2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimde gelısımı yavaslamıs 36+2 görünüyor ondan doktor bugun ciğer geliştirici yaptırcak bana birde.
Bakalım bugun degısmezse persembe benım doğum.
Sağlıklı gelsinler de erken gelsin artık önemli değil ☺

Bir dahakine önce keki yapsana yemeğe mecburen bir şeyler uydurursunuz sonra.

Dışlanmış hissedebilirler tabii ama aslında düşününce, kardeşi olmayan çocuklar da çeşitli nedenlerle dışlanmış veya ihmal edilmiş hissedebiliyorlar. Dengeyi bir şekilde kuracağız artık.

Kızlar selamlar, ilk doktor kontrolünde ödem atmış mıydı bebeğiniz kilosunda azalma olmuş muyduu

Bebiş küveze girmiş galiba, tez vakitte kavuşursunuz umarım sağlıkla

Benimki de sekiz gün kaldı, hem solunum sıkıntısı hem enfeksiyon kaynaklı. İlk iki gün hastanedeki profesyonel medela ile sağım yapmaya çalıştım ama bir damla gelmedi. Üçüncü gün eve geçince üç saatte bir manuel pompa ile denedim, önce pek bir şey gelmedi ama sonra elle sağım ile başladım (sıcak kompres yapmadım ben, direkt masajla başladım, elle sağım kısmını da çok beceremedim ama en az beş dakika denedim) sonra yine pompayla devam ettim en az on dakika. Dördüncü gün 20 cc, beşinci gün 30-40 derken altıncı gün 60 a kadar çıktı sağım kapasitem ( o da bir öğüne yetiyordu). Bol su dışında bir şeyin de faydasını görmedim (ama dördüncü hün kucağıma almama, beşinci gün de emzirmeme izin verdiler. Onların da çok faydası olmuştur)

benimde odemden dolayi yarin dogumum normalde 14 u gibi olacakti haftamiz ayni bende 37 de olacagim yarin. Allah yardımcımiz olsun arkadasim sagsalim cikip yazalim insallah buraya

Oh kavuşmuşsunuz bir daha hiç yaşanmasın inşallah aynı sebepten küveze girdi kızımız da ama ilk gün çok korkunç şeyler söyledi doktor ambulansla başka bir İl e kalp ultrasonu için gönderildi unutamıyorum yaşadıklarımı şimdi çok şükür enfeksiyon düşüyor makineden de ayrıldı ilk gün hiç denemedim sütümü inmemiş dediler zaten sonrası berbat geçince denemedim bile hastane de profesyonel denedim aynıydı sonra 3. Gün 20 cc geldi ama hiç artmadı bir sürü şey deniyorum yiyorum içiyorum ama artmıyor hiç kucağıma alamadım emziremedim galiba en önemlisi bebekle temas umarım bebeğimiz çıkınca artar sütüm de birde yemek az yediğimi söylüyorlar ama bence alakası yok

Cok sagol canım. Alışma süresi illa olur ya gecicek ama hepsi merak etme bebişin düzenini öğrenince adapte oluyoruz

Ben elektirikli makineyle sagıyorum canım bir de inan moral cok etkiliyor üzme lütfen kendini ben hastanede cok agladım aksama kadar ama sonra bunun bana zarardan baska getirisi yok dedim kendimi toparladım hep güldüm pozitif düşündüm bebeğim için. Bir de annem bana bişey yaptı cok arttı sütüm şekerli suyu kaynatıyo serbet gibi içine nişasta koyuyor muhallebi gibi oluyor düzenli yiyorum bunu cok etkisi oldu

benimde odemden dolayi yarin dogumum normalde 14 u gibi olacakti haftamiz ayni bende 37 de olacagim yarin. Allah yardımcımiz olsun arkadasim sagsalim cikip yazalim insallah buraya
Ah ah inşallah… yarın bu saatlerde güzel haberleri vermek nasip etsin Rabbim.. her birimize inşirah ferahlığı nasip etsin.

Benimde kızım resmen kanayan yaram oldu. Bakıp bakıp ağlayasım geliyor. Tam çocukluğunu yaşayacağı vakit kardeş geliyor. ama ona çok sorumluluk vermeyi düşünmüyorum. Bu kadar küçük yaşta abla olmayı o tercih etmedi sonuçta. Ve kardeşi için hiç ona kızmıcam yok ağlamıyorum gözüme toz kaçtı

İlk günler bizi de çok endişelendirdiler. Moral de çok etkiliyordur tabii. Ben de pek yemek yiyemedim, yemekle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ama 20 cc çok iyi bir başlangıç (hele de ilk günlerde gelen zavallı damlacıkları düşününce) . Sağma aralığını sıklaştırmak işe yarayabilir. Sertleştiğine göre zaten aslında süt çoğalmış da sanki sağma kısmında mı sorun var acaba? Elle sağım yapılmasa bile elle sağım öncesindeki masajları yapmak akışı kolaylaştırıyor. Sıcak kompres ben denemedim ama o da öneriliyor. Denemekten vazgeçmemek önemli.
Bebişin mis kokuları içe çekilince daha da artacaktır muhakkak.

Dediğin gibi moral çok önemli dik durmaya çalışıyorum sonra bir anda yıkılıyorum lohusalıktan da kaynaklı tabi şimdi kendimi toparlayacağım inşallah bu hafta kavuşmak ve güzelce beslemek için

Dediğin gibi moral çok önemli dik durmaya çalışıyorum sonra bir anda yıkılıyorum lohusalıktan da kaynaklı tabi şimdi kendimi toparlayacağım inşallah bu hafta kavuşmak ve güzelce beslemek için
Yıkılma kuzum ayakta durmak zorundayız miniklerin bize ihtiyacı var az kaldı kavuscaz

Sanki göğüs ucuma uygun değil pompa çok acıyor sağarken dediğiniz gibi sağma kısmında sanki bir sorunum var sıcak kompres bir deneyeceğim çünkü epey sertleşti 2 saatte bir deniyorum sağmayı aslında geceleri bile alarm kuruyorum uyanıp sağıyorum yoksa ağrıyor zaten. Ah inşallah kavuşalım ve geçsin gitsin hepsi

Bestlak damla ve dut kurusu komposto dene. Eşin devamlı sırtına süt masajı yapsın

Aa şu an seninle haftamız da aynı. Ben dün biraz ağrım olunca nstye girdim normalde doktorum çatı kontrolünü 38 de yaparım dedi ama dün ebeler açılmama da baktı bence çok korkulacak birşey değil birazcık içinde baskı hissediyorsun O kadar bence kasılmalardan daha az acıyor ayrıca bende şimdilik tetikleyen birşey olmadı kanama, leke, ağrı vs birşey olmadı

Yazık adamlara çatıyoruz gerildikce ama bazende hak ediyorlar ne yapalım hamile psikolojisini biz yaşıyoruz onlarda çekmek zorunda çocugu tek yapmadık ya canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…