3750 miiiimaşallah sübhanallah tüütütü kız naaptın içerideyken neyle besledin bayagı bayagı hakiki tosun paşa kıvamında helal olsun tosuna yarasın sütler lokur lokur
Bnmkı de ileri diolar ama ben pek anlamıyorum, bide yanılma payı olur dıye önemsemiyorum.. En son 36 hafta başında 2900 ölçüldü.. İleri dio doktorlar genelde seker soruyo ama seker testı yaptıramadım acıkcası cok onemsememiştim de, ama gecen açlık tokluk kan şekerine bakıldı, sonuc gayet iyiydi.. Bu haftaları da görmedgm için bilmiyorm hiç normal mi.. Sadece Eymen 33 haftalıkken 1800kg dogmustu, bu 33 haftalıkken 2100kg fılandı.. Ordan ileri oldugunu bende dusundum.. Tabi dogunca anlasılır daha cok
Ya bizde ırsi galibaben de 4 civarı doğmuşum, oğlum da 3.800 doğmuştu. Bu sefer benim doktorum da şekere taktı bu yüzden. Hem yükleme yaptırdı, hem dahiliyeye yollayıp açlık tokluk baktırdı, bir türlü ikna olmadı. Zaten bebek çok önde gittiği için zamanını beklersek eski sezaryen yerinden rüptür olabilir diye 37+2 de aldı yavrumu.
Benim hem bebek üç hafta kadar önden gidiyordu hem su fazlaydı ve usgde bayağı incelmiş görünüyordu kesi yeri. Zaten kıl kadar bir şey tutuyormuş cidden demişti operasyondan sonra.O genetık olayına inanıyorum.. Gerçekten oyle yani.. Tombik bebek olunca cocugunda tombik oluyo.. Genlerle aktarılıo..
Bebek buyuk olunca da mı rüptür olabılıomuş? O zmn haftaya sankı bana da gün verir gibi eger yıne kılo aldıysa.. Nstler fılan da tertemiz gercı benım
Benim hem bebek üç hafta kadar önden gidiyordu hem su fazlaydı ve usgde bayağı incelmiş görünüyordu kesi yeri. Zaten kıl kadar bir şey tutuyormuş cidden demişti operasyondan sonra.
Bizimkinin göbeği bayağı kurumuş aslında, ince bir şey tutuyormuş. Doktor kurcalarken içim hop etti ama bir şey olmaz bir şey olmaz deyip durduO zmn bıraz kurcalamak mı lazım acabazamanlama da mük yani
Bende göbek bağını bilmiyorum, kuvozdeyken düşmüştü Eymenin
Ahh o kadar zor ki üç büyük kupayla filtre içiyorum bana mısın demiyor. Kaç gün sürecek merak ediyorum inşallah çabuk geçer delirecek gibi oluyorumDoğum öncesi anestezi uzmanı herhangi baş ağrısı vs olursa günde 2 sade neskafe demişti. Burada kızlarda hep yazıyorlardı. Denedin mi hiç.. Çok geçmiş olsun.
Maşallah bebişeHerkese merbaha,
Bugün ilk kontrolümüze gittik. (16 günlük) 4.200 kg 52.5 cm olmuş bebişim. Birinci ay dolunca gideceğiz tekrar. Kalça usg de o zaman çekilecek. Doktor aşıları da ben yapıcam diye tutturduyavrum küvezdeyken bu doktorun gözetiminde olduğu için adam ne derse he diyoruz mecburen
Merhaba,
İyiyiz çok şükürŞimdi çıktık doktordan. Göbeğin düşmediğini söyleyince bir hafta daha bekleyelim dedi ama göbeğe bakınca düşmek üzere dedi. Evirip çevirdi hatta, azıcık bir şey kalmış tutan. (Ay içim gitti adam çocuğumun göbüşünü kurcalarken )
Haftaya kadar bekleyelim dediğinde geç düşmesi bir sorun olur mu, dedim. Sorun olmaz ama ilerisi için not düşmek gerekir çünkü bağışıklıkla ilgili bir soruna işaret edebilir geç düşmesi dedi. (Üç hafta ve daha uzun sürmesini kast etti anladığım kadarıyla.
