Normal doğum yapmış kızlarım, sancının git gide şiddetlenmesi mi önemli yoksa aynı şiddette fakat aralıklarının sıklaşması mı? Yarım saatte bir olmaya başladı
Sıklaşması ve agrının biraz artmadı gerekiyor yani 10 dk 5 dk düştüğündeki ağrı yarım saat önce gelen agrıdan biraz daha şiddetle olması gerekiyor canım benim süreçler öyleydi ama her doğum aynı olmayabilir
Ayıptır sorması ücreti ne kadar dişciler çok pahalı diye duyuyorum yeni bebek tek maaş malum derken özele gitmeye pek mantığım el vermiyor devlet de gidince randevu verip yolluyor benim dişlerin de çok işi var
Kızlar Allah rızası için bana bir çare ayaklarımın yanmsından yatamıyorum saki altında cehennem ateşi yakmışlar o derece sizin de oluyor mu nasıl geçiriyors
Ben çare bulamadım. Sürekli nevresimin farklı yerlerine koyup duruyorum ayağımı, ilk defa gebelikte yaşıyorum avuç içlerim ve ayak tabanım su gibi terliyor. Sonuç açık cam pencere, dışarıya çorapsız çıkmalar vs ve hastayım sakın benim gibi yapma
ben de çareyi ayak ucuma yarım şişe su dökmekte buldum yatak ıslanınca serinledi bi iyi geldi ki sorma öyle rahatladım uyudum ben böyle bir şey görmedim valla
Ay ne mutlu. Peki en önemli sorum bebeğin popo kanala gelecek şekilde oturuyor muydu yoksa popo daha kasıklara doğru hafif eğimli miydi. Benim bebeğin kafası tam kaburgamın mide taraflarında poposu da tam vajina üstünde belki popo hafif eğimli dursa döner ama oturmuş. Ayyyy inşallah cumartesi beb de böyle güzel bir haber alırım
Benimki eğimliydi canım hatta yüzü içe dönük poposu sırtı karnıma dönüktü. Ama ben dönemez diyordum dönmüş. İnşallah seninki de dönmüştür çünkü bir önceki hafta aynı anlattığın gibi başı midemde ayaklar alttaydı.
Biz bugün sekiz günlük olarak taburcu olduk, hemşirenin dediğine göre ortalama 50 cc içiyormuş şu an. (Geçen hafta 30 falan demişlerdi). Ama sütleri ona göre birleştirip ayırıyorlar zaten anladığım kadarıyla. Ben de hep bir kerede ne çıkarsa 30, 60 vs. Birleştirmeden götürdüm.
Biz bugün sekiz günlük olarak taburcu olduk, hemşirenin dediğine göre ortalama 50 cc içiyormuş şu an. (Geçen hafta 30 falan demişlerdi). Ama sütleri ona göre birleştirip ayırıyorlar zaten anladığım kadarıyla. Ben de hep bir kerede ne çıkarsa 30, 60 vs. Birleştirmeden götürdüm.
Ay evet tabiki yeni doğurdun ben tam bir lohusayım beynim çalışmıyor
Şöyle benim kız da memede hiç durmuyordu. Zaten uyanmıyordu da. Sarılık değeri de artacak diye stres oldum ben. İlk meme verdim sonra aldığı kadar mama.
Şimdi hala öyle gidiyorum. Artık mememde daha uzun kalıyor, sabırsızlıkla bu sürenin artmasını bekliyorum işte.
Ya kızlar bugün bizim ilk gecemiz ve ben resmen çok iyi hazırlanıp da sınav sırasında kal gelen öğrenci gibi kaldım, ilk anneliğim, doğum eğitimleri vb yalan oldu gitti. Şimdi emzirip gazını çıkardıktan sonra yarım kundak yapıp yatağına yatırdım. Biz yatıp uyuyo muyduk böyle yapıp, yoksa sırayla nöbet mi tutuyoduk çocuğun başında karı koca?
