Kusura bakmayın geç gördüm, 35 günlük bir bebek için göğsünüzden çıkan süt miktarı çok az muhtemelen tokluk hissi yaratmadığı için sürekli emmek istiyordur. Süt arttırıcı yöntemler denemek, bebeğin kilo takibine göre ihtiyaç olursa takviye vermek mantıklıCanım sana danışmak istediğim bir durum var.simdi benim oglum 35 günlük oldu hala daha uyanip da emmede sorun yasiyor.memeye geliyor bir kac dakika emip uyuyor.uyandirsam da emmiyor.saatte bir bunu yapiyor.sutu sagmam gerekir mi süt cekilmesin diye.bir de gün içinde saginca iki.memeden 60 cc çıkıyor.35 gün icin miktar az mi.bebek.kac saat böyle az az emerse sagmam gerekir süt cekilmesin diye.
Evet uyuyunca da kendisi atıyor zaten. Çok zor ağlama krizlerini durdurmak yoksaBende benimkine emzik tutturmaya calısıyorum ama ne yaptıysam tutmadı. Zararı olabilir ama ben o kadarda zararlı olduğunu düşünmüyorum ve gerçekten bence anneye yarı destek. Ağzına verdiğinde kendisi uyuyabiliyor, oyalanıyor vs bence gayet güzel. İnşallah benim bebeğimde tutar.
Evet gazı çıkarıyor ama emmeye devam etmek istiyor. İllaki uykuya memede dalacak ve memede uyuyacak. Gece boyunca olmuyor ki çok uykum geldi sabaha karşı dayanamadım artık emzikle uyudu. Acaba 20ml mama yetmiyor mu diye düşündüm az önce 25 verdim birazını kustuEmzirirken hep üstüm açık olduğu için bana bile çok sıcak gelmiyor aslında. Diğer türlüde üşüyorum. Ben sıcak insanıyım sanırım ondan
Emziğe karşı değilim ben. Bazı makaleler hatta yenidoğanlarda emme refleksini güçlendirdiği için öneriyor. Kısa sürelerde olduğu sürece sakınca görmüyorum.
Mama aslında rahat uyutur, gazı çıkarabiliyor mı?
Günde kaç kere veriyorsun canım?90 ml çıkmıyorum artık 60 ml’e cıkıyorum sonra da 30 ml deneyeceğim ama bu aç bebemi 30 ml keseceğini sanmıyorum
Silikon uç olarak ne kullanıyorsunuz ben mamajoo almıştım e bebekten ağzına çok büyük geliyor sinir krizi geçiriyor emmeye çalışırken bende bugün başka bir markaya bakacağım onu çekip süt geldiğini anlayana kadar çok ağlıyor
Wee baby almış eşim eczanede o vardı dedi. Kızımda aventti ıkısıde guzel begendımHangi markayı kullanıyorsun canım?
Mamayı da memenin üzerine şırıngadan damlatarak vermeye başladım. Emmeye devam etsin hem de doysun diye. Bilmiyorum ki doğru mu yanlış mı deniyorum sadeceBence 2 kere 2 4 diye bişey yok.. Anne ne gözlemliosa ne yaşıosa ona ayak uydurabilir.. En nıhayetınde ılerde bırakılan bişey emzik, bende emzık emdım hatta parmaklarımı etmiyordum hatta ayak parmaklarımı bile emdiğimi hatırlıyorumama dişlerim filan gayet normal..
