Erken doğmasın lütfen derken vaktinden geç doğması yok muHahah evet evet saydılar beni deben de her sabah kalktığımda oğlum bugün gelmeyi düşünür müsün lütfen diyorum ama bir yanım da gelmesin diyor çünkü doktorum p.tesiye kadar izinliymiş eğer doğurursam nöbetçi doktor kimse o bakıyormuş
Ah canim benim cok zorlu bir surec zaten seninde ekstra agrilarin var sabretmekten baska caremiz yok benimde ara ara aglayasim geliyo bunaldim cok fazla ama sabir her guzel seyin bi cefasi oluyor gececek bu gunlerde gececek Allah sifa versin bi an once sana agrilarin bir gunde hemencik gecsin insallahKızlar psikolojik olarak kötü olan var mı? Ben saat 6’dan beri ağlıyorum. Ağrımda var zaten vajinada. Doktora gittim az enfeksiyon var dedi idrarda ilaç verdi. Toz bi tane. Ama ben çok kötüyüm. Uykusuzluk, ağrı, bebek… bu hayata ne zaman alışacağım bilmiyorum. Bi ses içimden keske cocuk daha yapmasaydın diyor. Oturup çocuk gibi ağlamak istiyorum sonrada derin derin uyumak. Bunları yazarken bile ağlıyorum su an.
Evet evet evet.. dün gece 2’den beri ağlıyorum sabah 8’de duş aldım ancak toparladım kendimi. Hiç ama hiç iyi değilim.. bebeği yatağına koyuyorum uyanıyor memede uyuyor.. o kadar doluyum ki hala ağlayasım geliyor hala..Kızlar psikolojik olarak kötü olan var mı? Ben saat 6’dan beri ağlıyorum. Ağrımda var zaten vajinada. Doktora gittim az enfeksiyon var dedi idrarda ilaç verdi. Toz bi tane. Ama ben çok kötüyüm. Uykusuzluk, ağrı, bebek… bu hayata ne zaman alışacağım bilmiyorum. Bi ses içimden keske cocuk daha yapmasaydın diyor. Oturup çocuk gibi ağlamak istiyorum sonrada derin derin uyumak. Bunları yazarken bile ağlıyorum su an.
Tamamınin gecmesi icin cok az kaldiYani ben eh işte ,
Tam dik doğrulup rahat yürüyemiyorum iki büklüm çok yavaş adımlarla hareket ediyorum. Sağa sola dönemiyorum suan için. Ama geçici bir süreç olduğunu düşünüp 1 hafta sonra iyi olacağım diyorum kendime
Benim dikişlerden çok karnım acıyor anlamadım ayağa kalkınca sanki karnım bereli gibi acıyor dikişler daha az acıyor belki de bastılar bilmiyorum. Oğlan hiç durmuyor sürekli ya meme ya kucak istiyor kısır dongude bütün gün ve gece uyumadık böyle devam ettiasıl olay eve gidip kızım ben eşim oğlum bir araya gelince başlayacak bakalım
Annem gelecek birazdan babam getirecek arabayla. Söyledim böyle böyle ben ağlıyorum bir türlü susamıyorum diye. Tekrar yalnız kaldığımda yine böyle olur muyum kiAnnen gittiği için böyle olmussundur.. Geri gelcek sanrm annen.. Bi süre daha destek olur ama uzun zamanda bakamaz, elbet yalnız kalıcaksın.. Darlandıgında yaz buraya, herkes aynı süreçlerden geçti, geçiyor valla
Sizde kimse yok mu yardımcı olacakEvet evet evet.. dün gece 2’den beri ağlıyorum sabah 8’de duş aldım ancak toparladım kendimi. Hiç ama hiç iyi değilim.. bebeği yatağına koyuyorum uyanıyor memede uyuyor.. o kadar doluyum ki hala ağlayasım geliyor hala..
