O dediğin benim ayak tabanlarında be üzerinde var vücuduma noktalar atıyor bi, ürederm vardı bende egzamam için kullanmıştım onu buluyum bi olmadı inşallah atmamışımdır,Tabiki yaparlar bana daha hastanedeyken yapılıyordu. Bi de ürederm diye bir krem var onu yazdır. Ilık duş pamuklu sıkmayan giyecekler giyin ve baharatsız az salçalı ağır olmayan şeyler tüket canım Bir haftaya geçecek inşallah. Gerçekten seninki çok çok hafifi benimkinin yanında. Benim kocaman kocaman su yolu gibi şişliklerim vardı normal cildim görünmüyordu.çok geçmiş olsun
Canımsınİnan ediyorum, çok da üzüldüm.. Ikısıne sag salim kavusmusken ınsanın kendı derdi olması zor.. Allah şifa versin inşallah
Aynı sekılde @minikkizannesi ne de üzüldüm.. Önce kendimizi iyi etmemiz lazım işte ne olursa olsun.. Bu sefer süreç uzuyor daha kötü oluyo.. Dikkat edin kızlar dikişlerinize, kendinize, takvıye fılan ıhmal etmeyin.. İnşallah düzelirsiniz
Canım ara ara kasılmalarım devam ediyor hatta uykumdan uyandırdı ama şiddeti artmıyor. Bebiş şaka mı yapıyor hazırlık mı bilmiyorumCanım devam ediyor mu? Nasılsın? Geliyor mu yoksa bebiş
Canım nasılsın gittin mi doktora göbek bağı için
Evlenirken bile istemiyordu beni. Hiçbir zaman beğenmedi ve her yerde dile getirdi bunu. Doğum öncesi söylediği Allah korusun ya sana benzerse lafı şu an beni çok kötü etkilemiş durumda. Bilmiyorum belki de lohusa depresyonu yaşıyorumBir insan nasıl bu kadar kötü olabilir aklım almıyor. Sana ne dedi de özgüvenini bu kadar düşürdü? Bebeğin sana benzemesi ne kadar da güzel bir şey buna üzülecek bir şey yok ki. Bir lohusa bunalımında olabilir misin
İnan benim için de hiç önemli değildi. Ki yıllardır tüp bebek sürecindeyiz. İşte bazen bir laf insanı bu hale getiriyorLütfem bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesine şükret, inan yerinde olmak isteyen çok kişi vardır. Kaşı gözü kime benzediği inan hiç önemli değil..
Eşim halimi görünce gönderdi zaten. Sağ olsun eşim bana hep destek. Çok teşekkür ederimSen zaten çok zor yollar katederek aldın yavrunu kucağına. Ayrıca çirkin değilsin çok güzel bir annesin. Çok şükür ki yavrun da sana benzemiş. Kendini sevmemen için bir neden yok. Asıl sevilmeyecek mendebur kılıklı kişi belli.lütfen yanındaysa onu gönder. Çocuğu eşine bırakıp biraz hava almaya çık kendine bir çay kahve ısmarla. İyi olacaksın canım benim
Bilmiyorum lohusa depresyonu yaşıyorum sanırım. Bebeğim minicik ve bana ihtiyacı varSen kaynanani niye ciddiye alıyorsn acaba, umrunda olmasın bebeğin sana ihtiyacı var canm lütfen kim ne derse desin takma kafana, takarsan sonu gelmez ki oooo
Iste bu tarz mahlukatlar tam agzinin ortasına ıslak tuvalet terliği ile vurmalık yaratıklar.. farkındaysan insan demiyorum.. hayvan da demiyorum zira hayvanlar bile daha vicdanıdır ..Kızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Eşim gönderdi sağ olsun. Bebişim dün geldi çok şükür. Umarım bu süreci bir an önce atlatirim ve tamamen bebeğime odaklanirim. Teşekkür ederimEvindeki kaynananı acilen göndermelisinlütfen ne olursa olsun onu gönder, cunku adım adım lohusa depresyonu gelıyor gibi.. Bebegın cıktı dimi kuvozden? Hava gunesli olunca koy arabasına bıraz yuruyus yapın fılan.. Mutlaka yuruyus yap, market dolaş, bişeyler yap.. Kendını mutlu etmeye bak.. Bebegı çok dusunme, ama kendını iyi etmeye bak, ihmal de etme yani yavruyu elınden geldgnce.. Dedgm gibi mutlaka yuruyus
