- 17 Mart 2023
- 69
- 230
- 23
Hiç üzülme nolursun… Aynı süreçleri yaşadım. En çok da iki yavrumu da hastanede bırakıp eve gelmek içime oturdu. Sonrasında da tansiyon problemi nedeniyle kullandığım ilaçlardan, arada ben hastanelik oldum. Kaç gün yavrularımı görmeye gidemedim bile. Babaları gidip video çekip bana gösteriyordu. Ben de çok ağladım; hiçbir ilklerini yapamadım, hastane çantası bile hazırlayamadım diye… Ama hepsi geçiyor canım benim. Bak bu saatte, beslenme için kalktık, bir tanesi koynumda, diğer yanımda yatıyor. Hayırlısıyla senin yavrun da evine gelsin sağılacakla, inan hepsini unutuyorsun.Kontrole gitmiştik sadece. Ne olur ne olmaz diye çanta arabadaydı. O gün doğuma alındım. Sadece bir pijama üstünü kullanabildim. Ertesi günde altını.
Bebeği o gece başka ile yoğun bakıma yolladılar. Hasta bezi vs hastane değiştirdi zaten. Pijamayla eve döndüm ertesi gün. Çanta komple geri geldi.
Herşey ukte kaldı içimde. Düşündükçe üzülüyorum. Ne bir fotomuz oldu, ne bir hatıramız.. Girdik ve çıktık eşimle işte..
Tüm giden çantalar yeterince kullanılsın inşallah..
Yurtdışındayım bana 40+1 e sezaryen günü vereceklerdi zor bela 39+2 ye çektik. Endikasyon yok deyip durdu, o yüzden arkaya atıyorlarmışEvet 39+0 oluyorum. Çok geç geldi bana tarih. Bekler mi o zamana
Okurken ağladım yazdıklarını ne hevesle yaptığım hiç kullanılmayan hastane çantam aklıma geldi hediyelikler süsler fotoğraf çekimi için aldığımız takımlar hepsi olduğu gibi geri geldi bir tek ben pijama kullandım gerisi geldi yeter ki sağlıklı olsun varsın evine geç gelsin bizde acısını çıkaralım bu günlerin diyorum ama bir yanımda buruk fotoğrafını çekmeme izin vermiyorlar yoğunbakımda fotoğrafı bile yok insanın istemsizce canı acıyor inşallah sağlıkla çıksınlar kollarımıza alalım bir an önce sütümüz de çoğalsın şifa olsun mis kokulularaKontrole gitmiştik sadece. Ne olur ne olmaz diye çanta arabadaydı. O gün doğuma alındım. Sadece bir pijama üstünü kullanabildim. Ertesi günde altını.
Bebeği o gece başka ile yoğun bakıma yolladılar. Hasta bezi vs hastane değiştirdi zaten. Pijamayla eve döndüm ertesi gün. Çanta komple geri geldi.
Herşey ukte kaldı içimde. Düşündükçe üzülüyorum. Ne bir fotomuz oldu, ne bir hatıramız.. Girdik ve çıktık eşimle işte..
Tüm giden çantalar yeterince kullanılsın inşallah..
Ne kadar süre emiyordu bebisinizİlk 10 12 gün 2 saatte bir alarm kuruyordum 1 haftadır ise 3 saat bi kaç kez uyandırmamalıyım 4 saat olmuştu genel olarak Şuan 3 saatte bir devam ediyoruz emzirmeye
Bende 48 le 49 la hamile kaldım. Şimdi 58'imZaten haftanda iyi, yer de daraldıysa kılo durmuştur yani.. Sende mi annelerimiz gibi evlenirken 48 kıloydunhiç sekmedi ya, her anne evlenirken 48 kılo, fiks
Verirsin o kıloları da raat ol
Tam 34 te nst de kasılma çıktı diye çatı muayenesi ve açılma var mı diye baktı doktor. Kendini kasmadığın sürece ağrı olmuyor, ben burundan nefes alıp ağızdan yavaş yavaş verdim ve asla kendimi sıkmadım. Doktor sonuç olarak şunu söyledi. Rahim kapalı, çatın çok rahat dedi. Ben çatıya baktığını bile anlamadım. Şimdi 36+6 tayım cuma günü 37 haftalık olacağım ve yine kontrol olacak. Kendinizi sıkmayın. Doğumunuz başlamadığı sürece doğumunuz başlamaz. Sağlıkla alın kucağınızaGelecek hafta çatı muayenesi bekeleyecegiz o zaman canım. Çatı muayenesi de çok geriyor beni ama yakacak birşey yoknst ye de girdim çok az kasılmalar var. Bebeğin hareketlerine dikkat et yeterli dedi. Gelecek hafta 37+3 olacağız. Çatı muayenesi doğumu tetikler diyorlar bakalaım
İnstagram kullanıyorsanız eğer, Rahime Boyar diye bir ebe var ve pilates topu olmayanlar için hareket gösteriyor ona bakabilirsiniz. Hem bir sürü faydalı bilgi de paylaşıyor
Kızlar ben bu hareketleri yapıyorum birde günlük çok iri hurmalardan 4 tane yiyorum başka ne öneriniz var normal doğum için plates topu ile hareket yap dedi Dr ama henüz plates topu alamadım
