Çok önemli değil ne zaman düştüğü her bebeğin zamanı farklı, bence bir sorun olsa söylerlerdiBizimki oradayken düşmüş. Verdiler. duruyor öyle şimdilik. Ama ne zaman düştü diye sormak gelmedi hiç aklıma
Probiyotik nbl verdi bize doktor, altı damla.Kızlar gaz damlasını kac damla verıyorsunuz nurse harveys yazmıs doktor ama kac damla oldugunu yazmamıs.
Birde dün biz kontrole gıttık hafıf sarılık baslangıcı var ama bol bol emzır 10 gun sonra gel dedı. Kılo olarak 2600 demıslerdı dogımda 5 gun sonra 2700 cıktık normal mi ? Kılo vermemız gerekmıyormuydu ılk
Biz onu hiç kullanmadık doktor şuan gaz damlasına gerek yok dedi bir de bizde. Ama başka bir damla için 15 damlaya kadar verebilirsin demişti belki eczacıyı da arayıp sorabilirsinKızlar gaz damlasını kac damla verıyorsunuz nurse harveys yazmıs doktor ama kac damla oldugunu yazmamıs.
Birde dün biz kontrole gıttık hafıf sarılık baslangıcı var ama bol bol emzır 10 gun sonra gel dedı. Kılo olarak 2600 demıslerdı dogımda 5 gun sonra 2700 cıktık normal mi ? Kılo vermemız gerekmıyormuydu ılk
Çok önemli değil ne zaman düştüğü her bebeğin zamanı farklı, bence bir sorun olsa söylerlerdi
Kızlar şu kağıt törpüden verim alan var mı? Geçen gün üşenmeyip yarım saat uğraşmıştım resmen, ertesi gün sanki hiç törpü değmemiş gibi yeniden bitmişti tırnaklar.
Ben çocuk çakısıyla giriştim dayanamayıp. Bir şey olmadı çok şükür ama stres yapıyor insan çakıyla da, bir yerini keseceğim diye(ilk oğlumda ne yaptığımızı hiç hatırlamıyorum, yedi sekiz aylıkken çakıyla kestiğimi hatırlıyorum ama öncesi kayıp.)
Yazıyor ama cok geldı bana kullanan varsa kac demıs ona göre vereyım bende dedım . Ama erken gıbıde damlaya sankı bılemedım.Probiyotik nbl verdi bize doktor, altı damla.
Prospektüsünde yaşa veya kg a göre yazmıyor mu dozu?
Verip almıştır herhalde. Doğumdan sonra yüzde ona yakın kg kaybı normal diye biliyoruz ama şart da değildir belki.
Bıze 2600 dendi doğum kilosu hastaneden cıkarken kımse ölçmedi 5. Gün gittik saglık ocagında 2760 hastanede 2740 cıktı. Doktor bi yorum yapmadı .Biz onu hiç kullanmadık doktor şuan gaz damlasına gerek yok dedi bir de bizde. Ama başka bir damla için 15 damlaya kadar verebilirsin demişti belki eczacıyı da arayıp sorabilirsinBiz 3250 doğduk 3050 çıktık hastaneden daha yeni 3640 mı öyle bir şey olduk 15 günde. Bence gayet iyiymiş kilo alımı ilk 10 günde doğum kilosunu yakalaması yeterli demişlerdi Sizde belki kan uyuşmazlığı vardı sanırım onda biraz sarılık riski oluyormuş o yüzden bol bol emzir demişlerdir yoksa kilo alımı çok iyi
Canım benim bebekler küçük ya sarılık riskimiz yok ama yinde çabuk büyüsünler diye mama takviyeside günde 2 kez yapıyorum uyandırmak işkence uyanınca uyumalarıda aynı şekilde onu uyandırana kadar sütler akıyor hep deli oluyorum, biraz daha var sanırım 3 saat sürüyo şuan uyandırmakla zaten bi 20 günlük olalım 4 saate geçerim ve rahaatlarım inşallahBana gündüz 3 saat gece 4 saatte bir emse yeter dediler canım ama ben saate hiç bakmıyorum aranıyorsa veriyorum. 3 saat nadir uyuyor ama uyuyorsa da uyandırmıyorum o acıkınca uyanıyor. Bunda çok rahat davranıyorum ilkinde üstünü bile giydiremeyen ben bunu daha şimdiden tek başıma yıkayabiliyorumBüyük kızımda biraz sakinleşse kıskançlık azalsa hayat çok güzel olacak ama bende ondan çok çekiyorum
Ah evet ben tırnak makası değilde bebek makası varya onunla çok rahat kesiyorum. Bebekte eve gelir gelmez kesmiştim hep yüzünü çiziyordu. Bir haftalık kontrolde doktor anladı hemen tetanoz yapılmayan çocuğun tırnağı kesilmez diyerek beni terslediSpring05 sanırım ılk 2 ay törpü 2. Aydan sonra tetenoz asısından sonra makas demişti .
