Biz dolapta saklıyoruz 3 4 5 gün hiç bir şey olmuyorKızlar bir sorum olacakburada doğuma giderken süt yapması icinbhoşaf ya da komposto yapıp götüren arkadaşlar vardı hatta tariflerini bile ss aldım. Anneme söyledim yapar mısın diye, tabiiki yaparım da onlar önceden yapılmaz ki üzeri küf tutar sen bir sor nasıl yapmışlar, kaç gün muhafaza edilebiliyor dedi. Kafam karıştı yapıldıktan sonra nasıl saklanıyor kaç gün duruyor ? Çünkü normal doğum istediğim için zamanı haliyle belli değil ne zaman yapılmasi lazım
Ben kuru kayısı, dut, kuş üzümü ve incirden yaptım. Bazen fazla yaptığım yemekleri de kaynarken kavanoza tutturan biriyim ben. O yüzden fark edeceğini zannetmem. Zaten şurda fazla bir şeyin kalmadı, bozulmaz. Ben yaklaşık 1 hafta öncesinden yapmıştım. Bu hafta 2.haftaları yaniYani içinde hangi malzeme olduğu önemli değil değil mi ? Kaynar şekilde kavanoza koyup ağzını kapatmamız yeterli ?
Hahahahahkendimden ve çocikimden hiç emin olamıyorum o yüzden her an her şey olabilir
Bu arada etkisi var mıdır bilmiyorum ama ben doğumdan 3-4 gün önce her gün küçük bir kase yaptığım hoşaftan yedim taneleriyle beraber. Daha yataktan kalkmadan gaz için hareketlenme başlamıştı bağırsaklarımda. Yürüyüş yaptıktan kısa bir süre sonra büyük tuvaletimi de yapmıştım. Sütüm şu an için gayet iyi ama bu vücudumla mı alakalı yoksa yediklerimle mi alakalı bilmiyorum. 10-15gün sonra ne hale gelir bilemediğim için sütle ilgili kesin bir yorum yapamıyorum.Ben kuru kayısı, dut, kuş üzümü ve incirden yaptım. Bazen fazla yaptığım yemekleri de kaynarken kavanoza tutturan biriyim ben. O yüzden fark edeceğini zannetmem. Zaten şurda fazla bir şeyin kalmadı, bozulmaz. Ben yaklaşık 1 hafta öncesinden yapmıştım. Bu hafta 2.haftaları yani
Bebekler hep aranıyor gerçekten ilk zamanlar hep böyle olucak gazı vardır kakası vardır belkiAyyy kendi kendime nazar ettim sanırım, 12den beri çocuk durmuyorsürekli emziriyorum, 10 dk duruyor, uyuyor ardından başlıyor ağlamaya. Hani sütüm var yetmeme ihtimali yok, çişli bez sayımda gayet iyi. Ama son çare mama verdim şimdi, biraz da olsa rahat uyusun yavrucak ağzı sürekli aranıyor
Ben de bugün yanındayken hamile yastığıma yüz üstü koymuştum rahat ediyor diye. Bildiğin kendini yuvarlayarak yatağa düştü. Yalnız bırakmaya ya da küçük bir ihmale gelmeyecek halde bu yeni nesil sanrımKızlar bebeği dün reflü yatağına koydum sen git reflü yatağında dön yatağın içine düş ve yüz üstü kendini de kurtaramamış. Zaten öyle kolay ağlayan bir çocuk değil bir gittim şok oldum. Bugünde reflü yatağından aşağı doğru kaymış kaymış yan yatırmıştım arkasına küçük yastık koymuştum poposuna. Hastanede hep öyle yatırıyordum yastığın altında kalmış öyle hareketli kiKameradan gözümü alamıyorum ya çok korktum reflü yatağına kemeri bağlamadan koymaması düşünüyorum artık
Yok canım yok, gazını çıkardım kakasını yaptı karnı tok(bence) ama yine aranıyor. Mama verdikten sonra sadece yemek yiyecek kadar vaktim oldu yine uyandıBebekler hep aranıyor gerçekten ilk zamanlar hep böyle olucak gazı vardır kakası vardır belki
Ay çok küçük aslında bunlar için ama aynı benimkinin hareketleri. Üç aylık çocuk gibi kafa kaldırıyor yaKızlar bebeği dün reflü yatağına koydum sen git reflü yatağında dön yatağın içine düş ve yüz üstü kendini de kurtaramamış. Zaten öyle kolay ağlayan bir çocuk değil bir gittim şok oldum. Bugünde reflü yatağından aşağı doğru kaymış kaymış yan yatırmıştım arkasına küçük yastık koymuştum poposuna. Hastanede hep öyle yatırıyordum yastığın altında kalmış öyle hareketli kiKameradan gözümü alamıyorum ya çok korktum reflü yatağına kemeri bağlamadan koymaması düşünüyorum artık
Ya ben her şey önceden hazır olsun istiyorumBen açıkçası hoşafın (veya diğer herhangi bir gıdanın) süte etki ettiğine inanmıyorum ama doğum sonrası sindirim sistemi için çok yararlı olduğu kesin. konserveyle şahsi tecrübem yok ama hem konserve yapıp hem de şeker koyacaksan, şeker zaten koruyacağı için bir sıkıntı olmaz herhalde. (Ben şekersiz yapıp kuru üzüm vb ile tatlandırıyorum, üç dört gün kalabiliyor dolapta.) Ama hoşaf aslında maks. Yarım saatte olan bir şey. Yani biri hızlıca yapıp getirebilir de sana sen çıkana kadar.
