Kızlar Allah aşkına biri bana şunu açıklayabilir mi? Şimdi bir bebek normalde 15 20 dk bir memeyi emer doyar diyor internette. Bende öyle yapmayı deniyorum. 20 dk emdirip uyutmaya çalışıyorum. Altına yapıyor değiştiriyorum. Hala ağlıyor aranıyor ağzıyla. Uyku yok bu aralıkta. Sağdığım sütten 20cc falan içiriyoruz yine altına yapıyor o esnada. Sık aralıklı az kaka yapıyor yani. Ve yine emmek istiyor. Kısır döngüye girdik resmen. Çatlıcam artık doğru bilgi veren de yok. Boş mu çekiyor bu memeyi diye hafif sıkıyorum bir iki gün öncesine kadar daha iyi geliyor süt. Neyi yanlış yapıyoruz ki
Yenidoğan bir bebek 20 dk ila bir saat arası emer genelde. Her bebek bir değil tabii ama bir saate kadar emmesi normal. Bebekte bir yanlışlık yok yani. Kendi bırakana kadar her istediğinde emzirmemiz gerekiyor bu dönem. Doymamışsa aranması çok normal.
Kızlar ben 38+6 oldum ama hala Braxton hicks dışında gerçek doğum başlangıcına dair bir işaret yok Bir de aynı evde yaşadığımız kardeşimizin eşi covid pozitif çıktı Zaten gergindim iyice gerginliğim arttı
Kızlar ben 38+6 oldum ama hala Braxton hicks dışında gerçek doğum başlangıcına dair bir işaret yok Bir de aynı evde yaşadığımız kardeşimizin eşi covid pozitif çıktı Zaten gergindim iyice gerginliğim arttı
Arkadaşlar ben doğum için yurtdışındayım. Burada bazı eğitimlere katıldım. Güvenli uyku ile ilgili burada reflü yatağı, herhangi bir destek ve hatta örtü asla önerilmiyor. Düz yatağında yastıksız olarak ve kundakla uyutulması öneriliyor. Yan yatırmaya da hayır diyorlar. Yenidoğan hep sırtüstü ancak kusma durumuna karşı önlem amaçlı başı sağa-sola çevirilerek yatırılmalıymış. Bebeğin yatağı içinde asla oyuncak, yastık, örtü vs olmasın bomboş olsun. Biraz büyüyünce de kundaktan uyku tulumuna geçin mutlaka diye anlattılar. Belki sizlere de yardımcı olur bu bilgiler diye konusu geçti diye yazmak istedim
Hepsine katılıyorum, burada da aynı şekilde öneriliyor aslında ama reflü yatağının önerilmediğini duymamıştım hiç. Küvezde bile hafif eğimli yatırıyorlardı bebekleri beslendikten sonra (hasta yatağı gibi ayarlanabiliyor açısı galiva o aletlerin de) Nedenini söylediler mi acaba?
Ay sormadan da her lafa atlamaları peki. Tamam en süper sensin diyesim geliyor bu durumlarda. Görümce ve kaynana olmanın birinci şartı sütün fışkırmasıdır sütü fışkırmayanlardan olmuyor
Hoşaf konusu açılmışken geçen görümceme sinir oldum o aklıma geldi, kayınvalideme dedim ki bazı karışımlar varmış süte etki ediyormuş gerekirse benim için hazırlar mısın. Ordan hemen lafa girdi görümcem ‘aa ben hiç öyle şeyler içmedim, gerçi benim sütüm fışkırıyordu gerek duymadım’’ Çok gereksiz değil mi böyle laf etmesi sanki sorduk ona sütün nasıldı diye
Sense ki tam görümce desene hatta kaynana kılıklı görümce. Bosver hiç rica etme yarın yap kendine iki şişe koy dolaba doğum sonrası eşin getirir ben öyle yapacağım inşallah
Hepsine katılıyorum, burada da aynı şekilde öneriliyor aslında ama reflü yatağının önerilmediğini duymamıştım hiç. Küvezde bile hafif eğimli yatırıyorlardı bebekleri beslendikten sonra (hasta yatağı gibi ayarlanabiliyor açısı galiva o aletlerin de) Nedenini söylediler mi acaba?
