2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

O konuda haklısın, birinin paspas ettiğini başkası baş köşeye koymuyor ama aslında bu yalnızca sen inanırsan böyle. Senin değerini annen de olsa bir başkası belirlemiyor aslında. Olayı kişiselleştirdiğin veya kendini kurban gibi gördüğün sürece bu böyle sadece. Ben anneliğin kutsal olduğuna inanmıyorum. Annen annelik etmemeyi seçmiş olabilir, bu onun tercihi ve bence bunun kavgasını vermenin zamanı değil (ki sen de vermiyorsun zaten gördüğüm kadarıyla haklı olarak) ama burada konu sen değilsin. Anne kız veya kaynana gelin ilişkisi hiç değil. Bu insanlar anneanne babaanne olmak istiyorlar mı, konu o. Orada bir tercih yapmak zorundalar ve yerinde olsam, bu zorunluluğu gözlerine gözlerine sokardım. (Ki şahsen gerektiğinde sokmaktan çekinmiyorum). En önemli şey sağlıkla evladına kavuşman şu aşamada tabii ki, ondan sonra da en büyük iki sorunun eymeni okula bırakmak ve yemek olacak. İkinci gün cam silecek, ev süpürecek vs. Kondisyonda olursan ne ala ama bence olsan bile o işleri yapma, hiçbir acelesi yok. Elzem olan yemek ve okula bırakma konularına da iş durumuna göre eşin katkıda bulunamayacaksa, açık ve net bir dille talepte bulunmaktan çekinme. Sen kimseye el açmıyorsun, kimseden bir şey dilenmiyorsun. Kimse de kızına veya gelinine lütufta bulunmuyor. Bir (hatta iki) torun var ortada, o torunun sefasını sürmek isteyenler elini taşın altına sokacak. Kimseden rica etmene bile gerek yok. Anne şu iş yapılacak, senden bekliyorum. ha, yapamaz mısın? Babaannesi, senden bekliyoruz. Net. Talepkar bir tabiatın olmayabilir (normalde benim de yoktur) ama dediğim gibi, bu mesele aslında senin kişisel meselen değil. Talepler de sana ait değil zaten, yaşamsal mecburiyetler. Hayatınıza dahil olmak isteyenler bir zahmet görevini ödevini bilecek. Herkes haddini de bilsin ödevini de bilsin.

Arkadaşlar doğum yapalı iki gün oldu. Hala sütüm gelmedi Zamanı vardır daha ama sizlerde durum nasıldı? Bol su ve dinlenme harici önerileriniz var mı?

Emzirmek. Bol bol emzirmek, emzirmeyle sorun yaşanıyorsa da emziriyormuş gibi iki üç saatte bir sağım yapmak (ilk günler tercihen elle veya manuel makineyle. Profesyonel makinelerle ilk günlerin sütünü sağmak çok zor). Bildiğim kadarıyla herhangi bir takviyenin sütü artırdığına dair bilimsel bir kanıt yok ama mayalı şeylerin (malt içeceği, alkolsüz bira, boza vb), tahin, bulgur, kuru meyveler, hoşaf vb gibi bazı gıdaların faydasına inanılıyor geleneksel olarak. Bir de eczanelerde satılan takviyeler var ama bence birkaç gün sağım ve emzirme denedikten sonra sonuç alınmazsa doktordan tavsiye istemek daha doğru olabilir.

Ben artık 2 saatte bir beslemiyorum. Kendisi uyanıyor artık. Uyanınca besliyorum 4 saati geçirmiyorum. Bildiğim kadarıyla anne sütünü biberonla veriyordun. Acaba bir beslemesini eşin mi yapsa? Biz eşimle genelde öyle yapıyoruz. İnan çok rahat oluyor. Genelde eşim de beslese ben de illaki uyanıyorum ama geçenlerde uyanmamışım 6 saat kesintisiz uyumuşum Allahım mükemmeldi

Canım sen artık bebeğin kendisinin uyanmasını bekleyebilirsin 2 saat diye sartlamana gerek yok

Yaa ben 2 yaşını geçti sanmıştım. Gerçi benimki de 30 aylık büyük değil ama beceremedik aynı evde
Kızım tam 24 aylık. Ama ben 2 gün hastanede kaldığımda bile çok etkilendi daha yeni kendine geliyor. Okul için hazır değil. 6 ay bile fark ediyor eminim size çok iyi gelecektir en çokta sana. Evde 2 çocuk çok zor

Ağlamayalım inşallah kolay alışırız. Bu arada benim kız bugün kardeşine kuru üzüm yedirmek istedi. allah korusun ya yanında olmasaydım. Çok dikkatli olmamız gerekli

Ağlamayalım inşallah kolay alışırız. Bu arada benim kız bugün kardeşine kuru üzüm yedirmek istedi. allah korusun ya yanında olmasaydım. Çok dikkatli olmamız gerekli
Evet yalnız bırakmaya gelmeyecek benimkide sarılmak istiyor hızını alamıyor müthis tempo bekliyor bizi

2 beslemeyi eşim yapıyor 4 saat uyuyabiliyorum buda her zaman olmuyor en çok kucakta olması yoruyor bizi

Canım gece ve gündüz sütü kac saatte bir sagiyorsun.benim bebek memeden emmiyir pek.biberon ile de ite kaka.cunku uyanmiyor uyansa da memede iki dakika cekip uyuyor.cildirmaya az kaldi doktorum nerede

Benim kızımda 24 aylık ve bizde tuvalet eğitimini yeni tamamlamıştık neyseki korktuğum olmadı. Kardeşinden görüp bez ister sanmıştım ama yapmadı henüz. Oyun ablası bende düşünüyorum aslında ama henüz karar vermedim. Benimki 2 saat bile tek oynamıyor. Hep yere oturmamı istiyor sezaryen dikişlerim patlıcak az kaldı.

Nee? Altı saat kesintisiz uyku mu? Sana üstat diyoruz bundan sonra

Ayy en korktuğum şey senin kızın küçük olduğu için daha çok dikkat etmen gerekiyor daha bilmiyodur o bile minnacık Arya biliyor sadece anne sütü biberoon içmesi gerektiğini ama hiç belli olmaz tabi, yapma diyincede inadına yapıyor benim kızım ters tepiyo birazda benden çekiniyor hayırı biliyor ama babasıyla şımarıyor çok karışık Allah yarcımcımız olsun

Canım gece ve gündüz sütü kac saatte bir sagiyorsun.benim bebek memeden emmiyir pek.biberon ile de ite kaka.cunku uyanmiyor uyansa da memede iki dakika cekip uyuyor.cildirmaya az kaldi doktorum nerede
Ben her zaman Sütümü sağıp biriktiremiyorum ben çünkü fazla değil benim de ilk haftalarda öyleydi bebek asla emmiyordu uyanmıyordu da. Sonradan geçiyor bebek uyanıyor. Geçici bir süreç yaşıyorsun yani
Nee? Altı saat kesintisiz uyku mu? Sana üstat diyoruz bundan sonra
Ay sorma çok güzeldi. Genelde bölüşüyoruz geceleri ama o uyku ilk ve tekti

Geçecek bir şekilde bu günler biraz zor geçiyor ama geçecek Annen sana gerçekten haksızlık ediyor ama bıktılar ikinciler ilk torun gibi değil. Benimki de söyleniyo duymuyorum gülüp geçiyorum günü geçirmeye çalıştım hep. İnşallah bebek hep uyur da seni rahatlatır en azından dikişler iyileşene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…