Teşekkür ederim canım şimdilik emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım da küçük geliyor sanırım tüm kahverengi kısmı alamıyor. Silikon uçla deniyorum. Birkaç kez sağdım ama düzenli değildi. Dediğin gibi saatle sağacağım artık inşallah gelir en kısa sürede. Epiduralle mi ilgisi var. Dikişlerim çok ağrıyor ağrı kesici alıyorum onların etkisi de olabilir mi bilmiyorumEmzirmek. Bol bol emzirmek, emzirmeyle sorun yaşanıyorsa da emziriyormuş gibi iki üç saatte bir sağım yapmak (ilk günler tercihen elle veya manuel makineyle. Profesyonel makinelerle ilk günlerin sütünü sağmak çok zor). Bildiğim kadarıyla herhangi bir takviyenin sütü artırdığına dair bilimsel bir kanıt yok ama mayalı şeylerin (malt içeceği, alkolsüz bira, boza vb), tahin, bulgur, kuru meyveler, hoşaf vb gibi bazı gıdaların faydasına inanılıyor geleneksel olarak. Bir de eczanelerde satılan takviyeler var ama bence birkaç gün sağım ve emzirme denedikten sonra sonuç alınmazsa doktordan tavsiye istemek daha doğru olabilir.
Gözün aydın canım sağlıkla büyüt yavrunuCanım benim daha sarı süt bile yokyurtdışındayız börülce de yok burada. Emziriyorum el pompasıyla sağdım iki sefer hala gelmedi sütüm kıyamıyorum yavruma
Eşime söyledim markete gönderdim canım alacak deneyeceğim ben de hemenRezene çayı çok iyi geliyor kesinlikle tavsiye ediyorum bugün denedm oğlum memeyi emdi birakmadi ve hemen uyudu
Canım hiç gelmedi benim sütüm daha. İki gün oldu. Mamasız sen nasıl yapabildin. Senin az da olsa geliyor galibaBanyo uapmak etli tahıllı yemek yemek rezene çayı birde ten tene temas bebeğini seveceksin içten goguslerin sizlasin ta
Rezeneli varmış çay markette canım eşim almaya gitti. Sabah da yulaf yemiştim. Deniyorum bakalım inşallah gelirGözün aydın canım sağlıkla büyüt yavrunuyulaf vardır oralaarda mutlaka çok iyi geliyor aklında bulunsun emziren anne çayı içsen onunda farklı markası olsada vardır
Teşekkür ederim canım şimdilik emzirmeye devam ediyorum. Göğüs uçlarım da küçük geliyor sanırım tüm kahverengi kısmı alamıyor. Silikon uçla deniyorum. Birkaç kez sağdım ama düzenli değildi. Dediğin gibi saatle sağacağım artık inşallah gelir en kısa sürede. Epiduralle mi ilgisi var. Dikişlerim çok ağrıyor ağrı kesici alıyorum onların etkisi de olabilir mi bilmiyorum
Çok geçmiş olsunKıyamam yaAllah tüm bebeklere sifa versin. Benim kızım da hasta. O kadar korkuyorum ki. Aklıma her türlü şey geliyor. Allah korusun. Öksürük arttı gibi. Yarın acile mi götürcem napsam bilmiyorum. Kucağımda uyuyor 1 saattir ama yerine koysam oksurunce uyanıyor. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Doktora hastaneye yatırın bizi demek geliyor içimden. 3. Cocugum olduğu halde bakamıyorum, başaramıyorum.
Stres yapma gelecektir mutlaka. Bol bol su iç yeterCanım benim daha sarı süt bile yokyurtdışındayız börülce de yok burada. Emziriyorum el pompasıyla sağdım iki sefer hala gelmedi sütüm kıyamıyorum yavruma
Nasıl oldu daha iyi mi minik adam maşallah ona tez vakitte iyileşsin inşallahMeme yoksa emzik var arkadaşımben bu oğlana emzik tutturmak için ne çile çekmiştim garibim nasıl çekiyor cuk cuk yokluktan
Esas senin mesai arkadasın benim bizim mesaide on iki bucuk bir gibi başlıyor sabah 10 gibi bitiyorMesai arkadaşlarım merhabauzun zamandır girmiyorum ya herkes iyidir inşallah. Bizim mesai 1.30da başlayıp sabah 8-9-10 gibi bitiyor artık çıldırmak üzereyim demiyorum çıldırdım çünkü bazen içimden biraz daha mı bekleseydim doğurmak için diyorum ama vicdan azabı çekiyorum sonra…Umarım bebeğime çabuk alışırım 4 gün sonra 1 aylık oluyoruz
Ne düşünmem gerektiğini bilip düşünemiyorum.Çok geçmiş olsunsenin bir suçun yok ki. Biliyosun böyle böyle büyüyorlar. Yine de bir götür istersen önlem amaçlı olarak
Bana da hastaneden mesela manuel pompa verdiler onunla deniyorum. Yanımda gelirken sadece mochi getirmiştim. Philips in elektriklisi evde kaldı. Elle sağım hiç yapmamıştım. Ona da bakayım şimdi. Saatlerdir mama vermedim emmeye zorluyorum arada memede uyuyor arada emiyor. Çok ağlarsa mama vereceğimSüt işi pek belli olmuyor galiba. Ben iki doğumumu da epidural sezaryenle yaptım. İlkinde anında emzirdim, ikincisinde bebek küveze girdi (ki bence onun etkisiyle), anca 4. Gün toplanacak sütüm çıktı. Hastanedeki profesyonel medela pompayla hiç sağamamıştım. Eve geçince elle sağım (videoları var internette, tercihen öncesinde duş alıp meme masajı yaptıktan sonra) üstüne de manuel pompa ile denedim üç saatte bir. Ama bebek yanındayken onun emmesi çok daha iyi sonuç verir tabii, gerçi emzirmeden önce elle sağımı deneyebilirsin, (hiç değilse masaj kısmını) makinelerle sağılmayan sütü çekebiliyor bebekler.
