2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Doktorlar tabii ki en iyisini bilir ama anne sütüyle toparlayamazlar ne demek ya? Yanlış anlaşılma olmadığına emin miyiz? Miktar olarak yetmez demek istemiş olmasın? Hem de sarıymış, kolostrum yani hala. En değerli hali sütün. Bence miktar olarak yetmez demiştir, 20 cc anne sütü neden 20 cc mamadan değersiz olsun ki? Bence mama yerine verilebilir, zaten bebek doymazsa kendisi ister biraz daha.

2 tane ya canım bende kiloları düşük hemen toparlayalım çocukları mantığında 5 saatte bir gibi takviye gibi yani bu arada kızıma o gün vermedim geceyi sabah ettik verince rahatladılar küçük oldunları için zaten tam boşaltamıyolar memeyi yeni yeni hızlanıyo çekişleri, bende aynı şeyi düşündüm anne sütü alsınlar diye vermedim o gün durmadı sarılık riskide oluşsun istemiyolar bide

Tabii, memeden emmeleri zor oluyorsa mamayla daha çabuk toparlarlar. Benim oğlum da küvezdeki beşinci gününde ilk kez dört posta emzirmeme izin vermişlerdi, (herhalde çok ememedi ama emdi diye o dört öğünde takviye de vermediler) ertesi gün billuribin değeri 10 a çıkmıştı (ama alıştı hemen emmeye, iki gün içinde toparladı taburcu olmadan.) ben halihazırda sağılmış 60 cc süt için konuşmuştum. Emerken ne kadar içtiklerini bilemiyoruz tabii ama biberonla (veya şırıngayla vs.) verirken biliyoruz almaları gerektiği kadarını aldıklarını. O açıdan anne sütünü şırıngayla vermek mama vermekten daha yararsız olamaz diye düşündüm. Bir an önce tostoparlak olurlar umarım

Evet bende öyle biliorm ama arkadası suyu bittiği halde 3 gün sancı çekmiş.. Niye öyle bişey yaptılar acaba

Akşam yaradı çok şükür ne gaz varmış dedim çıkabildimde, ama baş ve omuz ağrıma iyi gelmedi hala var

Cnm o omuz ağrısı vucudundaki gaz bitince biter.. Hastanedeyken yanımdaki arkadasta boynu omzu agrıyodu, baktık gazmış, kız gazı atınca rahatladı omuz agrısı fılan kalmadı

Ahh yattım beklıyorum kızım cok agladı sabah cok duygusal basladık. 5:30 dan berı ayaktayız. Şimdi nst deyım sonra serum sonra ınsallah ogluma kavuscam dualarınıza ıhtıyacım var
Güzel haberlerle seni bekliyoruz. Rabbim yardımcın olsun. Sağlıcakla inşallah

Çok şaşırdım, anne sütü daha önemli bence, onları asıl toparlıcak olan o.. Ama mama da hızlı büyütüyor evet.. Mama vermeye devam etmelisin bencede, dogum kılosu düşük oldugu için risk.. Doktor haklı aslnda.. Cunku bıldgm 2 kılo olmadan verılmıo bebek

Tabi daha iyi ama ziyan olsun istemiyorum içim gidiyo bu damla anne sütüne o yüzden çok ziyan olmaadan vermek için bi yöntem bulmalıyım dedim amin inşallah

Yok canım hala çıkmadı. Pazartesi kavuşacağız kısmetse.. Tansiyonu atlama. Boyun ağrım tansiyon düzelince geçti haberin olsun

Cnm o omuz ağrısı vucudundaki gaz bitince biter.. Hastanedeyken yanımdaki arkadasta boynu omzu agrıyodu, baktık gazmış, kız gazı atınca rahatladı omuz agrısı fılan kalmadı
Dün duphalac ile çıktı dedim içimde ne varmış böyle bugünde mi içsem çocuklara geçer diye korkuyorum

Ahh yattım beklıyorum kızım cok agladı sabah cok duygusal basladık. 5:30 dan berı ayaktayız. Şimdi nst deyım sonra serum sonra ınsallah ogluma kavuscam dualarınıza ıhtıyacım var

Hadi saglıcakla kucagına alırsın inşallah beklıyoruz seni

Banada 2,5 dedileer bbeeklerin ddurumlarına göre bakıyolar canım refleksleri falan kızım emmeseydi vermezlerdi kesin 2. Gün güzel tuttu memeyi hiç vericeklerini düşünmedim ben ama çok şükür öyle olmadı
veriyorum tabi anne sütü ağırlıklı gidiyoruz da ziyan etmeden sağdığım sütü nasıl vermeliyim acaba dökülüyo ağızdan ediyo doktora benn hiç mama vermedim dün dedim ona ek olarak mama verin annesi toparlamaları lazım dedi ki gerçekten vermediğimdr kızım çok ağlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…