@soyasosu canımm senin tecrübene ihtiyacım var , kızım daha küçük olduğu için mama takviyesi yapıldı hastanede 10 cc 15 cc oğluma daha az yapıldı ama doktor mama takviyesi ile devam dedii şuan şırınga ile veriyorum, 2 kere 2 saat ara ile emzirdikten 1 saat sonra yani 5 saat gibibi zaman sonra, neyse sütümü sağdım 60 cc çıktı şuan dolapta normal tarafında onu vericem ama şırınga ile çok ziyan olsun istemiyorum hala sarı rengi nasıl vermeyim o sütümü ikisine bölüştürücem normalde 15 cc kadar maama alıyolar ek yada 2 bölüp vericem bilemedim
Doktora bu arada tam boşaltamıuolar sağıp kendi sütümü versem dedim ama kilo alması lazım sizin sütünüzle hemen toparlayamazlar size verdik ama sıkı takip edicem dedi yani mama ver diyor korkuyorumda zor oluyo şırınga küçükler beslenme hotumunada güvenemedim biraz büyüselerdi sana soruyum dedim ziyan etmedim kendi sütümü nasıl vericem kızım çok fena biberon versem hemen anlar şırınga canavarı olmuş
2 tane ya canım bende kiloları düşük hemen toparlayalım çocukları mantığında 5 saatte bir gibi takviye gibi yani bu arada kızıma o gün vermedim geceyi sabah ettik verince rahatladılar küçük oldunları için zaten tam boşaltamıyolar memeyi yeni yeni hızlanıyo çekişleri, bende aynı şeyi düşündüm anne sütü alsınlar diye vermedim o gün durmadı sarılık riskide oluşsun istemiyolar bideDoktorlar tabii ki en iyisini bilir ama anne sütüyle toparlayamazlar ne demek ya? Yanlış anlaşılma olmadığına emin miyiz? Miktar olarak yetmez demek istemiş olmasın? Hem de sarıymış, kolostrum yani hala. En değerli hali sütün. Bence miktar olarak yetmez demiştir, 20 cc anne sütü neden 20 cc mamadan değersiz olsun ki? Bence mama yerine verilebilir, zaten bebek doymazsa kendisi ister biraz daha.
Ayy yok kızzz cinnet geldi artık. 40+3 dün 10 dakikaya düştü sancılar gittik hastaneye açılma hala aynı 3 cm. Eve gönderdiler.Sen hala doğurmadın dimi
2 tane ya canım bende kiloları düşük hemen toparlayalım çocukları mantığında 5 saatte bir gibi takviye gibi yani bu arada kızıma o gün vermedim geceyi sabah ettik verince rahatladılar küçük oldunları için zaten tam boşaltamıyolar memeyi yeni yeni hızlanıyo çekişleri, bende aynı şeyi düşündüm anne sütü alsınlar diye vermedim o gün durmadı sarılık riskide oluşsun istemiyolar bide
Hayırlı olsun çok sevindim. Analı babalı büyüsün inşallah. Ancak suyun bitmesi tehlikeli bir olay enfeksiyon kapabilir bebek. Sende öylece olmamış neyseki ama arkadaşları yanıltmamak adına yazmak istedim. Doğum öncesi su gelince yenilenmez çünkü. Acilen doğumun başlaması gerekir
Yok canım bebeğimin ayağını çekip hepsini kendim yazdımFiltremi bu?
