2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Diğer kakalarını da takip et gerekirse foto çekip doktoruna göster. Alerji olabiliyor sümüksü kaka. Bir iki defalık birşeyse balgam olabilir
Bende öyle okudum nette ama sanırım her kakasında yok farklı günlerde iki kere oldu şu ana kadar. İnşallah olmaz zaten öyle birşey bir kaç gün bakayım yine

Her gün farklı huylar benimseyen bebemin bugünkü favorisi yatağa yattığı anda cingar çıkarmak

Kızlar iyi geceler elimde philips aventin bu biberonu var ama bu yeşil şey ne normal biberon gibi içine mama süt vs koyup bebeğime direkt verecek miyim yoksa o yeşil şeyi çıkaracak mıyım anlayamadım bilgisi olan var mı?

Eklentiler

• 7858CBAA-9F43-459A-A436-A470BEDA9198.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 68
  • 61303322-CEB6-4365-ADEF-0D5ED6B9596B.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 63
  • 19BA2E91-F28D-418A-996D-77D9B8694327.webp
    21 KB · Görüntüleme: 66
Yaa ne diyosun. kalmayız inşallah o kadar. Allah sifa versin hepsine.

Doktordan geliyoruz.. bebeğimin 20.günü burun tıkanıklığı için gitmiştik hem de bir danışmak istemiştim mama takviyesi ile ilgili. Emdikten sonra 60 cc kadar mama içiyordu ve deli gibi saldırıyordu mamaya. Doktor şok oldu. Bu daha 3 kilo buna 30 cc bile çok dedi. Mama vermene gerek yok olursada 30 u asla geçme dedi. Bebeğimin meğerse deli gibi samcısı varmış doktor karnına dokundukça çocuk kıpkırmızı oldu. Fazla gelmiş mama. Sütüm az olduğu için sürekli aramdığı için aç sanıp veriyordum. İçtikçe de demekki aç ki alıyor diyordum. Lavman yaptılar biraz kendine geldi. Ve gaitada mikrop çıktı. Öperek vs bulaşır bu dedi. Herşeyini sürekli kaynattığım dikkat ettiğim halfe nasıl olur. Vicdanen bedenen zihnen o kadar bitik durumdayım ki. Bu bebeği nasıl sağlıkla büyüteceğim.

Doğum kilosunun üzerine sayıyor ona göre az almış dedi mama verdim çok değil 60 ml verdim yine birazını kustu ama uyuyor yani aç olsaydi uyumazdi sanırım dahasini isterdi

Yani evet haklisini ama ister istemez bı cözüm yolu arıyorum kusması beni çok zorluyor

Bugunde yapisik ikiz gibi kucagimda uyuyarak geceledik bugunde sizde durumlar nasil kizlar yatakta gunduz uyuyup gece kucakta uyuyor her yerim agridi yataga koydugum an ciyakliyor bagirarak uyaniyor resmen gazda cikardi kakada yapti halbuki derdi ne cozemiyorum bitik haldeyim

Ben yatağa bile yatmadım bu gece sinirlerim bozulmasın diye. Oturma odasında oturuyorum su an televizyondan dizide açtım. Gündüz gibi oturuyorum anlayacağın. İşin garibi bebeğinde uyuyacağı tuttu bu gece. Ben bebem uyumaz sinir krizi geçirmeyim diye böyle bir yöntem buldum hanımefendi de uyuyor bu gece şansa

Büyür büyür annesi . Bunlar da tecrübe olarak sana kalır işte. Kızımdan biliyorum hep memede kalmak ıstıyordu ac gıbı saldırıyordu gazı olunca bebekler memede kalmak ister doymadıgından degıl iyi geldıgı için emdıkce rahatladıgı için.
Bazende anneyi ister memede kalıp anne kokusunu ister. Ben doymadıgını anlıyorum mama verıyorum 30 cc ıcıyor ama 60 verınce kusuyor da kusuyor.
Gazı olunca kaka sını yapamayınca asırı emmek ıstıyor ben emzıkle desteklıyorum bazen yorulunca .

Bebis uyurken uyudun uyudun yat uyu hemennnn bu firsati bidaha bulamazsin haftada bir ancak gelir boyle bi sans eline

Bebis uyurken uyudun uyudun yat uyu hemennnn bu firsati bidaha bulamazsin haftada bir ancak gelir boyle bi sans eline
Kız inan istemiyorum yatmak sinirlenmemek için. Bak sana yemin ederim çok sakin uyuyor hiç bisey yokmus gibi ben kafamı bi koyuyorum kıyamet kopuyor.