Evet reflü yatağına ben de şaşırdım ama bahsettikleri şu ektra aldığımız küçük yataklardandı. Tam nedenini açıklamadılar. Benim de sormak aklıma gelmedi. Bence beşiğin asıl yatağının altına, baş kısmına hafif yükseltici bir şey olabilir. Hatta şu ofis tipi kalın kapaklı dosyalardan koyanları duymuştum. Reflü yatağını dönüp düşme açısından tehlikeli buluyor olabilirler Spring05
in başına geldiği için aklıma geldi
Hoşaf konusu açılmışken geçen görümceme sinir oldum o aklıma geldi, kayınvalideme dedim ki bazı karışımlar varmış süte etki ediyormuş gerekirse benim için hazırlar mısın. Ordan hemen lafa girdi görümcem ‘aa ben hiç öyle şeyler içmedim, gerçi benim sütüm fışkırıyordu gerek duymadım’’ Çok gereksiz değil mi böyle laf etmesi sanki sorduk ona sütün nasıldı diye
Yenidoğan bir bebek 20 dk ila bir saat arası emer genelde. Her bebek bir değil tabii ama bir saate kadar emmesi normal. Bebekte bir yanlışlık yok yani. Kendi bırakana kadar her istediğinde emzirmemiz gerekiyor bu dönem. Doymamışsa aranması çok normal.
Yaaa, bu normal bişeyse iyi sıkıntı yok o zaman artık alıştı vücudum bu tempoya da zaten. Ben besleyemiyorum doymuyor diye korkuyorum tedirginliğim o yüzden. Besleyemez de sarılığı artarsa diye kilo kaybı olursa diye falan panik yapıyorum. Biraz daha sakin olmayı denemeye çalışcam inşallah :))
Evet reflü yatağına ben de şaşırdım ama bahsettikleri şu ektra aldığımız küçük yataklardandı. Tam nedenini açıklamadılar. Benim de sormak aklıma gelmedi. Bence beşiğin asıl yatağının altına, baş kısmına hafif yükseltici bir şey olabilir. Hatta şu ofis tipi kalın kapaklı dosyalardan koyanları duymuştum. Reflü yatağını dönüp düşme açısından tehlikeli buluyor olabilirler Spring05
in başına geldiği için aklıma geldi
Her sağım sonrası biberon/emzik temizleyici var unibabynin. Azıcık ondan ekleyip yıkıyorum duruluyorum sonra kaynar Sudan geçirip süzülmeye bırakıyorum. Hortumu hariç.
Bugün yine 3. kez açılma oldu mu diye doktorum kontrol edecek bakalım Geçen de kasılmıştım. Bir türlü kendimi rahat bırakamıyorum.
Açılma veya doğuma dair bir işaret yoksa haftaya salı (21 kasımda) 40 hafta bitiyor arkadaşlar. Ben de o güne kadar doğum başlamazsa doktorun doğumu başlatmasını isteyeceğim.
6. Günümdeyim gecti. Ama işiniz olmadıkça oturmayacaksiniz. Düz yastıkla yatmak en güzel çare. Hemşire de düz yatıp bol sıvı tuketeceksin dedi. Günde iki bardak da kahve tavsiye etti. Arada kalkıp yürüyüş yaptım
Ben de dün 37+1 de çatı muayenesi yaptı, bayağı zorlandım. Hem gerildim hemd e bayağı ağrı hissettim bağırdım. Bu böyleyse doğum nasıl olacak diye düşündüm biz aylardır ilişkiye girmiyorduk onun etkisiyle mi oldu diye düşünüyordum. Bayağı kötü etkilendim
Kızlar selam, bizim minik kız arada çok hızlı nefes alıp veriyormuş gibi geliyor, doktoru cumartesi göğsünü dinledi ama içim rahat edemiyor bazen, benzer durumlar yaşıyor musunuz yeni doğanlarda normal olabiliyor galiba ama merak ediyorum
Canim ben dün çatı muayeneseli oldum. Dayanamadığım için doktor kuyruk sokumu kontrol edemedi. Gelecek hafta belli olacak gibi. Sen de bir gelişme var mı?
Sense ki tam görümce desene hatta kaynana kılıklı görümce. Bosver hiç rica etme yarın yap kendine iki şişe koy dolaba doğum sonrası eşin getirir ben öyle yapacağım inşallah
Sorma bayılıyor zaten annesi adına konuşmaya, doğum sonrası annem de seninle kalır üç beş gün demişliği bile var kadının haberi yok, benim annem kalacak zaten benimle yani sırf karışmak için karışıyor