2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar kayınvalide görümce aradı eşimi, hoparlör açık bende konuşuyorum. Yok yıkayın göbek bağı düşmesede bişey olmaz. Yıkayamayız diyorum enfeksiyon kapabilir düşer zaten bir kaç güne diyorum. Ee ne olacakmış yıkanırmış. Gece ağlıyor çok falan diyor eşim kucağımızda diyor. Kucağa alıştırmayın bilmem ne. Sinirlendim şimdi almıcaz kucağımıza ne zaman alcaz dedim. Eşim konuyu değiştirdi hemen. Demek ki yanımızda olsalar epey karışacak. Böyle cahillik olmaz ya. Zaten tepemdeler kucağa almayın nedir 5 günlük çocuğu. Bütün sinirim bozdular konuşmak bile istemiyorum bunlarla cidden.

Her kafadan bir ses çıkar. Sen çok takılma.Ağzı olan konuşur hep. Sütünü etkilemelerine izin verme. Ben de hiç sevmem böyle konuşmaları o yüzden konuşmayı asla ilerletmem nasılsından ötesine geçmem

Aynı fikirdeyim. Belki bir kaç kere kullanacağım o yüzden ben de yamunadan vazgeçtim. Buna bakarım ben de :)

Kucağa alıştırmayın diyişlerine takıldım ya tam diyecektim 5 günlük çocuk ağlamaktan katılsın almayalım kucağımıza o zaman. Birde çalıştıktan sonra çocuğuma bakacak. Bakıcı tutarım daha iyi cidden.

Benim ellerimde egzama belirtim başlamıştı ama dün birden kurdeşen gibi kaşıdığım yerler kabarmaya başladı ensem ayaklarım kollarım dirsekler son emzirmemde bişey yoktu sabah bi uyandım ellerim davul gibi uyuşuyor kaşınıyor ayaklaarda kaşıntı var anlamadım neden oldu birden umarım sezaryan ile ilgisi yoktur bende yarın arayıp sorucam çocuk doktoruna perşembe günü gidicez sende kabarıklık oluyormu kurdeşen gibi

Eski zihniyet ne yazık ki. Ama baktırma fikrin varsa şimdiden bazı şeyleri göze al. Yoksa hayat çok zorlaşır senin için

Kurdeşen gibi değil de isilik gibi, küçük sivilce gibi. Ama kaşınıyor. Sadece göbek çevremde var. Bugün atlet giydim, başka bir şey değmesin diye bir tık daha iyi durumda kaşıntısı

annem de diyor eskiden biz göbek bağı düşmeden yıkardık diye, sebeplerini anlattım da anca ikna oldu. Anneme göre (ki haklı) bebekler banyo yaptıkça daha çok rahatlar, ister istemez huysızluğu azalır.
kv ile ilgili konuları ise eşin halledecek. Bak basit bir örnek, kv ana kucağındayken bebeği salladı. Hiç ses etmedim (kendi annem olsa,sallama derdim), eşim direkt dedi anne sallama şu an farkında değil onların alışmasın diye.
Ya da ben doğum öncesi kardeşinim sigara içmesi ve bebeği kucağa almasıyla ilgili laf ederken, o ne öyle görmemişin çocuğu olmuş derler ayıp falan diyordu. Şimdi kendisi öpmeye kıyamadığı için demesi gerekenleri o diyor.

Kv bakacaksa şimdiden eşin annesine laf söylemeyi öğrensin, yoksa hep sen kötü olursun

Aa ben takabilirim o zaman artık bende daha almadım ama yamunadan ümitliyim

Öyle deme elin iyisinden iyidir yine.. Bakıcı tanıdık biri olmadıkca ben guvenemem şahsen.. Ve ayrıca cocuk bakmaya da deli para isterler, eger dedıklerını yapsın istiosan devlet teşvik verıo torununa bakan babanne ananeye.. En azından para verıorum diyip yaptırırsın istedıklerını.. Tabi yine tercih senin

Aa ben takabilirim o zaman artık bende daha almadım ama yamunadan ümitliyim

Bence su an takabılırsın spring.. Göbek gitti ama ordakı doku yumusamadı mı.. Bnm öyle oldu valla.. Korseyi taksam öyle olmazdı.. 15gun snra takılabılır korse ya bana çok geç kalmıssın demişti kadın dogum doktoru

Çok haklısın bende eşime ondan kızdım. Aslında bazen söylüyor hiç söylemiyor da diyemem ama ne oluyormuş kucağa alınca diye tersleyecektim araya girdi diyemedim. Annesi benim ne karışırsın ne zaman yıkayacağıma kucağımdan istersem hiç indirmem. Eşimle konuşmam lazım hiç sevmediğim durumlar beni buldu valla

Orası öyle tabi yine kendi kanı ama aslında bunlara da değil de imalı şekilde annen de kalkıyor mu bari çocuk uyandığında demesine sinir oldum ben. Çünkü yazın annen bakamaz gibi diye bir laf etmişlerdi. Ya aşırı negatif insanlar cidden, herşey yolunda gider ya böyle bir laf sokarlar bütün keyfin huzurun kaçar.

Ya instagramda bir video izledim göbekten sıktırınca mesaneye olumsuz etkisi varmış filan diyordu o yüzden endişe ettim. Çiş kaçırmayalım sonra

Kuzum yaraların kaç günde iyileşti? Ben göbeği geçtim oturup kalkarken, yürürken ağrım olmasın yeter.

İçini ferah tut lütfen. Allah büyüktür. İnşallah tertemiz gelir yeni sonucunuz.

Benim kv de kendince annecilik oynamaya bir iki çalıştı. Düşün ben bebeğin altını temizleyip eşime verdim, ben de uyuyacağım güya. Sonra eşim geldi bez almaya odaya, ne oldu dedim bebek altına yapmış annem algını değiştirecek dedi. Allah Allah yeni değiştirmiştim dedim. (Hani olur ya bazen hemen tekrar kaka yapabiliyorlar) neyse temiz bezi değiştirmişben temizlemeden yollamam salona, ağlıyorsa beni istediğindendir dedim sütümü de mümkün olduğunca sağmamı istiyor, kendisi biberonla verip kendini tatmin ediyor sağılmış sütün var mı deyip duruyor sürekli, sütümü sürekli sağarsam azalır. Çocuk emmeli ki çoğalsın. Sürekli sağamam dedim. Biraz pat diye söylüyorum ama kötü bir şey demediğim için de laf da edemiyor

eşim de çocuk bakımında bana güvendiği için, destekliyor. Ama eşine annesini şikayet ediyor gibi değil de çocuğun faydasını düşünüyormuş gibi anlatman önemli. Yoksa erkekler bir anda haklı olsak da haksız gibi görebiliyorlar

Ya biraz da lohusa sendromunun verdiği bir hormonsal durum var şu anda bizlerde. Sırf bu durumdan dolayı eşime tersim şu anda. Onun bir suçu yok ama ondan çıkarıyorum işte şimdi. Ya bir telefonda güzel pozitif şeyler duymadım ya. Ya büyüklerdir bildiğini söylersin annemde şekerli su falan dedi mesela yok falan diyince ısrar etmiyor. Kadına enfeksiyon olabilir diyorum bişey olmaz duşun altına sokun. Yok diyoruz biz diğer toruna yaptık. Birde annen de kalkıyor mu bari demesi beni iyice çıldırttı. Annemle konuşurken dünürüm dünürüm diyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…