Bende en başlarda yaptım ama artık yapmıyorum çünkü uykuyada ihtiyaçları var. Uyuyarak büyüyecekler sözüne katılıyorumBizimkini uyandırmak çok zor, bazen ne yapsam uyandırmıyor ama işte doktorlar en fazla 3 saat dediği için zorluyorum
Ya felaketti bidahada içmedim kahve zatenOooo kız naptınnniyi bişey olmamıs
İstediği zaman emziriyorum ben bugün mesela 5 saat sonra uyandı şimdi emiyorKızlar geceleri bebeğinizi kaç kere emziriyorsunuz
2 saatir nasıl dayandın emzirmeye ya ben hep 3 saate bir emzirmiştirm şimdi saldım ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorumİlk 10 12 gün 2 saatte bir alarm kuruyordum 1 haftadır ise 3 saat bi kaç kez uyandırmamalıyım 4 saat olmuştu genel olarak Şuan 3 saatte bir devam ediyoruz emzirmey
Bende iki saatte bir emzirmeye özen gösteriyorum. Yoksa benimki asla uyanmıyor kendi. Sarılık olacak diye ödüm kopuyor. Saat ikide dörtte emzirdim bi de şimdi emziriyorum.İstediği zaman emziriyorum ben bugün mesela 5 saat sonra uyandı şimdi emiyor
Çok uyanmıyorsa sarılıkta riski hala geçmemişse 2-3 saatte bi emzirmek mantıklı ama ben valla ilk günden beri 3 saate bi emziriyorum. Uykularının bölünmelerinide sevmiyorum ben sonra ilerde huysuz oluyolarBende iki saatte bir emzirmeye özen gösteriyorum. Yoksa benimki asla uyanmıyor kendi. Sarılık olacak diye ödüm kopuyor. Saat ikide dörtte emzirdim bi de şimdi emziriyorum.
Riski yok yani doktor falan bir şey demedi ama daha 4 günlük oladabilir yani. O yüzden şimdiden önlem aldım biraz büyüsün bende üç saate çıkarırım.Çok uyanmıyorsa sarılıkta riski hala geçmemişse 2-3 saatte bi emzirmek mantıklı ama ben valla ilk günden beri 3 saate bi emziriyorum. Uykularının bölünmelerinide sevmiyorum ben sonra ilerde huysuz oluyolar
Evet o burukluk her seferinde hissettiriyor kendini. Hediyelikleri, gecelikleri vs gördükçe.Okurken ağladım yazdıklarını ne hevesle yaptığım hiç kullanılmayan hastane çantam aklıma geldi hediyelikler süsler fotoğraf çekimi için aldığımız takımlar hepsi olduğu gibi geri geldi bir tek ben pijama kullandım gerisi geldi yeter ki sağlıklı olsun varsın evine geç gelsin bizde acısını çıkaralım bu günlerin diyorum ama bir yanımda buruk fotoğrafını çekmeme izin vermiyorlar yoğunbakımda fotoğrafı bile yok insanın istemsizce canı acıyor inşallah sağlıkla çıksınlar kollarımıza alalım bir an önce sütümüz de çoğalsın şifa olsun mis kokululara
Aynı şeyler evet.Hiç üzülme nolursun… Aynı süreçleri yaşadım. En çok da iki yavrumu da hastanede bırakıp eve gelmek içime oturdu. Sonrasında da tansiyon problemi nedeniyle kullandığım ilaçlardan, arada ben hastanelik oldum. Kaç gün yavrularımı görmeye gidemedim bile. Babaları gidip video çekip bana gösteriyordu. Ben de çok ağladım; hiçbir ilklerini yapamadım, hastane çantası bile hazırlayamadım diye… Ama hepsi geçiyor canım benim. Bak bu saatte, beslenme için kalktık, bir tanesi koynumda, diğer yanımda yatıyor. Hayırlısıyla senin yavrun da evine gelsin sağılacakla, inan hepsini unutuyorsun.
İki kez alınması gerekiyor. Beşinci gün için alındı mı kan?Bende bilmiyorum ne için olduğunu ama gittiğimde topuk kanı için derlerse alındığını söyleyeceğim tekrar alıpta yavrunun canını yakmaya ne gerek var
Little gusto diye bir markanın almıştım ben 1 tog. Her gün kullanıyorum ben onu. Baya memnunum. Hatta çoğu zaman kundak yapıyorum. Kendi kundak gibi oluyorKızlar, gece uykusunda uyku tulumlarını verimli kullanıyor musunuz? (Veya ne kullanıyorsunuz başka?),İlk oğlumda ev sabit 21-22 derece olduğu için böyle dertlerimiz yoktu da bu havada kombi yakamadım haliyle daha. Yarım kundakla yatırıyorum ama uyanınca kendi açabiliyor ellerinini, o da tehlikeli olabilir. Bugünki yağmurlarla da soğumazsa artık hava uyku tulumu veya hazır kundaklardan alayım diyorum.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?