Benim bebeğim kolik maalesef.3 tane gaz damlası kullanıyorum hem gazını hem kakasını rahat çıkarmasına biraz da olsa yardım ediyor .Bacaklarını karnına doğru çekme hareketi yapıyorum, karnına masaj yapıyorum,kiraz çekirdeği kemerimiz de var.Ayrıca damlalardan biri probiyotik damla bağırsak hareketlerini düzenliyor (myflor adı) belki öyle bir damla iyi gelebilir bebişeTeyzeleri, Peranın gaz sorunu pek yok gibi ama kaka yaparken çook zorlanıyor. Kıp kırmızı oluyor. Deli gibi kıvranıp ıkınıyor. Bazen de ağlayarak yapıyor. Kabız da değil aslında. Sizinkiler nasıl? Ne yapmam gerekli ki?
Tam doğum öncesi hasta olmuştum ben, 25 gün önceYa hasta olmayasın. yaz sonunda yine incecik yatıp da şifayı kapan sen miydin?(sensin diye kalmış aklımda) şimdi de çok tehlikeli bence, hepimizin kaloriferler yanık mecburen, dışarısı soğuk ev sıcak olunca da kalın giyinip terleme veya ince giyinip üstü açık kalınca üşüme kaynaklı boğaz batmaları falan yaşanabiliyor. Dikkatli olmak lazım.
Spring05 ben de aşırı terliyorum hala ama iki gecedir üst değiştirecek kadar terlemedim, hayırlısı bakalım
Ben terlemeyen biriydim normalde ama gebelik döneminden beri bu su gibi terleme kaldı bende. İnşallah geçicidir, insanın hayat kalitesini çok düşürüyorÖyle böyle terleme değil bildiğin su gibi ve mesela gece yere attığım tişörtleri sabah kirliye atmak için topluyorum ya hala su gibilerben kolay kolay terlemezdim de hayır bir de üşüme de geliyor yorganı çekiyorum daha da çok terliyorum haliyle
Nedir bu yaşadığımız dün gece ben o ıslak halimle büyük kızın yanına gittim soyundum sonra öyle yattım. Diğerini de emziriyordum yatarak bebeğin battaniyesini yastığa seriyorum ki ter kusma vs yastık temiz olsun diyediğeri ağladı bizim odaya gittim eşim diyor ki sen terledin mi çocuğun sağ omzu su gibi çarşaf bile sırt kısmıma denk gelen yer nemlenmiş. Yani sanki beni yıkamışlar normal bir şey değil
Bu başka boyut üst değiştirmeyi bırak çarşafı yorganı bile değiştirmek lazımşu terleme işi son bulursa diğer yorganı serip bunu yıkıcam
Az kaldı, hadi hayırlısı.Bende yaa.. Hiç aklıma gelmezdi yani bu haftaları göreceğim.. Az kaldı carsamba kavuscam inşallahvalla şu ara ssvd de görmüo gözüm.. Cabucak olsun bitsin kafasına girdim cunku hala zorlanıyorum, bugun yine çıkardım mesela.. Kaşıntı da hafif arttı gibi.. Sezaryen olur yani muhtemelen
Ben sütümü sağıyorum sabahları çok dolu olunca. Ardından kızımda emiyor ve gayet güzel süt geliyor. Benimki genelde memede uyuya kaldığı için silikon uçta birikmiş oluyor süt, ordan biliyorum sağdıktan sonra da memede hala süt kaldığını.Kendisi uyanıp emmiyor.ben uyandirinca da az az emip tekrar uyuyor ve memeyi iki ic dakikadan sonra almiyor.sagip verince de cok istekli içmiyor.mama da veriyorum ara sira ama mamayı da çok istekli emmiyor.uc saatte bir emdiginde acaba hızlı hızlı emip memeyi boşaltıyor olabilir olabilir mi.sagim yapınca cikanla emince aldigi miktar ayni midir acaba
35 günlük oldu sanırım. Bizim burun tıkanıklığıyla başladı. Öksürük cok yoktu ama gittikce arttı. Ates yok. Huzursuzluk çoktu. Uyuyamıyordu en son öksürükten. Kriz şeklinde değil ama sık sıktı. Ciğerlerinde enfeksiyon çıktı akciğer grafiğinde. Kendi Dr umuz gördü bugün, 2 antibiyotik başladık cok küçük olduğu için dedi. 3 günü dolduralım durumuna bakalım dedi. Yani en az 2 gün daha hastanedeyiz.Ya benimde günde iki kez öksürüyor sizinki ne kadarlık beni.m 17 günlük neden öksürüyor anlamadım acaba usuttu mü
Tam doğum öncesi hasta olmuştum ben, 25 gün öncevalla ben de ondan korkuyorum ama artık dayanamadım, ne giyeceğiz bilemiyorum
Kızlar cinsel hayatınız tekrar başladığında hap kullanacak olan varsa bi sey sorucaktım. Şimdi ben emziren annelere göre hap aldım. Ama bunu ne zaman içmeye başlayacağım bilemedim. Cinsel ilişki içinde kanamamın kesilmesini bekliyorum ne kadar sürerse artık.
