Sağlıklı gelsinler de erken gelsin artık önemli değil ☺Bizimde gelısımı yavaslamıs 36+2 görünüyor ondan doktor bugun ciğer geliştirici yaptırcak bana birde.
Bakalım bugun degısmezse persembe benım doğum.
Kime çektikleri belli oluyo dimi
Ya varya yemın ederm okul başladı başlayalı diyorum bi kek kokusuyla karşılayayım oğlumu, tvde bişiler açıp izleyelim.. Yemegı yapıyorum, kek yapmaya mecalim kalmıyoryemegı yapabıldgme sukrediorm ben artık dısarı kalabalığa filan giremiyorum ya, cok fenalasıorm, evde bıle oturdgum yerde sureklı ter basıo nefesim daralıyor yavrumun bu zmnları da öyle tatlı ki, hep boyle bıcır bıcır konusmasını beklemiştim, sanrm 2.için bıraz acele ettm dıye kendımı sucluyorum en azından bu yazı da normal geçirseydim diyorum, kışa bakardım duruma ama nasip işte
Ya o yanında yatma olayı kritik Bi şey galıba ya, naapmak lazım.. Sımdı bebek bızım odada olcak, ama o odasında.. Dışlanmış mı hissediyorlar acabavalla aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık yani ben git gide endişeli olmaya baslıorm
Papatya220 benim sütüm hala çok az geliyor sanırım ilk iki gün moralim çok kötüydü kendime gelemedim ve sütümü etkiledi sütünü nasıl sağıyorsun canım elektrikli pompayla sağdım ben hep başka bir şey denemedim ama çok az akıyor ve göğüslerimde sertlik var artık bugün acaba boşaltamıyor mu diye düşündüm
benimde odemden dolayi yarin dogumum normalde 14 u gibi olacakti haftamiz ayni bende 37 de olacagim yarin. Allah yardımcımiz olsun arkadasim sagsalim cikip yazalim insallah burayaKızlar normalde 14 kasımdı doğum ancak plesantada hoşuna gitmeyen şeyler görmüş hoca yarın alalım dedi tüp bebek olunca beklemeyelim dedi. Hiç hazır değilim gerçi nasıl hazır olunur onu da bilmiyorum dua ediniz lütfenihtiyacım çok.. 37+2
Oh kavuşmuşsunuz bir daha hiç yaşanmasın inşallahBebiş küveze girmiş galiba, tez vakitte kavuşursunuz umarım sağlıkla
Benimki de sekiz gün kaldı, hem solunum sıkıntısı hem enfeksiyon kaynaklı. İlk iki gün hastanedeki profesyonel medela ile sağım yapmaya çalıştım ama bir damla gelmedi. Üçüncü gün eve geçince üç saatte bir manuel pompa ile denedim, önce pek bir şey gelmedi ama sonra elle sağım ile başladım (sıcak kompres yapmadım ben, direkt masajla başladım, elle sağım kısmını da çok beceremedim ama en az beş dakika denedim) sonra yine pompayla devam ettim en az on dakika. Dördüncü gün 20 cc, beşinci gün 30-40 derken altıncı gün 60 a kadar çıktı sağım kapasitem ( o da bir öğüne yetiyordu). Bol su dışında bir şeyin de faydasını görmedim (ama dördüncü hün kucağıma almama, beşinci gün de emzirmeme izin verdiler. Onların da çok faydası olmuştur)
Cok sagol canım. Alışma süresi illa olur ya gecicek ama hepsi merak etme bebişin düzenini öğrenince adapte oluyoruzYaa çok şükür çok sevindim iyi olmasınsAzcık daha sıkıcaksın dişini sonra kucağında bizde alışmaya çalışıyoruz ya bende doğumdan sonra psikolojik olarak içimde bi daralma hali sanki çocuğa tek başıma bakamayacakmışım korkusu oluştu arada bir ağlama krizleri yaşıyorum. kızım iyi çok şükür onla ilgili bir sorun yok
