- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Gecen sene hastaneden kızımı puset ile çıkardık eşim emniyet kemeri ile güzelce sabitledi öyle eve döndük diger türlü içime sinmez biz dikkatli kullansak bile başka biri bize çarpar bi sey olur Allah korusun tedbir önemli. Şuanda kızım 16 aylık oto koltuğu aldık ona oturmadan kucağımda falan hiç 5 dk mesafeye bile gitmedik alışkanlık. İnşallah oğlanı da eve puset ile götüreceğiz
Pipet götür bence. İlk başlarda daha kolay oldu sıvı tüketimi için. Makyaj malzemesi götürdüm ama kullanmadım
Eve puset ile götürdük. Güvenlik her şeyden önemli
Ben bebeğimi eve pusetle götürdüm. Yanımıza hem türk kahvesi hem nescafe aldık bir de ısıtıcı aldık cok rahat ettik. Mutlaka ısıtıcı falan al canım. Bazı özel hastanelerde falan olduğuda oluyor ama nolur nolmaz.
Çok çok teşekkür ederim cevaplar için hiç çorap koymadığımı farkettim bu sayede kahve ve pipeti de ekleyeceğim mutlakaOto koltuğu (ana kucağı) şart kesinlikle. (Yürüyüş mesafesi değilse tabii hastane.) Ben aile dışı misafir kabul etmeyeceğim ve foto çekimi yaptırmayacağım için, terlik götürmedim, hastanede verilen tek kullanımlık otel terliklerini kullandım. (Diş fırçası, macun, duş jeli i, süngeri vb de veriyorlar genelde). Bez, ped ve alt açma hastane veriyorsa gerek yok (verdikleri bezin markası uygun gelmezse getirilebilir tabii). Sezaryen için üç çift gecelik veya pijama iyi olabilir. (Üçüncü her ihtimale karşı). Çorap ve şal da unutulmamalı (doğum sonrası üşüme gelebiliyor.)
Ya ben birincide yapmıştım ama doğum olduğu gün değil de sabahına . Normal doğumdu. Bunda sezeryana doğru gidiyoruz o yüzden ben de sanmıyorum yapacağımı ama atarım yine de çantayaAy makyaj yapmak insanın aklına bile gelmiyor
Ya ebebeğe baktım farklı markalar vardı da aventi sevmiştim daha önce diye internetten aldım. Aslında görüntüleri de çok benziyor sorun olmaz gibiGöğüs kalkanı eczanelerde var dimi ya ? valize gereksiz 9373628292928.. tane şey koydum ama niyeyse içimden bir tek onu alıp koymak gelmedi ihtiyaç olursa eşim eczaneden gider alır diye düşündüm
Kızımdada son gün kapatmıstımHööhh be arkadaş sonunda yahuvalla helal olsun bu zamana kadar için rahat bir şekilde beklemek bile büyük başarı
Ayy mis gibi bir hamiş daha
Maşallah göbüşe güzelliğeBu da bizden
Gecen sene hastaneden kızımı puset ile çıkardık eşim emniyet kemeri ile güzelce sabitledi öyle eve döndük diger türlü içime sinmez biz dikkatli kullansak bile başka biri bize çarpar bi sey olur Allah korusun tedbir önemli. Şuanda kızım 16 aylık oto koltuğu aldık ona oturmadan kucağımda falan hiç 5 dk mesafeye bile gitmedik alışkanlık. İnşallah oğlanı da eve puset ile götüreceğiz
Ben aldım bi çanta hepsi aynı şekilde geri geldiYa ben birincide yapmıştım ama doğum olduğu gün değil de sabahına . Normal doğumdu. Bunda sezeryana doğru gidiyoruz o yüzden ben de sanmıyorum yapacağımı ama atarım yine de çantaya
Hadi bakalım, döncek diyorum ben
Kendim de dahil umutlarım azaldı sanki artık dönemeyecekler gibi hissediyorum ben yabir de herkes döner döner diyor ama @Spring05 den sonra demekki olmayabiliyor moduna girdim. Ben de 36+5 im
Benim bugün 37+3 dü 28 haftadan beri hep makat ve bugünde dönmemiş bu saatten sonra döneceğini düşünmüyorum nedense çünkü yeri daralıyor dönmesi daha zor ama doktor son ana kadar belli de olmaz dedi. Ben sezeryan tarihi aldım eğer dönmezse geleceği tarih belli . Yani sizinde dönmeme ihtimali yüksek .
