2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar biogaia kullanıp gaz için pozitif sonuç alan var mı aranızda, doktorumuz önerdi fakat bazı çocukta etkili olabilir bazısında olmayabilir dedi, size sormak istedim
Ben kullanıyorum biogaia bildiğim kadarıyla probiyotik. Uzun süreli tedavi için kullanılıyor. Bağırsak florasını düzenliyor. Aynı zamanda gaza da fayda ediyor sonuç olarak Yani 10-15 gün kullandığın zaman faydasını görürsünüz.
Çok gazı oluyorsa nurse harveys ya da metsile bir bakın derim. Ben nurse harveys ve biogaia kullanıyorum aynı anda. Bunlar gaz damlaları 6-7 saatlik süre zarfındaki gaza etki ediyor . Düzenli olarak kullanıyorum. Faydasını görüyorum. Bu arada eşim eczacı gaz damlaları için denemeden bilemeyiz her çocuğun her gaz damlasına vereceği tepki farklı demişri. İlk kızımda deneye deneye bulmuştuk kolikti.

Örtmüyorum penye kundak yapıyorum biraz kalın yapısı.ilk gün örtmüştüm terledi cünkü su an alıstım hangi ısıda vücudu iyi oluyor biliyorum cok sıcakta huzursuz oluyor gerçekten
Ay ben bebeği pişiriyorum o zaman ama terlemiyor vücut ısısı da iyi

Bildiğim kadarıyla oda sıcaklığı 21-24 arası olmalı. 24ü geçmemesi lazım (Banyo yaptığı zamanlar biraz daha yüksek olabilir tabii). Ama biz 21 e zor dayanıyoruz, özellikle de geceleri. Geceleri büyük oğlumu kontrol ediyorum ha bire terledi mi diye. Ben zaten normalde de terliyordum gebelikten beri, şimdi yine iki kez üst değişiyorum gece. Bebeği bile terletmişiz geçen gece hatta (penye kundakla yarım kundak yapmıştık sadece)
Ben soğuk odada sıcak yorgan altında yatmayı özledimm

Balgamdan kasıt yapış yapışmı oluyor kaka birde ağzıma geliyor ama maalesef yutuyor zaten sürekli burnu yıkanıyor burda günde 4 kez filan

Ben yorganı özledim direkt 4 yıldır yorgan kalktı bızım evden.. Bende evi sıcak tutup üstümüzü ince tutuyorum sanırım.. İyi mi yapıorm bılmıorm ama ben boyle rahat edıorm

Balgamdan kasıt yapış yapışmı oluyor kaka birde ağzıma geliyor ama maalesef yutuyor zaten sürekli burnu yıkanıyor burda günde 4 kez filan

Evet böyle sümüksü bişey oluyo kakayla karısık halde.. Hemsirelere sor onlar söyler mutlaka.. Onu kakayla atması çok iyi bişey işte.. Temızlenıo ciğerler işte

Gece ne ile örtüyorsun peki?
Benim yatak odam 23 salonum 24-25 derecelerde. Genelde zıbın artı çoraplı tulum ya da alt-üst takım giydiriyorum, ekstra olarak da bir çorap. Gece yatarken de büyük bir pazen örtüm var, onu 4e katlayıp göbek bölgesinden itibaren örtüyorum. Üst tarafını asla örtmüyorum, kollarının serbest olmasını tercih ediyor, kundak bile yaptırmıyor şapka da takmıyorum, zaten sevmiyor. Sadece banyo yaptırınca 2 saat falan takıyoruz o kadar. Vücudu bacakları, hep sıcak oluyor

Kesinlikle öyle, bizim doktorumuz da aynısını söyledi, hangi markanın hangi çocuk üzerinde etkili olacağını bilemeyiz dedi. Deneye yanıla öğreneceğiz herhalde

Sizin 21 derece ile bizim 25 derecenin eşit olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam
Sıcak seven annenin sıcak seven kızı olmuş diyelim napalım

Kizlar ben sezeryan sonrasi 7. Gunde kanamam durmustu suan 17.gunde tekrar kanama basladi oyle boyle degil icimden su gibi akti resmen normalmidir bu sizce ara ara halen devam ediyor kanama
Bebimde aynı şekilde hem gün olaram hem durum olarak rengi felan kahverengikesmis bitmisti aktif olrak kırmızı yeniden başladı benimde

Sezeryanlimisiniz
Çünkü bende öyleyim kaç kere üst baş değiştiriyorum ödem atoyoruz saniem
Baş gögüs hizasından mı atıyoruz acaba evet ama benim doğumdan 1 ay önce başımda başladı saçlarım elim yüzüm kulaklarıma kadar terliyodum ama uykuya dalarken oluyodu uyamıyodum, şimdi yorgun olduğumdan uyuyorum yada bayılıyorum uyandığımda gögüs hizama kadar ıslak oluyor üstüm saçlarımda dahil, büyük kızımda da başımdan terlerdim ama bu daha farklı sanki öncesinde de başladı çünkü soğuk havalarda korkuyorum üşütmekten valla biraz göbek bölgesi terlese de ordan gitse işe yaramış olur

Ben baş ense göğüs sırt bel kombinasyon
Full degistiyorym öyle olunca aslında bi yandan iyi kilolara rahat veda ederiz ..hemen degistiiryum eğer ki bebeğe uyandi isem ve değiştiremediysem gaz oluyor afedersin çabucak bende

Ben dikkat etmedim hiç bende üstümü değiştiriyorum bazen ikiside ağlıyor fırsat bulamıyorum gaz bende de olmuştur kesin ben dikkat etmiyorum hala kısa kollu çorapsız geziyorum ya

Bizimki de öyle, hatta kabız sandım ama kıvamı gayet normal geliyor. Öyle durumlarda karın kısmına saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapıyorum, etkisini gördüm canım. Bir de doktorumun söylediği kadarıyla bağırsakla alakalı dışkı ve gaz konusunda refleksleri tam gelişmediği için bir süre böyle yapması normalmiş. Ben hatta bu kızarıp morarma anını kayda alıp doktoruna izlettim bizimkinde gaz da var

Ben de anca öğrenip büyüdükçe normalleşeceğini tahmin ettim. Aynı şekilde morarıyor yavrum resmen. Ben de gaz masajı yapıyorum aslında yapmasak kim bilir ne olacakmış

İki gündür gaz sancılarıyla uğraşıyoruz biz de, daha on günlük çok erken başladı ilerisini düşünemiyorum Geçen gece kıyameti kopardı ağlamaktan eczaneden sap simplex almış eşim ama hala çok sancılı, gazını çıkarıyor da niye böyle ağlıyor bilmiyorum

Öyle birşey galiba bizdeki de :)) çünkü doğum sırasında vakumlarken olmuştur demiştik ilk ama morartı olsa şimdiye rengi değişir değişmemiş aynı leke sanırım:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…