2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Ya acaba ilk doğumumuzla ilgili kötü kısımları hatırlamıyor olabilir miyiz?

Doğum şeklinden bağımsız olarak regl dönemi yumurtalık ağrısına benzer ağrılar oluyor bu arada anladığım kadarıyla. Benim de ara ara sancı giriyor orama burama ama geçiyor tabii. Kırk gün içinde rahim toparlanınca geçecektir tamamen herhalde.

Ama herhalükarda hamilelikten çok daha iyi durumda oluyoruz doğurduktan bir iki gün sonra. Ay o neydi ya öyle saatli bomba gibi ortalıkta paytak paytak gezinmeler, yataktan yuvarlanarak inmeler, sürekli düştüm düşeceğim bir şey olacak korkusu, yok çatı ağrısı, kuku ağrısı, yumurtalık sancısı, enfeksiyon korkusu, hasta oldum olacağım paniği, ha bire hareket takibi… doğum şekli ne olursa olsun, büyük bir aksilik yaşanmadığı sürece, doğum sonrası hamilelik sürecine (özellikle dokuzuncu aya) kıyasla cennet resmen, cennet. Ona odaklanmak lazım.

Kötü anıları zaten pek anlatmıyorum kız şimdi normal doğum yapacak olanlar var olabildiğince güzel yönlerini anlatmak daha mantıklı cesaret gelir . Elbette ki zor bi can çıkıyor kukundan hani öyle ayyy ne kolay da değil ama elbette doğal olani normal doğum olduğu için daha hızlı iyileşme rahat etme var artı yönleri daha fazla onları göstermek lazım

Bu arada ben 55 ile hamile kaldım hâlâ 55 im . Bebek 2900 grammis . Makat geliş kaynaklı mideme baskı çok arttı iyice büyüdü yeri daraldı mideme basıyor son bir haftadır iki lokma yiyorum gerisini midem almıyor inşallah bari 3 kiloyu görürüz doğumda hayırlıysa
Kızımda da 54 ile hamile kaldım aynı kilo ile doğuma girmiştim. Doğum sonrası 54 ünde altına düşmüştüm
İkisinde de çok şükür kusma falan yaşamadım kilo alimi sanırım genetik. Tabi suan alamama sebebim mideme kafasını basması da olabilir belki dönse iştahım çok açılır cok yer alırdım belki de

Bende ilk Doğu'nun ve 2. Doğumda hiç yaşamadım 3.4. Doğumlarda yaşıyorum inan sanki içimde birtane bebek varda onun sancısını çekiyorum kıvrandırıyor dün geceye göre şuan hafifledi plezanta kolay çıktı ama hemen çıkarmadı Dr ten tene temas yaptı bir süre ☺ Rabbim hayırlısı ile kucagına almayı nasip etsin acısız sancısız süreç in olsun

Ayyy biz aynı gün mü gireceğiz dogumaaaa
Benim 14:30 15:00 arası , senin kaçta canım hadi inşallah ikimizinde doğumu kolay geçer.
Kordon dolanmasa galiba donmeyi bekleyecekti doktor 40 haftaya kadar ama bu sekilde dönmesi imkansiz iki tur dolanmis çözülmez dedi . 38+1 haftalık olunca gireceğim inşallah
Ben vitaminle beraber 650 e aldım eczaneden ayrı sormadım ama 200 250 filandır bence
Tamam canım teşekkür ederim hani krem sadece 500 600 falansa aldirmasam mi diyordum da fiyatı çok uçuk değilmiş zaten sgk karşılamıyor doktor yazmasa bile ben gidip eczaneden eşime aldırır kullanırım.
Çok çok çok sevindim bin şükür kurtuldun hadi artık bol bol çek mis kokusunu içine darısı bekleyen bizlere . Duaların için çok teşekkür ederim en güzeli kulun kula ettiği dua .. burada hepimiz birbirimizi görmeden sevdik dua ettik . İnşallah ben de güzel haberler ile gelirim perşembe günü
Motivasyon hemşire olayına çok sevindim çok şanslısın umarım bizlerde de ilgili ekip olur. Hani sadece işini yapan başımda oturup ekran izleyen yerine elimi tutup benimle konuşan bir hemşire olmasni ben de isterim ama tamamen şans

