2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Oğlum da 10 gün kaldı küvözde bize de doktor ROP muayenesi dedi.Ayın 20 sinde bizimki,normalde prematürelere yapılıyormuş ama küvözde entübe edilen bebeklerden de istiyorlarmış bize öyle söyledi doktorumuz

Et suyu çorba yada kemik suyu çorba da çok rahatlatıyor.. Ve ben İlk dogumda bunu tuzsuz tuzsuz içmiştim

Hiç eğitim almadan doğruları yapmışım vallahi sadece örtü örtüyodum ben.. O da işte hep buyuklerin uyuyanın ustune kar yagar demesi yuzunden

Canım bana hastanede 20 dk emzir bir memeyi dediler, ilk gün öyle yaptım. 2.gün ise benimki 20dklık emzirmeler sonrası aranmaya ve ağlamaya başladı. O yüzden diğer memeyi de verdim. Aranması değil de ağlaması bence çocuğun aç olduğunu gösteriyordu. Ki günlük kilo takibinde çocuk ilk gün 180 gr vermişken, 2.gün 60 gr kadar vermişti. Bu arada kakayı nerdeyse sık sık yapıyordu hepsinde.

Şimdi ise bugün de yazdığım gibi benimki bildiğim krize giriyor aç olduğunda. Uykusu olunca biraz emip bırakıyor ve ağzını kitleyip uyuyor. Ama açlık canına tak ettiğinde kıyametler koparıp hep emiyor hem de 30mllik mamayı da gömüyor. Ki sütüm gayet bol olduğu halde.

Hani gebelikte diyorduk ya bir terslik ya da bir şey olduğunda anneler hissediyor diye, bence bu doyma vs işlerinde de öyle. Her bebek bir değil, sen çocuğunun hareketlerine göre bence en iyi kararı verirsin.

Ben bazen 10 dk emzirip kenara çekilirken bazen inan 2 saat hiç kalkmadan emzirdiği anlar oldu. Hangisi doğru dersen, şartlara göre bence her ikisi de doğruydu

Siringayla parmaginizi emdirerekmi verdiniz nasil verdiniz acaba
Daha çok yeni doğum yaptınız.Bebeğin uyuması çok normal. Serçe parmağımı emdirerek verdim. Anında vakum yapıyor parmağı. Sonra şırıngayı yandan soktum ağzına. ( sadece ucunu tabi) vakumlarken şırıngadan da çekiyor böylece. Ancak kontrolü bırakma. Çok vakumlayabiliyor bazen. Çok vakumlayınca da bir şey olmuyor ama yenidoğan olduğundan yavaş içsin. Bir parmağın pistonda dursun. Eğer vakumu yeteri gelmezse sen de pistonundan itersin şırınganın. Umarıö anlatabildim
Çook teşekkür ederim bilgi için. Rahatladım kaç dakika sürüyor diye sorduğumda bazen kırk dakikaya kadar sürüyor bebeğe bağlı demişlerdi. Sanırım bu sebepleydi.

Rica ederim ne demek Ondandır kesin çünkü bende girdim içeriye bebeği sakinleştirmek için falan ugrasiyorlardı

Kızlar siz hep işitme testinde bebeğin uyuyor olmasından bahsetmişsiniz ama Pera uyumuyordu. Öyle bir şey demediler. Neden farklı acaba?

Ben ilk testi hatırlamıyorum uyku konusunda.. Ama Bera testinde kesin uyuması lazım demişlerdi.. Nedeni nedir bilmiyorum

O heyecandan, bilirim.. Kaç ay gözümü kırpmadım evde diye, resmen heyecandandı.. Cunku Eymen fosur fosur uyurken 3 4 saat ben uyuyamıyordum.. Öyle bir güç kuvvet verdi ki Allah, şaştım kaldım

Çok sevindim senin için.. Artık keyfini çıkartcaksın bak.. Rahat ol, bebegını iyi gözlemle, bundan sonra rahatsın

Evet göz muayenesi de oluyo.. Ama bu sanrm her bebekte oluyo muydu hatırlayamadım.. Yogun bakımda kalanlar için miydi bilemedm.. Biz Zeynep kamile gitmiştik.. Orası yapıo demişlerdi