Haklısın canım zor gerçekten, bence gayet iyi gidiyorsunuzYazıyor ama cok geldı bana kullanan varsa kac demıs ona göre vereyım bende dedım . Ama erken gıbıde damlaya sankı bılemedım.
Bıze 2600 dendi doğum kilosu hastaneden cıkarken kımse ölçmedi 5. Gün gittik saglık ocagında 2760 hastanede 2740 cıktı. Doktor bi yorum yapmadı .
Yok şükür şanslı doğdu miniğim annesinin kanını almış
Ayy emzırmekten mamadan sagmaktan zorla uyandırmaktan anam ağladıNeyse ne diyoruz çok şükür rabbim olmayana versin
Kızlar şu kağıt törpüden verim alan var mı? Geçen gün üşenmeyip yarım saat uğraşmıştım resmen, ertesi gün sanki hiç törpü değmemiş gibi yeniden bitmişti tırnaklar.
Ben çocuk çakısıyla giriştim dayanamayıp. Bir şey olmadı çok şükür ama stres yapıyor insan çakıyla da, bir yerini keseceğim diye(ilk oğlumda ne yaptığımızı hiç hatırlamıyorum, yedi sekiz aylıkken çakıyla kestiğimi hatırlıyorum ama öncesi kayıp.)
Göğsüne anne sütü sürüp gümüş kapak kapatabilirsin ben de kabukları yarım günde attı. Bir de silikon göğüs ucu hayat kurtarıcı onu kullanBugün evde 2.günümüz. Valla ben muhtaçlığı geçtim hiç umrumda değil ki acımdan kimseyi görmüyor gözüm. Durduk yere bir ağrım yok, yatarken veya uyunken falan. Melese oturduğun yerden ve yattığın yerden kalkmak. Bide memeler yara her emdikçe ruhumu teslim ediyorum. Hiç düzeleceğimi düşünmüyorum ya.
Çikolata granül kapsül filtre hepsini içtim asla geçmiyor hemşireyi aradım inanmayacaksınız ama kola iç dedi normalde içmem ama onu da içtim. Üstüne doktorum iki maden suyu tüket hergün dedi. Kafamı sabit tutunca hafifliyor onun haricinde kötüyüm.Hayırlısı bakalımBelden iğneyi hisseden kimse yok merak etme. Bebegıne saglıkla kavusmayı dusununce hıc bısey hıssetmıyorsun emın ol.
Filtre hafıf canım granül içsene bana ondan dedi gunde 2 tane neskafe yani.
