2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Berikko canım çok üzüldüm vallahi ama seni tanıdığım kadarıyla sen çok güçlü bir kadınsın inşallah üstesinden geleceksin aslında en güzeli eşinle başbaşa yapmak herşeyi ama sezeryan ağrısı vs tabiki annene ihtiyacın olacaktır gündüz gelse bile en azından işlerine yardım eder sende hbrbrkle olursun Eymen çok şükür zaten tam gğn okulda oluyor sanırım inşallah doğumunda çok kolay olur hemen toparlanırsın belkide kimseye ihtiyaç duymazsın benim ilk sezeryanım çok güzel geçmişti 3 gün evimi süpürebilordum rabbim sana böyle rahatlık versin inşallah sen başarırsın arkadaşım

Çok üzüldüm bu duruma gerçekten çok üzücü bir şey bu. Ablam sezaryen doğumun ikinci günü kalkıp evini falan süpürmüştü. Belki seninkide gayet güzel geçer. İlk çocuğundan tecrübelisin annelik olarak umarım her şey çok güzel olur senin için ama sen yaparsın bana bile nasıl akıllar verdin kendinede öyle düşün her şeyin üstesinden gelirsin canım benim

Canım kendini çok sıkıntıya sokma bende çok dert ediyordum yok yatmam gerek nasıl olcak filan ama günler geçiyor bir şekilde Hastane dışında ben dediğim gibi sadece emzirirken oturabildim hep Badeyle ilgilenmek zorunda kaldım çünkü tutamadılar. Ama şansıma yenidoğan bebek çok sakin çıktı hep uyudu nerdeyse gündüzleri beni hiç üzmedi gece de uykusuzluğa zaten antremanlıydım ben Yani demeye çalıştığım Allah bir kolayını veriyor merak etme sen, kimseye muhtaç gibi hissetme Allahtan Eymen okula gidiyor yoksa çok kötü olurdu da Eşinin babalık izni vardır belki yıllık izninden biraz kullanır öyle tek başınıza bile halledebilirsiniz. Sen hiç üzme kendini, Allah yardımcın olsun

Bakalım inşallah hersey yolunda gider.. Ya işte kesin ilki gibi olurum diyemiyorum, noolcagı belli olmuyor ki.. Bende ilkinde çok iyiydim.. O zmn tamam üzücüydü ama Eymen kuvozdeydı, o gelene kadar ıyıce normal hale gelmiştim.. Şimdi bebek de yanımda olcak bakalım inşallah hepsını atlatırım.. Eymen okulda allahtan, ama Bı ıkı gun göndermem diye düşünüyorum annem oldugu gunlerde, aklı kalır evde naapıolar filan diye.. Ondan sonra valla aglarsa da okula gitcek Bi sekılde.. Mecburum İnş hemen ayaklanırım

İnşallah ya, hani bilebilsem hemen ayaklancamı anneme gelme bile dicem o derece.. Zaten iyi olursam eve gelınce 2 3 gun snra gelme dicem.. O da rahat eder artık

Bu zmna kadar hiç düşünmedim bile bunları kendımı strese sokmamak için.. Ama yani bi sefer işim düşmüş sana, dibimdesin, arabayla 10dk sürüyor o derece.. Ki ona ragmen gelme dedi gitmedim, gel dedi gittim, dedıklerını yapıorm ama Bi sefer de sen yap ya.. Neyse dedıgın gibi bakalım o vakte çıkalım da ne olcak nasıl olcak bilmiyorum

Arkadaşlar doğum yapalı iki gün oldu. Hala sütüm gelmedi Zamanı vardır daha ama sizlerde durum nasıldı? Bol su ve dinlenme harici önerileriniz var mı?

