Kızlar bu arada gece hiç uyku yok bizde hep ağlıyor emme de sıkıntı yok dün sağ göğsümden emzirdim soldan emzirdim yatırdım yarım saat uyuyor en fazla, yine acıkıyor mama yaptım üstüne hala ağlıyor. Doymak bilmiyor valla maşallah canım çıktı artıkSonra karnına doğru ayaklarını çekiyor gaz sancısı var sanırım ama ne yapsak susmuyor gündüzleri ise tam tersi. Gece ne olacak böyle bilemedim
Çok geçmiş olsun bende şaşırdım dikiş alınma işlemineKızlar pazartesi günü ben gitmiştim dikişlerim alınmıştı. O gün zaten orası kızarık ve şişti. Doktor anladı enfeksiyon olmuş iltihaplanmış dedi. Krem ve antibiyotik yazdı akarsa gel dedi ve akmaya başladı maalesefhemen gittik bugün. Korktuğum basıma geldi doktor sivilce sıkar gibi sıkarak patlattı ve içini boşalttı çok acılı bi işlem. Sonra gazlı bez ile kapattı. Yüz üstü yat ki aksın dedi. Pazartesi tekrar gideceğim
Rezene cayi icmiyorsan rezene kaynatip ic canim gaz sancisina birebir resmen ama cok abartmadan aksamlari emzirmeden 1 saat once 1 yarim fincan ic fazla icersen bebekte asiri uyku yapiyorKızlar bu arada gece hiç uyku yok bizde hep ağlıyor emme de sıkıntı yok dün sağ göğsümden emzirdim soldan emzirdim yatırdım yarım saat uyuyor en fazla, yine acıkıyor mama yaptım üstüne hala ağlıyor. Doymak bilmiyor valla maşallah canım çıktı artıkSonra karnına doğru ayaklarını çekiyor gaz sancısı var sanırım ama ne yapsak susmuyor gündüzleri ise tam tersi. Gece ne olacak böyle bilemedim
Dikiş aldırmak çok tuaf geldi bana, bi de sen özel hastanede doğum yapmıştın yanlış hatırlamıyorsam, dikiş aldırma mi kaldı yahu boş yere sıkıntı çıkartmışlar çok geçmiş olsunKızlar pazartesi günü ben gitmiştim dikişlerim alınmıştı. O gün zaten orası kızarık ve şişti. Doktor anladı enfeksiyon olmuş iltihaplanmış dedi. Krem ve antibiyotik yazdı akarsa gel dedi ve akmaya başladı maalesefhemen gittik bugün. Korktuğum basıma geldi doktor sivilce sıkar gibi sıkarak patlattı ve içini boşalttı çok acılı bi işlem. Sonra gazlı bez ile kapattı. Yüz üstü yat ki aksın dedi. Pazartesi tekrar gideceğim
Benim kesik atılan yerin başlangıcındaydı hissizlik ilk doğumumda diğer yerlerde vardı bunda karnımda bile hala hissizlik var şaşırıyorum ben aynı kişiyim iki doğum nasıl bu kadar Farklı olur diyeBenim merak ettiğim bir şey var bu sezaryen hissizliği ne zaman geçerbize gelen abla diyor ki oğlum 10 yaşında yeni geçti, doğruluk payı var mı yoksa abartıyor mu
Çok geçmiş olsun bende şaşırdım dikiş alınma işlemineİnşallah hemen iyileşirsin kendine çok dikkat et
Herkes sasırıyor bende anlamadım. Çoğu kişide zaten kendi kendine düşer dikişin dedi ama benimki alındı anlamadımDikiş aldırmak çok tuaf geldi bana, bi de sen özel hastanede doğum yapmıştın yanlış hatırlamıyorsam, dikiş aldırma mi kaldı yahu boş yere sıkıntı çıkartmışlar çok geçmiş olsun