Ben elektirikli makineyle sagıyorum canım bir de inan moral cok etkiliyor üzme lütfen kendini ben hastanede cok agladım aksama kadar ama sonra bunun bana zarardan baska getirisi yok dedim kendimi toparladım hep güldüm pozitif düşündüm bebeğim için. Bir de annem bana bişey yaptı cok arttı sütüm şekerli suyu kaynatıyo serbet gibi içine nişasta koyuyor muhallebi gibi oluyor düzenli yiyorum bunu cok etkisi olduPapatya220 benim sütüm hala çok az geliyor sanırım ilk iki gün moralim çok kötüydü kendime gelemedim ve sütümü etkiledi sütünü nasıl sağıyorsun canım elektrikli pompayla sağdım ben hep başka bir şey denemedim ama çok az akıyor ve göğüslerimde sertlik var artık bugün acaba boşaltamıyor mu diye düşündüm
Ah ah inşallah… yarın bu saatlerde güzel haberleri vermek nasip etsin Rabbim.. her birimize inşirah ferahlığı nasip etsin.benimde odemden dolayi yarin dogumum normalde 14 u gibi olacakti haftamiz ayni bende 37 de olacagim yarin. Allah yardımcımiz olsun arkadasim sagsalim cikip yazalim insallah buraya
Çok iyi anlıyorum seni. Hisli olmaları sorun ya zaten, içten içe kırılacaklar ve elimizden hiçbir şey gelmeyecek diye korkuyoruz. Hediyeler pek çözüm olmayabilir, çocukların oyuncağa değil birlikte oynayacak anneye ihtiyacı var da işte… bebeğin ihtiyaçları daha zorunlu ve yaşamsal maalesef. Hamilelik de zaten başlı başına zorlayıcı bir süreç (özellikle de çocuğu olanlar için), kendini zorlarsan kötü olabilir. Birlikte evde film gecesi falan yapın bari veya dışarıda sinema, tiyatro etkinliği falan. Hem sen yorulmazsın hem birlikte bir şey yapmış olursunuz.
Bizimki de dün gece kardeş geldi diye sizinle yatayım dedi, okul çocuğu sonuçta, salgın dönemi, malum, o yüzden gel diyemedim. Israr etmedi ama buruldu için için, hissettim. Çok üzüldüm sonra.
Ya acaba biz mi fazla hisliyiz ki
Kime çektikleri belli oluyo dimi
Ya varya yemın ederm okul başladı başlayalı diyorum bi kek kokusuyla karşılayayım oğlumu, tvde bişiler açıp izleyelim.. Yemegı yapıyorum, kek yapmaya mecalim kalmıyoryemegı yapabıldgme sukrediorm ben artık dısarı kalabalığa filan giremiyorum ya, cok fenalasıorm, evde bıle oturdgum yerde sureklı ter basıo nefesim daralıyor yavrumun bu zmnları da öyle tatlı ki, hep boyle bıcır bıcır konusmasını beklemiştim, sanrm 2.için bıraz acele ettm dıye kendımı sucluyorum en azından bu yazı da normal geçirseydim diyorum, kışa bakardım duruma ama nasip işte
Ya o yanında yatma olayı kritik Bi şey galıba ya, naapmak lazım.. Sımdı bebek bızım odada olcak, ama o odasında.. Dışlanmış mı hissediyorlar acabavalla aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık yani ben git gide endişeli olmaya baslıorm
Oh kavuşmuşsunuz bir daha hiç yaşanmasın inşallahaynı sebepten küveze girdi kızımız da ama ilk gün çok korkunç şeyler söyledi doktor ambulansla başka bir İl e kalp ultrasonu için gönderildi unutamıyorum yaşadıklarımı şimdi çok şükür enfeksiyon düşüyor makineden de ayrıldı ilk gün hiç denemedim sütümü inmemiş dediler zaten sonrası berbat geçince denemedim bile hastane de profesyonel denedim aynıydı sonra 3. Gün 20 cc geldi ama hiç artmadı bir sürü şey deniyorum yiyorum içiyorum ama artmıyor hiç kucağıma alamadım emziremedim galiba en önemlisi bebekle temas umarım bebeğimiz çıkınca artar sütüm de birde yemek az yediğimi söylüyorlar ama bence alakası yok
Dediğin gibi moral çok önemli dik durmaya çalışıyorum sonra bir anda yıkılıyorum lohusalıktan da kaynaklı tabi şimdi kendimi toparlayacağım inşallah bu hafta kavuşmak ve güzelce beslemek içinBen elektirikli makineyle sagıyorum canım bir de inan moral cok etkiliyor üzme lütfen kendini ben hastanede cok agladım aksama kadar ama sonra bunun bana zarardan baska getirisi yok dedim kendimi toparladım hep güldüm pozitif düşündüm bebeğim için. Bir de annem bana bişey yaptı cok arttı sütüm şekerli suyu kaynatıyo serbet gibi içine nişasta koyuyor muhallebi gibi oluyor düzenli yiyorum bunu cok etkisi oldu