Kızlar birşey okudum sizin de haberiniz olsun. Bebeklerin 3. haftalarında harika haftalar denilen ataklar olurmuş. Huy değiştirdi diyeceğimiz haftalar olabilirmiş. Yani daha çok kucak isteme anneye daha çok düşkünlük, beslenmede huzursuzluk, iştah artış yada azalış olabilirmiş. Bizim de bu hafta iştahında azalış oldu sanki. Birde aşırı kucak istiyor öyle değildi. Kucağımızda uyuyor yatırdığın an gözler fal taşı gibi o çok zorluyor bizi cidden

Arkadaşlar doğum yapalı iki gün oldu. Hala sütüm gelmedi Zamanı vardır daha ama sizlerde durum nasıldı? Bol su ve dinlenme harici önerileriniz var mı?
İki gün benim de gelmedi daha doğrusu sarımsı sütten az az geliyordu. Hatta benim sütüm gelmeyecek diye hüngür hüngür ağladım. Çocuk katıla katıla ağlıyordu mama yaparken ağlıyordum. Börülce yemeği süt yaparmış ondan yedim. Birde e bebekte emziren anneler için çay hediye gelmişti onun da işe yaradığını düşünüyorum sütü artırıyor bence. Çok emzirmeye çalıştım süt gelmese de deniyordum, birde emmediği zamanlar da sütü sağdım az birşey geliyordu ama öyle arttı sanırım.

Evet canım ilk 10 gün falan annemin yardımını aldık ama sürekli bizimle değildi gece çocuklarıın başında durup eşimle nöbetleştirer yemek yapıp gönderiyodu, evet gerçekten büyük kızımın bişey yapıcak korkusu olmasa tetikteyim sürekli çünkü daha rahat bakarmışım, gerçekten ilkleride düşünüyosun ilgi istiyolar o daha çok yoruyor insanı ama alışıcaklar bu bi süreç inşallah daha sağlıklı atlatırız bu zamanları hem ilkler onlar hem biz ben daha ağlama moduna girmedim 3 çocukla dur bi pazartesi olsun birlikte ağlarız

Kızlar siz bebeklerinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Benimki ya ağlıyor ya memede ya da uyuyor. Uzanıp ağlamadan durduğu vakit yok. Sanki ikimiz de robot gibiyiz. Ne yapabilirim bilmiyorum
Seninle aynıyız benimki kesinlikle yatağında durmuyor bütün gün kucağımda uyuyor ne iş yapabiliyorum ne hareket edebiliyorum yerine koyduğumda başlıyor ağlamaya

Benim de eşim pazartesi baslıyor işe 2 cocukla yalnız kalcam bakalım nasıl olcakkk

Bir de kızlar geceleri nasıl yapıyorsunuz uyuyabiliyor musunuz? 2 saatte bir beslenme olayı gerçekten çok yorucu oluyor zaten besle gaz çıkar uyut derken 1 saat geçiyor kalan bir saatte uyku yetiyor bu durum ne zaman düzelecek

Göğüsleriniz terbiye olmaya başlamış olabilir. İlk hamilelikte genelde geç ikncş üçümcü de erken oluyor.
Evde küçük abi abla olanlar hayat nasıl gidiyor size? Alıştılar mi? Tekmisiniz, yardım edeniniz var mı?
Anneanne dayı vardı 1 aydır. Onlar gittiler. Yalnız kaldık. 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşayan bir kızım var. 27 aylık. Çok zor geçiyor günler. Oturup akşamları saatlerce ağlıyorum. İkisine de haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Büyük kızım oyun istiyor kendi başına oyuj oynama maksimum 1-2 saattir geri kalan zamanlarda hep anne oyun oyun diye peşimde koşuyor küçüğü de emmek istiyor ikisi aynı anda ağlayınca ne yapacağımı bilemiyorum. Haftanın 2 günü okul öncesi okuyam bir kızla oyun oynaması için anlaştım. İnşallah bir nebze olsun kızıma faydası olur çünkü çok anneci bir kız ve biz hep etkinlikle oyunla kitapla büyüdük. İlgi hep ondaydı şimdi ise eve yabancı birinin girmesi düzenini alt üst etti. Normalde tuvalet eğitimini bitirmiştik başa döndük. Ama kardeşini çok seviyor sürekli elini tutuyor başını okşuyor öpüyor. Tek duam birbirlerini çok seven iki kız kardeş olmaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…