Ben bugün yarın düşecek diye çocuğu yıkayamadım bu arada bir türlü, sonra da kısırdöngüye girdim: o kadar beklemişim bir gün daha bekleyeyim diye ama doktor allah aşkına yıkayın şu çocuğu artık dedişimdi eve gidip yıkayacağız ama yarına kadar beklesek mi acaba diyorum yine de, düşer belki
Bana gündüz 3 saat gece 4 saatte bir emse yeter dediler canım ama ben saate hiç bakmıyorum aranıyorsa veriyorum. 3 saat nadir uyuyor ama uyuyorsa da uyandırmıyorum o acıkınca uyanıyor. Bunda çok rahat davranıyorum ilkinde üstünü bile giydiremeyen ben bunu daha şimdiden tek başıma yıkayabiliyorumKızlar ne zamana kadar 2 saatte bir emzirmemiz gerekiyor benim bazen 3 saati buluyor 2 si aynı anda uyanıyor daha doğurusu kızımı ilk emziriyorum mıymıy yavaş yavaş memede gözünü kapatıyo öyle kalıyım diyo bende yatırıyorum oğlumu alıyorum onu uyandırıyım eediyiö derken kızım yatakta ağlıyo aranmaya başlıyor sanki aç kaçmış görsenizeşim aç bu kız aç diyip duruyor memeye gelince çekmiyor öyle tamdoyana kadar böyle devam ediyor sarılık riskimiz hiç olmadı, bugün ilk banyolarını yaptırdık küçücükler korka korka hele annem gözünde büyüttü nasıl yıkıcaz çok küçüklerr diye ben daha soğuk kanlı yaklaştım ilk kez Allah bi güç veriyor gerçekten sonra dediki sen tekte yıkarsın
Tabini alır günde 20 ile 50 gram arası alıyorlarKızlar bebeğin dördüncü günü sağlık ocağına gitmiştim ya ebe yanlıs tartmış bize önce verir demişti 2550 gram demişti. Bebeğim zaten 2500 doğmuştu bende dedim ki iyi bari verdikten sonra almış 50 gr üstüne bile cıkmış ama ebe dediğim gibi yanlış tartmış. Pazartesi 1 haftalık kontrolüne gittiğimizde bebisim 2.400 geldi üzüldük acıkcasıbir hafta sonra tekrar gideceğiz almış olur mu acaba?
Maşallah bebişeBenim büyük kızımında 13 14 günlük düşmüştü, düştükten sonrada 48 saat bekleyin diyorlar ya bizimde yıkamamız 15 16 günü bulmuştu. Bir gün daha bekle bence bir şey olmaz hava da sıcak değil isilik riski de yok
Bu bebişte 5. Gün düştü 7. Gün yıkamaya başladık her gün yıkıyoruz işte ama baya telaşlı iki çocuğu her gün yıka giydir. Akşamları baya cümbüş var evde
Bizimde göbek düşmüş zıbının içinde kalmış gece karanlıkta farkettim baya aradım yerlere baktım yatağın içine baktımAkşam düştü ya bizimkiyıkamak için soyarken fark ettik. Yıkadık valla, mis koktu yavrum sonunda, gazamız mübarek olsun
Bizimki oradayken düşmüş. Verdiler. duruyor öyle şimdilik. Ama ne zaman düştü diye sormak gelmedi hiç aklımaBizimde göbek düşmüş zıbının içinde kalmış gece karanlıkta farkettim baya aradım yerlere baktım yatağın içine baktımSabah dedesine verdim sanırım camiye gömdü haha Oh rahat rahat uyur şimdi baya bir kendine gelemiyorlar banyo yapınca
Hepinize sağlıklı ve kolay bir doğum dilerimAy yarına üç kişi olmuşuz, ben çok heyecanlıyım çok tuhaf hissediyorum inşallah kolaylıkla atlatırız
Son haftalarda ki kilo tahmini tam tutmuyor, sondan bir hafta önceki kontrolünden 300 gr daha fazla doğdu, kafana takmaGünaydın kızlar, doğum öncesi son kontrole geldim tahlil için kan verdim. Bebek geçen hafta hiç kilo almamıştı ya bu hafta da hiç almamış normal mi bu valla yarın doğurcam ama kafama takıldı. Doktor da kan akışı iyi suyu iyi o yüzden sıkıntı yok dedi yine de sebebini anlamadım
Belden iğneyi hisseden kimse yok merak etme. Bebegıne saglıkla kavusmayı dusununce hıc bısey hıssetmıyorsun emın ol.Kızlar herkese merhaba
Bebeğine kavuşanların gözü aydın
Ben 23.11 perşembeye gün aldım.
Genel anestezi istiyordum sezeyan da ama ikna edemiyprum doktorlar bişey olmadan genel olmaz spinal diyor.
Ama belden iğne fikri beni çok korkutuyor.
Çok ama çok evhamlı insanım iyi olmayacağını söylüyorum.
Mutlaka herkes farklıdır ama spinal olanlar tecrübeleriniz neler acaba ?
Filtre hafıf canım granül içsene bana ondan dedi gunde 2 tane neskafe yani.Ahh o kadar zor ki üç büyük kupayla filtre içiyorum bana mısın demiyor. Kaç gün sürecek merak ediyorum inşallah çabuk geçer delirecek gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?