Bana bir tane varisim var hemen üstünde pıt dedi bir şey oldu bacak bacak üstüne atarken bir baktım morluk gibi varis çıkmış. Sonra doktora sordum varis değil bir yere vurmuşsun dedi ama o an vurmadığıma eminim. Ben hep varis sandım doğumdan sonra baktım 10. Gün filan geçmiş demek ki gerçekten bir yere vurmuşumsen bir kontrol et ben gitmemiştim doktora ama kontrolde göstermiştim
Ne güzel ifade etmişsin. Eskiden bunlar varmış doğru bilinen yanlışları yaptıkları için bebek ölümleri de çok fazlaymış. O yüzden zaten şimdi çok dikkat ediliyor. Topuk iğnesi yokmuş mesela benim zamanımda ama Allah korusun sma diye bir hastalık var gündemde mesela. Yanlış bildiklerini kabul etmiyorlar ısrarla yok nar suyu yok şeker suyu yok limon suyu. Göbek bağı düşmeden yıka bişey olmaz. Ya ne biliyorsun 3 gün daha beklerim çocuğum yıkanmazsa bişey olmaz ama enfeksiyon kapsa o an birşey olabilir. Kucağa gelmezse anne bebek bağı kuramaz. Güven güvensizlik bu dönemde kurulur. Böyle söylüyorsun ya birde sana cahil muamelesi yapıyorlarEskiden kaynanalar gelinleri ile birlikte yaşarmis, kaynana çocuk olunca işler bana mı kalacak dermiş yine her işi gelin yaparmış.. o esnada çocuğa kaynana bakar diye düşünüyorsunuz değil mi .. hayır , kaynana çocuğa da bakmazmis. Tarlada ev işinde ya da orada burada ser sefil çalışan memesi süt akan taze anne bebeğini emzirme için 20 dk falan oturunca kaynsnalarin gözüne batarmış ya da bebek kucak ister de gelin kucağına bebeği alir işleri yavaş yapar diye kaynana kudururmus..
Velhasıl kelam; elleme bırak ağlasın ciğerleri açılır, her ağladığında dokunma ki kucağa alismasin kendi kendine ağlaya ağlaya susup uyumayı bilsin ,
Memeye yapışık gezdirme diyen kulaktan kulağa insanlar türemiş.. gelinler hem iş hem çocuk ile ilgilenirken kaynana asla çocuğa bakmadığı için gelinler çocukları hareketlenince emekleyince ayaklarından yazmalar ile bi yere bağlar zarar ziyan yapmasın diye evde öyle bırakır gidermiş kaç çocuk bu şekilde o yazmalara dolanıp boğulmuş..
Emzirmek ayıp diye bir laf duydunuz mu evet emzirmek ayıpmis çocuklara dayamislar Nişastali pirinç unlu lapayi eeee oturur kalırmış midesine öyle 2 saatte bir acikmadan yavrucak onu hazmetmek için bütün gün uyurmus uslu uslu .. Ya da bi tülbent içine şeker koyup eline şimdiki meyve pure emzikleri gibi verirlermis maksat şekeri düşmesin, bebek onu emer durur tüm gün bi lokma annesini emmezmis...
Yani daha neler neler kizlar ..
Bir nesil böyle yetişti.. şimdi akıl veriyorlar sanki yapılanlar çok doğru gibi ..
Ben apandisit ameliyatı olmuştum 10 yıl önce o bile hala hissiz o yüzden sezaryeni düşünemiyorum gariptir illakiAa valla bunu doğumdan sonra öğrendim hiç bilmiyordum bu hissizlik olayını çok garip bir şey gerçekten
Canım Allah esirgesin pıhtı atsa şişme ve çok çok morarma da onu takip eder. Bence sen takip et şikayetin artarsa öyle git acileYa kızlar acil buna cvp verin bari.. Aksamdan beri sağ bacağımın diz arkası rahat hareket ettiremiorm.. Orda varis var, ağrı mı yaptı anlamadım.. Pıhtı fılan dio varis için.. Kafam karıstı.. Zırt pırt acile de gitmek istemiyorum, acildeki doktorla akraba çıkcam yakında, gecen girerken tanıyorum sizi dedi direkt
Of resmen yaşadıklarını okurken yaşadım ve doğumdan sonra kendimi gördüm ..Ne güzel ifade etmişsin. Eskiden bunlar varmış doğru bilinen yanlışları yaptıkları için bebek ölümleri de çok fazlaymış. O yüzden zaten şimdi çok dikkat ediliyor. Topuk iğnesi yokmuş mesela benim zamanımda ama Allah korusun sma diye bir hastalık var gündemde mesela. Yanlış bildiklerini kabul etmiyorlar ısrarla yok nar suyu yok şeker suyu yok limon suyu. Göbek bağı düşmeden yıka bişey olmaz. Ya ne biliyorsun 3 gün daha beklerim çocuğum yıkanmazsa bişey olmaz ama enfeksiyon kapsa o an birşey olabilir. Kucağa gelmezse anne bebek bağı kuramaz. Güven güvensizlik bu dönemde kurulur. Böyle söylüyorsun ya birde sana cahil muamelesi yapıyorlar
Benim merak ettiğim bir şey var bu sezaryen hissizliği ne zaman geçerbize gelen abla diyor ki oğlum 10 yaşında yeni geçti, doğruluk payı var mı yoksa abartıyor mu
Valla canım bir bilgim yok sadece duyduğumu aktaracağım tabii inşallah öyle değildirspor eğitmeni olduğum için haliyle 100lerce kadınla tanıştım ve hep merakımdan sormuştum hissizlik var mı diye, yıllar geçse de 1 tanesinden bile hissediyorum cevabını almadım maalesef
