2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak size. Bebek doğar doğmaz ve bir aylık olana kadar yapılması gereken aşılar, testler, uygulamalar vs nedir? Doğum yapan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Biz doğumdan ancak 25-30 gün sonra Türkiye’ye döneceğiz ve burada yapılacaklarla bizim Türkiye’deki doktorların hastanelerin uygulamalarını karşılaştırmak istiyorum. Eksik bir şey kalmasın veya aynı işlem dönünce tekrar yapılmasın diye

Asla kucağından indirme. Bizim gögüsümüzde uyurdu kızım şimdi istesekte yatmıyor. 2. Bebiş tabi ilki kadar çok kucağa alamıcam ama kızım müsade ettikçe onuda indirmem kucağımdan. O koku çok güzel çünkü

Merhaba
Doğumda k vitamini ve hepatit b 1. Doz yapılıyor. Bir ay dolunca hepatit b 2. Doz yapılıyor. Doğumdan sonra üç beş gün arayla iki kez topuk kanı alınarak bazı genetik hastalıklar taranıyor. İlk iki hafta içinde işitme testi yapılıyor. Birinci hafta veya ikinci hafta ve birinci ay doktor kontrolü oluyor. 1-2 ay arasında kalça usgsi çekiliyor.

Formulu çözmüşsün erkek dilinden böyle anlasa herkes varya

Eskiden kaynanalar gelinleri ile birlikte yaşarmis, kaynana çocuk olunca işler bana mı kalacak dermiş yine her işi gelin yaparmış.. o esnada çocuğa kaynana bakar diye düşünüyorsunuz değil mi .. hayır , kaynana çocuğa da bakmazmis. Tarlada ev işinde ya da orada burada ser sefil çalışan memesi süt akan taze anne bebeğini emzirme için 20 dk falan oturunca kaynsnalarin gözüne batarmış ya da bebek kucak ister de gelin kucağına bebeği alir işleri yavaş yapar diye kaynana kudururmus..
Velhasıl kelam; elleme bırak ağlasın ciğerleri açılır, her ağladığında dokunma ki kucağa alismasin kendi kendine ağlaya ağlaya susup uyumayı bilsin ,
Memeye yapışık gezdirme diyen kulaktan kulağa insanlar türemiş.. gelinler hem iş hem çocuk ile ilgilenirken kaynana asla çocuğa bakmadığı için gelinler çocukları hareketlenince emekleyince ayaklarından yazmalar ile bi yere bağlar zarar ziyan yapmasın diye evde öyle bırakır gidermiş kaç çocuk bu şekilde o yazmalara dolanıp boğulmuş..
Emzirmek ayıp diye bir laf duydunuz mu evet emzirmek ayıpmis çocuklara dayamislar Nişastali pirinç unlu lapayi eeee oturur kalırmış midesine öyle 2 saatte bir acikmadan yavrucak onu hazmetmek için bütün gün uyurmus uslu uslu .. Ya da bi tülbent içine şeker koyup eline şimdiki meyve pure emzikleri gibi verirlermis maksat şekeri düşmesin, bebek onu emer durur tüm gün bi lokma annesini emmezmis...
Yani daha neler neler kizlar ..
Bir nesil böyle yetişti.. şimdi akıl veriyorlar sanki yapılanlar çok doğru gibi ..

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim
Tam olarak bu gerçekten

Ya geçen hafta ben de öyleydim ama bu hafta düzeldi bir anda. sanırım bebeklerin aylık atakları gibi anne karnındayken de her hafta farklı bir şey hissettiriyor

Ya geçen hafta ben de öyleydim ama bu hafta düzeldi bir anda. sanırım bebeklerin aylık atakları gibi anne karnındayken de her hafta farklı bir şey hissettiriyor

Senin normal doğum mu sezaryen mi canım. Günün belli mi

Senin normal doğum mu sezaryen mi canım. Günün belli mi
Bugün kontrolüm vardı doktor açıklık var mı diye baktı açıklık çok yok dedi ( o ne demekse yani çok yoksa az var demektir ama kaç cm olduğunu söylemedi ) çatın da gayet uygun elim çok rahat girdi sen normal doğurursun, rahim ağzında yumuşama baslammis dedi. Allah izin verirse normal istiyorum canım gün için de birşey söylemedi ben de sormadım

Senin adına çok sevindim hadi inşallah kolay bir normal doğum olur

İstediğin gibi olsun Dilkencim. Sen tarih olarak en geç beklenenlerden biriydin sende bile 38 yazmaya başlamış
Doğurunca bende tarihler şaştı. Seni görünce şaşırdım
Çünkü benim için günler şöyle: uyuduğu gün, kaka yapmadığı gün, çok gazı olduğu gün, rahatça uyuduğu gün, neden ağladığını anlamadığım gün

Tabi ya hepiniz patır patır doğurdunuz, biri de çıkıp demiyor ki berikko bunlar normal, peeeeeh

Ay valla bunaldım, bugun acayip halsizlik vardı yemek yiyesim yok, sırf kusmamak için yiyorum güneşi görünce dışarı çıkmak istiyorum ama bu sefer sonunu düşününce vazgecıorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…