Ya kızlar bugün bizim ilk gecemiz ve ben resmen çok iyi hazırlanıp da sınav sırasında kal gelen öğrenci gibi kaldım, ilk anneliğim, doğum eğitimleri vb yalan oldu gitti. Şimdi emzirip gazını çıkardıktan sonra yarım kundak yapıp yatağına yatırdım. Biz yatıp uyuyo muyduk böyle yapıp, yoksa sırayla nöbet mi tutuyoduk çocuğun başında karı koca?
Ya kızlar bugün bizim ilk gecemiz ve ben resmen çok iyi hazırlanıp da sınav sırasında kal gelen öğrenci gibi kaldım, ilk anneliğim, doğum eğitimleri vb yalan oldu gitti. Şimdi emzirip gazını çıkardıktan sonra yarım kundak yapıp yatağına yatırdım. Biz yatıp uyuyo muyduk böyle yapıp, yoksa sırayla nöbet mi tutuyoduk çocuğun başında karı koca
tam benim geceleri uykumun kacma sebeplerinden doğmadan stresim tavan oldu.. daha bi de gunduzu var..yemegi nasil yapacam temizlik duzen alisveris kış bazen beynim yaniyor plan yaparken
Yaa valla benim oğlan büyük ama bana resmen eziyet ediyor seviyor gibi yapıp mıncıklıyor bişey desem diyemiyorum demesem bebeğe de yazık arada kaldım bize okulda yetmiyor bugün babası işe başladı doğum izni bitti bütün yük ondaydı sağolsun baya bir huy değiştirdi inşallah herşey rayına oturturuz
Ben bunda saatte kurmuyorum acıkınca o kendi uyanıyor genelde saat başı ya da 2 saatte bir kalkıyor çok nadir 3 saati de buluyor. Eskiden 2 saatte bir kaldırıyorduk ama doktor bize 3 saatte bir emzirsen yeterli dedi
11 gün sonra 40ı çıkıyor kızımın hamileyken geçmeyen vakit şimdi uçuyor en sağlıklı şekilde doğumun gerçekleşir inşallah. Hele hele o ilk karşılaşma anı bebeği görüşün ve eşle göz göze gelinen o ilk an. Ay gözlerim doldu
Benimki eğimliydi canım hatta yüzü içe dönük poposu sırtı karnıma dönüktü. Ama ben dönemez diyordum dönmüş. İnşallah seninki de dönmüştür çünkü bir önceki hafta aynı anlattığın gibi başı midemde ayaklar alttaydı.
Ayakları böbreklerimde yanda yani . Poposu tam genital bölgemde ki hizada. Başı kaburga mide arasında oturuyor resmen . Ayakları aşağıda değil yanda yani . Vslla bakalım canım ama dönmüş olsa bilirdim başını hissediyorum ayak tekmeleri de hâlâ ayni yerde yani pozisyon aynı
Kızlar benim göğsüm acayip yanıyor sürekli emzirdiğim göğsüm hatta neden olabilir mastit böyle birşey değil sanırım öyle doluluk sertlik yok sadece yanıyor ama can sıkıcı biraz birde oğlum dünden beri huzursuz hiç uyumuyor nerdeyse sürekli emmek istiyor aranıyor acaba süt mü yok
Ben bunda saatte kurmuyorum acıkınca o kendi uyanıyor genelde saat başı ya da 2 saatte bir kalkıyor çok nadir 3 saati de buluyor. Eskiden 2 saatte bir kaldırıyorduk ama doktor bize 3 saatte bir emzirsen yeterli dedi
Kızımda bizim doktor da öyle dedi. Hatta elime bir çizelge verdi emzirdiğim saatleri not ettirdi. Gece kaka yapmadıysa özellikle çiş yaptı diye altını açma dedi. Bırak acıkınca o uyansın bu şekilde uyku düzeni oluşsun sindirim sistemi gelişsin dedi. Ben belki bu türkiyede abes kaçabilir diye insaflı davranıp 2 saat dedim arkadaşa anneler boşverin onu bunu içgüdülerinize güvenin. Benim annem de bebek acıkınca göğüslerinden anlar uyanırsın derdi gerçektende ne zaman göğsüm ağrısa bebek uyanırdı tesadüf mü iç güdüsel mi bilemiyorum