2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Biz her gün banyoda sıkıyoruz canım hiç çekmedim ama evde hava kuru oluyor ya doğalgazdan dolayı çok iyi oluyor temizleyince. Bu arada bizim yüzümüz isilikmiş 24 den fazla olmasın dedi sıcaklık
Bizim dr normal dedi yüzüne. Ne olduğunu söylemedi bizim ev 25-26 şu aralar ya fazla mı acaba

Satün hiç yoksa doyana kadar vermen gerekmez mi? Doysun ki büyüsün rahat uyusun yavrum

Sütüm varmış sorun olan ucuymuş meğerse meme çıkarıcı silikon getrdm bebeğim emmiyor güzel bir şekilde, şimdi de bez değiştirmeye geçtik sleepy denedk olmadı pişik oldu başka marka deneycm şimdi de pişik olduğu için ağlıyor vala ne zormuş annelik , ağlamasıni görünce içim yanıyor resmen

Sağa sola çevirip mi sıkıyorsun canım nasıl uyguluyorsun. Ben kızımda hep damla olarak damlattım hiç çekme vs yapmadım
Aynen basınçlı şekilde sağ ve sol burnuna 1 tanesini boşaltıyorum arkasını çevirip sırtına hafif çürüyorum sarı sarı çıkıyor. Ama banyoda kafayı filan yıkıyoruz yumuşatıyoruz iyice sonra işte sıktık ters çevirdik ya bir daha kafasını yüzünü yıkıyorum öyle
Bizim dr normal dedi yüzüne. Ne olduğunu söylemedi bizim ev 25-26 şu aralar ya fazla mı acaba
Ay fazla ya bende 25 yapıyorum mesela büyük kız sürekli su içmeye kalkıyor. Çok sıcakta uyku kalitesi düşüyor aslında biz hiç 26 yı görmedik

Benim evim şu an 22.5 derece iyi mi bu

Arkadaşlar, benim sütüm gelmedi henüz. Dün gece hiç uyumadı bebeğim. Mama vermeme rağmen yatağına yatırır yatırmaz feryat içindeydi. Sadece memede uyuyordu. Ben de yorgunluktan bayılmak üzereydim. Sabaha karşı aklıma emzik vermek geldi. Çok iyi tuttu emdi birkaç saat uyudum. Siz ne düşünüyorsunuz emzik konusunda? Ben biraz çaresizlikten verdim ama uykuya geçiş için vermekte sakınca var mı sizce?

Kızlar biogaia kullanıp gaz için pozitif sonuç alan var mı aranızda, doktorumuz önerdi fakat bazı çocukta etkili olabilir bazısında olmayabilir dedi, size sormak istedim

Emzirirken hep üstüm açık olduğu için bana bile çok sıcak gelmiyor aslında. Diğer türlüde üşüyorum. Ben sıcak insanıyım sanırım ondan
Emziğe karşı değilim ben. Bazı makaleler hatta yenidoğanlarda emme refleksini güçlendirdiği için öneriyor. Kısa sürelerde olduğu sürece sakınca görmüyorum.
Mama aslında rahat uyutur, gazı çıkarabiliyor mı?

Bende benimkine emzik tutturmaya calısıyorum ama ne yaptıysam tutmadı. Zararı olabilir ama ben o kadarda zararlı olduğunu düşünmüyorum ve gerçekten bence anneye yarı destek. Ağzına verdiğinde kendisi uyuyabiliyor, oyalanıyor vs bence gayet güzel. İnşallah benim bebeğimde tutar.

Bence fazla canım ya ben 23te tutuyorum üzeri tek alt patikli üst atlet üzerine tulum bir de kundak yapıyorum cok iyi oluyor vücut ısısı gece hep kontrol ediyorum

İçiyor ama kusmuyor aynı zamanda ve rahatsızda olmuyor.