Gerçekten Kaynanalar çok kötü olabiliyor. Eşim sağ olsun halimi görüp gönderdi kaynanayı. Ben saygısızlık olmasın diye o sınırı koyamıyorum. Sanırım bunu yapabilmek lazım yoksa her şeyi söylemeyi hadleri sanıyorlarAl işte başka bir vaka. Hiç etkilenme ciddi anlamda çocuk da etkileniyor. Dün kv söylediklerine etkilendim eşimden çıkardım sinirimi, bir müddet trip attim bebeğim gece hiç uyumadı sürekli huzursuzdu. Benden ona geçti onlar yüzünden. Her söylediklerini bozmaya başladım artık. Eşim de şu kafada; ya he de geç dediği şeyi yapmak zorunda değilsin diyor ama öyle değil ben onu yapamam sınırları belirlemek lazım. Sende belirle annesi babası biziz bize benzeyecek de. Annesine benzesin niye istemiyorsun de açık açık sor. Bunu yapanlar utansın. Saygı karşılıklı birşeydir ayrıca tek taraflı saygı olmaz. Ayrıca bebeğinin sana ihtiyacı var daha küçücük onun ne suçu var. Benzesin babasına ne olacak bizim ki de bana benziyor babasına da benzese benim için sıkıntı yoktu. Yeter ki sağlıklı olsunlar sıhhatli olsunlar. Allah korusun bir hastalığı bir derdi olsa bunları düşünür müydün çok basit gelirdi. Böyle telkin et kendini
Kızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Canım benim yazdıkların bir yandan ağlattı bir yandan da bana gerçek anlamda ne yapmam gerektiğini hatırlattı. Çok teşekkür ederimIste bu tarz mahlukatlar tam agzinin ortasına ıslak tuvalet terliği ile vurmalık yaratıklar.. farkındaysan insan demiyorum.. hayvan da demiyorum zira hayvanlar bile daha vicdanıdır ..
Bir insan güzel ya da çirkin sarışın ya da esmer inan ki bunlar mühim değil.. eli ayağı düzgün mü Allah korusun size birsey olsa ilerde kendi ihtiyaçlarını karşılar mı , sagligi yerinde mi , akli başında mı ve en en en önemlisi bir evlat olarak keşke dogurmasaydim dedirtecek kadar hayırsız mı hayırlı bir evlat mı bunlar daha mühim şeyler hayatta ..
Suan lohusasin , bir yoğun bakım süreci geçirdiniz, yıprandın.. bunlar birlesince psikolojik olarak lohusa kafasıyla aslında hiç de mühim olmayan konular kafanda dönmeye başladı. Umarım gitmiştir ama gitmediyse ilk iş teşekkür ederim artık ailemize adapte olalım de ve kaynanani evine yolla , ben söyleyemem deme , o sana bu tarz lafları söylüyorsa sen de onun evine gitmesini söylersin ..
Sonra eviniz asansörlü ve yokuş olmayan yerdeyse kimseye aldırma sımsıkı sar ve 10 dk da olsa yürüyüşlere çıkın bebeginle ..
Sürekli koynuna yatır o uyurken kokla .. hisset , tırnağına zarar gelse kalbinde hissedeceğin o sızıyı hisset ve bağ kur evladın ile .. unutma bu gunler gelip geçecek ve sen kaynana malı yüzünden yaşayamayıp kaçırdığın o güzel ilk bağlanma dönemlerini özlem ile anacaksin kaynananin umrunda olmayacak kaybettiğin zamanlar ..
Valla eşim sağ olsun gönderdi. Eşim sürekli ben seni çok seviyorum çok beğeniyorum o yüzden Rabbim senin gibi bir evlat nasip etti diyor. Öyle bir kadından böyle bir adam nasıl çıktı anlayamıyorum. Ayrıca çok teşekkür ederimAy bence bu durumdan değil o kayınvalideden kurtulman gerek. Lohusa depresyonuna iter böyle insanlar adamı.
Bebeğin güzeli çirkini mi olur? Benim oğlum da küvezde kaldı aynı nedenle sekiz gün, 3.700 doğmasına rağmen minicik, eciş bücüş geldi gözüme o küvezde. kurbağa prensim diye sevdim, cemcük ağzını, çarpık bacakları öptüm uzaktan uzaktan.
