2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Konuşuyorum bazen öylede gülüyor gözlerime bakıp..Anasını mutluluktan ucuruyor

Yok 60 CC verdikten sonra bile aranıyor meme. Ben de doymasa bu kadar kaka ve çiş olmazdı diye düşünüyorum. Yarın 1. Ay kontrolünde kilo alımında anlaşılır doyup doymadigi.

Kızlar merhaba umarım hepiniz çok iyisinizdir. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. 17 kasımda doğum yaptım. Bebeğim 3430 gr doğdu 5. Gün kontrolünde 3100 gr ölçüldü. Emzirme,devamında da mamayla beslenme yaptık. Bugün 3390 gr çıktı. Sütüm malesef hala çok fazla gelmiyor. Hem çok fazla değil hem de yapısı biraz sulu,yağlı bir süt değil. Bugün farklı bir doktora kontrole gittik. Önce emzir sonrasında mama dedi. Ama ölçüsünü sorduğumda bir ölçüsü yok çocuk doyana kadar almayana kadar vereceksin dedi. E yani çocuk fazlasında çıkarıyor zaten her defasında çocuk kusana kadar mama veremem heralde hiç mantıklı gelmedi bu durum bana. Bebeğim 18 günlük şu durumda sizce kaç cc mama vermeliyim? Bir de kaç saat arayla? Bugüne kadar 3 saatte bir 30 cc verdim emzirmeden sonra ama sanırım artık doymuyor bebeğim. Şırınga yöntemiyle yapıyordum ama bugün doktor biberona geçmemi söyledi. Meme reddi yapmayacak biberon öneriniz var mı? Son olarak da sezaryenle doğum yaptım 18. Gündeyiz sağım yaptığımda iki memeden toplam 40,45 cc süt çıkıyor. Artsın diye denemediğim şey kalmadı ama yine de tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim çünkü bu süt meselesi beni biraz yıprattı.

Ah kıyamam ya çok çok geçmiş olsun Şimdiki aklım olsa bende bu kadar yakın yaş aralığı istemezdim ne laftan anlıyor ne sözden şu kışı atlatsaydık resmen çöktüm Amin canım benim Allah hepsini korusun

Bende de var nefes darlığı. Dün sıçrayarak uyanıp nefes alamıyorum diyormuşum eşim diyor ben o rüya sanıyordum da gerçekmiş. Nefesim yetmiyor gibi oluyor bazen panik atak maalesef o

İnşallah canım Dr antibiyotiklerden öyle mukuslu olabilir dedi önceden de görüyordum bezinde ama hastanede gördüklerim çok fazlaydı inşallah ilaç etkisidir diyorum bende

Antıbıyotık mı bılmem ama yenıdogan oldukları için öksürükle atılmayan balgam kakayla atılıo dıye bılıorm.. Ve bu iyi bişey demıslerdi bana..

Yaa kızlar bu arada benim minnoşum gülmeyi öğrendi arada gülüyor kucağıma alınca sesime bazen gülüyor eriyorum resmennn yakında tepki verip gülecekler çok güzeller çok
Yaa maşallah benim bu kızım o kadar güler yüzlü ki bir haftalıktan beri gülüyor şimdi daha aktif laf at hemen gülüyor diğeri hiç böyle değildi hatta eşim diyordu ki bu çocuk niye böyle hiç bir şeyden memnun olmuyor. Asla gülmezdi o

Valla tek çocuk olunca hiç gözümde büyümüyor, her şeyine kabulüm banyo yaptırmak için bile tek kaldığım vakitleri kolluyorum ne zaman gideceksin diye de soramıyorum ama artık gitse iyi olacak

Evet gazdan olunca ne kadar içerse içsin kavranıyor o acıyla iyice emmek istiyor bunu bugün iyice netleştirdim emziği pek sevmiyordu başka marka aldım bugün tuttu en azından gazı olunca emmek yerine onunla tatmin olur gaz üstüne gaz eklenmez.
Yok 60 CC verdikten sonra bile aranıyor meme. Ben de doymasa bu kadar kaka ve çiş olmazdı diye düşünüyorum. Yarın 1. Ay kontrolünde kilo alımında anlaşılır doyup doymadigi.
Kıvranıyor mu peki ben bugün emzirdim üstüne mama verdim baktım hala aranıyor ama aç değil gazı var kavranıyor
Kızlar nurse harveys damlayı günde kaç kez kaç damla kullanıyorsunuz
Eczacı 20 diyor ama ben 10 veriyorum sabah baktım çok huzursuz gece bir 10 daha veriyorum değilde 10 damla kullanıyorum bazen çok çaresiz kaldığımda direk 20 veriyorum
Antıbıyotık mı bılmem ama yenıdogan oldukları için öksürükle atılmayan balgam kakayla atılıo dıye bılıorm.. Ve bu iyi bişey demıslerdi bana..
Ben onu sordum Dr kakayla atmaz dedi balgamı ondan kafam karıştı ama tabi bir Dr dediğini diğeri onaylamıyor hepsi Farklı şeyler söylüyor inşallah öyledir
yaaa maşallah şunu fark ettim iki kardeş olanların tipi ve karakteri çok Farklı oluyor izlenimlerim öyle oldu hep yada benimkilerde iki Farklı tip iki Farklı karakter

