Kızlar kayınvalide görümce aradı eşimi, hoparlör açık bende konuşuyorum. Yok yıkayın göbek bağı düşmesede bişey olmaz. Yıkayamayız diyorum enfeksiyon kapabilir düşer zaten bir kaç güne diyorum. Ee ne olacakmış yıkanırmış. Gece ağlıyor çok falan diyor eşim kucağımızda diyor. Kucağa alıştırmayın bilmem ne. Sinirlendim şimdi almıcaz kucağımıza ne zaman alcaz dedim. Eşim konuyu değiştirdi hemen. Demek ki yanımızda olsalar epey karışacak. Böyle cahillik olmaz ya. Zaten tepemdeler kucağa almayın nedir 5 günlük çocuğu. Bütün sinirim bozdular konuşmak bile istemiyorum bunlarla cidden.
Amin inşallahİçini ferah tut lütfen. Allah büyüktür. İnşallah tertemiz gelir yeni sonucunuz.
Ya instagramda bir video izledim göbekten sıktırınca mesaneye olumsuz etkisi varmış filan diyordu o yüzden endişe ettim. Çiş kaçırmayalım sonra
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak size. Bebek doğar doğmaz ve bir aylık olana kadar yapılması gereken aşılar, testler, uygulamalar vs nedir? Doğum yapan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? Biz doğumdan ancak 25-30 gün sonra Türkiye’ye döneceğiz ve burada yapılacaklarla bizim Türkiye’deki doktorların hastanelerin uygulamalarını karşılaştırmak istiyorum. Eksik bir şey kalmasın veya aynı işlem dönünce tekrar yapılmasın diye
Benim kv de kendince annecilik oynamaya bir iki çalıştı. Düşün ben bebeğin altını temizleyip eşime verdim, ben de uyuyacağım güya. Sonra eşim geldi bez almaya odaya, ne oldu dedim bebek altına yapmış annem algını değiştirecek dedi. Allah Allah yeni değiştirmiştim dedim. (Hani olur ya bazen hemen tekrar kaka yapabiliyorlar) neyse temiz bezi değiştirmişben temizlemeden yollamam salona, ağlıyorsa beni istediğindendir dedim sütümü de mümkün olduğunca sağmamı istiyor, kendisi biberonla verip kendini tatmin ediyor sağılmış sütün var mı deyip duruyor sürekli, sütümü sürekli sağarsam azalır. Çocuk emmeli ki çoğalsın. Sürekli sağamam dedim. Biraz pat diye söylüyorum ama kötü bir şey demediğim için de laf da edemiyor
eşim de çocuk bakımında bana güvendiği için, destekliyor. Ama eşine annesini şikayet ediyor gibi değil de çocuğun faydasını düşünüyormuş gibi anlatman önemli. Yoksa erkekler bir anda haklı olsak da haksız gibi görebiliyorlar
Eskiden kaynanalar gelinleri ile birlikte yaşarmis, kaynana çocuk olunca işler bana mı kalacak dermiş yine her işi gelin yaparmış.. o esnada çocuğa kaynana bakar diye düşünüyorsunuz değil mi .. hayır , kaynana çocuğa da bakmazmis. Tarlada ev işinde ya da orada burada ser sefil çalışan memesi süt akan taze anne bebeğini emzirme için 20 dk falan oturunca kaynsnalarin gözüne batarmış ya da bebek kucak ister de gelin kucağına bebeği alir işleri yavaş yapar diye kaynana kudururmus..Kızlar kayınvalide görümce aradı eşimi, hoparlör açık bende konuşuyorum. Yok yıkayın göbek bağı düşmesede bişey olmaz. Yıkayamayız diyorum enfeksiyon kapabilir düşer zaten bir kaç güne diyorum. Ee ne olacakmış yıkanırmış. Gece ağlıyor çok falan diyor eşim kucağımızda diyor. Kucağa alıştırmayın bilmem ne. Sinirlendim şimdi almıcaz kucağımıza ne zaman alcaz dedim. Eşim konuyu değiştirdi hemen. Demek ki yanımızda olsalar epey karışacak. Böyle cahillik olmaz ya. Zaten tepemdeler kucağa almayın nedir 5 günlük çocuğu. Bütün sinirim bozdular konuşmak bile istemiyorum bunlarla cidden.
Çok teşekkür ederimMerhaba
Doğumda k vitamini ve hepatit b 1. Doz yapılıyor. Bir ay dolunca hepatit b 2. Doz yapılıyor. Doğumdan sonra üç beş gün arayla iki kez topuk kanı alınarak bazı genetik hastalıklar taranıyor. İlk iki hafta içinde işitme testi yapılıyor. Birinci hafta veya ikinci hafta ve birinci ay doktor kontrolü oluyor. 1-2 ay arasında kalça usgsi çekiliyor.
