Herkese merhaba,
Bir süredir giremediğim için mesajları okuyamadım, arada doğum yapanlar sağlıkla kavuşmuştur umarım bebeğine
Ben 30 ekimde (37+2) epidural sezaryenle oğlumu dünyaya getirdim. 3.750 kg 52 cm doğdu ama yine de solunum sıkıntısı çektiği için bir saat içinde küveze girmesi gerekti ve ancak bugün kavuşabildik.
Sezaryen hatırladığım gibi, diğer cerrahi operasyonlara kıyasla gayet kolay geçen ve görece kolay toparlanılan bir operasyonmuş. İlk gün iç dedikleri andan itibaren bol su içerek ve yürü dedikleri andan itibaren bol bol yürüyerek gaz sorununu hallettim. Şimdi dikiş yerimin varlığı ve korunması gerektiği gerçeği dışında pek bir sorunum yok sezaryenle ilgili (ama yine doğum veya gebelik bağlantılı kalça ağrısı çekiyorum, doktora ancak gitmeye vaktim oldu, mr sonucu bekliyoruz.) sezaryen olmak zorunda kalacak arkadaşların da kolay geçireceğini umuyorum.
Bebeğin küveze girmesi ise, tahminimden daha zormuş. Günde dört kez emzirmeye aldıkları son üç gün dışında (çok şükür ciddi bir sorun olmadığını bilmeme rağmen) kendimi anne gibi hissetmekte zorlandım (oysa zaten beş yaşında bir çocuk annesiydim, ona rağmen
)
Hiç emziremediğim bir bebeğe süt sağmaya çalışmak da pratikte pek kolay olmadı. Ama teoride bildiğim gibi, bol su içerek ve düzenli sağarak üstesinden gelebildim. Darısı küvez yolu bekleyenlerin başına