Peki bir şey daha sorsam ööğğff cevap vereceğime pişman oldum der misinBen kuru kayısı, dut, kuş üzümü ve incirden yaptım. Bazen fazla yaptığım yemekleri de kaynarken kavanoza tutturan biriyim ben. O yüzden fark edeceğini zannetmem. Zaten şurda fazla bir şeyin kalmadı, bozulmaz. Ben yaklaşık 1 hafta öncesinden yapmıştım. Bu hafta 2.haftaları yani
Bunu da deniycem mutlaka. Teşekkürler kuzuBu arada etkisi var mıdır bilmiyorum ama ben doğumdan 3-4 gün önce her gün küçük bir kase yaptığım hoşaftan yedim taneleriyle beraber. Daha yataktan kalkmadan gaz için hareketlenme başlamıştı bağırsaklarımda. Yürüyüş yaptıktan kısa bir süre sonra büyük tuvaletimi de yapmıştım. Sütüm şu an için gayet iyi ama bu vücudumla mı alakalı yoksa yediklerimle mi alakalı bilmiyorum. 10-15gün sonra ne hale gelir bilemediğim için sütle ilgili kesin bir yorum yapamıyorum.Dilkenn
Galiba bu hoşaf süt için değil sezeryan sonrası gaz çıkışı bağırsak için. Ben de çarşamba yapacağım inşallah sezeryan sonrası eşim getirir evden amacim süt değil de gaz ve afedersin büyük tuvalete çıkmaBen açıkçası hoşafın (veya diğer herhangi bir gıdanın) süte etki ettiğine inanmıyorum ama doğum sonrası sindirim sistemi için çok yararlı olduğu kesin. konserveyle şahsi tecrübem yok ama hem konserve yapıp hem de şeker koyacaksan, şeker zaten koruyacağı için bir sıkıntı olmaz herhalde. (Ben şekersiz yapıp kuru üzüm vb ile tatlandırıyorum, üç dört gün kalabiliyor dolapta.) Ama hoşaf aslında maks. Yarım saatte olan bir şey. Yani biri hızlıca yapıp getirebilir de sana sen çıkana kadar.