Ama gaz oluyodur, uyumuyo diosun yani bilemedim Bi de şimdi bu kadar veriosan ilerde miktar çok artacaktır.. Bu da iyi değil aslnda bence.. Tabi doktor ne der bilemem ama.. Aşırı fazla mama tüketimi de iyi değil yine de sen bilirsin, iyice gözlemle bakalım bebeğini

True, yatış nedenınız bronşiolit mi? Cunku balgamı kakayla da atabılıolar
Öksürük ciğer filminde bronşları dolmuş denildi satürasyonu oksijeni düşüktü birde hızlı hızlı nefes alıp veriyor bunlardı benim bildiğim burnu filanda kapalıydı sesi hiç çıkmıyordu gözler akıyordu baya gripti

Bence 2 kere 2 4 diye bişey yok.. Anne ne gözlemliosa ne yaşıosa ona ayak uydurabilir.. En nıhayetınde ılerde bırakılan bişey emzik, bende emzık emdım hatta parmaklarımı etmiyordum hatta ayak parmaklarımı bile emdiğimi hatırlıyorum ama dişlerim filan gayet normal..

Prematüre bebeklere bile yogun bakımlarda çenesi güçlensin diye emzik verilebilio.. Bence o an ne yapılması gerekiyorsa o olmalı.. Mesela emmesi güçlendi mi eger sorun buysa, sorun çözülünce anne kendi yöntemiyle emziği kaldırmalı.. Cunku bazen önemsemeyen şeyler ilerde daha Baska sorunlara da yol açabilir.. O yuzden ben karşı degılım emziğe, yeterkı anne gözlemi sağlam yapsın bence sende şu süreçte biraz toparlan, şu an süte de kafayı takmış olabılırsın.. Bıraz rahatla, ondan snra emziği düşünürsün.. Süt içinde pes etme, ama çok kafaya da takma, şu modda ol derim, amaaaaan bizde mamayla büyüdük o da mama alır ne olcak.. Böyle düşün gerekırse süt de içmesin kafasında ol, gerisi Allah kerim inşallah yolunda gider hersey

Büyük ihtimal bronşiolit, rsv virüsü neden olabılıo, eymenın rsv çıkmıştı burun sürüntüsü.. O balgamı ya öksürükle atıolar, kucuk oldugu için öksürükle atamayabılır, kakayla atacaktır.. Balgam görürsen kakada korkma..

Muhtemelen gazı vardır hatta muhtemelen demiyorum çığlık atıp kalkıyorsa kesin gaz sancısı vardır. Kolik olabilir mi? Kolik bebekler kucakta durur dik pozisyonda rahat ederler yatırınca gaz sıkıştırır. Siz her altını açdığınızda uyanık gördüğünğzde bisiklet sürüşü hareketi yaptırıp karnına masaj yapın. Kimyonu bol bol yeyin. Süt ürünlerinden gaz yapıcı şeylerden paketli şeylerden uzak durun. Bunkar bu arada doktorumun önerisi. Muhtemelen bağırsaklarında çıkaramadığı gazı var.3. Haftadan sonra kolik sancıları başlar. Muhtemelen kolik sancısı bu yaşadığınız.

Ben şahsen kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum ama artık doktorlar çoğu durumda yenidoğanın özellikle uykuya dalarken emzik almasını öneriyor, hem emme kaslarını güçlendirmesi açısından hem de ani bebek ölümü sendromu ihtimalini azaltması açısından en azından ilk aylarda faydalı olduğu düşünülüyor artık. (Eskiden daha olumsuz bakılıyordu bildiğim kadarıyla)

Teyzeleri, Peranın gaz sorunu pek yok gibi ama kaka yaparken çook zorlanıyor. Kıp kırmızı oluyor. Deli gibi kıvranıp ıkınıyor. Bazen de ağlayarak yapıyor. Kabız da değil aslında. Sizinkiler nasıl? Ne yapmam gerekli ki?

Kesinlikle öyle yamuna. Bende de var ama daha başlamadım. Rahatsız biraz ya. Atlet gibi olanı. Rahat emziremiyorum onu takınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…