Benim ikizler dönüyosa 33 34 te o darlıkta 2 bebek bide 37 kadar seninkide dönebilir gibi geliyor inşallah döner37 sonrası için bişey diyemiyorum
İnşallah döner canım benim inşallahbu hafta dönerse çok iyi ama 38 den sonra bence neredeyse imkansız. Benim karnım top gibiydi yeri yoktu bence kafasını en fazla sağa sola dayıyordu son zaman ve hareketleri de azalmıştı. Doktor imkansız dedi ve ameliyatta gerçekten elleri birleşik namaz kılıyormuş gibi çıkarmış ama sandığımdan iyiymiş sezaryen hiç korkma bugün eğilip hastane bavulunu topladım odayı topladım. Dün bu saatlerde banyo yapmak için nasıl yaparım acaba diye düşünüyordum. Yaramı da gördüm hiç kötü değil. Tek fark ağır bir şey kaldırmamak. Kurutucu gibi bir şey sıktı banyo da yapabilirmişim
Ya bir de makat geliş olduğundan sebep sanırım bacaklarını çok ayrık tutuyorkaplumbağa gibi bir şey çok komik kalça ultrasonu randevusu de verdiler bizimkiler için o önemliymiş makat geliş ya kalça çıkığı olma olasılığı yüksekmiş. Ama sanırım erken teşhis olursa sorun olmuyor çift bez bağlanıp hallediliyordu o yüzden çok kafaya takmadım yildizsavascisi
Dönecek kesinlikle
Sen de aramıza gelceksin yapamayanlar olarakYa ben birincide yapmıştım ama doğum olduğu gün değil de sabahına . Normal doğumdu. Bunda sezeryana doğru gidiyoruz o yüzden ben de sanmıyorum yapacağımı ama atarım yine de çantaya
Aslında biraz da doktora bağlı, bizim doktor cooook yoğun randevular nedir bilmiyorum bir de ben öğlen falan istemiyorum olabildiğince erken gireyim çıkayım ki hem açlık konusu hem kızım hastanelerde ya da evde öğleye kadar ser sefil olmasın vakitlice gireyim vskitlice çıkayım inşallah ama şuan sadece böyle düşünüyorum çünkü doktor un randevusu ne zaman vardır bilemem . Eşim seni hayatta 38+5 e kadar tutmaz bak gör 38+0 dedi mi tamamdır deyip o güne verecek diyor ama bakalım 38+0 da çok mu erken acaba?Bencede canım çok geçe de bırakma benim kızın elleri buruş buruş olmuştu. Bir de kulağında küpe gibi et beni var çocuk doktoru şekil bozukluğunda böbreğe filan bakılır deyince şok oldum suyu çok iyiydi halbuki. Benim de 38+6 da doğdu
Kesinlikle canım bu küçük bey beni kestirmeye kararlı artık anladım demek ki vardır bir hayır diyorum . Zaten dönmesi bence de mümkün değil çünkü o kadar sıkıştı ki ben bile anlıyorum manevra yapacak yeri hiç yok37 den sonra dönmüyorlar artık sizinde 39 a kalmadan olursa iyi dönmediyse vardır bir sebebi sizin de sağlıkla gelsin bebişiniz
Bak bu eşimle oturup kafa kafaya verip düşündüğümüz bir seydiYa bir şey soracağım. puset dediğin, ilk altı ay oto koltuğu vazifesi de gören, namıdiğer ana kucağı di mi? Arkada halihazırda bir çocuk koltuğu varken, onu da arabaya sabitleyince bize oturacak yer kalmayacak arkada di mi? Tek başına mı gidecek bebek arkada o şeyin içinde(biz annemlerin arabasını kullandık rahat olsun diye ama bizim arabada büyük oğlanın oto koltuğu var kazulet gibi, bir kere bindik ona, kucağıma almak zorunda kaldım anakucağını, o da çok güvensiz oldu tabii).
Düzeltme: kızımı kucağıma alıp oturamam benim kafa normal doğum halime gitti doğru bunda sezeryan olacak kucağıma alamam o yüzden kızım evde beklerYa bir şey soracağım. puset dediğin, ilk altı ay oto koltuğu vazifesi de gören, namıdiğer ana kucağı di mi? Arkada halihazırda bir çocuk koltuğu varken, onu da arabaya sabitleyince bize oturacak yer kalmayacak arkada di mi? Tek başına mı gidecek bebek arkada o şeyin içinde(biz annemlerin arabasını kullandık rahat olsun diye ama bizim arabada büyük oğlanın oto koltuğu var kazulet gibi, bir kere bindik ona, kucağıma almak zorunda kaldım anakucağını, o da çok güvensiz oldu tabii).
Oooo hayırlı olsun sen 2.ye dogurmussun takvimin sıfırlanmışAy ne güzel çoğunluk doğurmuş bebişleriyle ilgili konuşuyor, benim ki hala tepikleme derdinde hiiç çıkmaya niyeti yok. O evreye geçmek istiyorum artık yaaa
Hahahhahahha şunu ayın 25 i falan yapayım bari 44-45 te doğmayı düşünüyorsa demekkiOooo hayırlı olsun sen 2.ye dogurmussun takvimin sıfırlanmış
Su da yok canım oruç gibi düşünKızlar bana gece 12 den sonra bişey yeme oruç dediler su içebilirim dimi onda sıkıntı olmaz. Sormayı unuttum da onu
Meme gibi olduğu için hem emmeyi bırakmaz hem biberonu alır diye düşündüm iste. Bilemiyorum ki. Bugün biraz daha güzel içti biberondan ama, demek ki ona da alışacak. Memeyi bırakmasın da hiçbir şey istemiyorum başka.Kızlar işinize karışmak istemem ama anne göğsüne uyumlu zor süt gelen o biberonlar pek iyi değil diye biliyorum ben normal biberon verseniz daha iyi o biberonlara daha çok alışıyolarmış anne göğsü gibi olduğu için. Bide bebeği yoruyor illa alışmasın diyosanız kaşık biberon almanızı tavsiye ederim. Ki ben kendi bebeğimi normal biberonla besledim ve hiç alışmak gibi bi problem yaşamadık. Emzik veriyorum ona bile alışmadı ben verirsem alıyor bende mecburi kaldığım durumlarda veriyorum ağzına. İyi emzirirseniz hiç bi sorun olmaz
Sıyah gıymıssın hıc bellı olmuyor kı hamılemısın
Hiç birşey yok unutup yeme dıkkatlı ol yoksa sabah alamaz. Büyük ihtimal sabah 11 de alacak seni dimi . Bende 10:30 doktora yazdım sordum baan hıc bısı dememıstı 12 den sonra hiç bişey yıyıp ıcme dedı.Kızlar bana gece 12 den sonra bişey yeme oruç dediler su içebilirim dimi onda sıkıntı olmaz. Sormayı unuttum da onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?