Lohusalık dönemine özel bir hastalık yaniYoo hastalık degıl, hastalık olsa devam ederdi, sadece lohusalıkta oluyo, kalıcı kalan varsa bilemicem
Albastı, alkarısı, ümmü sıbyan falan bir sürü ismi var. Dinsel açıklaması bu şekilde ama psikolojik olarakta işte demişsin ya rüyamda mı gördüm gerçekte mi ayırt edemiyorum falan rem uykusuna geçememe deniyor.Bu arada bnm lohusa humması dediğim şey halk arasında albastı denılen olaymış.. Yani enfeksiyon kapılması durumunda vucuttakı yuksek ateş vb durumları yaşatıyomuş..
Benım yasadgm hayalle gerçeği ayıramama olayı uykusuzluktan kaynaklı olarak lohusa depresyonu diye geçebiliyor.. Psıkoza yakın bir durummuş.. Yani mesela uyuyorum ama uyanık gibi bebegı kucagıma alıyorum ruyamda mı gördum gercekte mı oldu ayrımına varamamak durumu.. Ama o zmn hatırlıyorum depresyon belirtisi yoktu bende.. Belkıde yasadıklarmdan dolayı içime attıysam demekkı
Canım hastaneden hastaneye değişebilir belki kurallar ama eltimin doğum yaptığı hastanede ziyaretçi saati dahi yoktu. Gece 11de odada 4 kişiydik. Sadece yemek için bir refakatçi yemeği gelmişti. Benim hastanede nasıl olur bilmiyorum ama sorun olacağını zannetmiyorum. İlk gece eşim ve annem kalacakÖzel hastane ama iki kişi izin verirler mi bilmiyorum. Yarın sorcaz artık. Eşim de olsa iyi olurdu:)
Albastı, alkarısı, ümmü sıbyan falan bir sürü ismi var. Dinsel açıklaması bu şekilde ama psikolojik olarakta işte demişsin ya rüyamda mı gördüm gerçekte mi ayırt edemiyorum falan rem uykusuna geçememe deniyor.
Ya çok iyi çok sevindim buna. Bizim hastanede takılmaz umarım buna. Ben hep tek kişi sanıyordu m çünkü. Eşim de kalabilir o zamanBen geçen hafta odaları gezerken sordum tek kişi mi kalabilir diye, üç kişi olduğu bile oluyor dedi, bence izin verirler
Lohusalık dönemine özel bir hastalık yanibunlar hep kabulümüz zaten, yeterki gereksiz şeylerle boğmasınlar lohusaları
Bak çok iyi hatırlıyorum 9 yaşındaydım, kuzenimi kendi annesine götürecekti yengem. Çocuğun yüzüne ocaktan kara sürdüler, ekmek falan da sanırım koymuşlrdı yanına. Ve sebep ise çocuğun 40ının çıkmaması
Ben daha o aşamalara gelemeden lohusa depresyonuna giriş yaptım sanki. Geceleri kabuslarla ağlayarak uyanmaya başladım sürekli. Rahat edeyim diye ayrı yatıyordum ben başka odada, yatağa geri döndürdü eşim yanında olayım diye. Günlerce süt azaldı ağla, kız orda zırla derken şu tansiyon olayı da tuzu biberi olduAynen işte, bide sürekli aynı şeyleri tekrarlıosun, ozellıkle geceleri.. Besıkten al, emzir altını degstır gazını al yerine koy.. Sureklı aynı seyı yapınca beyın bence durduruyor kendını.. Baska bişey görmek kendını çalıştırmak istio.. Olmayınca da error verıoyani bnm anladgm bu sekılde
Ben daha o aşamalara gelemeden lohusa depresyonuna giriş yaptım sanki. Geceleri kabuslarla ağlayarak uyanmaya başladım sürekli. Rahat edeyim diye ayrı yatıyordum ben başka odada, yatağa geri döndürdü eşim yanında olayım diye. Günlerce süt azaldı ağla, kız orda zırla derken şu tansiyon olayı da tuzu biberi oldu
neyseki dün gidip Görebildim ve çıkacağı haberini aldım da düzeldim azda olsa.
Teyzoşları bide ilk defa kıyafet giydirmişler. O kadar tatlıydı ki.. Hep bezli ve şapkalıydı gördüğümüzde. Çok farklı göründü gözümüze. Kıyafetleri arabada verelim dedik istemediler. Oradakileri giydiriyorlarmış sadece hijyen sebebiyle
Dualarımız sizinle inşallah hepinizden güzel haberler bekliyoruzYa benden öncesin o zaman valla bana 8:30 dedı ama ben asla kızımı yollamqdan okula gıtmem 9 da orda olurum zaten kesın 10:30 da alacak nasılsa .