Bak, burada bebeği hiç sevmediği kayınbabasına benzeme ihtimali olan anneler bile var. (Benim ilk oğlum doğrudan kayınpederdi doğduğunda, adamcağıza bir garezim yoktu gerçi ama emekli memur tipiyle doğmuştu yavrum) çirkin bebek diye bir şey olmaz ki, sağlıklı olsunlar yeter. Tipleri zaten sonradan oturuyor. Hem gerçekten çirkin olsa yine neyse de Bebeğin kendine benzedi diye üzülmek olur mu hiç, düşünsene bir, ya o kayınvalidene benzeseydi? Allah korumuş bence. (Yine sevilirdi ama tabii, evlat sonuçta, karakteri benzemesin derdik o zaman da)
Kendimi örnek veriyim sana kp nefret ederim hamileliğim boyunca çocuklaarım benzer diye çok korktum takıntı haline geldi anlatamam ama çok küçük doğdular benziyo gibi şuan kendide gelip eetkek bana benziyo dedi aklımı oynatıcaktım o an ama değişiceğine inanıyorum adamdan nefret ediyorum diye çocuğumu çirkin görmedim,Gerçekten Kaynanalar çok kötü olabiliyor. Eşim sağ olsun halimi görüp gönderdi kaynanayı. Ben saygısızlık olmasın diye o sınırı koyamıyorum. Sanırım bunu yapabilmek lazım yoksa her şeyi söylemeyi hadleri sanıyorlar
Canım benim olur mu öyle şey lohusasın şuan psikolojini bozmuşlar.Hangi bebek çirkin olabilir ki ? Sana bunu hissettirenler utansın.Bebeğine sıkıca sarıl çok masum sadece sana muhtaç annesi kim ne derse desin dünyanın en güzel bebeği insanın kendi yavrusu.Bende sürekli gece uyandığında ister istemez bebeğime kızmıştım içten içe sonra o kadar üzüldüm ki.Biz tedaviyle sahip olduk bir de onlara düşün.Lohusasın yeni doğum yaptın duyguların karmakarışık biliyorum ama hepimiz atlatacağız bunları.Sen bebeğine sarıl eşinde destekçinse herkese kulaklarını kapat kuzumKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Al benden de o kadar bende hala yıkamadım ha bire siliyorum yavrumuHerkese merbaha,
Bugün ilk kontrolümüze gittik. (16 günlük) 4.200 kg 52.5 cm olmuş bebişim. Birinci ay dolunca gideceğiz tekrar. Kalça usg de o zaman çekilecek. Doktor aşıları da ben yapıcam diye tutturduyavrum küvezdeyken bu doktorun gözetiminde olduğu için adam ne derse he diyoruz mecburen
Merhaba,
İyiyiz çok şükürŞimdi çıktık doktordan. Göbeğin düşmediğini söyleyince bir hafta daha bekleyelim dedi ama göbeğe bakınca düşmek üzere dedi. Evirip çevirdi hatta, azıcık bir şey kalmış tutan. (Ay içim gitti adam çocuğumun göbüşünü kurcalarken )
Haftaya kadar bekleyelim dediğinde geç düşmesi bir sorun olur mu, dedim. Sorun olmaz ama ilerisi için not düşmek gerekir çünkü bağışıklıkla ilgili bir soruna işaret edebilir geç düşmesi dedi. (Üç hafta ve daha uzun sürmesini kast etti anladığım kadarıyla.
Ben bugün yarın düşecek diye çocuğu yıkayamadım bu arada bir türlü, sonra da kısırdöngüye girdim: o kadar beklemişim bir gün daha bekleyeyim diye ama doktor allah aşkına yıkayın şu çocuğu artık dedişimdi eve gidip yıkayacağız ama yarına kadar beklesek mi acaba diyorum yine de, düşer belki
Sağ ol canım benim. Zor günler geçiriyorum. Umarım bir an önce toparlanirim. Bebeğim küçücük ve her konuda bana ihtiyacı varCanım benim olur mu öyle şey lohusasın şuan psikolojini bozmuşlar.Hangi bebek çirkin olabilir ki ? Sana bunu hissettirenler utansın.Bebeğine sıkıca sarıl çok masum sadece sana muhtaç annesi kim ne derse desin dünyanın en güzel bebeği insanın kendi yavrusu.Bende sürekli gece uyandığında ister istemez bebeğime kızmıştım içten içe sonra o kadar üzüldüm ki.Biz tedaviyle sahip olduk bir de onlara düşün.Lohusasın yeni doğum yaptın duyguların karmakarışık biliyorum ama hepimiz atlatacağız bunları.Sen bebeğine sarıl eşinde destekçinse herkese kulaklarını kapat kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?