- 11 Ekim 2020
- 558
- 583
- 53
- 32
Bilmiyorumki 2 gundur boyle daha cokKolik bir bebek olabilir mi acaba
Benimde babam daha duygusal ve daha fedakar ve daha düşkün çocuklarınaBazen anlamak veya hak vermek de yorucu oluyor. Bu bile senin aslında güçlü durmaya çalıştığının bir kanıtı gibi.
Ben de çocuğum olduğu zaman annemin bu kadar kalacağını ve ilgileneceğini hiç düşünmedim. Ben de annem için ona hak veriyorum çünkü kendi sosyalliğine çok düşkün bir kadın ama babam ilgilenir, babam kalır diyordum. Babam annemin tam tersiydi çünkü çok daha duygusal.
Şimdilerde ise anneme çok benzetiyorum kendimi bu daha da enteresan
Gerçi annem de yaşlanınca duygusal moda bağladı ama annemi düşününce hep o kendini çok seven, sosyalliğine çok düşkün biri geliyor aklıma
Sen yinede dr sor ihmal etme canım ama büyğk oğlumda da var tam popo bel kısmında bayada geniş çok korkmuştum hatta bir dr inanmadım bi kal dr sordum ben sonuç olarak doğum lekesi 5 yaşında hala varya kızlar bizim çocuğun popo kısmında morartı vardı doğduğundan beri de var. Hatta geçen doktora götürdüğümüzde gösterecektik unuttum maalesef. Bu ara zaten baya bir unutkanlık başladı bende. Hala daha geçmemiş doğum lekesi midir acaba bilmiyorum. Morartı olsa 17. gün bugün geçer yani yarın bir götürüp gösterelim ne olur ne olmaz
Merhaba spinalmi oldunuz Acaba?Kızlar herkese merhaba
Bebeğine kavuşanların gözü aydın
Ben 23.11 perşembeye gün aldım.
Genel anestezi istiyordum sezeyan da ama ikna edemiyprum doktorlar bişey olmadan genel olmaz spinal diyor.
Ama belden iğne fikri beni çok korkutuyor.
Çok ama çok evhamlı insanım iyi olmayacağını söylüyorum.
Mutlaka herkes farklıdır ama spinal olanlar tecrübeleriniz neler acaba ?
Doktor mamaya başlayın dedi baska hiç bişey söylemedi şunu alın şu kadar ml verin günde üç defa verin vsBence bu durumu mutlaka doktoruna danış. Bebek gazlı oldukça da içebiliyor çünkü.Eğer çişli bez sayısı yeterli kilo alımı iyiyse doktorun önerdiği şekilde mama kullan canım. Ben doktorum ebem ne derse öyle hareket ediyorum.önceden iki saatte bir beslemeye çalışıyordum cuma günü doktor 3 saate çıkardı beslenmesini. İki öğün anne sütü bir öğün 30 cc mama önerdi. O da günde üç mama yapıyor
Gazı oluncada içer ama canım gazı olmadığından emin ol sonra daha kötü oluyorlarbenim bebem fazla aç galiba 60 ml içiyordu son bir gündür 90 ml içiyor
Canım şöyle birşey de olabilir benim meme ucumun biri yara oğlum onu emiyor boşaltıyor ama sonra o göğsüm sürekli ağrıyor süt dolmuş gibi bir ağrı ama süt yok hatta ağrısı sırtıma koltuk altıma vuruyor o yaradan dolayı oluyor bir ağrı var göğsümün içinde değişik bi acı hatta dün dr emzir diyince biraz bunu boşaltsın dedim ucundaki yara kanadı dünden beri o ağrılar iyice arttı mastit olmuş gibi belki öyle birşeydir sendekide bu arada barkodun etkisinden ben boynumdaki ağrı geçmedi başım çatlayacak gibi oluyor bende parol plus içip yatıyorum ve acayip terletiyorKızlar bende çok kötüyüm geceden beri migren mastit mi hastalık mı anlamadığım bir şey var. Gece göğsüme dokunamadım geceden beri de aynı göğsü verdim yumuşadı aslında ama ateş yapıyor. Parol içip yatıyorum terletiyorum kendimi biraz iyileşiyorum sonra yine. Ben yarın sağlık ocağına gitsem kan testi versem sonra da doktora muayene mi olsam. Grip desem boğazım ağrımıyor öksürme yok burnum akmıyor ama ne olduğumu anlamadım. Kızımın ağzında pamukçuk var benim de sağ göğsümün ucu kesilmiş gibi olmuş acaba o pamukçuk enfeksiyon mu yaptı. Karbonatla geçmezse ilaç yazdı en iyisi ben ilacı alayım Umay’a. Bir de mastit için hangi doktora gidilir ki
Ah işte çok benzer dün gece varya mememin koltuk altına yakın olan kısmını tutamadım o kadar canım yandı ki kitle gibi oluyor dokunulmuyor. İlk günler meme yarası tamam da bir ay olmuş şimdi olması çok saçmaCanım şöyle birşey de olabilir benim meme ucumun biri yara oğlum onu emiyor boşaltıyor ama sonra o göğsüm sürekli ağrıyor süt dolmuş gibi bir ağrı ama süt yok hatta ağrısı sırtıma koltuk altıma vuruyor o yaradan dolayı oluyor bir ağrı var göğsümün içinde değişik bi acı hatta dün dr emzir diyince biraz bunu boşaltsın dedim ucundaki yara kanadı dünden beri o ağrılar iyice arttı mastit olmuş gibi belki öyle birşeydir sendekide bu arada barkodun etkisinden ben boynumdaki ağrı geçmedi başım çatlayacak gibi oluyor bende parol plus içip yatıyorum ve acayip terletiyor