Ah canım ben ilk kızı o emzirme yastığına koyup gitmiştim sürünerek yere düşmüştü işte önünde puf yastıklarda vardı ama süründüğü için düşmüştü. Bunda yüz üstü hiç yatırmıyorum kafayı kaldırıp sağa sola çeviriyor ama yine de korkuyorumBen de bugün yanındayken hamile yastığıma yüz üstü koymuştum rahat ediyor diye. Bildiğin kendini yuvarlayarak yatağa düştü. Yalnız bırakmaya ya da küçük bir ihmale gelmeyecek halde bu yeni nesil sanrım
Ay bende çok korktum bu da öyle kucağında kafasını tutuyor. Sağa sola da çevirebiliyor kafayı ama 2 gündür üst üste bu hareketleri beni çok korkuttu. Beşiğinden başka yere de koyamıyorum kızım zarar veriyor gündüz odasında o yüzden hep kameradan bakıyorum sürekli. Sesi de çıkmıyor bizimkininAy çok küçük aslında bunlar için ama aynı benimkinin hareketleri. Üç aylık çocuk gibi kafa kaldırıyor ya
Estağfirullah canım, sormadan cevap vermişim sanırım sorunaYa ben her şey önceden hazır olsun istiyorum(tabii yine Allah bilir hazır olmasa da hiç önemi yok yapılır edilir ) bir de evde kimse olmayacak annem benim yanımda olacak kv şehir dışından gelecek abimin eşi zaten beni bırakmaz şimdiden benim doğum olursa diye yeğenime acil durum çantası hazırlayıp kapının yanına koymuş evde vakit kaybetmeden hemen çıkalim senin yanına gelelim diye o yüzden hazır olsun istiyorum
Peki bir şey daha sorsam ööğğff cevap vereceğime pişman oldum der misin(deme nolur ) bunları kaynatıp tanelerini süzüyor musun yoksa taneleri ile birlikte mi konserveliyorsun ? Hic yapmadım bildiğin salağa anlatır gibi anlatır mısın inan hiç alinmam hahahaha
Bunu da deniycem mutlaka. Teşekkürler kuzu
Galiba bu hoşaf süt için değil sezeryan sonrası gaz çıkışı bağırsak için. Ben de çarşamba yapacağım inşallah sezeryan sonrası eşim getirir evden amacim süt değil de gaz ve afedersin büyük tuvalete çıkma
Estağfirullah canım, sormadan cevap vermişim sanırım sorunabebiş uyuyunca ben de biraz uyudum tüm kuru meyveleri yıkadım, büyük olanları küçülttüm. Sonra tencereye suyl beraber koydum. Göz kararı koydum hepsini. Kaynamaya başladıktan sonra 5-10dk kısıkta kaynattım ve kavanozladım. hastaneye götüreceğim sadece suyuydu. Evdekiler ise taneleriyle idi. Hastanede başta sadece sıvı beslenmeye izin verdikleri için öyle yaptım. Bu arada iyiki yapıp götürmüşüm. Hastanenin hoşafı Allah affetsin iğrençti. Benimki çok gözel gitti hatt şimdi bile canım tatlı istediğinde taneleriyle yiyorum, çok iyi geliyor bana. Mis gibi doğal tatlı.
Ayy canım çok sağol açıklama için şimdi oturdu aklımdaEstağfirullah canım, sormadan cevap vermişim sanırım sorunabebiş uyuyunca ben de biraz uyudum tüm kuru meyveleri yıkadım, büyük olanları küçülttüm. Sonra tencereye suyl beraber koydum. Göz kararı koydum hepsini. Kaynamaya başladıktan sonra 5-10dk kısıkta kaynattım ve kavanozladım. hastaneye götüreceğim sadece suyuydu. Evdekiler ise taneleriyle idi. Hastanede başta sadece sıvı beslenmeye izin verdikleri için öyle yaptım. Bu arada iyiki yapıp götürmüşüm. Hastanenin hoşafı Allah affetsin iğrençti. Benimki çok gözel gitti hatt şimdi bile canım tatlı istediğinde taneleriyle yiyorum, çok iyi geliyor bana. Mis gibi doğal tatlı.
Ay sormadan da her lafa atlamaları peki. Tamam en süper sensin diyesim geliyor bu durumlarda. Görümce ve kaynana olmanın birinci şartı sütün fışkırmasıdırHoşaf konusu açılmışken geçen görümceme sinir oldum o aklıma geldi, kayınvalideme dedim ki bazı karışımlar varmış süte etki ediyormuş gerekirse benim için hazırlar mısın. Ordan hemen lafa girdi görümcem ‘aa ben hiç öyle şeyler içmedim, gerçi benim sütüm fışkırıyordu gerek duymadım’’ Çok gereksiz değil mi böyle laf etmesi sanki sorduk ona sütün nasıldı diye
Bebekler böyle bence yanlış yaptığın bir şey yokKızlar Allah aşkına biri bana şunu açıklayabilir mi? Şimdi bir bebek normalde 15 20 dk bir memeyi emer doyar diyor internette. Bende öyle yapmayı deniyorum. 20 dk emdirip uyutmaya çalışıyorum. Altına yapıyor değiştiriyorum. Hala ağlıyor aranıyor ağzıyla. Uyku yok bu aralıkta. Sağdığım sütten 20cc falan içiriyoruz yine altına yapıyor o esnada. Sık aralıklı az kaka yapıyor yani. Ve yine emmek istiyor. Kısır döngüye girdik resmen. Çatlıcam artık doğru bilgi veren de yok. Boş mu çekiyor bu memeyi diye hafif sıkıyorum bir iki gün öncesine kadar daha iyi geliyor süt. Neyi yanlış yapıyoruz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?