Yani yenidoğan dönemi olduğundan haraketsiz ve uyur pozisyonda gibiydi ama kafasına problar takılırken huysuzlanmıştı hatta yani uyumuyordu tam. Testi anında geçti. Belki o yüzden mi istenmedi bilmiyorum

Senın bebiş kuvozde kalmış mıydı ya? Ay valla aklımda tutamıyorum da, kusura bakmayın.. Bu ara Leyla gibi oldum iyice

Kizlar uyanmayan bebek nasil uyandirilir burnunu ayagini skiyorum yok uyanmiyo memeyi aliyo agzina emmeden uyuyo 4 saat oldu en son emzireli nasil uyandircam nasil besleyebilirim nolur tecrubenizi paylasin cok uzuluyorum

Altını açmayı dene bir de.. İlk başta altını aç, ayılır bıraz heralde.. Sonra memede uyursa fılan çimcik vsvs bişiler yaparsın

Kızlar ışıklar kapalı mı yatıyorsunuz yokda açık mı? Bu sarılık muhabbeti için.

Kızlar siz hep işitme testinde bebeğin uyuyor olmasından bahsetmişsiniz ama Pera uyumuyordu. Öyle bir şey demediler. Neden farklı acaba?
Bizede uyusun denilmişti şimdi merak edip yazdım mesajını görünce demekki senin pera kuş akıllı uslu durmuş

Eklentiler

• E0021667-1990-4A36-8B85-C7BFA7CC20BB.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 51
İste memeyi agzina aliyo ama emmiyo oyle bekletiyo yandan eds siringasiyla verince icmiyo akip gidiyo diger taraftan

Çene kasları mı zayıf acaba.. Emzik taraftarı değilim ama ılk zmnlar guclenmesi için emzik verılebılıo yogun bakımlarda fılan da.. Denesen mi acaba? Ama guzel emince kesın emzıgı hayatından çıkar derim.. 4.aylarda meme reddi sebebi

Sarılıktan dolayı değil de bebeği rahat göreyim diye çok hafif yanan bir gece lambam var. Göz yormuyor, ince loşluk veriyor. Allah korusun kusma vs olursa göreyim diye, altını değiştirirken de rahat oluyor. Eşimle ikimiz de ışık sevmeyiz yatarken ama bu loş led gece lambası bizi rahatsız etmedi

A Aycee09 kız seni rüyamda gördüm ya.. Uyanınca direkt yazacaktım ama fırsat olmadı, cocugu hazırla servıse bindir fılan.. Sonrada hastaneye gittik kontrole.. Nasıl gördüğümü de unuttum.. Ama seni gördüğüme eminim karışıktı rüya.. Normalde ruyalarımı asla unutmam her gece ruya görürüm, bugun cıktı aklımdan nıyeyse

Altını açmayı dene bir de.. İlk başta altını aç, ayılır bıraz heralde.. Sonra memede uyursa fılan çimcik vsvs bişiler yaparsın
Yok uyku seven tembel bebeklere işlemiyor bu yöntemler. Ayağına fiske atıyordu babası azcık mıkırdanıp tekrar uyuyordu. Bu arada hala tembel.
Mememde uyuyup kalıyor. Ben tekrar alsın diye azcık süt damlatıyorum ağzına. Mememin ucunu yalayıp geri uyuyor
Bizede uyusun denilmişti şimdi merak edip yazdım mesajını görünce demekki senin pera kuş akıllı uslu durmuş
İlk zamanları tabi beş dakikada hallettiler testi çok şükür.
En oyalandıkları kısım probları kafasına yapıştırma kısmıydı çünkü uzun saçlı doğdu benim kız. Problar yapışmadı

Sarılık yuzunden degılde ben ilk zamanlar cibinlik direğine çarsaf sarkıttım.. Karanlık olsun diye.. Büyüme hormonu salgılasın vsvs dıye.. Sonra gece Gunduz ayırt etsın dıye kaldırdım.. Bızım yatak odasının ışığı kendinden kısılan Bi elektrik düğmesi var, kendımıze göre onu ayarlıyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…