Benimde dikiş yerinin üstü iç çamaşırının bittiği yere kadarBenim kesik atılan yerin başlangıcındaydı hissizlik ilk doğumumda diğer yerlerde vardı bunda karnımda bile hala hissizlik var şaşırıyorum ben aynı kişiyim iki doğum nasıl bu kadar Farklı olur diye10 yılda çökmüş yahu
Vardır bir bildiği herhalde doktorun bence bir sonraki gittiğinde sor neden böyle bir dikiş tercih etmiş. Gerçi olan oldu sorsan ne olacakta işte belki de dikiş alınmamıştır bandajı mı temizledi acaba sen öyle sandınHerkes sasırıyor bende anlamadım. Çoğu kişide zaten kendi kendine düşer dikişin dedi ama benimki alındı anlamadım
Yok dikişlerini alacağım dedi kendi bi de bende bandaj yoktu zaten.Benimde dikiş yerinin üstü iç çamaşırının bittiği yere kadargöbekte de hafif uyuşma var. Valla çokmuş abla abartıyor sandım ama demek ki doğru
Vardır bir bildiği herhalde doktorun bence bir sonraki gittiğinde sor neden böyle bir dikiş tercih etmiş. Gerçi olan oldu sorsan ne olacakta işte belki de dikiş alınmamıştır bandajı mı temizledi acaba sen öyle sandın
Canım nasılsın gittin mi doktora göbek bağı içinTabii, yazarım yarın doktor kontrolünden sonra.
Pamukçuk çok ilerlememişse kaynatılıp ılınmış suyla ıslatılmış gazlı bezle ağzı dili silmekle geçebilir belki. Eğitimlerde karbonatlı su da kullanabilirsiniz demişlerdi ama onu doktora da sormak gerekebilir.
Bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir aklım almıyor. Sana ne dedi de özgüvenini bu kadar düşürdü? Bebeğin sana benzemesi ne kadar da güzel bir şey buna üzülecek bir şey yok ki. Bir lohusa bunalımında olabilir misinKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Lütfem bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesine şükret, inan yerinde olmak isteyen çok kişi vardır. Kaşı gözü kime benzediği inan hiç önemli değil..Kızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Hamilelik öncesi 70 fazla yama testi ile alerjime bakıldı çıkmadı alerjik değil benimki içten gelen bişey muhtemelen ilaçlar yan etki yaptı yapabiliyomuş antibiyotik ve kan sulandırıcı kullanıyodum bıraktım onları yeteri kadar kullandım zaten, stres te tetiklemiş olabilir tabi hamilelik süreci falan zorlandım, çıkan şeyler uyuyup uyandığımda sönmüştü ama ayaklarımın altında bile var bi kere dhaa olmuştu kısa sürmüştü inşallah buda öyle olurGeçmiş olsun. Cildiyeye gitmek gerek. Altta yatan başka bir neden yoksa genelde geçiyor kendi kendine. Gıda veya kozmetik/kimyasal ürünler de tetikleyebiliyor. Muhtemelen emzirirken kullanılabilecek bir krem falan verir doktor veya detaylı teste yönlendirir alerjeni bulmak için ama bildiğim kadarıyla gebelik veya doğum sonrası oluşan kurdeşenler sebepsiz de olabiliyor.
Stres de iyi gelmez cilt hastalıklarına, panik yapmamak gerek. Bebek ve emzirme için bir sorun teşkil etmiyordur büyük ihtimalle.