Sende kımseye ınanma duanı et Rabbım kolay gecıtlerden gecırsın ınsallah bızlerı
@JuliJuli06 var bırde4 kısıyız . Siz dua edın bız ınsallah bebegımızle bırlıkte cıkalım hasteneden korkularım arttı kızımda anne ben senı cok özleyecegım sen amelıyathanedeyken dedı aglattı benı zaten
Hiç üzülme arkadaşım inşallah nice güzel anılarınız fotoğraflarınız olacak kızın sağ salim doğdu ya en önemlisi o kavuşup eve beraber döndüğünüzde sen de gülümseyerek hatırlayacaksın inşallah bu günleriKontrole gitmiştik sadece. Ne olur ne olmaz diye çanta arabadaydı. O gün doğuma alındım. Sadece bir pijama üstünü kullanabildim. Ertesi günde altını.
Bebeği o gece başka ile yoğun bakıma yolladılar. Hasta bezi vs hastane değiştirdi zaten. Pijamayla eve döndüm ertesi gün. Çanta komple geri geldi.
Herşey ukte kaldı içimde. Düşündükçe üzülüyorum. Ne bir fotomuz oldu, ne bir hatıramız.. Girdik ve çıktık eşimle işte..
Tüm giden çantalar yeterince kullanılsın inşallah..
Aynen öyle canım enfeksiyon filan kapmadan düzelsinde artık razıyız ize de1 yıl sonra filan öyle bir şey kalmıo, sadece çizgi seklınde iz oluyo.. Papatya dogru dio, bebişin çıktı ordan, kötü filan diye düşünme, anne olmak böyle bişey, her zmn her sey dört dörtlük rahatlıkta olmuyor kizaten kadın olmak başlı başına zor hersey bizim için ne yazıkkı
Zamanla izinin düzeldiğini göreceksin
Beni de aramış sağlık ocağı bugün yetişemedim neden çağırıyorlar topuk kanı için mi?Valla bu konu bana asırı saçma geliyor. Pazartesi doğum yaptım mesela yarın sağlık ocağına gideceğim çağırdılar çünkü. E pazarteside çocuk doktoruna götüreceğim bu çocuk çıkıyor dışarıya sonuçta gezmeye mi gidemez yani. 20-25 günlükken falan bebeğinde durumuna göre dışarı çıkılır bence.
Topuk kanı için istiyorlar evet. İlkini hastane alıyormuş, ikincisini ASMler. Bizimki burada olmadığından, olduğu hastanede alınıp yolladılar.Beni de aramış sağlık ocağı bugün yetişemedim neden çağırıyorlar topuk kanı için mi?
Aynen öyle canım enfeksiyon filan kapmadan düzelsinde artık razıyız ize de
9 muBugün 9. Kakayı temizledim memede kıvranıyor ve sürekli kaka yaptıkça emmek istiyorProbiyotikte kullanıyoruz ama niye bu kadar yapıyor anlamadım. Premium care dayanmaz bu performansa Çok çok geçmiş olsun bu arada
Bende çok korkuyordum canım okuldan değil birde amcasından aldı hasta olmuş Buda gitti öyle bulaştırdı kendine sonunda geçen birde kv gelmiş diyor ki amcası bi baksın bebeğe anne dedim hasta çok öksürüyor duyuyorum grip değil ki diyor bulaşmazMumkunse bir iki ay Eymen de bende hasta olmayalım diye dua edıyorum ama nasip tabi.. Yarın serinliyormuş İstanbul.. Tam hastalıga davetiyebu ara herkes de kusma ishal var.. Salgın sanrm.. Allah yardımcımız olsun
Bende bilmiyorum ne için olduğunu ama gittiğimde topuk kanı için derlerse alındığını söyleyeceğim tekrar alıpta yavrunun canını yakmaya ne gerek varBeni de aramış sağlık ocağı bugün yetişemedim neden çağırıyorlar topuk kanı için mi?
İlk 10 12 gün 2 saatte bir alarm kuruyordum 1 haftadır ise 3 saat bi kaç kez uyandırmamalıyım 4 saat olmuştu genel olarak Şuan 3 saatte bir devam ediyoruz emzirmeyeKızlar geceleri bebeğinizi kaç kere emziriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?