2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
1-2 saat uyuyim dedim çocuğumun başına gelmeyen kalmadı annem gece 2de mama verip uyutmuş bende 4.30 gibi uyandım baktım eşim susturmaya çalışıyor acıkmış sen uyumaya devam et mama vericem dedi tamam dedim. Çocuk içtiği andan sonra şelaleye döndü ağır gelmiş tabi akıllı kocam beni düşünüp uyu dediği için

Hey maşallah bunlarla olsum bi zahmet neyse en azından vitamin takviyesi olur banada
Hastane enfeksiyonu diye bişey var evet ama o ateş falan yapar,
Senin dikiş yerinin enfeksiyonu vücuduna yayılmış muhtemelen crp yüksek antibiyotik vermediler mi ?
Aslında çıkarkende yazmaları lazım antibiyotik bana 2 farklı verdiler kullandım ama 7 gün bıraktım gibi bişey oldu o gün içmemiştim tam bıraktım kaşıntı başladı hepten içmedim alerji yapmış bende,
Sıka sıka boşaltmk nedir ya düşününce bile kötü oldum inşallah toparlarsın hemen
Banda doktorum akarsa kokarsa gel dedi

Bişey sorucam bebeklerin başında biri nöbet tutuyor mu hala, eşimle annem dönüşümlü nöbetleşştiler bebekler odada,anneme bugğn gelme dedim, kızımla ben yatağımda yatıyoruz eşim beni uyutma taraftarı hep dinlenmem için ama çok derin uyuyorum bu hafta bende içeriye geçicem eşim gidene kadar alışmam lazım uykumun hafif olması gerek
Yatak odamda olsak tek korkarım duymam diye büyük kızım tek içeride yatamaz nasııl olucak bilmiyorum

Berbat haldeyim ağlamaktan canım cıktı sütüm bile azaldı

Kızlar ben artık şey düşünmeye başladım bence bana ameliyatta enfeksiyon kaptırdılar. Allah cezalarını versin.
Canım hastane enfeksiyonu öyle bir şey değil allah korusun çok ciddi bir durum. Senin için üzüldüm ama psikolojik olarak öyle hissedersen daha zor olur.

Benim bütün doğumlarım Yusuf Olgaçta oldu. İlk oğlum sezeryan, ikincisi ssvd şimdi nasipse kızım olacak o da tekrar ssvd yapacağım. Neden sıcak bakmıyor doktorunuz?

Ben ilk doğumu gebelık kolestazından 33.haftada yaptım.. Bu 2.gebelık, aradan 4 sene gectı gerçi.. Ama devlette bile yapılmıyor ssvd.. Zeynep kamilde yapılıomus eskiden, orda bir kere rüptür olmuş sonra ssvd polıklınıgını kapatmışlar.. Şimdi de yine devlette takıp edılıorm ama pek sıcak bakılmıyor gibi riskli oldugu için.. Ekip lazım filan dedi gecen

Ne yapayım kötüyü düşünmektense bu daha mantıklı geliyor
Tabiki de öyle her zaman pozitif düşünmek gerekir zaten, herşey beyinde bitiyor orda olumluyu ikna ettiğin sürece herşey daha da güzel geçiyor kesinlikle buna inanıyorum bende ...

Ama çok da kafana takıosun.. Olabılır de yani.. Kendini heder edecek kadar büyük bişey degıl.. Ilacları iç bakalım ne olcak.. Daha kac gun oldu ıcmeye baslayalı.. Hemen gecmez Kı enfeksiyon
Ağrı sancı olunca insan başka bir şey düşünemiyor ki ama tabi enfeksiyondur geçecek gidecek. Ateş olmaması da iyi bişey yagmurcicegii

Bebeğe sütümü götürmek istiyorum gelmiyordu ama bu sabah başladı gibi inşallah devamı gelir Sormak istediğim şey lansinoh elektrikli ile yapıyorum kaç dk denemeliyim max

Yok ya, dünyanın en güzel şeyi. Dünyanın en güzel minik elleri ayakları kısa bir süreliğine seninle, sonra hemencecik büyüyorlar. Dün memeni çekiştiren bebek bir bakıyorsun okula başlamış. Bunlar çok güzel deneyimler aslında ama bir nedenden ötürü bu süreç acılı - ağrılı geçerse ve uyusuzluk da üzerine binerse anne pek keyfini süremiyor. Bence birkaç püf noktası var bu işin. Öncelikle acı verici bir deneyime dönüşmesin diye emzirme konusunda önceden bilinçlenmek (emzirme eğitimi almak, videolar izlemek vb.) lazım. İkincisi sezaryen olunuyorsa ameliyat yerine iyi bakmak lazım, doktorun önerilerine harfiyen uymak lazım, üçüncüsü de uykusuzluğa dayanamayanların her fırsatta uyuması lazım. (Ben mesela 22.00 -01.00 arası kendime vakit ayırmak yerine bebeği güzelce emzirdikten sonra babasıyla salonda bırakıp uyuyorum, gece de iki üç saat kesintisiz uyuyabiliyorsam yetiyor). Acı ve uyksuzluk birleşirse hiçbir şeyden keyif alamaz insan. Yoksa gerçekten, su çok güzel aslında

Bebeğe sütümü götürmek istiyorum gelmiyordu ama bu sabah başladı gibi inşallah devamı gelir Sormak istediğim şey lansinoh elektrikli ile yapıyorum kaç dk denemeliyim max

Max kısmını bilmiyorum ama bebek yanında değilse üç saatte bir ortalama on beş dakika öneriliyor. Memeler zorlanmıyorsa daha uzun da olabilir herhalde. Ama yeni gelmeye başladıysa ilk gün bir seferde 10-30 arası çıkması normal (daha az da çıkabilir tabii), ertesi gün artacaktır.

Berbat haldeyim ağlamaktan canım cıktı sütüm bile azaldı

Çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sen hem lohusa depresyonu, hem enfeksiyon ağrısı hem de uykusuzluk çekiyorsun, resmen kombo olmuş. Kötü hissetmen çok normal. Doktor antibiyotik vermedi mi acaba? Enfeksiyon durumunda antibiyotik verilir diye biliyorum yanılmıyorsam, o da hemen etkisini göstermeyebilir ama iyi değilsen başka bir doktora gidip yarana da baktır. Sürmelik bir şey vermedi mi hiç?

Senin uyuman lazım bence bir de. Dışarı çıkıp hava almak psikolojine iyi gelecektir muhakkak ama fizyolojik açıdan uykuya da ihtiyacın olabilir, iyileşmene de faydası olur.

Teşekkür ederim maalesef yanımda değil, dediğiniz şekilde devam edeyim şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…