Merhaba
Doğumda k vitamini ve hepatit b 1. Doz yapılıyor. Bir ay dolunca hepatit b 2. Doz yapılıyor. Doğumdan sonra üç beş gün arayla iki kez topuk kanı alınarak bazı genetik hastalıklar taranıyor. İlk iki hafta içinde işitme testi yapılıyor. Birinci hafta veya ikinci hafta ve birinci ay doktor kontrolü oluyor. 1-2 ay arasında kalça usgsi çekiliyor.
Tam olarak bu gerçektenÇok teşekkür ederim
Ben varımm☺ beklemeye devamEeee kimler kaldı benim gibi mide yanmasından, koca göbekten uyuyamayanlar? Hepiniz doğurdunuz bi ben kaldım gibi hissediyorum
Ya geçen hafta ben de öyleydim ama bu hafta düzeldi bir anda. sanırım bebeklerin aylık atakları gibi anne karnındayken de her hafta farklı bir şey hissettiriyorYa bende açım ama çok sıkıldım yemek yemekten.. Hiç yiyesim yok gibi.. Zaten bu ara boyle bi depresif haller yüklendi.. Hiçbişey yapamıorm, sureklı ev ve hastane o kadar.. Sanrm psıkolojım gittidısarı cıkmak istiyorum ama cok yoruluyorum dıye vazgecıorm.. Son Bi kadıkoye gitsem ne iyi olurdu
Ya geçen hafta ben de öyleydim ama bu hafta düzeldi bir anda. sanırım bebeklerin aylık atakları gibi anne karnındayken de her hafta farklı bir şey hissettiriyor
Bugün kontrolüm vardı doktor açıklık var mı diye baktı açıklık çok yok dedi ( o ne demekse yani çok yoksa az var demektir ama kaç cm olduğunu söylemediSenin normal doğum mu sezaryen mi canım. Günün belli mi
Senin adına çok sevindimBugün kontrolüm vardı doktor açıklık var mı diye baktı açıklık çok yok dedi ( o ne demekse yani çok yoksa az var demektir ama kaç cm olduğunu söylemedi) çatın da gayet uygun elim çok rahat girdi sen normal doğurursun, rahim ağzında yumuşama baslammis dedi. Allah izin verirse normal istiyorum canım gün için de birşey söylemedi ben de sormadım
İstediğin gibi olsun Dilkencim. Sen tarih olarak en geç beklenenlerden biriydin sende bile 38 yazmaya başlamışBugün kontrolüm vardı doktor açıklık var mı diye baktı açıklık çok yok dedi ( o ne demekse yani çok yoksa az var demektir ama kaç cm olduğunu söylemedi) çatın da gayet uygun elim çok rahat girdi sen normal doğurursun, rahim ağzında yumuşama baslammis dedi. Allah izin verirse normal istiyorum canım gün için de birşey söylemedi ben de sormadım
Kızlar çok yorgunum, bugun 36+2 oldum.. Yani üstümden kamyon geçmiş gibi.. Elim ayağım tutmuyor. Yerimden kalkasım yok, uyumak istiyorum sureklı.. Normal mi ya? Hiç alışık degılım böyle yayılmayaşimdi kendımı zorlayıp kalkcam ama cidden hiç mecalim yok
Bide kusasım var gibi, dün sabah doktora gitmeden kustum, nstde de kustum.. Dümdüz uzanınca midem mahvedıo benı her nstde de geriliorm, bu sefer tutamadım.. Kafam kazan gibi.. Ama bunlar haricinde ters bişey yok Allaha şükür.. Acaba vıtamınsız mı kaldım diyorum.. Vıtamın fılan kesıldı cunku kolestazdan dolayı.. Bi demir içiorm onu da eve geldım gelelım cok asırı içemedim cunku cidden kabız yapıo, ortasını ayarlayıp içiorm.. Dun doktorla görüşemedim.. Ararım dedi, sabah aramışlar ama duymadım olanı hazırlarken.. Degerler düşüşte de işte.. Bu işler ne olcak bilmiyorum
Berikko bunlar normalTabi ya hepiniz patır patır doğurdunuz, biri de çıkıp demiyor ki berikko bunlar normal, peeeeeh
Ya geçen hafta ben de öyleydim ama bu hafta düzeldi bir anda. sanırım bebeklerin aylık atakları gibi anne karnındayken de her hafta farklı bir şey hissettiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?