Canım kontrolüm yarın 14.30 da olacak o zaman soracağım ben de. Neden dayanamadin ne olduCanim ben dün çatı muayeneseli oldum. Dayanamadığım için doktor kuyruk sokumu kontrol edemedi. Gelecek hafta belli olacak gibi. Sen de bir gelişme var mı?
1 gece kaldı kuzucum
Yok uyku seven tembel bebeklere işlemiyor bu yöntemler. Ayağına fiske atıyordu babası azcık mıkırdanıp tekrar uyuyordu. Bu arada hala tembel.
Mememde uyuyup kalıyor. Ben tekrar alsın diye azcık süt damlatıyorum ağzına. Mememin ucunu yalayıp geri uyuyor
İlk zamanları tabibeş dakikada hallettiler testi çok şükür.
En oyalandıkları kısım probları kafasına yapıştırma kısmıydı çünkü uzun saçlı doğdu benim kız. Problar yapışmadı
Her seferinde memeden sonra -ki öyle ahım şahım miktarda süt olduğunu sanmıyorum- 60ml mama fazla mıdır? 30 veriyorum devamını istiyoryani ortalama 2 saatte bir 60ml. O kadar şey anlattılar bugün bundan bahsedilmedi hiç
Yani bir gece de olsa yoğun bakımdaydı ama doğum yaptığım hastanedeki doktoru takip ediyor hala. Süreci biliyor.Ama o tam yogun bakım olmuyo sanrm.. Entübe degıl, enfeksiyon vsvs yok.. Tedbiren koymuslardır sanrm.. 2.test istenmedi sizden dimi işitme? Göz muayenesi filan?
Sen rahat ol bence yani, olması gerektiği gibi oluyodur senın sürecin
Bence birazcık bebeğin kararına bırak. Memeden sonra mama veriyormuşsun zaten. Doyduğunda içmiyorlar. Neyle besliyorsun peki?Her seferinde memeden sonra -ki öyle ahım şahım miktarda süt olduğunu sanmıyorum- 60ml mama fazla mıdır? 30 veriyorum devamını istiyoryani ortalama 2 saatte bir 60ml. O kadar şey anlattılar bugün bundan bahsedilmedi hiç
Aynen dediginizi suan yaptim ve bogulur gibi nefessiz kaldi parmagimida meme gibi kavramadi azar azar verdim yinede yutmadi kendi sutumu sagip vermeme ragmenDaha çok yeni doğum yaptınız.Bebeğin uyuması çok normal. Serçe parmağımı emdirerek verdim. Anında vakum yapıyor parmağı. Sonra şırıngayı yandan soktum ağzına. ( sadece ucunu tabi) vakumlarken şırıngadan da çekiyor böylece. Ancak kontrolü bırakma. Çok vakumlayabiliyor bazen. Çok vakumlayınca da bir şey olmuyor ama yenidoğan olduğundan yavaş içsin. Bir parmağın pistonda dursun. Eğer vakumu yeteri gelmezse sen de pistonundan itersin şırınganın. Umarıö anlatabildim
Çook teşekkür ederim bilgi için. Rahatladımkaç dakika sürüyor diye sorduğumda bazen kırk dakikaya kadar sürüyor bebeğe bağlı demişlerdi. Sanırım bu sebepleydi.
Biz göz kontrolüne gitmiştik şaşılık var mı diye bakıyorlar ama sanırım 3 4 aylık vardı gittiğimizde. Bir de yaşında götürmüştük onda da damla damlatıp kontrol etmeye çalışmışlardı ama ettirmemiştiUyuması gerekiyor sanırım çünkü bugünkü kız önceden yoğun bakımda yapıyorduk testleri ama sonuçlar düzgün çıkmıyordu orada dedi. Bebekler orada uyusalar bile seslerden dolayı sürekli uyarılma halindelerdi dedi.
Sizlerden gözle ilgili ROP muayenesi istendi mi? Tam bir ay sonra eğitim araştırmalardan birinde olması gerekiyormuş.
Altini aciyorum bacagini oksuyorum gozunu aciyo memeye getiriyorum pat uyuyo cildircamAltını açmayı dene bir de.. İlk başta altını aç, ayılır bıraz heralde.. Sonra memede uyursa fılan çimcik vsvs bişiler yaparsın
Biz odada hafif bir ışık açıyoruz hem emzirmek hem bez değişimi için gece kalktığım için. Bir de küçük bebekler için 40 ı çıkana kadar açık olur gibi batıl bir inanç var ondan herhaldeKızlar ışıklar kapalı mı yatıyorsunuz yokda açık mı? Bu sarılık muhabbeti için.