Gözün aydın bu arada
İçiyorum canım inşallah gelecek bakalım dört gözle bekliyorumÇok geçmiş olsunsenin bir suçun yok ki. Biliyosun böyle böyle büyüyorlar. Yine de bir götür istersen önlem amaçlı olarak
Stres yapma gelecektir mutlaka. Bol bol su iç yeter
Gözün aydın canım saglıkla büyüsün .. Sütüm benim de 3. Gün az az gelmeye baslamıstı gögüslerimi sıcak suyla yıkamıstım sonra gelmıstı. Oyle bıseyde yıyıp ıcmedım bol su ıctım hem ödem attım hem göbek gıttı hemde sütüm geldı suyla.Kızlarım, oğlum dün doğdu. 40+2’de doğum başlatılmaya ramak kala. Ben biraz zorlandığım için epidural aldım. İyi ki de almışım pamuk gibiydi sonrası. Bebeğimin minicik ağzı burnu nasıl güzelÇok şükür iyiyiz ikimiz de. Sütüm henüz yok, o da gece boyu uyuduğu için pek emziremedim. İnşallah bugün sık sık deneyeceğim.
@papatyam2147 @Berikko @drygg sizler nasılsınız?
Genel durumu daha iyi ama sanki üstünde bşr Karabulut dolaşıyor gibi dün damar yolu hafif eli şişmişti onu çektiler ikinci açıktı diğerine geçtiler inan gece durduk yere koluna baktım bi anda kolu şişmiş kaskatı kesilmiş nasıl fark etmedim diye kendimi suçladım gerçi hemşire yinede iyi erken fark etmişsin desede dirseğe kadar şişmiş eli koluNasıl oldu daha iyi mi minik adam maşallah ona tez vakitte iyileşsin inşallah
Kul plan yaparken kader gülermiş derler benimde yarın doğum günüm hastanede oğlumla kutlarız artıkGünaydın kızlar..
Ben berbat haldeydim 3 gündür. Kanal tedavısı yapılan dişime ilaç koymustu pazartesı yaoacaktı perşembe bır agrı sabaha kadar zor dayandım sabah gıttım baktı ettı yok gecmedı eve geldım yıne agrı cuma gıttım baktı eve gelıyorum baslıyor agrımaya. Neyse dedı parolla destekle pazrtwsıne kadar sana agır ılac veremıyoruz dedı.
Şükür dünden beri agrım azaldı da dünyaya döndüm. Cuma günü doğum günümdü ne planlarım vardı tüm günüm dişçide gectıDiş agrısı cidden herşeyin üstünde doğumda böyle zorlanmadım.