Ayy evet yaaa. Geçmese zaten 2.ler 3.ler yapılmazBende senin gibiydim sabah hasta bakıcı seninle banyo yaparız bugün diyince ben daha çişimi yapamıyorum nasıl olacak demiştimsonra iki üç saat içinde ağrılar azalmaya başladı ve kalkmaya başladım. Günden güne iyileşiyorsun hele 6 7. Gün tamam bitiyor artık Ama meme ucu yarası gerçekten ilkinde her sütyeninde kan lekesi görmüş biri olarak çok zor. Bir de bebek ememiyor sürekli durmak emmek istiyor her seferinde sızlıyor. 15 20 güne de o geçer hiç merak etme geçecek hepsi. Hele ki ikincilerde memeler zaten nasır tuttuğu için anlamıyorsun bile hiç yara olmuyor
6. Yılım hala his yoktu gelecegınden ümidimi kesmıstım ki yeni bir kesi ile yeni hissislikler olustuBenim merak ettiğim bir şey var bu sezaryen hissizliği ne zaman geçerbize gelen abla diyor ki oğlum 10 yaşında yeni geçti, doğruluk payı var mı yoksa abartıyor mu
İlk değilsinİlk ben mi olucam bilmem ama benim his kaybım hiç olmadıdoğum yaptım eve geldim duş filan aldıktan sonra kuruluyodum dikiş üstünü evet hafif uyuşukluk vardı ama hep dokunuşlarını hissediyordum. 15 gün sonda uyuşuklukta geçmişti. Daha 24 ay olmasına rağmen benim dikiş izim bile kapanmıştı. Minicik bir çizgi vardı küçük serçe parmak boyutunda ve uçlu kalemle çizilmiş kalınlıkta. Umarım 2.de aynı olur. Aynı doktor yapacak
Neden daha önce demediniz6. Yılım hala his yoktu gelecegınden ümidimi kesmıstım ki yeni bir kesi ile yeni hissislikler olustu
İlk değilsin3. Sezaryenim fazlasıyla hissediyorum hatta kesi yerini
Haha gerçekten neden söylemediniz bu konuyu6. Yılım hala his yoktu gelecegınden ümidimi kesmıstım ki yeni bir kesi ile yeni hissislikler olustu
Kesi yeri değil de kesilen yerin üst kısmı aslında uyuşukluk hissizlik varİlk değilsin3. Sezaryenim fazlasıyla hissediyorum hatta kesi yerini
Ya benimde kesilen yerin üst kısmında uyuşukluk var tamamen his kaybı gibi değil de uyuşukluk şeklindeİlk ben mi olucam bilmem ama benim his kaybım hiç olmadıdoğum yaptım eve geldim duş filan aldıktan sonra kuruluyodum dikiş üstünü evet hafif uyuşukluk vardı ama hep dokunuşlarını hissediyordum. 15 gün sonda uyuşuklukta geçmişti. Daha 24 ay olmasına rağmen benim dikiş izim bile kapanmıştı. Minicik bir çizgi vardı küçük serçe parmak boyutunda ve uçlu kalemle çizilmiş kalınlıkta. Umarım 2.de aynı olur. Aynı doktor yapacak
HahaBen apandisit ameliyatı olmuştum 10 yıl önce o bile hala hissiz o yüzden sezaryeni düşünemiyorum gariptir illaki
Hanı sen sordun ya bende şşş sus sımdı demeyelım dedımHaha gerçekten neden söylemediniz bu konuyuaynı yer kesiliyor dimi ikincide de
Kesi yeri değil de kesilen yerin üst kısmı aslında uyuşukluk hissizlik var
Ya benimde kesilen yerin üst kısmında uyuşukluk var tamamen his kaybı gibi değil de uyuşukluk şeklindebakalım bizim nasıl olacak ben doktora hocam makat gelişler çok kesiliyormuş çok kesmemeye çalışın olur mu dedim ameliyattan önce 12 cm kesilecek tüm ameliyatlarda böyle makatın pozisyonuna ve o an ki durumuna göre değişir dedi. Hastaneden çıkarken de hemşire kurutucu sürerken dedim çok mu kesilmiş makattı filan dedim yok dedi ama bakalım ne kadar kalacak iz
Haha
Kızlar günaydın açılmış mamaları bozulmadan önce verebileceğimiz yerler var mı? Aralık başında mamayı açalı 3 hafta olmuş olacak ve bitmeyecek ister istemez. Çevremde de mamayla beslenen bebek yok
Doğum sonrası kurdeşen döküyorum araştırdım yaşayan bi çok insan var ve geçmiyo diye yakınıyolar vücuduma yayıldı iyice göz kapaklarımda şiştikaşıntısını söylemiyorum bile kantoron sürdüm fayda etmedi
Ben rısk alma derım bısey mısey olur sonucta gıda yanı. Acılmamıs olsa tamam ama acılmısa guvenıp yedırmez kımse. Tanıdık olmazsa.Kızlar günaydın açılmış mamaları bozulmadan önce verebileceğimiz yerler var mı? Aralık başında mamayı açalı 3 hafta olmuş olacak ve bitmeyecek ister istemez. Çevremde de mamayla beslenen bebek yok
Sezaryan sonrası kullanılan ilaçlarda tetikliyomuş zaten cildim hassas geldi buldu beniNeden oluyomus peki ya
Sezaryan sonrası kullanılan ilaçlarda tetikliyomuş zaten cildim hassas geldi buldu benirüyanda çıkmış oldu valla o günden beri sıkıntıdayım cildiyeye mi gidiyim kafın doğuma mı soruyum napıyım bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?