2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim bebeğim kolik maalesef.3 tane gaz damlası kullanıyorum hem gazını hem kakasını rahat çıkarmasına biraz da olsa yardım ediyor .Bacaklarını karnına doğru çekme hareketi yapıyorum, karnına masaj yapıyorum,kiraz çekirdeği kemerimiz de var.Ayrıca damlalardan biri probiyotik damla bağırsak hareketlerini düzenliyor (myflor adı) belki öyle bir damla iyi gelebilir bebişe

Tam doğum öncesi hasta olmuştum ben, 25 gün önce valla ben de ondan korkuyorum ama artık dayanamadım, ne giyeceğiz bilemiyorum

Ben terlemeyen biriydim normalde ama gebelik döneminden beri bu su gibi terleme kaldı bende. İnşallah geçicidir, insanın hayat kalitesini çok düşürüyor

Kızlar cinsel hayatınız tekrar başladığında hap kullanacak olan varsa bi sey sorucaktım. Şimdi ben emziren annelere göre hap aldım. Ama bunu ne zaman içmeye başlayacağım bilemedim. Cinsel ilişki içinde kanamamın kesilmesini bekliyorum ne kadar sürerse artık.

Az kaldı, hadi hayırlısı.
Sen göztepe şehir hastanesine mi gidiyordun? Benim oradaki doktorum hiç ssvd yapıyoruz dememişti Gebe belli kriterleri karşıladığı takdirde yapan bazı klinikler var demişti sadece.

Ben sütümü sağıyorum sabahları çok dolu olunca. Ardından kızımda emiyor ve gayet güzel süt geliyor. Benimki genelde memede uyuya kaldığı için silikon uçta birikmiş oluyor süt, ordan biliyorum sağdıktan sonra da memede hala süt kaldığını.

Ya benimde günde iki kez öksürüyor sizinki ne kadarlık beni.m 17 günlük neden öksürüyor anlamadım acaba usuttu mü
35 günlük oldu sanırım. Bizim burun tıkanıklığıyla başladı. Öksürük cok yoktu ama gittikce arttı. Ates yok. Huzursuzluk çoktu. Uyuyamıyordu en son öksürükten. Kriz şeklinde değil ama sık sıktı. Ciğerlerinde enfeksiyon çıktı akciğer grafiğinde. Kendi Dr umuz gördü bugün, 2 antibiyotik başladık cok küçük olduğu için dedi. 3 günü dolduralım durumuna bakalım dedi. Yani en az 2 gün daha hastanedeyiz.

Tam doğum öncesi hasta olmuştum ben, 25 gün önce valla ben de ondan korkuyorum ama artık dayanamadım, ne giyeceğiz bilemiyorum

Haklısın, bahar havası gibi saçma oluyor kış vakti sıcak ev ben göğsü tamamen kapatan şeylerle yatma taraftarıyım. Bisiklet yaka gibi (kısa kollu da olur herhalde). Şahsen en çok gerdan ve göğüs kısmımdan üşütürüm.

Hap konusunda bilgim yok ama doktorlar ilk kırk gün önermiyor ilişki (enfeksiyon riski açısından) . Kanaman bitse bile beklemen iyi olabilir çünkü devam da edebiliyor kanama sonradan.

Bana da annem söyledi, gazı olursa karnı sert olur bu çocuğun karnı yumuşak dert etme diye. Artık ona ve benimkinin oburluğuna güveniyorum

Evet muhtemelen doymadığı için değil gazı olduğu için yapıyor. Birde sabaha karşı yatağında uyuyor ağlıyor böyle tam alcam kucağıma, almadan kendi kendine susuyor 10 dk sonra bir daha yapıyor aynısı ama uyuyor aslında. Herhalde karın ağrısı giriyor ara ara kıyamam ya. Bir gün çok iyiyiz gece emiyor gazını çıkarıyor yatıyor hemen ertesi gün bozuluyor. Çok değişiyor demek ki.

Kanaman kesildiğinde doktor kontrolüne gidip bilgi alsan daha iyi olur bence. Ben spiral ya da implant düşündüğüm için kanamam kesilir kesilmez kontrole gidip doktorun tavsiyesine göre hareket edeceğim

Hahahahah iyi iyi kafayı yemiyormuşum ben dün bebek kayboldu diye panik içinde eşimi uyandırdım meğer beşiğinde yatıyor eşimin de panikle bir uyanışı var ama nasıl yok çocuk diye birde uyanınca çocuğu koynumda aranmaktan vazgeçsem psikolojim bozuldu

Ayni durum bende de var.cok.zorlaniyor ama kabız da degil.cozum nedir ben de bilmiyorum inan.bin dertten biri de bu

Anca öğrenecekler sanırım nasıl yapılacağını

Ben de öyleydim ilk günler çok kötü hissediyor insan pis gibi sonra geçti şu an hiç terlemiyorum. Sizin de geçer kesin
Her şey sonradan oluyor ya meme yarası mastit terleme inş geçer
Ben terlemeyen biriydim normalde ama gebelik döneminden beri bu su gibi terleme kaldı bende. İnşallah geçicidir, insanın hayat kalitesini çok düşürüyor
Kesinlikle öyle

Merhabalae benim bebeğimde aynı az emiyor. Yani dakika olarak. 3.940 doğdu sadece anne sütü veriyorum. Hastaneden çıkışımız 3.740 tı. Benim kızımda memeyi maksimum 5 dakika emip uyuyor. Doktor sağda 15 solda 15 dakika emsin demişti dedim hocam maksimım 5 dakika emiyordur direk bez sayısını sormuştu. Doyuyor o zaman demişti.Ben mama vermiyorum çünkü 10 günde 600 gramdan fazla almıştı. Az emmesi doymadığı anlamına gelmiyor. Sağım yapınla çıkan sütle bebeğin emdi süt arasında çok fark var. Bebek emdikçe beyne uyarı gidiyor süt üretilmwyw devam ediyor hatta dudaklarının değmesi bile yetiyor bazen. Ama sağma makinesinde aynı mantık yok. Bildiğim kadarıyla günde 3 kakalı bez 3-4 çişli bez doyma kriteri. Sürekli emmesi doymadığı anlamına gelmiyor bebekler sevgi sıcaklık gibi ihtiyaçlarını emerek gideriyor. Çünkü oral dönem tek bildiği şey emmek her şeyi ağzıyla tanımak hissetmek istemesi çok normal.

Spring05 youtube da bir video var dr Osman gönlüal bebeklerde burun tıkanıklığı diye. ( )

Sizin uyguladığınız yöntem bu mu? Eğer buysa, doktorunuz mu bunu önerdi? Ben hep unutuyorum sormayı, ilk oğlumda da unuturdum ve hiç rutin temizlik yapmamıştım (tıkanıklık da hiç olmamıştı çok şükür). Eğitimlerde falan da hep birkaç damla serum fizyolojik sıkın deyip geçiyorlar bu konuyu (Çok ihtiyaç varsa aspiratör kullanın diyorlar ama onu da pek önermiyorlar bir aylık bebeğe galiba).

Doktoru bu videodaki uygulamayı öneren var mı? Ben not aldım, soracağım pazartesi kontrolde. İhtiyaç olmaz umarım

Benimki de öyle. 3.750 doğdu, 16. Gün kontrolünde 4.200 olmuştu. Bazen (özellikle geceleri) yarım saatten fazla memede kalma ihtiyacı duyduğu oluyor ama gün içinde beş dk bir meme beş on dk diğer meme emip uyuya kaldığı da çok oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…