Bana da annem söyledi, gazı olursa karnı sert olur bu çocuğun karnı yumuşak dert etme diye. Artık ona ve benimkinin oburluğuna güveniyorumYa eğer ağlamıyor huzurluysa senin dediğin gibidir oburdurbenimkide iştahlı ama dozunu kaçırınca o gaz döngüsüne giriyoruz dün damlayı verdim gazını çıkarttı hemde baya öyle böyle değil yinede kıvrandı benimki aşırı gazlı yaa çıkarıyor çıkarıyor rahatlamıyor karnı taş gibi oluyor zaten ve kendini baya kasıyor bak bügün yine emme yasağı geldi arada bşr 5 dk bugün bakalım Gazı olacak mı dünkü gibi ya bşde ben gaz yapan şeyler yemiyorum bu gazı nerden alıyor bu çocuk
Evet muhtemelen doymadığı için değil gazı olduğu için yapıyor. Birde sabaha karşı yatağında uyuyor ağlıyor böyle tam alcam kucağıma, almadan kendi kendine susuyor 10 dk sonra bir daha yapıyor aynısı ama uyuyor aslında. Herhalde karın ağrısı giriyor ara ara kıyamam ya. Bir gün çok iyiyiz gece emiyor gazını çıkarıyor yatıyor hemen ertesi gün bozuluyor. Çok değişiyor demek ki.Canım uzun uzun emmek isteyebilir normalde içindeki sütü boşaltır hemen. duygusal ihtiyaçtan memede kalmak isteyebilir ama gazı olduğu içinde sürekli memede durup sakinleşmek isteyebilir bunu hastanede net bir şekilde anlama fırsatım oldu gazı yokken memeyi çekip doyunca uyudu ama akşam bir mama vereyim dedim kaç gündür içmiyor diye bşr gaz sıkışması yaşadı asla durmuyor sürekli memede emmek istiyor sakinleşiyor o şekilde demem o ki gazdan yapıyorsa bu bir kısır döngü gibi bitmez emdikçe gazı olur saat 4 oldu saatlerdir savaş veriyoruz yeni sakinleşip uyudu damladan sonra
Kanaman kesildiğinde doktor kontrolüne gidip bilgi alsan daha iyi olur bence. Ben spiral ya da implant düşündüğüm için kanamam kesilir kesilmez kontrole gidip doktorun tavsiyesine göre hareket edeceğimKızlar cinsel hayatınız tekrar başladığında hap kullanacak olan varsa bi sey sorucaktım. Şimdi ben emziren annelere göre hap aldım. Ama bunu ne zaman içmeye başlayacağım bilemedim. Cinsel ilişki içinde kanamamın kesilmesini bekliyorum ne kadar sürerse artık.
Hahahahah iyi iyi kafayı yemiyormuşumDün gece çok tuhaf bi şey yaşadım. Gece beslenmesini eşim yapacaktı sütü içirip uyutmuş güzelce, ben gece gözümü bi açtım bebeğimin yüzünü eşimin omzunda görüp eşimi uyandırdım neden kucağında uyuyakaldın diye kızdım ona, ama yüzü o kadar netti ki anlatamam, o da kıyamam kendinden şüphe edip bi bakındı, sonra baktım bebek yerinde pardon yanlış görmüşüm dedim. Lohusa kafası mı bu bilmiyorum
Ayni durum bende de var.cok.zorlaniyor ama kabız da degil.cozum nedir ben de bilmiyorum inan.bin dertten biri de bu
Anca öğrenecekler sanırım nasıl yapılacağınıBana da normal gibi geldi, minik bebeklerde hep oluyor galiba kaka yaparken o haller. Yani, yalnızca yüz ifadesine ve vücut diline yansıyan bir zorlanmadan bahsediyorsun anladığım kadarıyla.
