Oğlum da 10 gün kaldı küvözde bize de doktor ROP muayenesi dedi.Ayın 20 sinde bizimki,normalde prematürelere yapılıyormuş ama küvözde entübe edilen bebeklerden de istiyorlarmış bize öyle söyledi doktorumuzUyuması gerekiyor sanırım çünkü bugünkü kız önceden yoğun bakımda yapıyorduk testleri ama sonuçlar düzgün çıkmıyordu orada dedi. Bebekler orada uyusalar bile seslerden dolayı sürekli uyarılma halindelerdi dedi.
Sizlerden gözle ilgili ROP muayenesi istendi mi? Tam bir ay sonra eğitim araştırmalardan birinde olması gerekiyormuş.
Galiba bu hoşaf süt için değil sezeryan sonrası gaz çıkışı bağırsak için. Ben de çarşamba yapacağım inşallah sezeryan sonrası eşim getirir evden amacim süt değil de gaz ve afedersin büyük tuvalete çıkma
Arkadaşlar ben doğum için yurtdışındayım. Burada bazı eğitimlere katıldım. Güvenli uyku ile ilgili burada reflü yatağı, herhangi bir destek ve hatta örtü asla önerilmiyor. Düz yatağında yastıksız olarak ve kundakla uyutulması öneriliyor. Yan yatırmaya da hayır diyorlar. Yenidoğan hep sırtüstü ancak kusma durumuna karşı önlem amaçlı başı sağa-sola çevirilerek yatırılmalıymış. Bebeğin yatağı içinde asla oyuncak, yastık, örtü vs olmasın bomboş olsun. Biraz büyüyünce de kundaktan uyku tulumuna geçin mutlaka diye anlattılar. Belki sizlere de yardımcı olur bu bilgiler diye konusu geçti diye yazmak istedim
Canım bana hastanede 20 dk emzir bir memeyi dediler, ilk gün öyle yaptım. 2.gün ise benimki 20dklık emzirmeler sonrası aranmaya ve ağlamaya başladı. O yüzden diğer memeyi de verdim. Aranması değil de ağlaması bence çocuğun aç olduğunu gösteriyordu. Ki günlük kilo takibinde çocuk ilk gün 180 gr vermişken, 2.gün 60 gr kadar vermişti. Bu arada kakayı nerdeyse sık sık yapıyordu hepsinde.Kızlar Allah aşkına biri bana şunu açıklayabilir mi? Şimdi bir bebek normalde 15 20 dk bir memeyi emer doyar diyor internette. Bende öyle yapmayı deniyorum. 20 dk emdirip uyutmaya çalışıyorum. Altına yapıyor değiştiriyorum. Hala ağlıyor aranıyor ağzıyla. Uyku yok bu aralıkta. Sağdığım sütten 20cc falan içiriyoruz yine altına yapıyor o esnada. Sık aralıklı az kaka yapıyor yani. Ve yine emmek istiyor. Kısır döngüye girdik resmen. Çatlıcam artık doğru bilgi veren de yok. Boş mu çekiyor bu memeyi diye hafif sıkıyorum bir iki gün öncesine kadar daha iyi geliyor süt. Neyi yanlış yapıyoruz ki
Daha çok yeni doğum yaptınız.Bebeğin uyuması çok normal. Serçe parmağımı emdirerek verdim. Anında vakum yapıyor parmağı. Sonra şırıngayı yandan soktum ağzına. ( sadece ucunu tabi) vakumlarken şırıngadan da çekiyor böylece. Ancak kontrolü bırakma. Çok vakumlayabiliyor bazen. Çok vakumlayınca da bir şey olmuyor ama yenidoğan olduğundan yavaş içsin. Bir parmağın pistonda dursun. Eğer vakumu yeteri gelmezse sen de pistonundan itersin şırınganın. Umarıö anlatabildimSiringayla parmaginizi emdirerekmi verdiniz nasil verdiniz acaba
Çook teşekkür ederim bilgi için. RahatladımBenim oğlum da ilkinde geçemedi 2. Ye girdik ve hemşire uyusun öyle getirin dedi uğraştım ama tam dalamadı,hemşireye söyledim tam uyumuyor yapamayacak mıyız diye o da uyanık olsa da sorun yok yine yaparız ama bazen uyanıkken geçemiyorlar riske atmayalım uyuyunca yapalım dedi.2 hak varmış çünkü ikisini de geçemezse detayliyi girmeleri gerekiyormus.
