2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bu kanamalar ne zaman bitecek ya 25 gün oldu oğlumda 21 gün bitmişti ama lekelenmeydi bunda baya regli gibi azalmadı da pek
Sezeryan da bu kadar kanama hiç duymamıştım canım Allah dan kışa denk geldi. Kızımda bir aya yakın kanama sürdü ve temmuzun ortasında Pişik olmuştum resmen
40 kontrolünde devam etmez diye düşünüyorum ama ederse doktorun bakar canım rahmine

1 ay lekelenme şeklinde mi olmuştu bende çok rahatsız oluyorum artık ped takmaktan tam bitti diyorum bi daha başlıyor

Oo süper, çok güzel anılar valla

Lansinoh krem beni çok rahatlatıyordu. İnatla 2 memeyide emsin. Yoksa diğerinde süt azalır. Benim öyle olmuştu.
Canım iyk hem o memeden başlıyorum iki cekip çığlığı basıyor, istemiyor, diğer memeyi 45 dakka emdiği bile oldu, bugün sağmayı deniyicem. doğumdan önce sürmeye başlamıştım halada sürekli sürüyorum ama engel olamadı. Zaten sezeryan ağrım var bide emerken alev alev yanıyor resmen.

Ah canım inşallah sağlıkla alayım kucağıma ve diğer tüm doğum yapmamış arkadaşlar. Gerisi olmasa da olur . Kordon dolanmış ya biraz tedirginim inşallah hemen verirler yanıma
Hiç bişeycik olmaz merak etmee, bende ağlama sesini duyana kadar kaka yapmasın diye okadar tedirgindim, korudu merak etme sen

Gebeliğimde hiç ellerim şişmedi umarım geçer biran önce

Benim de ilk gebeliğimde şişmedi ama doğum sonrası başladı. Şişme çok yoktu dediğim gibi, daha çok parmakları açıp kapatmak ve bilek gücü isteyen işler (bilgisayarda çalışma, hamur yoğurma, ıslak bez sıkma vb gibi) sorun çıkarıyordu. Bebeğin atletinin çıtçıtlarını kapatmakta zorlandığımı hatırlıyorum. Eğer seninki de aynı sorundan kaynaklanıyorsa, elleri çok yormayınca bir süre sonra geçmesi bekleniyor. (Benimki biraz fazla şiddetliydi gerçi ama genelde uzun sürmemesi ve kendiliğinden geçmesi bekleniyor)

Bu arada ilk doğumdan sonra aşırı el yıkamaktan bende de kuru egzama olmuştu. Tam geçti derken pandemi patlayınca adam gibi iyileşemedi ellerim, hala kimyasal değince (kolonya vb dahil) nüksediyor. Ben kuru egzama için günlük kullanımda bepanten sensiderm in faydasını görüyorum ama sulu egzamada işe yarar mı, eczacıya falan sormak lazım.

Aynı şekilde ilk doğumdan sonra kurdeşen benzeri döküntü de döktüm ben bu arada ama 24 saatten daha uzun sürüyordu kaybolması. Doktor yediğime içtiğime dikkat etmemi önerip (alerjen şeyleri kesmemi söylemişti kahve çikolata vb başta olmak üzere) bir krem vermişti ama ben ikisinin de pek faydasını görmedim, neyse ki çok tekrarlamadı ve kendiliğinden geçti. Hamilelik sonrası görülebiliyor böyle şeyler, çok şiddetli bir sıkıntı yaratmıyorsa geçmesi için biraz zaman tanımak iyi olabilir, birkaç güne geçmezse veya artarsa cildiyeye gidilebilir.

Kızlar biz doktora gittik Ataşehir e bu sefer, kulağında belirgin bir et beni yok neden korkutmuşlar sizi dedi gerek görmedi ultrasona. Bebiş 3640 olmuş günde 50 gram alıyor hesaplarımıza göre Her şey yolunda sadece makat geliş olduğu için bacakları çok çarpık gibi bir an önce kalça usg si çektirin dedi. Bende 3500 kg olması lazımmış en az o yüzden kasım sonuna randevu verdiler dedim tamam onu geciktirmeyin dedi

Bu arada kızlar Acıbadem Ataşehir büyük çocuk polikliniği var diye devlette ücretsiz yapılan aşıları yapıyormuş. Sağlık ocağına gitme artık dedi gerçi ben memnunum bizim asm den ama belki gitmem artık

Ah canım inşallah sağlıkla alayım kucağıma ve diğer tüm doğum yapmamış arkadaşlar. Gerisi olmasa da olur . Kordon dolanmış ya biraz tedirginim inşallah hemen verirler yanıma

Anne karnındaki bebeğe bir zararı olmuyor onun genelde (normal doğumda sıkıntı olabiliyor sadece) ama insan endişeleniyor tabii elinde olmadan. İlk oğlumda kordon dolandığı (ve kilosu fazla olduğu için ) sezaryen olmuştum, hiç sorun yaşamadık (sorun yaşama ihtimali gündeme bile gelmemişti aslında ama ben tabii kafamda kurmuştum kendimce bir şeyler). Sen de yaşamazsın bence. Sağlıkla kavuşun

Evet canım çook ilgisi var maalesef. Büyük ihtimalle bir besin gıdasına karşı da intoleransın olabilir. Probiyotiklerin etkisi kanıtlandı bu konuda ama emzirdiğin için yine de doktoruna sorup kullanabilirsin ama ben kullanılıyor diye biliyorum. ayrıca fazla gluten veya süt ürünleri ya da çok asidik beslenme de sebep olabiliyor.
Bir de egzama için kortizonlu krem veriyorlar genelde ama biodermanın atopik ciltler için olan kremi de baya iyi geliyor.

Çok şükür kuzum iyiyiz 15 günlük olduk sadece göbeğimiz düşmedi henüz ona biraz canım sıkkın Perşembe doktora soracağız bakalım

30 ekimdi, di mi bizim de düşmedi ya, yarın doktor kontrolü var neyse ki, bakalım ne diyecek. Göbeğini açıp güneşte yatırmayı düşünüyorum bugün

Kızlar çok yorgunum, bugun 36+2 oldum.. Yani üstümden kamyon geçmiş gibi.. Elim ayağım tutmuyor. Yerimden kalkasım yok, uyumak istiyorum sureklı.. Normal mi ya? Hiç alışık degılım böyle yayılmaya şimdi kendımı zorlayıp kalkcam ama cidden hiç mecalim yok
Bide kusasım var gibi, dün sabah doktora gitmeden kustum, nstde de kustum.. Dümdüz uzanınca midem mahvedıo benı her nstde de geriliorm, bu sefer tutamadım.. Kafam kazan gibi.. Ama bunlar haricinde ters bişey yok Allaha şükür.. Acaba vıtamınsız mı kaldım diyorum.. Vıtamın fılan kesıldı cunku kolestazdan dolayı.. Bi demir içiorm onu da eve geldım gelelım cok asırı içemedim cunku cidden kabız yapıo, ortasını ayarlayıp içiorm.. Dun doktorla görüşemedim.. Ararım dedi, sabah aramışlar ama duymadım olanı hazırlarken.. Degerler düşüşte de işte.. Bu işler ne olcak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…