Akşam yaradı çok şükür ne gaz varmış dedim çıkabildimde, ama baş ve omuz ağrıma iyi gelmedi hala var
Güzel haberlerle seni bekliyoruz. Rabbim yardımcın olsun. Sağlıcakla inşallahAhh yattım beklıyorum kızım cok agladı sabah cok duygusal basladık. 5:30 dan berı ayaktayız. Şimdi nst deyım sonra serum sonra ınsallah ogluma kavuscam dualarınıza ıhtıyacım var
@soyasosu canımm senin tecrübene ihtiyacım var , kızım daha küçük olduğu için mama takviyesi yapıldı hastanede 10 cc 15 cc oğluma daha az yapıldı ama doktor mama takviyesi ile devam dedii şuan şırınga ile veriyorum, 2 kere 2 saat ara ile emzirdikten 1 saat sonra yani 5 saat gibibi zaman sonra, neyse sütümü sağdım 60 cc çıktı şuan dolapta normal tarafında onu vericem ama şırınga ile çok ziyan olsun istemiyorum hala sarı rengi nasıl vermeyim o sütümü ikisine bölüştürücem normalde 15 cc kadar maama alıyolar ek yada 2 bölüp vericem bilemedim
Doktora bu arada tam boşaltamıuolar sağıp kendi sütümü versem dedim ama kilo alması lazım sizin sütünüzle hemen toparlayamazlar size verdik ama sıkı takip edicem dedi yani mama ver diyor korkuyorumda zor oluyo şırınga küçükler beslenme hotumunada güvenemedim biraz büyüselerdi sana soruyum dedim ziyan etmedim kendi sütümü nasıl vericem kızım çok fena biberon versem hemen anlar şırınga canavarı olmuş
Tabi daha iyi ama ziyan olsun istemiyorum içim gidiyo bu damla anne sütüne o yüzden çok ziyan olmaadan vermek için bi yöntem bulmalıyım dedimTabii, memeden emmeleri zor oluyorsa mamayla daha çabuk toparlarlar. Benim oğlum da küvezdeki beşinci gününde ilk kez dört posta emzirmeme izin vermişlerdi, (herhalde çok ememedi ama emdi diye o dört öğünde takviye de vermediler) ertesi gün billuribin değeri 10 a çıkmıştı(ama alıştı hemen emmeye, iki gün içinde toparladı taburcu olmadan.) ben halihazırda sağılmış 60 cc süt için konuşmuştum. Emerken ne kadar içtiklerini bilemiyoruz tabii ama biberonla (veya şırıngayla vs.) verirken biliyoruz almaları gerektiği kadarını aldıklarını. O açıdan anne sütünü şırıngayla vermek mama vermekten daha yararsız olamaz diye düşündüm. Bir an önce tostoparlak olurlar umarım
Yok canım hala çıkmadı. Pazartesi kavuşacağız kısmetse.. Tansiyonu atlama. Boyun ağrım tansiyon düzelince geçti haberin olsunDün sağlık ocağında topuk kanı için gitmiştik hemşire baktı normal çıktı sürekli emzirme şeklinde oluduğum için sanırım ayaklarım yerde ve baya şiş doğumdan önce böyle değildi ölçücem ödem oldu, kafamı tam sağ ve sola cevirdiğimde o ağrının şiddedinin arttığını hissediyorum bide sandalyede oturduğumda omuzlarıma öküz oturmuşcasıına yük
Senin bebiş nasıl canım çok giremiyorum kaçırmış olabilirim çıktımı hastaneden
Bugun burada 4 kisi olarak 4+4 olarak katilacagiz simdiden herkese hayirli olsun Allah saglik sihatle buyutmeyi nasip etsin kizlarim
Dün duphalac ile çıktı dedim içimde ne varmış böyleCnm o omuz ağrısı vucudundaki gaz bitince biter.. Hastanedeyken yanımdaki arkadasta boynu omzu agrıyodu, baktık gazmış, kız gazı atınca rahatladı omuz agrısı fılan kalmadı
Ahh yattım beklıyorum kızım cok agladı sabah cok duygusal basladık. 5:30 dan berı ayaktayız. Şimdi nst deyım sonra serum sonra ınsallah ogluma kavuscam dualarınıza ıhtıyacım var
Banada 2,5 dedileer bbeeklerin ddurumlarına göre bakıyolar canım refleksleri falan kızım emmeseydi vermezlerdi kesin 2. Gün güzel tuttu memeyi hiç vericeklerini düşünmedim ben ama çok şükür öyle olmadıÇok şaşırdım, anne sütü daha önemli bence, onları asıl toparlıcak olan o.. Ama mama da hızlı büyütüyor evet.. Mama vermeye devam etmelisin bencede, dogum kılosu düşük oldugu için risk.. Doktor haklı aslnda.. Cunku bıldgm 2 kılo olmadan verılmıo bebek
Dün duphalac ile çıktı dedim içimde ne varmış böylebugünde mi içsem çocuklara geçer diye korkuyorum
Bi 10 gün en azından sık sık emzirmek gerek sarılık riski ilk 10 gün oluyorRiski yok yani doktor falan bir şey demedi ama daha 4 günlük oladabilir yani. O yüzden şimdiden önlem aldım biraz büyüsün bende üç saate çıkarırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?