Kız inan istemiyorum yatmak sinirlenmemek için. Bak sana yemin ederim çok sakin uyuyor hiç bisey yokmus gibi ben kafamı bi koyuyorum kıyamet kopuyor.
JuliJuli06 12 dk önce yazmısım sana bunu yerimi vs hazırlamıştım. 4’te kafamı koydum 1 dk demedi hissetmiş gibi başladı cingarlığa kalktım uğrasıyorum simdi.

Evet ben varım şu saatte kdr da öyleyz

Arkadaşlar nolur yardım edin. Bugün 4 gün bitti hala sütüm gelmedi. Meme reddi olmasın diye damla damla göğsüme damlatıp mama veriyorum. Sürekli uyuyor halsizlikten. 10 ml mamayı bile saatlerce bitiremiyor. Karnı aç göğsümde olmadığında sürekli ağlıyor. Biberonla birazcık verince bile rahatlıyor. Bugün bir emzirme danışmanıyla konuştum. Emzik vermeyin, biberon asla vermeyin sadece zorlayın emsin diyor ama yavrum bitkin düşüyor. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum. Benim bebeğim de anne sütü hak ediyor neden böyle oldu bilmiyorum

Alpi tecrübenden yararlanmak istiyorum.

Bugün saat olarak tam bilmiyorum ama akşam bir başladık gece yarısına kadar mememle yapışık kaldı bu kız. Gaz, kaka, bazen de güven duygusu için memeyi istediğini bildiğim için ok dedim. Bu arada sütüm de var, hani aç olsa düzgün içtiği an doyar. Ama alıyorum kucağıma 15-20dk emiyor(bazen sadece ağzında tutuyor) sonra pat uyuyor. Hatta emmeye devam etsin diye uğraşınca bildiğin eliyle itiyor, ağzını kitliyor; memeye yatıp uyuyor. Hatta bazen ( hatta çoğunlukla) emip yutmaya üşendiği için süt ağzından memeden akıp gidiyor. Neyse gece yarısına kadar böyleydik, yatağa yatırdıktan 5 dk sonra başlıyordu ağlamaya. Gazını falan da çıkarmıştım, açıkçası derdini çözemedim ve mama yaptım; saatlerce memede kalsa da düzgün emmediği için aç olduğunu anlıyorum kendimce. Ve sonuç mamayı yiyince uyudu oysaki memelerim süt dolu ama uyumaktan gerçekten düzgün emmedi. Biberon ister istemez daha hızlı akışlı olduğu tam uyumadan bitirmiş oldu. Bugün de akşam sağacaktım sütümü ama hep memede kalınca sağmaya vaktim olmadı, o yüzden mama vermek zorunda kaldım.

Bu noktada yanlış mı yapıyorum acaba? patatesliiborek de doktorda yaşadığı tecrübeyi yazınca yine acaba dedim. Gerçi benimkinin karnı falan da yumuşak, en büyük sorun uykusu geldiği an ağzını kitlemesi ya da sütü ağzında biriktirip yutmaması yüzümden aç kalması gibi gelşyor ama bilmiyorum

Ay kızlar bugün sinirlerim bozuldu cidden ya komşular geldi bebisi görmeye herşey hakkında fikir sahibiler çocuğun gazı var öyle olunca da memeye saldırıyor resmen e bu çocuk aç senin sütün yok mama ver ev soğuk hasta olur bu çocuk evin 24 derece olması dışında sorun yok ay kundak yap emzik ver sallamaya alıştırma bir de benim.ikinci çocuğum sanki ilk gibi tavsiye veriyorlar şaka gibi neyse ki kovmadan gittiler

Öncelikle stres yapmamaya çalış. Seni anlıyorum ancak sen telaş yaptıkça sütün geleceği varsa da gelmez. Bebek ilk günler zor uyanır ama asla pes etme devamlı ayaklarının altını gıdıkla altını aç şırıngayla beslemeye çalış. Bunları yaparken de devamlı göğsünü sağ. Benim bebeğimde 5 ml mamayı 1 saatte zor içiyordu. Gerçekten bu şaka gibi gelebilir insanlara ama elimde şırınga 24 saat bir damla alsın diye uğraştım sonra biberona geçtik şimdi de silikon göğüs ucuyla emzirmeye başladım. Hala kendi mememi tutmuyor.Sıcak duş al eşin sırtına devamlı masaj yapsın. YouTube’dan süt masajına bakın. İncir dut helva gibi süt yapan şeyler tüket. Özellikle helva baya etkili. Zamanla düzelecek sen panik yapma canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…