Yıkılma kuzum ayakta durmak zorundayız miniklerin bize ihtiyacı var az kaldı kavuscazDediğin gibi moral çok önemli dik durmaya çalışıyorum sonra bir anda yıkılıyorum lohusalıktan da kaynaklı tabi şimdi kendimi toparlayacağım inşallah bu hafta kavuşmak ve güzelce beslemek için
Sanki göğüs ucuma uygun değil pompa çok acıyor sağarken dediğiniz gibi sağma kısmında sanki bir sorunum var sıcak kompres bir deneyeceğim çünkü epey sertleşti 2 saatte bir deniyorum sağmayı aslında geceleri bile alarm kuruyorum uyanıp sağıyorum yoksa ağrıyor zaten. Ah inşallah kavuşalım ve geçsin gitsin hepsiİlk günler bizi de çok endişelendirdiler. Moral de çok etkiliyordur tabii. Ben de pek yemek yiyemedim, yemekle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ama 20 cc çok iyi bir başlangıç (hele de ilk günlerde gelen zavallı damlacıkları düşününce) . Sağma aralığını sıklaştırmak işe yarayabilir. Sertleştiğine göre zaten aslında süt çoğalmış da sanki sağma kısmında mı sorun var acaba? Elle sağım yapılmasa bile elle sağım öncesindeki masajları yapmak akışı kolaylaştırıyor. Sıcak kompres ben denemedim ama o da öneriliyor. Denemekten vazgeçmemek önemli.
Bebişin mis kokuları içe çekilince daha da artacaktır muhakkak.
Amin canım amin mis kokululara kavuşalım bir an önce inşallahYıkılma kuzum ayakta durmak zorundayız miniklerin bize ihtiyacı var az kaldı kavuscaz
Bestlak damla ve dut kurusu komposto dene. Eşin devamlı sırtına süt masajı yapsınOh kavuşmuşsunuz bir daha hiç yaşanmasın inşallahaynı sebepten küveze girdi kızımız da ama ilk gün çok korkunç şeyler söyledi doktor ambulansla başka bir İl e kalp ultrasonu için gönderildi unutamıyorum yaşadıklarımı şimdi çok şükür enfeksiyon düşüyor makineden de ayrıldı ilk gün hiç denemedim sütümü inmemiş dediler zaten sonrası berbat geçince denemedim bile hastane de profesyonel denedim aynıydı sonra 3. Gün 20 cc geldi ama hiç artmadı bir sürü şey deniyorum yiyorum içiyorum ama artmıyor hiç kucağıma alamadım emziremedim galiba en önemlisi bebekle temas umarım bebeğimiz çıkınca artar sütüm de birde yemek az yediğimi söylüyorlar ama bence alakası yok
Aa şu an seninle haftamız da aynı. Ben dün biraz ağrım olunca nstye girdim normalde doktorum çatı kontrolünü 38 de yaparım dedi ama dün ebeler açılmama da baktı bence çok korkulacak birşey değil birazcık içinde baskı hissediyorsun O kadar bence kasılmalardan daha az acıyorGelecek hafta çatı muayenesi bekeleyecegiz o zaman canım. Çatı muayenesi de çok geriyor beni ama yakacak birşey yoknst ye de girdim çok az kasılmalar var. Bebeğin hareketlerine dikkat et yeterli dedi. Gelecek hafta 37+3 olacağız. Çatı muayenesi doğumu tetikler diyorlar bakalaım
Yazık adamlara çatıyoruz gerildikce ama bazende hak ediyorlar ne yapalım hamile psikolojisini biz yaşıyoruz onlarda çekmek zorunda çocugu tek yapmadık ya canımBasit yaa bişey yok, doktorla konuştum oda tam işe gidiyordu, dedim doktor hastaneye çağırıyor gidicez, eşimde hani 10 dakkada bir olduğunda gidecektik dedi, ben de sinirle doktor öyle söyledi napayım, sen götürme istemiyorum babamı arıyıcam o götürsün dedim, o ben öyle mi dedim ben dedi sert bir şekilde, devamında ağlayarak sitemim ve birlikte hastaneye gittik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?