2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kurt kışı geçirir de yediği ayazı unutmaz

Heyecandan midem bulanıyor , başım dönüyor.. ayyy heyecandan bayılmam umarım.. tansiyonum oynamasın da spinal olayım göreyim doğum sürecini istiyorum hadi inşallah sakin kalabilirim
Sağlıkla gelsin inşallah minik kuş Hiç merak etme her şey yolunda olacak bir şey hissetmeyeceksin zaten Eşin girecek mi doğuma o gelirse daha da rahat edersin

3 aydan snra yavas Yavas kayboluyomus moro refleksi.. Kaybolmazsa o zmn sıkıntı denılıo

Sen de mi işkillisin ya, araştırmışız her ihtimali resmen

Ah zavallı anneanne torunum da torunum diye sayıklamaya başladığı günlerde bunları hiiiç hatırlamayacaklar, biliyorsun değil mi

Heyecandan midem bulanıyor , başım dönüyor.. ayyy heyecandan bayılmam umarım.. tansiyonum oynamasın da spinal olayım göreyim doğum sürecini istiyorum hadi inşallah sakin kalabilirim
Ay hadi inşallah

Hiçbir şey anlamayacaksın, sen doktor hemşire anestezi uzmanı kendi arasında sohbet ediyor sanırken bir ağlama sesi dolacak odaya, mis kokusunu duyacaksın sonra burnunda. Anestezi uzmanı başında olacak zaten, en ufak bir durum değişikliğini (baş dönmesi bulantı vb olursa diye) takip edecek ve müdahale etmeye hazır olacak.

İyi haberlerini bekliyoruz

Evet ilk emzirdigimde hemen kabuk tuttu, iki gün lansinoh krem sürdüm gümüş kapak kapattım. Gelişme olmadı. Diğer gün sütü sürdüm kapağı kapattım yarım günde soyuldu, kendine geldi. Şimdi her sağımda sürüp kapatıyorum

Silikon göğüs ucunu emzirirken kullan benim canım yanmıyor onunla ve bebek çok güzel çekiyor

İçin rahat degılse kullanma canım

Sen de mi işkillisin ya, araştırmışız her ihtimali resmen

Ah zavallı anneanne torunum da torunum diye sayıklamaya başladığı günlerde bunları hiiiç hatırlamayacaklar, biliyorsun değil mi
Haha benim ki onlardan değil eşim bir şey atmış işte toruna bakan anneanneler daha az depresyona giriyor filan annem diyo ki geçen sene işe gidicem çıkardın başıma bu sene ikinci çocuk vakası depresyondan çıkamıyorum ben uzun bir süre görüşmek istemediğine eminim benimle daha bunun yazı var diyor bir de onların yazlığına gidiyoruz ya artık alınma duygumu da kaybettim günü geçirmeye çalışıyorum

Emzirme sonrası meme ucuna anne sütü sürüp bir süre açıkta bırakmak çok işe yarıyor gerçekten.

Ya arkadaşlar burada meme ucu yara olanları çok okuyorum, bilmişlik taslamak hiç istemem ama memenin sadece ucunu emmesine izin vermiyorsunuz değil mi?
Meme ucunu işaret ve orta parmakla makaslamıyoruz, memeyi baş parmak ve işaret parmağıyla C şeklinde tutup veriyoruz. Memenin ucuyla birlikte o kahverengi kısmı (özellikle de meme ucunun altında kalan kısmı) alması lazım bebeğin. Ağzına uçla birlikte alt kısmı da sokmak lazım, emmeye başlayınca da tıkıştırabiliyorsanız tıkıştırabilirsiniz ağzına o kısmı. Tıkıştıramazsanız memeden ayırıp (ağzına parmak sokarak mesela) tekrar denemek lazım. Meme ucu yaralarının büyük çoğunluğu yalnızca ucu vermekten kaynaklanıyor çünkü, üstelik bebek bu şekilde alışırsa düzeltmek zorlaşır.

Yaa çok küçükler şimdi, ele avuca gelsinler bir, bıcır bıcır konuşmalara, şarkılar şiirler söylemeye, anneanneciğim babaanneciğim diye gidip boyunlarına sarılmaya bir başlasınlar, o zaman devran dönecek işte

Ya annen çok tatlı bence kendi annemden de bunu bekliyordum (kendi hayatına çok düşkündür ki bence bu çok güzel bir şey) ama beni çok şaşırttı. Meğer hep anneanne olmayı beklemiş

Kızlar bebeğiniz kaç günlük. Gazı var mı? Benim kız 5 günlüktü başladı ıkın ıkın bir hal. Gece uyumuyor hiç ıkınmaktan alttan üstten çok uğraşıyoruz çıkartıyor ama hiç bitmiyor siz neler yapıyorsunuz neler yiyip içip bebişe neler veriyorsunuz? Yazarsanız belki faydalanırız.

Kızlar kv hergün beni arıyor ve doğumdan önce de bizde kalmak istediğini söylüyor ama gerçekten ben yalnız olmam istiyorum, her gün aramasından da rahatsız oluyorum. Ben mi haksızım acaba

Eczacıya sorsan aslında? Tel ile de sorulabilir en yakındaki eczaneye. İlaçlar genelde bozulmaz da etkisini kaybeder, yani öyle zehirleyecek, dokunacak bir şey yapacağını sanmam ama hiçbir işe yaramamış olabilir tabii.

Bildiğim kadarıyla yenidoğanlarda gaz sorunu iki hafta dolduktan sonra başlıyor. Birçok doktora göre de annenin yediği içtiği
Şeylerin gazı bebeğe geçmiyor. (Alerji vb durumu olmadığı sürece tabii.) Beslenmem maalesef şeker ve çikolata ağırlıklı oldu benim bu ara, iyi bir örnek değilim o yüzden. Biz ayrıca Doktorun önerisiyle nbl damla kullanıyoruz. ıkınıp sıkılsa da sonuçta gazını çıkarıyorsa bir sorun yoktur belki aslında.

Biz aşırı bir sorun yaşamıyoruz şu an, genelde alttan çıkarıyor benimki, ıkınıp sıkıldığı da çok oluyor(özellikle gece bazen yarın saat sürüyor ama çıkarıyor sonuç itibariyle. (Bazen meme bitti sanıyoruz ama aslında o son gazı çıkarmak için birazcık daha emmeye ihtiyaçları olabiliyor.)

Kızlar kv hergün beni arıyor ve doğumdan önce de bizde kalmak istediğini söylüyor ama gerçekten ben yalnız olmam istiyorum, her gün aramasından da rahatsız oluyorum. Ben mi haksızım acaba

Yenidoğan bebeğin olduğu evde bence telefonlar sessize alınmalı

Kadıncağızın kötü bir niyeti olmayabilir elbette, belki kendince yardım etmek, destek olmak falan istiyordur ama bebekli bir lohusa olarak sürekli telefonla aranmaktan rahatsız olmak gayet normal bence.

Ben hala doğum yapmadım, her gün arıyor ne oldu sancım var mı geliyim sizde kalayım diyor, kötü niyetli değiller ama çok bunaldım gelince de kesin gitmek bilmicekler

Ah umarım o günleri iple çekiyorum
Ya annen çok tatlı bence kendi annemden de bunu bekliyordum (kendi hayatına çok düşkündür ki bence bu çok güzel bir şey) ama beni çok şaşırttı. Meğer hep anneanne olmayı beklemiş
Haha fazla açık sözlü Oyy yerim ya tadını çıkarın sakin sakin her gününüzün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…