2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Moralini bozma benim de öyleydi hem de bebeğim küvezdeydi. Doktor sürekli anne sütü diyordu ama sütüm damla damla geliyordu çok ağladım çok yıprandım. 4. Gün artmaya başladı. O yüzden sütüm yok diye sartlama kendini. Benimki de hâlâ çok değil öyle kıyafetim islanmiyor ama en azından doyup uyuyabiliyor. Biraz sabretmek lazım

Doğum kilosunun üzerine sayıyor ona göre az almış dedi mama verdim çok değil 60 ml verdim yine birazını kustu ama uyuyor yani aç olsaydi uyumazdi sanırım dahasini isterdi
60 ml iyi bence ben emzirdikten sonra 30 veriyorum bazen geceleri 60 yapıyorum içemiyor sana be kadar dediyse o zaman öyle yap canım şifa olsun

Düzenli sağım yapıyorsan Sütün gelecektir, ondan hiç endişelenme. Bebeklerin ilk günlerde çabuk yorulması çok normal, iki üç saatte bir uyandırıp emmeye zorlamak lazım. Emme refleksi de güçsüz olabiliyor bazen bebeklerin, emdikçe gelişiyor. emzirme danışmanları önermiyor ama doktorlar emziği o açıdan öneriyor aslında (emme refleksini kuvvetlemdirmesi açısından). Biberon vermek istemiyorsan şırınga da verebilirsin, bizimkini kuvezde şırıngayla besliyorlardı hep. Süt gelecek, kendin her seferinde memene masaj yaptıktan sonra elle veya manuel makineyle bir on on beş dk sağ.eşin de sütyen kopçasınun denk geldiği hatta (memelerin tam arkası)masaj yapabilir. İnsan hiç gelmeyecek sanıyor, çok iyi anlıyorum seni. Az da olsa gelmesi devam edersen artarak geleceğinin göstergesi. Mama ve biberon konusunda da o kadar endişelenme, alışkanlık ve meme reddi yaptığını söylüyorlar, biliyorum ama iki seçeneğin var ya arada sırada vermenin bir zararı olmaz diye gerektiğinde biberon kullanacaksın (ki bence de rutine binmediği sürece yüksek ihtimal olmaz, zaten sütünün geldiğini kendi gözlerinle görene kadar kullanacaksın sadece) ya da biberon diye bir icat yokmuş gibi davranacaksın (şırınga, katater, eds sistemleri vb. Kullanacaksın) Bir stres kaynağı da o olmasın sana.

Canım senın yerınde olsam bu kadar stres yapmazdım.. Bebekte Baska sorunlar da oluşabilir süt olsun meme emsin derken.. Bence kendını bu stres durumundan çıkart derim.. Ver mamasını, bebek Bı kendıne gelsın.. Emzik verme madem, emzık nıyetıne kendı memeni ver, hem süt olur.. Ama bıberonla ver mamasını derim.. Çok büyütmemek lazım bu süt meselesini, illa anne sütü alcak dıye bişey yok ki.. Sen once Bı rahatla, ve zaten bu Bi geçiş süreci, bebege alışma uykusuzluk vsvs.. Sen kafanı rahatlat.. En azından bilmiş konusan kaynana komsu akraba yok yanında.. Valla keyfını cıkart.. Bebegın öp kokla, ohh miss

Ben ilkinde aynı şeyi yapardım gece meme tutturmak emzirmek o kadar zordu ki salonda yatma çözümünü bulmuştum. O uyurken süt sağardım, başarısız olursam süt veririm diye çok zorluklarla büyüyor gerçekten. Bazen reflü yatağının ayak ucuna kıvrılırdım ben uyurken düşmesin diye. Bi uyanırdım çocuk nerde diye arardım. Ama şimdi o günlerin hepsi geçti aslında hep boşa stres yapmışım. ilk annelik zor biraz ya da rahat olabilmek zor ilkinde