Aynı şey bende de oldu doktora kontrole gittik 1 haftada sadece 50-100 gram almış o yüzden doktor ilk önce memede biraz emzir sonra biberonla sagdigin sütü ver bunu 2 emzirmede bir yap dedi ben öyle yapıyorum çok şükür doydugu belli oluyor çünkü uzun uyuyor. Sadece meme aldığı zaman 1 saatte uyanıyor ama hem meme hem biberon olunca 2.30 saat uyuyor ben öyle anlıyorum

Dünden beri beni mahvetti. Sürekli ağlıyor ya sürekli. Ya birde aşırı yoruldum yarın da aynı şeyleri yaşayacağımı düşündükçe umutsuzluk oluyor bende sizde de oluyor mu? Neye ağladığını bilemiyoruz uyumuyor da 10 dk uyuyup ağlamaya başlıyor niye yapıyor olabilir?

1 gün arayla doğum yapmışız, her bebek aynı değil tabi mevcut kilosu da alacağı miktarı etkiliyordur ama kendi bebeğimden örnek verecek olursam ben emziremediğim için sütümü sağıp veriyorum her seferinde o yüzden net görebiliyorum kaç aldığını, 60 cc süt aldıysa üstüne bi 30 cc mama alabiliyor. 2-3 saatte bir besleniyor. Bazen direkt 90 cc süt veriyorum elimde varsa.

Yaa bızımki de cok üzülüyor kucagına alamıyor yanına yaklasamıyor dıye. Kışı hiç ama hiç sevmıyorum cocugum yokken sevıyordum da cocuktan sonra sırf hastalık yuzunden sevmıyorum.
Kızlar nurse harveys damlayı günde kaç kez kaç damla kullanıyorsunuz
Günde 5 kere 4 damla dedi bize

Peki kaç dk emziriyorsun canım ? Birde memeden sonra biberon ile verdiğinin tamamını içiyor mu ?

Bizde aynıyız benim kızım kolikti ilkinden tecrübeliyiz artık geçecek diyip elimizden me geliyorsa yapmaya çalışıyoruz ilkinde bedenen duygusal psikolojik olarak perilan olmuştık. 4 ay sürmüştü. Şıan hu kızımda ilk kızımla tipi de huyu da dVranışlaeı da çok benzer. Bu da kolik akşam 6 da başlıyor 11 e kadar sürüyor smzik beyaz gürültü karanlık ortam kucakta dik pozisyonda pışpışlama işe yarıyor maksimum 30 dk sürüyor sancı giriyor yırtınarak ağlıyor. Aynı saatlerde aynı şeyleri yaşıyorsanız bilinji kolik ve 4. Ayda bitiyor genelde tabi çok daha uzun sürenleri var. Gündüz uyıyordu benim kızım ilk 20 gün uyudu şuan 1 aylık gündüz uykumuz maksimum 2 saaf onun harici hep yırtınma hep kucak isteme hep ağlama. Emip rahatlayıp uyuduğu tek bir an yok. Aşırı gazlı çünkü. Emerken iştahlı emiyor zaten kilolu dğdu şuan 5.200 iştahlı emmesinden kaynaklı hep hava yutuyor. Emdikten sonra ağzında gazını çıkarsada bağırsak gaz dolu. Her seferinde en az 10 gaz çıkarttırıyorum bağırsaklarından masajla yine bitmiyor. Yapacak bir şey yok Allah sağlık versin 3 ayım kaldı şafak sayıyorum

Benimde sütüm azaldı kendimde anlıyorum zaten artması için rezene içiyorum şuan bol bol ben dünden beri çok ağlayınca mama aldım daha öncede vermiştim bir ara mama mesela emziriyorum üstüne 30 cc yaptım içti bugün emzirdim 60 cc verdim kustu direk mamayı yani ancak deneyerek anlarsın sanırım önce 30 ver sonra 60 dene biberon olarak ben mamajoo antikolik kullanıyorum bunların yavaş akış orta akış olanları var ben meme reddi yaşamadım şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…