2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Teşekkür ederim canım şimdilik emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım da küçük geliyor sanırım tüm kahverengi kısmı alamıyor. Silikon uçla deniyorum. Birkaç kez sağdım ama düzenli değildi. Dediğin gibi saatle sağacağım artık inşallah gelir en kısa sürede. Epiduralle mi ilgisi var. Dikişlerim çok ağrıyor ağrı kesici alıyorum onların etkisi de olabilir mi bilmiyorum

Canım benim daha sarı süt bile yok yurtdışındayız börülce de yok burada. Emziriyorum el pompasıyla sağdım iki sefer hala gelmedi sütüm kıyamıyorum yavruma
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt yavrunu yulaf vardır oralaarda mutlaka çok iyi geliyor aklında bulunsun emziren anne çayı içsen onunda farklı markası olsada vardır

Süt işi pek belli olmuyor galiba. Ben iki doğumumu da epidural sezaryenle yaptım. İlkinde anında emzirdim, ikincisinde bebek küveze girdi (ki bence onun etkisiyle), anca 4. Gün toplanacak sütüm çıktı. Hastanedeki profesyonel medela pompayla hiç sağamamıştım. Eve geçince elle sağım (videoları var internette, tercihen öncesinde duş alıp meme masajı yaptıktan sonra) üstüne de manuel pompa ile denedim üç saatte bir. Ama bebek yanındayken onun emmesi çok daha iyi sonuç verir tabii, gerçi emzirmeden önce elle sağımı deneyebilirsin, (hiç değilse masaj kısmını) makinelerle sağılmayan sütü çekebiliyor bebekler.

Gözün aydın bu arada

Çok geçmiş olsun senin bir suçun yok ki. Biliyosun böyle böyle büyüyorlar. Yine de bir götür istersen önlem amaçlı olarak
Canım benim daha sarı süt bile yok yurtdışındayız börülce de yok burada. Emziriyorum el pompasıyla sağdım iki sefer hala gelmedi sütüm kıyamıyorum yavruma
Stres yapma gelecektir mutlaka. Bol bol su iç yeter

Mesai arkadaşlarım merhaba uzun zamandır girmiyorum ya herkes iyidir inşallah. Bizim mesai 1.30da başlayıp sabah 8-9-10 gibi bitiyor artık çıldırmak üzereyim demiyorum çıldırdım çünkü bazen içimden biraz daha mı bekleseydim doğurmak için diyorum ama vicdan azabı çekiyorum sonra…Umarım bebeğime çabuk alışırım 4 gün sonra 1 aylık oluyoruz

Esas senin mesai arkadasın benim bizim mesaide on iki bucuk bir gibi başlıyor sabah 10 gibi bitiyor

Çok geçmiş olsun senin bir suçun yok ki. Biliyosun böyle böyle büyüyorlar. Yine de bir götür istersen önlem amaçlı olarak
Ne düşünmem gerektiğini bilip düşünemiyorum.
Yarın 1 doktor tanıdığa ses kaydı atıp qcile gitmeli miyim diye soracağım. Olmazsa onun muayenehanesine götüreceğim pzt. 1 saat kadar daldı uyudu onda da inliyor gibiydi degisik. Dün doktor dinledi ciğerlerine inmemisti ama cok çabuk ilerliyormuş bebeklerde o yüzden sabah ilk is görüşmem lazım.

Bana da hastaneden mesela manuel pompa verdiler onunla deniyorum. Yanımda gelirken sadece mochi getirmiştim. Philips in elektriklisi evde kaldı. Elle sağım hiç yapmamıştım. Ona da bakayım şimdi. Saatlerdir mama vermedim emmeye zorluyorum arada memede uyuyor arada emiyor. Çok ağlarsa mama vereceğim

Gözün aydın canım saglıkla büyüsün .. Sütüm benim de 3. Gün az az gelmeye baslamıstı gögüslerimi sıcak suyla yıkamıstım sonra gelmıstı. Oyle bıseyde yıyıp ıcmedım bol su ıctım hem ödem attım hem göbek gıttı hemde sütüm geldı suyla.

Günaydın kızlar..
Ben berbat haldeydim 3 gündür. Kanal tedavısı yapılan dişime ilaç koymustu pazartesı yaoacaktı perşembe bır agrı sabaha kadar zor dayandım sabah gıttım baktı ettı yok gecmedı eve geldım yıne agrı cuma gıttım baktı eve gelıyorum baslıyor agrımaya. Neyse dedı parolla destekle pazrtwsıne kadar sana agır ılac veremıyoruz dedı.
Şükür dünden beri agrım azaldı da dünyaya döndüm. Cuma günü doğum günümdü ne planlarım vardı tüm günüm dişçide gectı Diş agrısı cidden herşeyin üstünde doğumda böyle zorlanmadım.

Nasıl oldu daha iyi mi minik adam maşallah ona tez vakitte iyileşsin inşallah
Genel durumu daha iyi ama sanki üstünde bşr Karabulut dolaşıyor gibi dün damar yolu hafif eli şişmişti onu çektiler ikinci açıktı diğerine geçtiler inan gece durduk yere koluna baktım bi anda kolu şişmiş kaskatı kesilmiş nasıl fark etmedim diye kendimi suçladım gerçi hemşire yinede iyi erken fark etmişsin desede dirseğe kadar şişmiş eli kolu ya resmen birşey beni dürttü baktım ya görmeseydim daha kötüsü nasıl olurdu

Kul plan yaparken kader gülermiş derler benimde yarın doğum günüm hastanede oğlumla kutlarız artık seninse geçmiş doğum günün kutlu olsun çokta geçmiş olsun diş ağrısı çok zor rabbim yaşatmasın bi daha özellikle emzirme döneminde hiç bir anneye

Yani haklısın özünde ama dediğim gibi, sen kaynanandan bir şey istemiyorsun aslında, oğlanın babaannesinden istiyorsun. Ama neyse, o tercihini yapmış demek. Yarın öbür gün torun torun diye ağlarsa kendi düşünür artık. (Annen hadi yine çalışıyor diye mazur görülebilir belki bir dereceye kadar ama o da emekli olacak bir gün, asıl o zaman o çok pişman olacak bence.)

annen çocukları olunca kendi dediği gibi mi yapmış acaba, çok merak ettim. Dizini kırıp evinde oturup çocuk mu bakmış tek başına?

Tek başımıza da yeteriz biz her şeye aslında. Gezmekse çocukla da gezilir. Ev de temizlenir, yemek de yapılır. Her şey ayarlanır, sağlık olsun tek. Sadece hayat kalitemiz bir süreliğine biraz düşer, o kadar.

Uyuması çok normal. Ayağını veya gıdısını gıdıklayarak uyandırmak gerek. İlk gün kiraz, ikinci üçüncü gün kayısı çekirdeği kadar oluyor galiba bebek midesi, gelmediğini sandığın süt yetiyor olabilir yani. yeterince çiş yapıyorsa ve mekonyum denen kakayı öngörülen sürede yapıp vücuttan atıyorsa yetiyor demektir büyük ihtimal.

Geçmiş olsun ve doğum günün kutlu olsun. Çok şükür ki artık karnımıZda değiller, gereken tedaviyi olur da kurtulursun tez zamanda umarım

En güzel doğum günü Sağlıkmış.. Rabbım evladına şifa versin evine gecınce kutlarsın. Allah ömür versin daha cok kutlarız ınsallah.
Sagol canım
Teşekkür ederim İnşallah canım sorunsuz atlatayım şu süreci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…