Rica ederim ne demekDaha çok yeni doğum yaptınız.Bebeğin uyuması çok normal. Serçe parmağımı emdirerek verdim. Anında vakum yapıyor parmağı. Sonra şırıngayı yandan soktum ağzına. ( sadece ucunu tabi) vakumlarken şırıngadan da çekiyor böylece. Ancak kontrolü bırakma. Çok vakumlayabiliyor bazen. Çok vakumlayınca da bir şey olmuyor ama yenidoğan olduğundan yavaş içsin. Bir parmağın pistonda dursun. Eğer vakumu yeteri gelmezse sen de pistonundan itersin şırınganın. Umarıö anlatabildim
Çook teşekkür ederim bilgi için. Rahatladımkaç dakika sürüyor diye sorduğumda bazen kırk dakikaya kadar sürüyor bebeğe bağlı demişlerdi. Sanırım bu sebepleydi.
Kızlar siz hep işitme testinde bebeğin uyuyor olmasından bahsetmişsiniz ama Pera uyumuyordu. Öyle bir şey demediler. Neden farklı acaba?
Aminn.. Yolu beklenen tüm bebekler, şifalarını bulsun ve anne babalarına bir an evvel kavuşsun inşallah..
İlk gecemiz olacak. Şimdilik pek sorun yok gibi ama daha önümüzde bir koca gece var. Hayırlısı.. Emiyor ama yetmiyor. Hiç zorlamadım önce meme, sonra mama takılıyoruz şimdilik. Park yatak yatak odasında ve yanımdabebiş şimdilik uyuyor.. Benim uykum çok ama uyuyamıyorum hala..
Uyuması gerekiyor sanırım çünkü bugünkü kız önceden yoğun bakımda yapıyorduk testleri ama sonuçlar düzgün çıkmıyordu orada dedi. Bebekler orada uyusalar bile seslerden dolayı sürekli uyarılma halindelerdi dedi.
Sizlerden gözle ilgili ROP muayenesi istendi mi? Tam bir ay sonra eğitim araştırmalardan birinde olması gerekiyormuş.
Yani yenidoğan dönemi olduğundan haraketsiz ve uyur pozisyonda gibiydi ama kafasına problar takılırken huysuzlanmıştı hatta yani uyumuyordu tam. Testi anında geçti. Belki o yüzden mi istenmedi bilmiyorum
Kizlar uyanmayan bebek nasil uyandirilir burnunu ayagini skiyorum yok uyanmiyo memeyi aliyo agzina emmeden uyuyo 4 saat oldu en son emzireli nasil uyandircam nasil besleyebilirim nolur tecrubenizi paylasin cok uzuluyorum
Bizede uyusun denilmişti şimdi merak edip yazdım mesajını görünce demekki senin pera kuş akıllı uslu durmuşKızlar siz hep işitme testinde bebeğin uyuyor olmasından bahsetmişsiniz ama Pera uyumuyordu. Öyle bir şey demediler. Neden farklı acaba?
İste memeyi agzina aliyo ama emmiyo oyle bekletiyo yandan eds siringasiyla verince icmiyo akip gidiyo diger taraftan
İlk zamanlar açık yatıyordum sonra ben uyuyamayınca gece lambasına geçtikKızlar ışıklar kapalı mı yatıyorsunuz yokda açık mı? Bu sarılık muhabbeti için.
Sarılıktan dolayı değil de bebeği rahat göreyim diye çok hafif yanan bir gece lambam var. Göz yormuyor, ince loşluk veriyor. Allah korusun kusma vs olursa göreyim diye, altını değiştirirken de rahat oluyor. Eşimle ikimiz de ışık sevmeyiz yatarken ama bu loş led gece lambası bizi rahatsız etmediKızlar ışıklar kapalı mı yatıyorsunuz yokda açık mı? Bu sarılık muhabbeti için.
Yok uyku seven tembel bebeklere işlemiyor bu yöntemler. Ayağına fiske atıyordu babası azcık mıkırdanıp tekrar uyuyordu. Bu arada hala tembel.Altını açmayı dene bir de.. İlk başta altını aç, ayılır bıraz heralde.. Sonra memede uyursa fılan çimcik vsvs bişiler yaparsın
İlk zamanları tabiBizede uyusun denilmişti şimdi merak edip yazdım mesajını görünce demekki senin pera kuş akıllı uslu durmuş
1 gece kaldı kuzucumSenın bebiş kuvozde kalmış mıydı ya?Ay valla aklımda tutamıyorum da, kusura bakmayın.. Bu ara Leyla gibi oldum iyice
Kızlar ışıklar kapalı mı yatıyorsunuz yokda açık mı? Bu sarılık muhabbeti için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?