- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Öyle yapacağım yarın yoksa oynatıcam çünküSen biraz dinlen annen geldiğinde uyumaya çalış duş al hatta dışarda bir kahve için ya da azıcık yürü bebekten biraz uzak kal. Kendini bu kadar yıpratma şuna çok inanıyorum bizim ruh halimiz bebeğe geçiyor. Sen sakinsen bebekte daha sakin, sen telaş yaptıkça stres yaptıkça o da daha huzursuz oluyor. Bende de ilkinde bu çocuk aç bu çocuk aç diye sürekli çocuğu veriyorlardı beni emzik yapmıştı. Bunda 10 dk emziriyorum doydu bu kadar yeter bak gazı var sen ilgilen diyorum verip gidiyorum. Biraz da bizi kullanıyorlar anneyiz diye 24 saat emzirecek tutacak halimiz yok sonra işte çocuk bize bağımlı oluyor senden başkasında uyumuyor vs vs. Bunda o kadar rahatım ki evde müsait olduklarında evden kaçacak delik arıyorum inan biraz kendini dinle uyu. Bugün yarım saat uyumuşum öğlen, uyumakla bayılmak arası bir şey üstüm başım süttü. Uykusuzlukta sütü çok etkiliyor. En kısa zamanda geçecek bu ruh hali merak etme sen yarın biraz sağ sütünü annen bebekle kalsın bi saat hiç bir şey olmaz
Kaç günlük ve kaç kilo bebeğin? Benim bebeğimden örnek vereyim ne zaman doyarsa o zaman aglamayı kesiyor. Memelerle işi bittikten sonra 30 cc mama veriyorum uyuyor aglamıyorsa doymuştur, yok hala ağlıyor, aranıyorsa bir 30 cc daha veriyorum uykuya dalıyor. Böylelikle 5.günü de sarılık olmadan atlattık çok şükür. Dün çoçuk doktoruna götürdüm bahsettiğim ikinci 30 cc yi o ekledi ve ilk 15 gün bebeler sadece açlıktan ağlıyordur karnı tok başka bir derdi vardır diye düşünme emzire bildiğin kadar emzir yine ağlıyorsa bir 30cc mama daha ver, doyduğunda o zaten bırakır veya fazlasını kusar dedi.Aynen benimde 60 cc çıkıyor sağınca ama hala aranıyor sürekli vicdan yapıyorum ve memede yaşıyoruz doymasını bekliyorum ama mama verince doyuyor ve 3 saat uyuyor sürekli kafamda acaba aç mı diye düşünmekten çıldırmak üzereyim
Aynen öyleBende hiç öyle hamileyken süt gelmedi hiç mememi de sıkmadım ben. Normal doğumda da emzirdim o an, sezaryende olmaz sandım ama en azından kokusunu alsın diye çıkardık memeyi. Azıcık sıktı hemşire iki üç damla içti hemen. Sadece sütün tadını alıp çıkardılar ya hemen onu ben bi saat daha kaldım masada bir de titreme sorunum vardı, gittim çok ağladı sütün tadını alınca dedi hemşireAynen bende hep o kafadayım gelmeme ihtimali yok, başka çaresi yok gelecek
Ne yapayım kötüyü düşünmektense bu daha mantıklı geliyorÇok iyi motive ediyosn kendini tebrik ederim bende artık öyle yapacmİnşallah istediğin gibi olur ya hepimizin sütü yetsin yavrularmza inşallah
İnşallah akarr canm istediğin gibi olur inşallahhayırlısıyla
Neden siz mama veriyorsunuz sütünüz mü azKaç günlük ve kaç kilo bebeğin? Benim bebeğimden örnek vereyim ne zaman doyarsa o zaman aglamayı kesiyor. Memelerle işi bittikten sonra 30 cc mama veriyorum uyuyor aglamıyorsa doymuştur, yok hala ağlıyor, aranıyorsa bir 30 cc daha veriyorum uykuya dalıyor. Böylelikle 5.günü de sarılık olmadan atlattık çok şükür. Dün çoçuk doktoruna götürdüm bahsettiğim ikinci 30 cc yi o ekledi ve ilk 15 gün bebeler sadece açlıktan ağlıyordur karnı tok başka bir derdi vardır diye düşünme emzire bildiğin kadar emzir yine ağlıyorsa bir 30cc mama daha ver, doyduğunda o zaten bırakır veya fazlasını kusar dedi.
Ben doğumdan 2 gün önce bakmıştım 8 haftada geliyodu diye geliyodu valla hemen geldi o yüzden ama şuan azaldı sağdım emdiklerinden sonra dolu geliyodu 30 bile çıkmadı kızımdaki gibi olucak diye çok korkuyorumYok gelmıo süt, ılkınde de gelmemişti.. Öyle hemen tak diye gelmio ya süt.. Bi tek Bi arkadaşım oyleydı, bekarken süt gelıodu memesinden ama onun hormonlardan dolayıydı..