Sen moralini yüksek tutmaya çalış, ne kadar olumlu düşünürsen olumlu olur Sütüm var emicek biliyorum gibi sürekli olumlu telkin yap kendine. Süt emdikçe artan ve gelen bir şey, emzirme danışmanının demek istediği de o sanırım memede kalsın o oksitosin sağlansın ve süt gelsin. Mamayı da yavaş bitiriyormuş ama emme refleksinin gelişmesi gerek galiba o da nasıl olur hiç bilmiyorum emzik derdim ama şuan önerilmez sanırım

Ben ilkinde emzirme çayı içtim her gün komposto ve su tükettim. Bir de tahin helva yiyordum baklava gibi tatlılarda çok süt yapıyordu. İstersen bunları deneyebilirsin. Çocuk doktoru da emzirirken hafif eğilmemi eşimin sırtıma masaj gibi bir şey yapmasını söylemişti süt kanallarını açıyormuş sanırım bu yöntemde

Kızlar benim bebeğim hızlı nefes alıyor gibi geliyor. Tam derin nefes değilde az ama hızlı hızlı gibi. Normal mi acaba

Arkadaşlar gaz için sap simplex nurse harveys falan kullanıyordum artık hiçbirini kullanmıyorum. Acı elma yağı aldım ve sabah akşam ayak altlarına sürüyorum inanılmaz işe yaradı bende. Pıt pıt nasıl gaz çıkarıp kaka yapıyor.

Evet biz yaşadık sarıydı hatta yeşildi 2 kere doktora götürdüm ciğerlerinde bişey yoktu doktor bi sıkıntı olmaz dedi kendiliğinden geçti
Canım bu sabah tekrardan çektim berraktı, öksürük ateş takibi yapıyorum. Umarım kendiliğinden geçer

Öncelikle sütün gelecek buna inan bebek çok küçük olduğu için yoruluyor emmek istemiyor. Ben de yaşadım. Şırınga ile damla damla besledim. Sen de pes etmeden göğsünü uyarmaya devam et. Süt kesinlikle gelecek, lütfen stres yapma
Bebeğin sarılık değerini ölçtüler dimi? Orda sistem biraz daha farklı o yüzden soruyorum.
Bazen böyle atakları olduğuna inanıyorum ben. Dün sabah 9 gibi aldım mememe gece 11 gibiydi artık pes ettiğimde. Bu arada sadece 3 saattir mememden ayrı kalma süresi. Onda da mama yedi. Hiç böyle yapmazdı dedim vardır bir derdi.
Bu ara ne bulursa emme peşinde. Biberon emzik meme kendi avucu babasının kolu anneannesinin boynu hiç farketmiyor
Bu sabah daha toplasan yarım saat emzirdim. Günleri günlerini tutmuyor ki

Sorma canım, benimkine çok gülüyoruz biz. Kendi kendine memeyi çıkarıp sonra bir arayıp bulma şekli var ki görme yavru küçük köpekler gibi saldırıyor

Kızlar, 17.gün ama hala bebeğimin göbeği düşmedi, bu normal mi? Sizlerin kaçıncı gün düştü?

E aynısı var bende bide ağzında çekiştirmesi var ki sağa sola
Ayy evet, kendi kendine bırakıp, sanki ben almışım gibi dövüşüyor resmen ay sağlıklı olsunlar da umrumda değil açıkçası mama ya da süt emmesi ama arada buradaki yorumları okuyunca acaba diyorum

Gerçi kv göre çocuk hep aç, ben saatlerce emzirdiğim halde mama vermemeliyim, he vereceksem de sütümü sağıp/mamayı hazırlayıp ona teslim edeceğim ki o beslesin kırmayayım diye tatlı tatlı diyorum kaka yapmak için ya da uyumak için bile beni istiyor bu çocuk, amacı beslenmek değil diye. Kazasız belasız atlatırsak iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…