Amin inşallah Allah razı olsunAh canim benim cok zorlu bir surec zaten seninde ekstra agrilarin var sabretmekten baska caremiz yok benimde ara ara aglayasim geliyo bunaldim cok fazla ama sabir her guzel seyin bi cefasi oluyor gececek bu gunlerde gececek Allah sifa versin bi an once sana agrilarin bir gunde hemencik gecsin insallah
E tabiiki Cook haklısın benim de aklıma binlerce şey geliyor ama süt için baya baya kendime şey diyorum yoo sütüm gelecek ki gelmeme ihtimali yok, yavrumu görünce iniverecek diye kendimi sürekli telkin ediyorum yoksa yok yani bir takarsam tam takarım düşünmemeye çalışıyorumNe bileyim ya sürekli bisiler aklima geliyor soruyom falan annelik öyle bir şey demekki teşekkürler canm cevabın güzel yorumun için
Benim 17.haftadan beri göğüslerimden sıvı geliyo doktorlara sorduğumda normal demişlerdi ilk süt deniliyormus ama doğumdan sonra bu kadar akar mi bilememKızlar. Doğum yapmayan arkadaşlar size bir sorum var şimdi göğüslernzden süt sivi faln geliyor mu yani benm hiç öyle bir durum yok kupkuru merak ettim acaba sütüm hiç olmicak mı anlamın da bu ??
Hshsgahsh valla çevremdeki herkes öyle diyor ve benim de ödüm kopuyor 41+ Lara kalırsam diyeErken doğmasın lütfen derken vaktinden geç doğması yok mu
Var herkes pervane.. ama yok duramıyorum.. ağlıyorum durduramıyorum. Bebeği bırakınca ben uyuyamıyorum alınca yine aynı memeyi bırakmıyor yatağına koyuyorum uyanıyor duvarlar üstüme üstüme geliyoSizde kimse yok mu yardımcı olacak
Evet kaliforniya eyaletindeyiz. Burada doğum doktorlarının hep özel muayenehanesine gidiliyor. Hastanede sadece tıbbı müdahale yapılıyor. Bizim doktor da özel ama cihazlar çok eski ve kullanmıyorlar. Beni hiç nts ye de bağlamadı örneğin. O yüzden tedirgin ediyor bu süreç beni. Şimdi suni sancı çıktı bir de. Bebeğimi detaylı da görmüyoruz. O yüzden bir an önce doğsun sağlıkla inşallah diye dua ediyorumyoksa suni sancı da olur. Çünkü muayenelerin içeriği bence yetersiz
Annem gelecek birazdan babam getirecek arabayla. Söyledim böyle böyle ben ağlıyorum bir türlü susamıyorum diye. Tekrar yalnız kaldığımda yine böyle olur muyum kiben diyorum ki beni etkileyen bi seyde galiba bu basıma gelenler. İnan bu vajinamdaki ağrıyla, idrarımı yapamamla kafayı yiyeceğim. Affedersin ama işemeye korkar oldum.
Şuan bunu kullanmak içinde erken canım sadece serum fizyolojik ve nazal nem öneriyor bize doktor. Bununla çok zorda kalınca çekebilirsiniz ama ödem oluşturuyor dedi. Benim kız da dolu ama kusunca balgam çıkarıyor bir de açıyorum sürekli işte. Eğer sümük ucuna kadar geldiyse yumuşak peçeteyle kıvırıp alıyorumKızlar şimdi benimkinin o minnak burnu hafif dolmuşburun temizliği için sadece babyvac almıştım ama onu hastalık dönemi için ve de biraz büyüdüğü dönem için kullanmam iyi olur gibi.
Şimdi ben ne almalıyım, neyle temizlemeliyim? Önerileriniz nedir? Basit günlük temizlik için şöyle bir şey alayım diyorum ne dersiniz?