Keşke dediğin gibi yapabilsem.. Kaynanama hayatta demem, ondan ne kadar uzak o kadar iyi bnm için.. Eymende o hatayı yaptım ama bunda yapmıcam, kaynanam tabiri yerındeyse ıkıncı torununa hasret kalacak, bunu ben istemedim, ben düşünmedim, tamamen kendi yaptıgı ettiği şeyler.. Zaten normalde kaynanamda kımse için kendını üzmez, yormaz.. O da kaçar, kendi annesine bakmak bile zor geliodu ona.. Ama ister ki herkes benım işimi görsün dedıgımı yapsın, benım yasadgm gibi yasasın, zaten benım yasadgm gibi yaşamıosa onlar aptaldır.. Ciddi anlamda patolojik bir narsist kendısı, Bı kere arabada Bı konuda dedıkı, ay herseyı de bılıyorum zaten bı seferde bişeyi bilmeyiver be sunaherkes cahil, herseyı o bilir, yönetmeye bayılır.. Boyle kötü fesat bir kadın, agzından da hiç hayırlı bişey çıkmaz yani ben bu kadına muhtaç olmak istemiyorum cidden, annemın benı bu kadının insafına bırakmasını istemiyorum.. Annem desen zaten bahanesi hazır, çalışmak.. Hiç öyle gözünde değil torunmuş sevmekmiş, Bi sefer buyuk kuzenıme Dıo kı Eymen için, buyuyunce suratımıza bakmıcaklar bosuna caba işte bızımkısı zaten Eymeni aşırı sevdgını hiç düşünmedim bu zmna kadar.. Hep ayakbagı gördü, çocuk da bunu hissedip ben nasıl hissediyorsam, anneme çok yanaşmıo.. Sonra da üzülüo guya Eymen onu sevmıo diye.. Zaten 2.ye hamıle kaldım sinir küpü oldu, aldır filan dedi.. Onun derdi benim cekecegım sıkıntılar mı bilmiyorum ama tek derdi yıne başına kalmam.. Cunku bıkac sefer arkadaslarının yanında lohusayken yalnzdm fılan dedım de sasrdılar.. Sımdı kacamam diye dusunuyo.. Yoksa benım cektgm sıkıntı umrunda mı hiç sanmam.. Daha sımdıden gazı verıo, öyle gezmek etmek unut, evınde cocukları la mutlu ol dıyo.. Yanı mealen gezmek istersen ben bakamam ıkısıne de dio.. Talep etsem de annemden alcagım cvplar belli pheadra elımdekı kuması bu.. Yapcak bişey yok.. Eşim konusu da keske izin alsa ama hayatta almaz anca persembe cuma Gitmez o işe.. Cunku Bi işkolik.. O da mecburen nufus vsvs işlemleri için.. Yoksa yine gider işe yani.. Sonuc olarak yalnızım
Eh dıyorum, daha geride iki bekarı var annemın.. Onlar da Bi evlensin görürüz bakalım.. Onlara neler yapcak merak edıyorum
Bana da hastaneden mesela manuel pompa verdiler onunla deniyorum. Yanımda gelirken sadece mochi getirmiştim. Philips in elektriklisi evde kaldı. Elle sağım hiç yapmamıştım. Ona da bakayım şimdi. Saatlerdir mama vermedim emmeye zorluyorum arada memede uyuyor arada emiyor. Çok ağlarsa mama vereceğim
Günaydın kızlar..
Ben berbat haldeydim 3 gündür. Kanal tedavısı yapılan dişime ilaç koymustu pazartesı yaoacaktı perşembe bır agrı sabaha kadar zor dayandım sabah gıttım baktı ettı yok gecmedı eve geldım yıne agrı cuma gıttım baktı eve gelıyorum baslıyor agrımaya. Neyse dedı parolla destekle pazrtwsıne kadar sana agır ılac veremıyoruz dedı.
Şükür dünden beri agrım azaldı da dünyaya döndüm. Cuma günü doğum günümdü ne planlarım vardı tüm günüm dişçide gectıDiş agrısı cidden herşeyin üstünde doğumda böyle zorlanmadım.
En güzel doğum günü Sağlıkmış.. Rabbım evladına şifa versin evine gecınce kutlarsın. Allah ömür versin daha cok kutlarız ınsallah.Kul plan yaparken kader gülermiş derler benimde yarın doğum günüm hastanede oğlumla kutlarız artıkseninse geçmiş doğum günün kutlu olsun çokta geçmiş olsun diş ağrısı çok zor rabbim yaşatmasın bi daha özellikle emzirme döneminde hiç bir anneye
Teşekkür ederimYani haklısın özünde ama dediğim gibi, sen kaynanandan bir şey istemiyorsun aslında, oğlanın babaannesinden istiyorsun. Ama neyse, o tercihini yapmış demek. Yarın öbür gün torun torun diye ağlarsa kendi düşünür artık. (Annen hadi yine çalışıyor diye mazur görülebilir belki bir dereceye kadar ama o da emekli olacak bir gün, asıl o zaman o çok pişman olacak bence.)
annen çocukları olunca kendi dediği gibi mi yapmış acaba, çok merak ettim. Dizini kırıp evinde oturup çocuk mu bakmış tek başına?
Tek başımıza da yeteriz biz her şeye aslında. Gezmekse çocukla da gezilir. Ev de temizlenir, yemek de yapılır. Her şey ayarlanır, sağlık olsun tek. Sadece hayat kalitemiz bir süreliğine biraz düşer, o kadar.
Uyuması çok normal. Ayağını veya gıdısını gıdıklayarak uyandırmak gerek. İlk gün kiraz, ikinci üçüncü gün kayısı çekirdeği kadar oluyor galiba bebek midesi, gelmediğini sandığın süt yetiyor olabilir yani. yeterince çiş yapıyorsa ve mekonyum denen kakayı öngörülen sürede yapıp vücuttan atıyorsa yetiyor demektir büyük ihtimal.
Geçmiş olsun ve doğum günün kutlu olsun. Çok şükür ki artık karnımıZda değiller, gereken tedaviyi olur da kurtulursun tez zamanda umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?