Hem bazen bize de gelmiyor mu o ağlama hissi ya. Özellikle de şu demir hapını kullandığımız süreçte
Her şey sonradan oluyor ya meme yarası mastit terlemeBen de öyleydim ilk günler çok kötü hissediyor insan pis gibisonra geçti şu an hiç terlemiyorum. Sizin de geçer kesin
Kesinlikle öyleBen terlemeyen biriydim normalde ama gebelik döneminden beri bu su gibi terleme kaldı bende. İnşallah geçicidir, insanın hayat kalitesini çok düşürüyor
Anca öğrenecekler sanırım nasıl yapılacağını
O değil de kızımın Turgut Özal’a benzeyen gıdısı var arkadaşlar. Kimim bebesi daha obur tartışmayalım
Merhabalae benim bebeğimde aynı az emiyor. Yani dakika olarak. 3.940 doğdu sadece anne sütü veriyorum. Hastaneden çıkışımız 3.740 tı. Benim kızımda memeyi maksimum 5 dakika emip uyuyor. Doktor sağda 15 solda 15 dakika emsin demişti dedim hocam maksimım 5 dakika emiyordur direk bez sayısını sormuştu. Doyuyor o zaman demişti.Ben mama vermiyorum çünkü 10 günde 600 gramdan fazla almıştı. Az emmesi doymadığı anlamına gelmiyor. Sağım yapınla çıkan sütle bebeğin emdi süt arasında çok fark var. Bebek emdikçe beyne uyarı gidiyor süt üretilmwyw devam ediyor hatta dudaklarının değmesi bile yetiyor bazen. Ama sağma makinesinde aynı mantık yok. Bildiğim kadarıyla günde 3 kakalı bez 3-4 çişli bez doyma kriteri. Sürekli emmesi doymadığı anlamına gelmiyor bebekler sevgi sıcaklık gibi ihtiyaçlarını emerek gideriyor. Çünkü oral dönem tek bildiği şey emmek her şeyi ağzıyla tanımak hissetmek istemesi çok normal.Kendisi uyanıp emmiyor.ben uyandirinca da az az emip tekrar uyuyor ve memeyi iki ic dakikadan sonra almiyor.sagip verince de cok istekli içmiyor.mama da veriyorum ara sira ama mamayı da çok istekli emmiyor.uc saatte bir emdiginde acaba hızlı hızlı emip memeyi boşaltıyor olabilir olabilir mi.sagim yapınca cikanla emince aldigi miktar ayni midir acaba
Merhabalae benim bebeğimde aynı az emiyor. Yani dakika olarak. 3.940 doğdu sadece anne sütü veriyorum. Hastaneden çıkışımız 3.740 tı. Benim kızımda memeyi maksimum 5 dakika emip uyuyor. Doktor sağda 15 solda 15 dakika emsin demişti dedim hocam maksimım 5 dakika emiyordur direk bez sayısını sormuştu. Doyuyor o zaman demişti.Ben mama vermiyorum çünkü 10 günde 600 gramdan fazla almıştı. Az emmesi doymadığı anlamına gelmiyor. Sağım yapınla çıkan sütle bebeğin emdi süt arasında çok fark var. Bebek emdikçe beyne uyarı gidiyor süt üretilmwyw devam ediyor hatta dudaklarının değmesi bile yetiyor bazen. Ama sağma makinesinde aynı mantık yok. Bildiğim kadarıyla günde 3 kakalı bez 3-4 çişli bez doyma kriteri. Sürekli emmesi doymadığı anlamına gelmiyor bebekler sevgi sıcaklık gibi ihtiyaçlarını emerek gideriyor. Çünkü oral dönem tek bildiği şey emmek her şeyi ağzıyla tanımak hissetmek istemesi çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?