Benim kalçamda vardı bikini giyince görünmüyordu ama sadece görüntüsünü beğenmiyordum. Ben büyüdükçe o da büyüdü bir de üzerinde tüyler de çıkmaya başlamıştı. Sonra bir gün renginin değiştiğini farkettim. Cildiyeye gittik lokal anesteziyle aldılar Ankara’ya gitti ama temiz çıktı. Doğum lekesiydi benimde vücut büyüdükçe o da büyüyor bir deya kızlar bizim çocuğun popo kısmında morartı vardı doğduğundan beri de var. Hatta geçen doktora götürdüğümüzde gösterecektik unuttum maalesef. Bu ara zaten baya bir unutkanlık başladı bende. Hala daha geçmemiş doğum lekesi midir acaba bilmiyorum. Morartı olsa 17. gün bugün geçer yani yarın bir götürüp gösterelim ne olur ne olmaz
Genel durumu daha iyi ama sanki üstünde bşr Karabulut dolaşıyor gibi dün damar yolu hafif eli şişmişti onu çektiler ikinci açıktı diğerine geçtiler inan gece durduk yere koluna baktım bi anda kolu şişmiş kaskatı kesilmiş nasıl fark etmedim diye kendimi suçladım gerçi hemşire yinede iyi erken fark etmişsin desede dirseğe kadar şişmiş eli koluya resmen birşey beni dürttü baktım ya görmeseydim daha kötüsü nasıl olurdu
ya kızlar bizim çocuğun popo kısmında morartı vardı doğduğundan beri de var. Hatta geçen doktora götürdüğümüzde gösterecektik unuttum maalesef. Bu ara zaten baya bir unutkanlık başladı bende. Hala daha geçmemiş doğum lekesi midir acaba bilmiyorum. Morartı olsa 17. gün bugün geçer yani yarın bir götürüp gösterelim ne olur ne olmaz
Sabah rutinimiz ikisinin aynı anda ağlaması birini emzir yarım bırak diğerini al devam böyle devam ediyodu baktım olmadı koltuğa oturdum emzirme yastığının altlarını yaastıklarla destekledim ikisini birden emzirdim rahattı ama eşim olmadan yapamam bu sistemi
Eyvallah demek zorunda olduğun için her şeye lohusa gibi de olamıyorsun canım. Yani ben olamadım güldüm geçtim günü doldurmaya çalıştım. Benim anneminde geçmişinde farklı yaşanmışlıklar var. Annanesi bakmış ona annesini pek görememiş hem de ayrı şehirlerde. Annanem İstanbulda çalışıyormuş dedemle beraber çocukları göndermişler ikisinin maaşıyla bir apartman sahibi olmuşlar. Yani hiç öncelik değilmiş çok sevgi de görememiş. Sonra teyzeme annem bakmak zorunda kalmış annanem 45 gibi hamile kalınca. Sonra dayım evlenmiş aynı eve gelin gelmiş gelinin çocuklarına kuzenlerimin bakımına yardım etmiş derken çocuktan bıkmış ve bende hak veriyorum aslında. Bazen kızıyorum ama düşünce o da haklı
Bazen anlamak veya hak vermek de yorucu oluyor. Bu bile senin aslında güçlü durmaya çalıştığının bir kanıtı gibi.
Ben de çocuğum olduğu zaman annemin bu kadar kalacağını ve ilgileneceğini hiç düşünmedim. Ben de annem için ona hak veriyorum çünkü kendi sosyalliğine çok düşkün bir kadın ama babam ilgilenir, babam kalır diyordum. Babam annemin tam tersiydi çünkü çok daha duygusal.
Şimdilerde ise anneme çok benzetiyorum kendimi bu daha da enteresan
Gerçi annem de yaşlanınca duygusal moda bağladı ama annemi düşününce hep o kendini çok seven, sosyalliğine çok düşkün biri geliyor aklıma
Sana denk gelen doktorlar da bir tuhaf gerçekten.Doktor mamaya başlayın dedi baska hiç bişey söylemedi şunu alın şu kadar ml verin günde üç defa verin vs
Kızlar bende çok kötüyüm geceden beri migren mastit mi hastalık mı anlamadığım bir şey var. Gece göğsüme dokunamadım geceden beri de aynı göğsü verdim yumuşadı aslında ama ateş yapıyor. Parol içip yatıyorum terletiyorum kendimi biraz iyileşiyorum sonra yine. Ben yarın sağlık ocağına gitsem kan testi versem sonra da doktora muayene mi olsam. Grip desem boğazım ağrımıyor öksürme yok burnum akmıyor ama ne olduğumu anlamadım. Kızımın ağzında pamukçuk var benim de sağ göğsümün ucu kesilmiş gibi olmuş acaba o pamukçuk enfeksiyon mu yaptı. Karbonatla geçmezse ilaç yazdı en iyisi ben ilacı alayım Umay’a. Bir de mastit için hangi doktora gidilir ki
Doktor mamaya başlayın dedi baska hiç bişey söylemedi şunu alın şu kadar ml verin günde üç defa verin vs
Kızlar bu arada yamunanın nasıl incelttiiğini anladımhiç bir şey yiyip içmek istemiyorsunuz ki çok sıkı olduğu için tokluk hissi veriyor bence. Ben ilk gün 8 saat taktım ikinci gün 5 saat bugün takmadım ama bir fark oluyor gerçekten. Biraz bunaltıyor ilk takınca ama sonra alışıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?