Canım öyle oluyor, bende bide arada hastalıktan kalma öksürük vardı o ençok canımı yakan oluyordu, şükür geçti o. 5.günde adımlarım baya hızlandı evin içinde dört dönüyorum. Sadece karnım şiş ve eğilemiyorimYani ben eh işte ,
Tam dik doğrulup rahat yürüyemiyorum iki büklüm çok yavaş adımlarla hareket ediyorum. Sağa sola dönemiyorum suan için. Ama geçici bir süreç olduğunu düşünüp 1 hafta sonra iyi olacağım diyorum kendime
Benim dikişlerden çok karnım acıyor anlamadım ayağa kalkınca sanki karnım bereli gibi acıyor dikişler daha az acıyor belki de bastılar bilmiyorum. Oğlan hiç durmuyor sürekli ya meme ya kucak istiyor kısır dongude bütün gün ve gece uyumadık böyle devam ettiasıl olay eve gidip kızım ben eşim oğlum bir araya gelince başlayacak bakalım
Bizde de bebek çıkınca çocuk doktoru baktı sonra ten tene temas yaptık. Ben emzirmek istiyorum dediğimde doktorla da ikinci doğum olunca tabii emzir ama çok oynama çocukla dediAynen öyleben hastaneye sordum ten tene temas varmış ama doğduğu gibi maalesef emziremiyormuşum odaya çıkınca emzirecekmişim olsun dedim keşke doğduğu gibi emebilse ama sağlıkla doğsun da odaya çıkınca da razıyım dedim kendi kendime
Sana 22. Günden katılıyorum bu duruma nasıl alışılır ki18.günden bildiriyorum. Asla alışamıyorum uykusuzluğa çıldırmak üzereyim
Yalnız değilsin bende arada kendimi kötü hissediyorum. Annemi yanımdan asla ayırmak istemiyorum ona sürekli kalmasını söylüyorum birlikte büyütelim diyorum çünkü inanılmaz korkuyorum yalnız kalmaktan sanki yetemeyecekmişim hissi geliyor. Geçen bi günlüğüne annem gitti ertesi sabah kahvaltı yapmaya vakit bulamadığım için bayılmak üzereydim başladım ağlamaya.. uykusuzluk çok kötü Allahtan annem varda gündüzleri ona bırakıp uyuyorum ama o gidince nolcak nasıl olcak bilmiyorum.. herşeyin üstesinden nasıl gelinecek bilmiyorum çok endişeliyim inşallah normalleşirizKızlar psikolojik olarak kötü olan var mı? Ben saat 6’dan beri ağlıyorum. Ağrımda var zaten vajinada. Doktora gittim az enfeksiyon var dedi idrarda ilaç verdi. Toz bi tane. Ama ben çok kötüyüm. Uykusuzluk, ağrı, bebek… bu hayata ne zaman alışacağım bilmiyorum. Bi ses içimden keske cocuk daha yapmasaydın diyor. Oturup çocuk gibi ağlamak istiyorum sonrada derin derin uyumak. Bunları yazarken bile ağlıyorum su an.
Ben de kullanıyorum pregnacare takviyesini. Sütüm çok değil açıkçası ama o ilacı daha çok değerlerim alt üst olmasın diye kullanıyorum.Alyaliya canım pregnacare nasıl etkili oluyormu sütüm azaldı gibi hissediyorum korktum dün sipariş geçtim kızımda kullanmıştım ama meme reddi olduğundan etkisini tam anlayamamıştım merak ettim süt kalitesinide arttırıyor diye biliyorum öyle mi ?
Herkese merhaba. 37+1 hamileyim ve ss2vd yapacağım inşallah. Sizlerden dua bekliyorum. Haftaya doğururum diye düşünüyorum. Herkese hayırlı sağlıklı güzel doğumlar diliyorum. Doğuranlara da mutlu ömürler diliyorum.
Annem benden arabayla yarım saat uzaklıkta oturuyor. Az önce yani saat 11’de geldi gel deyince. Ben demiştim dünden önceki gün sen git pazar günü gel hem ben alışayım vs ama yok yapamadım deliricem sandım.Yalnız değilsin bende arada kendimi kötü hissediyorum. Annemi yanımdan asla ayırmak istemiyorum ona sürekli kalmasını söylüyorum birlikte büyütelim diyorum çünkü inanılmaz korkuyorum yalnız kalmaktan sanki yetemeyecekmişim hissi geliyor. Geçen bi günlüğüne annem gitti ertesi sabah kahvaltı yapmaya vakit bulamadığım için bayılmak üzereydim başladım ağlamaya.. uykusuzluk çok kötü Allahtan annem varda gündüzleri ona bırakıp uyuyorum ama o gidince nolcak nasıl olcak bilmiyorum.. herşeyin üstesinden nasıl gelinecek bilmiyorum çok endişeliyim inşallah normalleşiriz
Çok geçmiş olsun. Ateşin var mıydı?Galiba doktora yazdım gel idrar testi yapalım ve alttan muayene edeyim dedi. Sezaryen yerimdeki iltihaplanma da hala geçmedi
Benim annem il dışında yaşıyor o yüzden hiç göndermek istemiyorum her istediğimde gelemeyecek diyeAnnem benden arabayla yarım saat uzaklıkta oturuyor. Az önce yani saat 11’de geldi gel deyince. Ben demiştim dünden önceki gün sen git pazar günü gel hem ben alışayım vs ama yok yapamadım deliricem sandım.
Ateşim hiç yoktuÇok geçmiş olsun. Ateşin var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?