2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Zaten haftanda iyi, yer de daraldıysa kılo durmuştur yani.. Sende mi annelerimiz gibi evlenirken 48 kıloydun hiç sekmedi ya, her anne evlenirken 48 kılo, fiks
Verirsin o kıloları da raat ol
Ben de bu espiriyi hep yapardım. İlerde kızıma evlenirken 48 kiloydum aha belim şu kadardı diyeceğim diye ama ben cidden 45 kiloydum ve yok gibiydim.
Kızlar kilo veriliyormuş ben verdim 2 kilo farkım var sadece hamile kaldığım kiloya
Seni bayadır gözlerim arıyordu. İyi olmanıza çok sevindim.

Kızlar ben dün doğum yaptım hala inanamıyorum bunu başarabildiğime Size bi tavsiye vermek istiyorum suyu bitmiş diye acil yatış verdiler ve 3 gün tedavi olmadan tam manasıyla ailecek süründük. Benimle aynı doğumhanede olan hastalar da aynı durumdaydı yani sancı gözüküyor, açılma yok. Yatışın 2. Günü sanırım suni sancı verilmiş hap şeklinde alttan 3. Gün hissetmeye başladım ve o sancı çok felaket bişey. Tavsiyem şu, suyu bitti deseler bile evinize gidip bebeğin kendi sancısıyla doğmasını sağlayın. Bana suyu bitti dedikleri için panik olmuştum ama doğumdan 8 9saat önce bayağı bi suyum geldi patlamış gibi. Yani su yenileniyor zaten sadece arada bi nstye girmek lazım diye düşünüyorum.

Bu arada doğum korkulacak bişey değilmiş ama suni sancı için aynı şeyi söyleyemicem

Hayırlı olsun çok sevindim. Analı babalı büyüsün inşallah. Ancak suyun bitmesi tehlikeli bir olay enfeksiyon kapabilir bebek. Sende öylece olmamış neyseki ama arkadaşları yanıltmamak adına yazmak istedim. Doğum öncesi su gelince yenilenmez çünkü. Acilen doğumun başlaması gerekir

Katılıyorum, eskidenmiş onlar, şimdi 3.gün topuk kanı için çıkmıyormuyuz bebekle beraber dışarıya? Elbette uzun uzun gezmelen değil ama kocişle çıkıp bir çay içip gelmek bile insanın havasını değiştirir. Kendinizi eve bağlamayın. Akılımız bize çok lazım olacak bundan sonraki süreçte

Sen hala doğurmadın dimi

Yaa bence daha çok değişirler benim bebiş 20 günlük oldu ben hala kimseye net benzetemiyorum doğduğu günden beri etrafımdakiler benzetiyor filan ama değişirler daha çok
1.750 çıktı kızım hastaneden o kadar miniklerki gerçekren benzetemiyoruz biz çok merak ediyorum inceliyorum ama yok kız kızıma benziyo gibi ama kumral kızım baya esmer doğmuştu kaynanam dışında bizde de benzeten olmadı

Suyum gelmedi. Ultrasonda bakıp suyu bitmiş denildi. Benim tavsiyem suyu gelene değil kesinlikle zaten su geldikten sonra doğum yaptım. Ama bana bundan sonra ultrasonda bakıp suyu bitmiş denilirse bi iki saat veya bir gün sonra tekrar baktırmaya giderim muhakkak. Tavsiyem o zaten ihmal etmek değil ama tekrar kontrol edilmesinde fayda var çünkü su kesesi hala kapalı büyük ihtimalle işeyip tekrar suyunu geri kazanacak

Canım ben gebeliğimi öğrenmeden 3-4 gün önce yoğun gaz sancısı çekmiştim. Bana da duphalac vermişlerdi, ertesi gün tam anlamıyla işe yaramıştı. Vücutla alakalı
Akşam yaradı çok şükür ne gaz varmış dedim çıkabildimde, ama baş ve omuz ağrıma iyi gelmedi hala var

Akşam yaradı çok şükür ne gaz varmış dedim çıkabildimde, ama baş ve omuz ağrıma iyi gelmedi hala var
Tansiyonuna baktın mı hiç? Boyun ense ağrısıyla farkettim ilk ben tansiyonun çıktığını. Sadece başım ağrıyor diye bakmasaydım yükseldiğini göremeyecsktim.

soyasosu canımm senin tecrübene ihtiyacım var , kızım daha küçük olduğu için mama takviyesi yapıldı hastanede 10 cc 15 cc oğluma daha az yapıldı ama doktor mama takviyesi ile devam dedii şuan şırınga ile veriyorum, 2 kere 2 saat ara ile emzirdikten 1 saat sonra yani 5 saat gibibi zaman sonra, neyse sütümü sağdım 60 cc çıktı şuan dolapta normal tarafında onu vericem ama şırınga ile çok ziyan olsun istemiyorum hala sarı rengi nasıl vermeyim o sütümü ikisine bölüştürücem normalde 15 cc kadar maama alıyolar ek yada 2 bölüp vericem bilemedim
Doktora bu arada tam boşaltamıuolar sağıp kendi sütümü versem dedim ama kilo alması lazım sizin sütünüzle hemen toparlayamazlar size verdik ama sıkı takip edicem dedi yani mama ver diyor korkuyorumda zor oluyo şırınga küçükler beslenme hotumunada güvenemedim biraz büyüselerdi sana soruyum dedim ziyan etmedim kendi sütümü nasıl vericem kızım çok fena biberon versem hemen anlar şırınga canavarı olmuş

Tansiyonuna baktın mı hiç? Boyun ense ağrısıyla farkettim ilk ben tansiyonun çıktığını. Sadece başım ağrıyor diye bakmasaydım yükseldiğini göremeyecsktim.
Dün sağlık ocağında topuk kanı için gitmiştik hemşire baktı normal çıktı sürekli emzirme şeklinde oluduğum için sanırım ayaklarım yerde ve baya şiş doğumdan önce böyle değildi ölçücem ödem oldu, kafamı tam sağ ve sola cevirdiğimde o ağrının şiddedinin arttığını hissediyorum bide sandalyede oturduğumda omuzlarıma öküz oturmuşcasıına yük
Senin bebiş nasıl canım çok giremiyorum kaçırmış olabilirim çıktımı hastaneden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…