Ben fırsat bulup içemiyorum o ayrı
Bir nevi psikolojik baskı yapmış üstünde oğlun babasına bezese başka bir şeyden seni yetersiz hissettirecekti çünkü kendisi mutsuz başkalarıda mutsuz olsun istiyor çok var böyle insanlar o yüzden ya eşine söyle annesini uyarsın yada gitsin yoksa senin için zor olacakKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Canım hiiçç dert etme o kim ki seni böyle üzebiliyor. Sen çok güzelsin ve bebeğin de çok güzel bir bebek. İkiniz de çok değerlisiniz ve seviliyorsunuz. Lütfen bunları sürekli düşün ve kendine söyle. Eviniz hep pozitif, güzel enerjiyle dolsun. Böyle insanlar da uzak olsun. Hem gitmiş evinizden o sevimsiz insan. Sen güzel düşün ve her şey güzel olsunKızlar hiç iyi değilim. Doğumdan birkaç gün önce kaynanam bize gelmişti. Sözde doğum sonrası destek için. Rüyasında bebeğin babasına benzediğini ve Allah korusun ya tersi çıkar da sana benzerse dedi. Çok sinirim bozuldu ama saygısızlık yapmamak için sustum. Doğum gerçekleşti bebeğim solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda yattı. Biz gidip görebiliyorduk ama başka kimseye göstermiyorlardı. Ne zaman eve dönsek bebek kime benziyor beyaz mı, ağzı küçük mü, oğluma mı benziyor tarzı şeyler söyledi. Bebek gerçekten tıpkı ben. Ağzı burnu kaşı gözü aynı ben. Bebek çok şükür eve geldi. Kim görse kime fotoğraf atsak aynı sen diyor. Ve kaynanamın söyledikleri yüzünden hem kendimi hem de oğlumu sevemiyorum. Ne zaman ona baksam sanki çok çirkin bir bebek gibi geliyor. Hiç iyi değilim. Emzirmek bile istemiyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum. Kaynanam yüzünden gerçek anlamda psikolojim bozuldu oğlumu sevmek içimden gelmiyor. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Küçük bebişler daha hızlı büyüyorlar inşallah rahatlayacaksınCanım benim bebekler küçük ya sarılık riskimiz yok ama yinde çabuk büyüsünler diye mama takviyeside günde 2 kez yapıyorum uyandırmak işkence uyanınca uyumalarıda aynı şekilde onu uyandırana kadar sütler akıyor hep deli oluyorum, biraz daha var sanırım 3 saat sürüyo şuan uyandırmakla zaten bi 20 günlük olalım 4 saate geçerim ve rahaatlarım inşallahbende çok sakinim ilkine göre ama çok küçükler gerçekten biraz ele avuca gelsinler daha rahat olucam
Ahh kızım bugün keşke 2 kardeşim olmasaydı dedi neden dedim ikisi birden ağlıyor dedi
Gidip gelip seviyor başlarını okşuyor bugün ayaklarını öptürdüm erkek kardeşinin sevindi korkuyorum yanlış bişey yapar diye tek bırakamıyorum şuan kıskandığını hissediyorumeşim iznini uzattı 1 hafta daha sonra tek olucam nasıl yapıcam bilmiyorum
Ahh seninki daha küçüktü evet kızım daha büyük belli etmemeye çalışıyor o onu daha çok yoruyo sanırım öyle aksiliği yok kafasını seviyo biz çok uyarıyoruz inadına yapıyo gibi gidip gelip seviyo şapkasını düzeltiyo falan evet yaşıyamadım bende lohusalığı kendimi helak ediyorum sütüm azalır diyede korkuyorum eşim çok destek şuan annemden daha fazla gerçekten o olmasa napardım ben diyorum kızımla ilgilenmesi evi toplaması süpürmesi falan yükümü çok aldı izni bitince nasıl olucak bilmiyorumKüçük bebişler daha hızlı büyüyorlar inşallah rahatlayacaksın
Bırakma bırakma hiç tek çocuk sonuçta ne yapacağı hiç belli olmaz. Bizim ki yanımızda bile bastırarak seviyor tek kalmadan o kadar hırçınlaştı ki çok zorluyor bizisenin kızın yine biraz büyüktü sanırım gerçi büyüğü küçüğü yok hepsinin hayatında çok fazla değişiklik oldu Biz bu hırçınlıklardan sonra ekranı sıfırladık sadece yemek yerken açıyorduk. Uyku benim en gerildiğim konuydu gece 23 den önce uyumuyor diye ve öğlen bir saat uyutmaya çalışıyorum diye öğlen uykuyu da kestik. Çok değişiklik oldu hayatında herhalde bugün kendim duş alıcam diye bir krize girdi kendini ordan oraya atıyor uykusu da gelmişti. Zorla külot giydirdim çıplak yattı uykusunda giydirdim ve 2 kere uyandı bu saate kadar daha da kalkar bi şişe su içti çişe götüremedim Allah bu 2 yaş ebeveynlerine sabır versin lohusalık filan kalmadı bizim ortamda cebelleşme ve akıl sağlığını koruma hakim İnşallah sorunsuz atlatırsınız siz, bizde kıskançlık en üst düzeyde şuan
Canım mesajını şimdi okudum ama dün tesadüf süt sağarken sürsem bilmi iyi gelir deyip sürdüm ve silikon uç yapıştırdım her seanstan sonra ve bugün acım çok azalmıştı şok oldum. Anne sütü resmin mucizeymişGöğsüne anne sütü sürüp gümüş kapak kapatabilirsin ben de kabukları yarım günde attı. Bir de silikon göğüs ucu hayat kurtarıcı onu kullan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?