Prematüre bebeklere bile yogun bakımlarda çenesi güçlensin diye emzik verilebilio.. Bence o an ne yapılması gerekiyorsa o olmalı.. Mesela emmesi güçlendi mi eger sorun buysa, sorun çözülünce anne kendi yöntemiyle emziği kaldırmalı.. Cunku bazen önemsemeyen şeyler ilerde daha Baska sorunlara da yol açabilir.. O yuzden ben karşı degılım emziğe, yeterkı anne gözlemi sağlam yapsınbence sende şu süreçte biraz toparlan, şu an süte de kafayı takmış olabılırsın.. Bıraz rahatla, ondan snra emziği düşünürsün.. Süt içinde pes etme, ama çok kafaya da takma, şu modda ol derim, amaaaaan bizde mamayla büyüdük o da mama alır ne olcak.. Böyle düşün gerekırse süt de içmesin kafasında ol, gerisi Allah kerim inşallah yolunda gider hersey
Evet gazı çıkarıyor ama emmeye devam etmek istiyor. İllaki uykuya memede dalacak ve memede uyuyacak. Gece boyunca olmuyor ki çok uykum geldi sabaha karşı dayanamadım artık emzikle uyudu. Acaba 20ml mama yetmiyor mu diye düşündüm az önce 25 verdim birazını kustu
6.30dan beri emme-uyuma arası gidip geliyoruzCanım uzun uzun emmek isteyebilir normalde içindeki sütü boşaltır hemen. duygusal ihtiyaçtan memede kalmak isteyebilir ama gazı olduğu içinde sürekli memede durup sakinleşmek isteyebilir bunu hastanede net bir şekilde anlama fırsatım oldu gazı yokken memeyi çekip doyunca uyudu ama akşam bir mama vereyim dedim kaç gündür içmiyor diye bşr gaz sıkışması yaşadı asla durmuyor sürekli memede emmek istiyor sakinleşiyor o şekilde demem o ki gazdan yapıyorsa bu bir kısır döngü gibi bitmez emdikçe gazı olur saat 4 oldu saatlerdir savaş veriyoruz yeni sakinleşip uyudu damladan sonra
Gündüzleri 1 ya da 2 ama geceleri atıyorum on ikiden sonra sabaha kadar 4 kereyi falan buluyor.Günde kaç kere veriyorsun canım?
Biraz hareket kısıtlanıyor tabii ama benimki atlet gibi değil belki ondan çok zorlanmadımKesinlikle öyle yamuna. Bende de var ama daha başlamadım. Rahatsız biraz ya. Atlet gibi olanı. Rahat emziremiyorum onu takınca.
Anladım ben de mamayla destekliyorum.Gündüzleri 1 ya da 2 ama geceleri atıyorum on ikiden sonra sabaha kadar 4 kereyi falan buluyor.
Bu gece atletle yattım ona rağmen yastık ıslaktıKızlar gece su gibi terleyen var mı bir ben miyim acabaher gece 3 4 tişört değiştiriyorum nevresimler bile sırıl sıklam öyle bir terleme yıkamaktan bıktım. Lohusalıktan mı acaba
Soya bızım ev 26,5Ama benım bebe sıcaklamıyo hıc yatakodası 26 olmuyor ama orası serın onuda ara ara fanla desteklıyorum
Kızlar gece su gibi terleyen var mı bir ben miyim acabaher gece 3 4 tişört değiştiriyorum nevresimler bile sırıl sıklam öyle bir terleme yıkamaktan bıktım. Lohusalıktan mı acaba
Ya hasta olmayasın. yaz sonunda yine incecik yatıp da şifayı kapan sen miydin?(sensin diye kalmış aklımdaBu gece atletle yattım ona rağmen yastık ıslaktı
Doktorlar 22 24 arasını öneriyor bence iyi ama sen gece yine ensesinden kontrol etBenim evim şu an 22.5 derece iyi mi bu
Buz buz bızım oda 24 ü gecmedı soguktan salon 26 iken baya kar sogugu varAy bnmde vardır o kadar.. İşte evi sıcak tutuyorum ama Kendımız ince giynioruz örtünüyoruz.. Ölçmedim evi ama genelde 45den yukarı tutuyorum dogalgazı.. Yalnız bu sabah acayıp Bı sogukmus havaservise bırakırken dondum resmen
Öyle böyle terleme değil bildiğin su gibi ve mesela gece yere attığım tişörtleri sabah kirliye atmak için topluyorum ya hala su gibilerBende öyleyim ya bayagıdır.. Dogumdan snra da oluyodu.. Yıne olur sanrm.. Ama ne zamana kadar oluyodu o ter bılmıorm
Nedir bu yaşadığımız dün gece ben o ıslak halimle büyük kızın yanına gittim soyundum sonra öyle yattım. Diğerini de emziriyordum yatarak bebeğin battaniyesini yastığa seriyorum ki ter kusma vs yastık temiz olsun diyeBu gece atletle yattım ona rağmen yastık ıslaktı
Bu başka boyut üst değiştirmeyi bırak çarşafı yorganı bile değiştirmek lazımYa hasta olmayasın. yaz sonunda yine incecik yatıp da şifayı kapan sen miydin?(sensin diye kalmış aklımda) şimdi de çok tehlikeli bence, hepimizin kaloriferler yanık mecburen, dışarısı soğuk ev sıcak olunca da kalın giyinip terleme veya ince giyinip üstü açık kalınca üşüme kaynaklı boğaz batmaları falan yaşanabiliyor. Dikkatli olmak lazım.
Spring05 ben de aşırı terliyorum hala ama iki gecedir üst değiştirecek kadar terlemedim, hayırlısı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?