Muhtemelen onlar yaptı 2 tane farklı antibiyotik kullandım zaten hassas cildim tetikledi umarım geçer çok zor Allah kimseye yaşatmasın teşekkür ederim canımCanım verilen ilaçlar alerji yapmış olabilir mibende doğumdan sonra aşırı kaşınmaya başladım göğüslerim karnım vs hiç durmadı. Ama 2 saat sonra baktılar iyice kaşıntım arttı hemen ilacı değiştirdiler. Dediler ki ilaç alerji yapmış. Kendini sıkıntıya soktuysan da kurdeşen oluyormuş sanırım çok çok geçmiş olsun
Yaparlarmı gidiyim akşam o halde iyi gelicekse emzirdiiğim için ilaçta kullanamam sanırım istemem kullanmakcanım ben bunun daha beterini yaşadım kızımda.Doğumun ikinci günü göğüs altımdan ayaklarıma kadar kocaman kocaman şişlikler kaşıntı acı her türlüsünü yaşadım 10 gün sürdü. Devamlı ılık duş sabunsuz ve iki kere iğne yaptırdım.Acile gidip decort yaptırt o çok rahatlatıyor
Evet kullandım canım 2 farklı antbiyotik bıraktım 3 gündür içmiyorum aslındaCanım antibiyotik kullandın mı yan etki yapmıs olabilir tanıdıgım öyle oldu da
Tabiki yaparlar bana daha hastanedeyken yapılıyordu. Bi de ürederm diye bir krem var onu yazdır. Ilık duş pamuklu sıkmayan giyecekler giyin ve baharatsız az salçalı ağır olmayan şeyler tüket canım Bir haftaya geçecek inşallah. Gerçekten seninki çok çok hafifi benimkinin yanında. Benim kocaman kocaman su yolu gibi şişliklerim vardı normal cildim görünmüyordu.çok geçmiş olsunMuhtemelen onlar yaptı 2 tane farklı antibiyotik kullandım zaten hassas cildim tetikledi umarım geçer çok zor Allah kimseye yaşatmasın teşekkür ederim canım
Yaparlarmı gidiyim akşam o halde iyi gelicekse emzirdiiğim için ilaçta kullanamam sanırım istemem kullanmak
Evet kullandım canım 2 farklı antbiyotik bıraktım 3 gündür içmiyorum aslında
Berikko canım dua et sen hala hamilesin
Muhtemelen onlar yaptı 2 tane farklı antibiyotik kullandım zaten hassas cildim tetikledi umarım geçer çok zor Allah kimseye yaşatmasın teşekkür ederim canım
Yaparlarmı gidiyim akşam o halde iyi gelicekse emzirdiiğim için ilaçta kullanamam sanırım istemem kullanmak
Evet kullandım canım 2 farklı antbiyotik bıraktım 3 gündür içmiyorum aslında
Berikko canım dua et sen hala hamilesin
Sen zaten çok zor yollar katederek aldın yavrunu kucağına. Ayrıca çirkin değilsin çok güzel bir annesin. Çok şükür ki yavrun da sana benzemiş. Kendini sevmemen için bir neden yok. Asıl sevilmeyecek mendebur kılıklı kişi belli.lütfen yanındaysa onu gönder. Çocuğu eşine bırakıp biraz hava almaya çık kendine bir çay kahve ısmarla. İyi olacaksın canım benimKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Sen kaynanani niye ciddiye alıyorsn acaba, umrunda olmasın bebeğin sana ihtiyacı var canm lütfen kim ne derse desin takma kafana, takarsan sonu gelmez ki ooooKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Kızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Al işte başka bir vaka. Hiç etkilenme ciddi anlamda çocuk da etkileniyor. Dün kv söylediklerine etkilendim eşimden çıkardım sinirimi, bir müddet trip attim bebeğim gece hiç uyumadı sürekli huzursuzdu. Benden ona geçti onlar yüzünden. Her söylediklerini bozmaya başladım artık. Eşim de şu kafada; ya he de geç dediği şeyi yapmak zorunda değilsin diyor ama öyle değil ben onu yapamam sınırları belirlemek lazım. Sende belirle annesi babası biziz bize benzeyecek de. Annesine benzesin niye istemiyorsun de açık açık sor. Bunu yapanlar utansın. Saygı karşılıklı birşeydir ayrıca tek taraflı saygı olmaz. Ayrıca bebeğinin sana ihtiyacı var daha küçücük onun ne suçu var. Benzesin babasına ne olacak bizim ki de bana benziyor babasına da benzese benim için sıkıntı yoktu. Yeter ki sağlıklı olsunlar sıhhatli olsunlar. Allah korusun bir hastalığı bir derdi olsa bunları düşünür müydün çok basit gelirdi. Böyle telkin et kendiniKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?