Aslında alışsan güvenilir bir yöntemAynen dediginizi suan yaptim ve bogulur gibi nefessiz kaldi parmagimida meme gibi kavramadi azar azar verdim yinede yutmadi kendi sutumu sagip vermeme ragmensarilik olmasindan korkuyorum
Gunde 1 defa tam emiyo hatta cenesiyle mememi o kadar skiyoki bi bebek nasil boyle cenesiyle kitleyebilir 20 dk emiyo sonra emis o emis bidaha emmiyo 5 saat ugrasiyorum yok anlamadim emen bi bebek ama 2 saatte bir degilde 5-6 saatte bir emmek istiyo geri kalan saatlerde zorlasamda ne yaparsam yapayim uyanmiyo kafayi yemek uzereyimÇene kasları mı zayıf acaba.. Emzik taraftarı değilim ama ılk zmnlar guclenmesi için emzik verılebılıo yogun bakımlarda fılan da.. Denesen mi acaba? Ama guzel emince kesın emzıgı hayatından çıkar derim.. 4.aylarda meme reddi sebebi
Canım bencede 15 dk yeterli gelmiyor bize çünkü 1 saat bile emdiği oldu. 30 dk bir memeyi verdim diğerine geçtim onu da emdi. Ben yalnız bir memenin bittiğini nasıl anlayacağım. İlk süt son süt diyorlar ya son süt de yağ varmış onu kaçırmak istemiyorum. Ama anlayamıyorum işte son sütü alıyor mu acabaCanım bana hastanede 20 dk emzir bir memeyi dediler, ilk gün öyle yaptım. 2.gün ise benimki 20dklık emzirmeler sonrası aranmaya ve ağlamaya başladı. O yüzden diğer memeyi de verdim. Aranması değil de ağlaması bence çocuğun aç olduğunu gösteriyordu. Ki günlük kilo takibinde çocuk ilk gün 180 gr vermişken, 2.gün 60 gr kadar vermişti. Bu arada kakayı nerdeyse sık sık yapıyordu hepsinde.
Şimdi ise bugün de yazdığım gibi benimki bildiğim krize giriyor aç olduğunda. Uykusu olunca biraz emip bırakıyor ve ağzını kitleyip uyuyor. Ama açlık canına tak ettiğinde kıyametler koparıp hep emiyor hem de 30mllik mamayı da gömüyor. Ki sütüm gayet bol olduğu halde.
Hani gebelikte diyorduk ya bir terslik ya da bir şey olduğunda anneler hissediyor diye, bence bu doyma vs işlerinde de öyle. Her bebek bir değil, sen çocuğunun hareketlerine göre bence en iyi kararı verirsin.
Ben bazen 10 dk emzirip kenara çekilirken bazen inan 2 saat hiç kalkmadan emzirdiği anlar oldu. Hangisi doğru dersen, şartlara göre bence her ikisi de doğruydu
Oyy yerim saçlarınıYok uyku seven tembel bebeklere işlemiyor bu yöntemler. Ayağına fiske atıyordu babası azcık mıkırdanıp tekrar uyuyordu. Bu arada hala tembel.
Mememde uyuyup kalıyor. Ben tekrar alsın diye azcık süt damlatıyorum ağzına. Mememin ucunu yalayıp geri uyuyor
İlk zamanları tabibeş dakikada hallettiler testi çok şükür.
En oyalandıkları kısım probları kafasına yapıştırma kısmıydı çünkü uzun saçlı doğdu benim kız. Problar yapışmadı
Bende bugün öğlen açtım gece de diğer odaları açtım bakalım nasıl olacak. Evet evet tam serinlemedi bir de doktorlar çok sıcakta önermiyor ama hasta mı burnu mu tıkalı ne olduğunu da anlamadığım bir bebek var evdeGeceleri açıyorum ben. Aslında pek serinlemedi daha ev 24 derece ama gece korkuyorum üşür diye.
Kızlar doğalgazı yaktınız mı ben evde kısa kol gezebiliyorum aslında sıcaklık 24.3 filan ama sürekli yemek yapıldığı için cam açıyoruz sürekli. Bugün ilk kez açtım ben çocukların odasını bir de her gün banyo yaptırıyoruz. Bakalım bugün burun tıkanıklığı nasıl olacakBir de çok fena gaz problemi başladı her bez değişiminde masaj yapıp ayaklarını kendine çekiyorum kaka yaptırıyorum. Yoksa ful kusuyor kaka yapmaya çalışırken. Evde günde minimum 2 kez makine çalışıyor. Dün gece çarşaf alez her şeye kustu gece gece onları değiştirdim fışkırarak kusuyor resmen
Haha 3 çocukla kafayı yemiş olarak mı gördün acabaA Aycee09 kız seni rüyamda gördüm ya.. Uyanınca direkt yazacaktım ama fırsat olmadı, cocugu hazırla servıse bindir fılan.. Sonrada hastaneye gittik kontrole.. Nasıl gördüğümü de unuttum.. Ama seni gördüğüme eminimkarışıktı rüya.. Normalde ruyalarımı asla unutmam her gece ruya görürüm, bugun cıktı aklımdan nıyeyse
Haha 3 çocukla kafayı yemiş olarak mı gördün acaba
Hatırlarsan yaz lütfen
O değil ben bugün kızımı gördüm rüyamda sezaryan olucak oluyo o masaya yatırıyolar dotor yan çeviriyo ben korkup uyanıyorum ama o masada yan duruş şekli gözümün önünden gitmiyor uçuk çıkmış zaten hemen
Kendini dışlanmış gibi hissediyor çok üzülüyorum etkileniyorum,
Kardeşlerinin hediyesi barbie evi böyle 3 katlı bişey kurduk onu sürekli eşime oynayalım anne pynayalım anneanne oynayalım diyo sıkılmıyor hiç bebekleri sevmek istiyor dokunuyor sürekli yanlarına gidiyo boşta kalınca, rüyamın hala etkisindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?