2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kizlar lohusa donemi hic disarili cikilmaz mi biraz olsun gezilmez mi ? Hem dininacidan hem saglik acisindan bilen cevaplar mi ?
Hic alakası yok zaten doğumun 5. Gunu mutlaka kontrol oluyor sonra saglik ocağı kontrolü aşısı carti curtu oluyor onları geçtim biz 20 günlükken çıkıp dolaştık hava almıştık bunaldım sürekli Pijama ile durduğum için çok da iyi gelmişti hiç böyle şeyleri dinleme biri derse de duyma

Eyvah su olmaması beni şimdiden tribe soktu. Açlığa dayanırım hadi ama susuzluk kötü. İyiki sormuşum su içerdim yoksa :)) yarın 8 de gitcem 9 gibi doktor gelecekmiş

Evet evet biliyorum senin Eymen de erken doğduğu için hep bir acaba diyordun doktor bana da başından beri şöyle 33-34 e kadar tutabilirsek iyi olur diyordu 37 Olcam çok şükür bin şükür

Acaba demekten ziyade, ilk dogumdan snra gastroenteroloji bana direkt 20 yılda geçse her gebelıkte kolestaz olacaksın diye söyleyince artık kaderimmiş gibi kabullenmiştim erken doğum kader gibiydi bnm için.. evet yine arttı değerler ama çok şükür düzeldi, şu an bir değer hafif yüksek, kaşıntı bitti gibi yani hiç yok gibi bişey.. Boşuna Allah demıyor, biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diye.. Çok şükür

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.
Kızımdan kalan bestlak ve galactago damla var daha yarıdan fazlası duruyor . Ancak kullanım tarihi geçmiş. Sizce kullanmam doğru olur mu ? Kızımı geçen sene doğurduğum için atmamistim daha duruyordu ??

Kizlar lohusa donemi hic disarili cikilmaz mi biraz olsun gezilmez mi ? Hem dininacidan hem saglik acisindan bilen cevaplar mi ?
Dinen ibadetler, cinsellik vs dışında bir tutum yok bildiğim kadarıyla. Diğer inanışlar sadece hurafe. Sağlık açısından ise “bence” evde depresyona girmektense dışarı çıkıp hava almak çok daha iyi. 5.gün sağlık ocağına gidilmeli en basit örneği. Geçen yazdığım gibi 10.gün fotoğraf çekimine gideceğim. Eğer kendimi iyi hissedersem 2 günde bir dışarı çıkmayı düşünüyorum, kardeşime geçeceğim özellikle. Benim ev nerdeyse hiç güneş görmüyor, onun ev ise yanıyor

Uzun uzun yazdım ama kısacası bebek ve senin içim en sağlıklısı hangisi olacaksa onu yap, diğer seslere kulağını kapat

Eyvah su olmaması beni şimdiden tribe soktu. Açlığa dayanırım hadi ama susuzluk kötü. İyiki sormuşum su içerdim yoksa :)) yarın 8 de gitcem 9 gibi doktor gelecekmiş

Yediğin içtiğin hersey anestezi altındayken nefes boruna kaçma ihtimali varmış.. Ondan hiçbişey yiyip içmemen lazım.. Riskli bişey yani

Açık fikrim ilaçların tarihi geçse de çok buyuk Bi etkı yapcanı dusunmuyorum vucuda, fastfooda benzettgm için belkıde.. Ama senın yerınde olsam yenisini alırdım.. Yani zaten alcan, yarısı var dıosun.. Yeni al gitsin..

Bu arada ben hiç emzirmeyle ilgili hazırlık yapmadm ya, çay komposto vsvs almadm.. Yavastan bu hafta içinde onları halledeym

Sadece evde yalnız kalmamak lazım.. Lohusa humması filan olabılıo.. Vucut cok uykusuz kaldgı için gercekle ruya karısabılıo halısunasyon benzeri seyler olabılıo.. Bende yasamıstm humma

Birde kızlar bugün bir akrabanın karısı ile karşılaştık yolda. 4 5 aylık çocuğu var sezaryen olmuş falan. Tabi bizde gelenek midir nedir illa doğum hikayesini anlatacaklar. Bunun normalde tansiyonu 9 6 falanmış normali oymuş yani. Benim de öyledir. Bunun düşük tansiyon diye düşünüp anestezi vermişler boğazına kadar uyuşmuş. Tansiyonunu yükseltmişler birde ne hikmetse benim gideceğim hastane yapmış bunu. Ya bunlara lanet olsun cidden. Yarın doğumum var ne diye anlattın şimdi bana. Kadın durduk yere anlattı çekti gitti ya

Aynen öyle, gülerken oldu benimde hatta kanama sandım, tuvalete gittim bir de ne göreyim

Normal zmnda kegel yapmak bnmde aklıma gelmıo, ama çişini yaparken bile tutup bırakmak bile toparlıo idrar torbasını ordakı kasları kendıne getırıo.. Bende İlk dogumdan snra olmustu, sezeryandı ama oluyo işte.. Şu an yıne var, Bi öksüreyim, Bi kusayım Bi yandan kaçıo valla

Ben de böyle düşünüyorum için rahat olmazsa eşinle ya da bir yakınınla cık yoksa 40 gün boyunca evin içinde depresyona girer insan

Sadece evde yalnız kalmamak lazım.. Lohusa humması filan olabılıo.. Vucut cok uykusuz kaldgı için gercekle ruya karısabılıo halısunasyon benzeri seyler olabılıo.. Bende yasamıstm humma
Doğrudur ama o da bir hastalık sonuçta.

Bizim lohusalıkla ya da regl dönemindeki kadınlarımızla ilgili çok hurafemiz var malum. Lohusa kadın kendini prenses gibi hissetmesi gerekirken, kapalı cezaevinde gibi hissediyor ki rahat rahat depresyona girsin

Tesekkur ederim kizzlar hurafeye inanmam ama cok duyunca bi acaba diyorum. Ve evde durunca da gercektenn kendimi hasta gibi hissetmeye basladim amann millette laf uretsinn ancaa

Tesekkur ederim kizzlar hurafeye inanmam ama cok duyunca bi acaba diyorum. Ve evde durunca da gercektenn kendimi hasta gibi hissetmeye basladim amann millette laf uretsinn ancaa
Hic takılma çık eşinle evladınla hava al inan sana da iyi gelir sütüne d3 psikolojine de . Artık Pijama ile durmaktan bikmistim üzerime giyinmek bile pozitif enerji vermişti ilk dışarı çıkarken

Bak kocama o kdar çok dedim ki, beni en az haftada bir mutlaka dışarı çıkar. Lohusa kafası çıkmak istemesem de çıkar. Kafam iyiyken söylüyorum ki lohusa kafasıyla istemesem de beni dinleme diye

Adam geçen gün dedi, daha kaç kere diyeceksin diye ama biliyorum, yok çıkmayalım dersem kavga ederiz diye de ısrar etmez, o yüzden unutmaması önemli

İçimi çok rahatlattın canım, çok teşekkür ederim 37 haftalık doğdu onun da etkisi vardır diye düşünüyorum, inşallah sağlıkla büyür, ilk bebeğim bambaşka bir duyguymuş insan korkuyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…