Öyle yapmaya calısıyorum ama bebek ağladıkça bende ağlamak istiyorumİşte kendi sıkıntıların üstüne bebek bakımı eklenince ballı kaymak oluyo, depresyona zemin hazırlıyor.. Ama bu ruh halinden çok derim.. Eger kötüyüm dersen hep, kötü oluyosun.. Beyin gücüne cok sınanıyorum ben.. 36ya kadar hep iyiyim deyip gectım, daha yeni yeni belim ağrımaya basladı kasıklarım fılan ara ara agrıyor.. Bugun yine temızlıkcı abla geldi, yıne az bucuk bişiler yaptım düşün.. Cunku iyiyim diye konsantre edıorm kendımı.. Kötüyüm dersen o kuyuya girince çıkamıyorsun.. Ağrım da yok deyıver kendıne.. İyiyim diye düşün hepetkısını görceksin
Allah yardımcımız olsun. Benim bebeğim gene iyiydi bu gaz sancıları bizi berbat etmeye başladı.Var herkes pervane.. ama yok duramıyorum.. ağlıyorum durduramıyorum. Bebeği bırakınca ben uyuyamıyorum alınca yine aynı memeyi bırakmıyor yatağına koyuyorum uyanıyor duvarlar üstüme üstüme geliyo
Bende hiç öyle hamileyken süt gelmedi hiç mememi de sıkmadım ben. Normal doğumda da emzirdim o an, sezaryende olmaz sandım ama en azından kokusunu alsın diye çıkardık memeyi. Azıcık sıktı hemşire iki üç damla içti hemen. Sadece sütün tadını alıp çıkardılar ya hemen onu ben bi saat daha kaldım masada bir de titreme sorunum vardı, gittim çok ağladı sütün tadını alınca dedi hemşireE tabiiki Cook haklısın benim de aklıma binlerce şey geliyor ama süt için baya baya kendime şey diyorum yoo sütüm gelecek ki gelmeme ihtimali yok, yavrumu görünce iniverecek diye kendimi sürekli telkin ediyorum yoksa yok yani bir takarsam tam takarım düşünmemeye çalışıyorum
Çok iyi motive ediyosn kendini tebrik ederim bende artık öyle yapacmE tabiiki Cook haklısın benim de aklıma binlerce şey geliyor ama süt için baya baya kendime şey diyorum yoo sütüm gelecek ki gelmeme ihtimali yok, yavrumu görünce iniverecek diye kendimi sürekli telkin ediyorum yoksa yok yani bir takarsam tam takarım düşünmemeye çalışıyorum
İnşallah akarr canm istediğin gibi olur inşallahBenim 17.haftadan beri göğüslerimden sıvı geliyo doktorlara sorduğumda normal demişlerdi ilk süt deniliyormus ama doğumdan sonra bu kadar akar mi bilemem
Sen biraz dinlen annen geldiğinde uyumaya çalış duş al hatta dışarda bir kahve için ya da azıcık yürü bebekten biraz uzak kal. Kendini bu kadar yıpratma şuna çok inanıyorum bizim ruh halimiz bebeğe geçiyor. Sen sakinsen bebekte daha sakin, sen telaş yaptıkça stres yaptıkça o da daha huzursuz oluyor. Bende de ilkinde bu çocuk aç bu çocuk aç diye sürekli çocuğu veriyorlardı beni emzik yapmıştı. Bunda 10 dk emziriyorum doydu bu kadar yeter bak gazı var sen ilgilen diyorum verip gidiyorum. Biraz da bizi kullanıyorlar anneyiz diye 24 saat emzirecek tutacak halimiz yok sonra işte çocuk bize bağımlı oluyor senden başkasında uyumuyor vs vs. Bunda o kadar rahatım ki evde müsait olduklarında evden kaçacak delik arıyorum inan biraz kendini dinle uyu. Bugün yarım saat uyumuşum öğlen, uyumakla bayılmak arası bir şey üstüm başım süttü. Uykusuzlukta sütü çok etkiliyor. En kısa zamanda geçecek bu ruh hali merak etme sen yarın biraz sağ sütünü annen bebekle kalsın bi saat hiç bir şey olmazÖyle yapmaya calısıyorum ama bebek ağladıkça bende ağlamak istiyorum
5.günden bildiriyorum, kesinlikle aynıDoğum yapan anneler size bi sorum varbebeginizin karninizdaykenki hareketleriyle dogduktan sonra ki hareketleri arasinda fark var mi?
benim bebe aşırı hareketli degil oldum olasidogunca tam tersi mi olur acaba merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?