Corruk küstüm oynamiyom hani beraber en son doğuracaktik işin şakası bir yana, senin ve bebeğin için en hayırlısı böyleymiş canım benim kapıda seni bekliyor olcam
Ben doktora o kadar söyledim hocam dilken e söz verdim beklemem lazım dedim ama kordon dolanmış çözüp onu dönemez alalım seni vakitlice dedi 38+1 e gün verdi ne yapalım nasip kapida beni dualar ile bekleyeceginizi bilmek çok güzel hissettiriyor hepinize teşekkür ederim

Ben yemiyorum vallaha tatlı şekerli şeyler dayamaya çalışıyorlar ama yok asla

O zaman oda ısısında bişey olmaz canım 2 saate gelmiş olurum zaten
Sen nasılsın bebiş nasıl hastaneden memnun kaldın mı merak ettim canım
Hastaneden memnun kaldım canım. Eltimin doğum yaptığı yerden sonra hele hele sadece ilk günkü erkek çocuk doktorunu beğenmedim, 2.günkü Arzu hanım daha ilgiliydi. İlk kontrolümüz için ona randevu aldım. Bugünü önermiş hastane ama ben çarşambaya aldım. Yarın da asm ye gideceğim.

Bebeğe maşallah diyeyim genel olarak iyi. Yormuyor kesinlikle. Ama gece 2-3 gibi bir krizimiz tutuyor. Doymak bilmiyor. Yatağa yatırdığım an aranıyor, ağlıyor. Saat 5e kadar bu süreç sürüyor. Sonrasında mememde uyuyor yarım saat falan, öyle yatağıma yatırabiliyorım . Asla kriz anında kendi yatağına yatıramıyorum.

Ama Spring05 in dediği gibi sağdığım sütün uyurken 20-25 ml kadarını vermeye başlayacağım. Belki o sayede krizleri tutmaz. Yeni yeni biz onun düzenine, o bizim düzenimize ayak uydurmaya çalışıyoruz

yildizsavascisi inşallah kolay geçer canımbenim sabah 8.30da dedi, tam 39+0 oluyorum o gün. Çarşamba günü kontrol için çağırdı tahlil falan yapacakmış perşembe de doğum
Benden cumartesi alındı kan idrar. Perşembe 11 buçuk gibi ben öğle arasına çıkmadan gel bi bakalım bebek belki son umut dönmüştür o zaman sezeryanı iptal ederiz dedi ama pek de umutlu değildi sırf gönlüm olsun diye söyledi hadi hayırlısı olsun . Erken olmasına çok sevindim ben de erken olsun isterdim ama randevular full doluymuş bu cumartesi de izne gidiyormuş 15 gün yokum dedi 15 gün sonra istersen sezeryan günü vereyim dedi ama makat geliş halde suyum gelirse diye korktum başka tanımadığım doktora düşmekten o yüzden bu hafta olsun dedim mecbur araya sıkıştırdı öğleden sonraya kaldım

Ay yok hiç gerek yok öyle heyecanlara bence dediğin gibi sancın suyun falan gelirse o durumdan sezeryana dönmek daha çok uğraştırır, verdiği tarih iyi gayet. Öğlen olacaksa yükseleni balık veya koç ikisi de birbirinden farklı

Selam canikolar,

Az önce hastaneden geldm hafif kasılmalarm vardı bi kadın doğum acill bölümüne gittim doktorm bugün çalışmıyordu , neyse gittim orda ki hemşire alttan muayene edelim dedi ben orda tırstım baya o sandalyeyi muayene yerini görünce yok istemiyorum dedim , iyiym dedim eve geldim,

Ben normal doğumu nsl başaracm bunu düşünüyorum bi anda bir korku bastı beni ya ve geçmiyor

Bebeğine sütün yanında mama verenler ne kullanıyorsunuz? Hiç bilgim yok bu konuda. Marka verilmiyorsa özelden de yazar mısınız
Ben hasteneye sordum hangi mamayı veriyorsunuz diye, sma kullanmışlar. Kızda da herhangi bir rahatsızlık olmayınca onu aldım, 4günde 2 kere kullandım totalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…