2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aynen dediginizi suan yaptim ve bogulur gibi nefessiz kaldi parmagimida meme gibi kavramadi azar azar verdim yinede yutmadi kendi sutumu sagip vermeme ragmen sarilik olmasindan korkuyorum
Canım biz senle aynı gün doğum yaptık. Benim kız da aşırı uykucu, dediğin tedirginlikleri ben de yaşadım. Soysam da sıksam da uyanmıyor, bir de üstüne ağzını kitliyordu. 4 saat emmediği olmuştu. Hatta eşime dedim, hep çocuk uyur inşallah diye dua etmiştik, karnını da güzel doyurur demeyi unutmuşuz bak eksik dua yüzünden bunlar diyorum

Sarılıktan korkuyorsan ve doktorun da onay verdiyse mama da ver istersen. Benimki sağdığım sütü daha zor emiyor. Kriz anlarında (uzun aç kalma sonucu ağlama moduna giriyor ve sürekli ağzıyla aranıyor) önce her iki memeyi de emziriyorum. Sonrasında da 30 mllik mama hazırlıyorum. Bazen 10 ml içiyor, bazen 20 ml içiyor. Kriz genelde 2 kere oluyor gün içinde. O yüzden 2 kere az miktarda mama, sarılık olmasından iyidir diyorum. Bir de Spring’in dediğini de yaptım bugün. Sabah 8 gibi emzirdikten sonra 9 gibi 25 ml sağdığım sütten verip ara besleme de yaptım.

Probiyotiğin egzemaya etkisini bilmem ama bağırsakların her işin başı olduğunu, bununda probiyotik ve prebiyotiklerden geçtiğini biliyorum. Yaklaşık 5 senedir çok tüketirim. Hamilelikte de, sonrasında da hiç eksik olmadı masamdan. Bebeğe de yararı olacağını düşünüyorum hatta.

Muhtelemen bağırsak bagışıklık sistemi ile alakalı aklıma bişey gelmiyor bende araştırıp başlayım en iyisi,
Bugün vücudumda kaşıntı başladı yuvarlak kızarık lık oluyor kurdeşen gibi egzama değil bu bide bu çıktı nasıl kaşınıyorum

Bir iki kere midem yandı sadece onda da ben çok kötü beslendim. Sonuç 5 cm saçlı bir kız
Benımde yanmadı baya sacımız var
Midem özellikle son dönemlerde alev alev yandı ama buradaki bazı arkadaşlarınkine göre yanma sayılmazdı sanırım ne kel ne saçlı orta kararda bir kızçe doğdu

Kızlar bizimki mama içince kusuyor. Mamayı mı beğenmedi acaba ağır mı geliyo ya
Mamayı degıstır dene

Oyle yapayim bende bugun ara ara mamayla destek vereyim ayni bizimkide agzini kitliyor ya sizinkiyle anlasip gelmisler buraya demekki emmemeye yemin edip bizi cildirtmaya

Burdan da dua edenler olmuştu kuzum cumartesi taburcu oldu sonunda çıktık yoğunbakımdan çok şükür derken topuk kanından fku değeri yüksek dedi sağlık ocağı araştırınca hastalığı çok moralim bozuldu kalıtsal diyor yok akraba evliliği de yok tekrarlanacakmış test yine zehir oldu tüm günüm birde geç geliyormuş sonucu ne yaparım bilmiyorum en az 1 hafta artık sütüm filan neredeyse gelmiyor dik durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum bize de dualarınızda yer verin inşallah bir yanlışlık olmuştur

İnşallah bişey yoktur endişe etme lütfen sütüne de geçer stres üzüntü bebeğine kendine odaklan olumlu düşün,

Aynısı canım. Elini ttirdikce gerildim hatta bağırdım, doktorda acı falan olmaz niye bağırıyorsun kendini rahat bırak diyor. Açılma hiç yok dedi ve gelecek haftaya kaldı. Gelecek hafta inşallah daha rahat olurum...

Canım bizzat söyleyebilirim ki iki rahat ol , akraba evliliği değilsin galiba . Bir arkadaşım ve bir akrabam olmak üzere tam iki tanıdığımın başına geldi . Onlar da çok üzüldü çok stres oldular ve ikinci test temiz geldi . Emin ol temiz gelecek . Hani bu olayı yaşamasaydım umut vermezdim ama ikisinin de başına geldi yani olabiliyor böyle hatalar.

Simdi sizde kuyruk sokumuna bakıldığı için olay farklı mı bilmiyorum ama aslında açılma ve çatı muayenesi çok basit bir olay sadece sağ olsun zamanında abartmayı ve anlatmayı seven türk kadını olayları doldura doldura anlattığı için kulaktan kulağa işleye işleye bizlerde bilinç altında çok ciddi stres yarattı çatalı görünce başlıyor kalbimiz güm güm. Halbuki sakin kalıp serbest bıraksak oradan doktorun elinden daha geniş açılma ile bebek çıkıyor yani vajina çok genişleyen bir yer ama bizler aşırı kasıyoruz bizzat ilk kontrolde etimi kestiler sanki öyle acıdı sonra fark ettim ki o an ellerimi sıkmışım resmen ıkınıyorum . İkincisinde olabildiğince derin nefes ile serbest kaldım ve hissetmedim bile . İnşallah senin de bir sonraki rahat geçer.

Ben de varım daha dün gece yanıyordu yine midem alev alev ama ben ısrarla karbonhidrat tüketmekten vazgeçmiyorum

Ben varım canım, midemde o kadar baskı var ki oyyyy oyyy

Bizde sağlıkla alalım kucağımıza artıkk

Ahh o mide yanması çok şükür kurtuldum darısı sana

Ay inşallah ya. Biliyorum doğumdan sonra geçecek ama çok yıprattı beni. Dün yine kustum

Bizde sağlıkla alalım kucağımıza artıkk

Ay inşallah ya. Biliyorum doğumdan sonra geçecek ama çok yıprattı beni. Dün yine kustum
Az az sık sık ye canım. Bize 3 öğün olmuyor benim öyle midem almıyor. Kuş kadar yiyorum az az . Makat geliş başı midemde çok sıkıntı çekiyorum fazla yersem .

Sabah uyandım ellerim davul gibi şiş kapatamıyorum ne oluyor bana anlamadım delirmem an meselesi

Benim de ilkti ve bayağı sorun yaşadım canım. Belki de duyduklarımdan dolayı kastım kendimi. Elini ittirdikçe daha da gerildim. Gelecek haftaki kontrolde daha da sakın kalmaya çalışacağım. Kuyruk sokumununda etkisi olabilir ama dediğin gibi psikoloji çok önemli. Sakın kalıp serbest bırakmak lazım...

Bu arada 36+1 iken 2900 idik, 37+1 de 2980 geldik. Doktor normal dedi. Suyumda da azalma yok. Ama çatı muayenesinden sonra doktor herşeye hazırlıklı ol, suyun falan gelebilir dedi. Hareketsiz kalırsa soluna uzan 1 saatte hiç hareket olmazsa hemen gel dedi. Bakalım normal doğum gibi görünüyor hala. Aralık a kalmazsak iyidir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…