyüş, kanalda ilerleme ve açılma yok. Tamamen bebeğin karakteri mi desem tercihi mi desem

Kızlar sabahtan beri giremedim bende siteye, ayy sinir oldum yaa alışmışım, yalnız hissettim kendimi valla akşam kontrolüm vardı, 3 cm açılmış, doktor eliyle bişeyler yaptı uyarmış sancı olsun diye. Bu akşam sancı bekliyorum dedi, hadi hayırlısı. Şuan belim ağırıyor bakalım işe yarayacak mı? Valla o muayenede rahmim çok ağırdı o an tek düşündüğüm şuan böyle ağırıyorsa doğum sırasında nasıl olur kim bilir oldu

Seni göremeyince merak etmiştim. Atlatmanıza ve iyi olmanıza çok sevindim.

Bizim senle beklenen doğum tarihi aynıydı. Benimkinin nerdeyse yarı kırkı çıkacak

Ahahha bide sen doğursan döndümü dönecek mi dönmez mi
Bahtı acık olsun.. Gozunuz aydın . Göbek zaten dogurunca hemen gıtmıyor benım kı 1 senede ancak gıtmıstı Baya dogum yapmamıs gıbıydım 3-4 ay

Benim Dr da altan bakmadı uyarmayalım şimdi dedi sancın yok olunca bakarız dedi hadi sabah senide doguma alıyorlarmış birde ☺

En korktugum şey 40 hafta ve bebek kilo aldıkcada korkuyorum nasıl çıkaracam diye dr senin yaptıgın hareketlerin ve içeçeklerin hepsini bana önerdi şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…